Blogunuz için “Hakkımda” Sayfası Hazırlayın

Hakkımda sayfasına sahip olmanın önemini bundan önce oluşturduğum Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği ile ilgili bllogumda anlamıştım.İstatistiklerime baktığımda hakkımda sayfamın çok sayıda görüntülendiğini farkettim.

 

Hakkımda Sayfası

 

Sonra bende de alışkanlık haline geldi.Eğer beğendiğim bir blog olursa ilk olarak hakkımda sayfasına bakıp yazar ve blog hakkında neler yazıldığını okuyorum.Gerçekten de insanlar ilgilerini çeken bir blog olduğunda o blog ve yazar hakkında pek çok şeyi merak edebiliyor.Bu yüzden ziyaretçilerinizi tatmin edecek bir “Hakkımda” sayfası hazırlamalısınız.

 

 

Samimi Olun

 

Hakkımda sayfanızı hazırlarken samimi bir dille yazmalısınız.Eğer bu samimiyeti okuyucularınıza aktarabilirseniz sadık bir okuyucu kitlesine sahip olmak adına önemli bir adım atmış olursunuz.

 

 

Dürüst Olun

 

Okuyucularınıza karşı dürüst ve açık olun.Hakkınızda gerçek dışı şeyler yazıp okuyucularınızı kandırmaya çalışmayın.İnsanların güvenini kazanmalısınız.

 

 

Fotoğrafınızı Kullanın

 

Hakkımda sayfanızın bir köşesine profil resminizi koymanız sammiyet ve güvenilirlik açısından size çok katkı sağlar.Ayrıca sizi merak eden okuyucularınızın da merakını gidermiş olursunuz.

 

 

Hakkınızda Yazabilecekleriniz

 

Kendiniz hakkında bilgi verirken neler yazacvığınız hakkında bir fikriniz yoksa şunları yazabilirsiniz:

 

- Eğitim hayatınız
- İş tecrübeleriniz
- İlgi alanlarınız
- Blogunuzun konusuyla ilgili deneyim ve bilgileriniz

 

 

Blogunuzla İlgili Yazabilecekleriniz

 

Hakkımda sayfasında kendiniz dışında blogunuz hakkında da bilgilere yer verebilirsiniz.İnsanların blogunuz hakkındaki meraklarını da giderebilirsiniz.Neler mi yazabilirsiniz? İşte bir kaç fikir.

 

- Blogunuzu ne zaman yazmaya başladınız?
- Blogunuzu neden oluşturdunuz?
- Hosting ve blog platformu hakkında bilgiler
- Blogunuzun ismi nereden geliyor?

2 yorum:

  1. Sevili bloghocam , "hakkımda" sayfamı uygun görüp sitende paylaştığın için çok teşekkür ederim.Beni mahcub ettin.
    Konuyu eksiksiz aktarmışsın,en önemli şeyin samimiyet ve özgünlük olduğunu düşünüyorum.Mesela tamamen kişisel özelliklerinden madde madde bahseden bir "hakkında" yazısında "özgünlük" ve "samimiyet" yoksa,bence yazı amacına ulaşmamış sayılır.
    Tekrar çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  2. hep öteleyip durduğum, ama sakin kafayla benim de dikkate alıp gözden geçirmem gereken bir konu. kesinlikle haklısınız...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.