Blogunuzdan Para Kazanmanın Yolları

İnsanın sevdiği konuda blog yazması oldukça keyifli bir iştir.Hele yazdıklarının başkaları tarafından okunduğunu bilmek yani blogunun ziyaret edildiğini bilmek bu işi daha da keyifli kılar.Bu kadar keyif aldığınız bir işten para da kazanırsanız blog yazmak sizin için dünyanın en keyifli işi haline gelir.Peki gerçekten blog yazarak para kazanmak mümkün mü?Evet.Eğer blogunuz hit alıyorsa çeşitli yöntemlerle blogunuzdan para kazanabilirsiniz.

Para


Google AdSense

 

Türkiye’de internetten para kaznmak deyince akla ilk gelen yöntem Google AdSense’dir.Bu yöntemin çalışma mantığı şu şekildedir: Öncelikle AdsenSense’e katılmak için başvuru yaparsanız.Başvurunuz kabul edilirse blogunuzun içeriğiyle ilgili reklamların gösterileceği banner kodlarını blogunuza yerleştirirsiniz.Blogunuzu ziyaret edenler o reklamlara tıkladıkça siz de para kazanırsınız.Aslında AdSense’in tıklama başı ücretleri çok düşük olmasına rağmen güvenilirliği ve kolay kullanımı sebebiyle ülkemizde en çok kullanılan yöntem budur.

 

Sponsor Reklamları

 

Ben tıklamayla falan uğraşamam diyenler için en güzel seçenek bu sponsor reklamlarıdır.Eğer it alan bir blogunuz varsa blogunuzun bazı yerlerine ücret karşılığı reklam banner’ı koyabilirsiniz.Bu reklamlara tıklanıp tıklanmaığı önemli değildir.Siz 1 ay boyunca reklam banner’ını blogunuza koyarsınız, karşılığında da ücretini alırsınız.

 

Site Veya Hizmet Tanıtımı

 

Eğer güvenilir bir blog yazarıysanız ve blogunuz hit alıyorsa yazılarınızda ücret karşılığı yeni bir web sitesini ya da yeni bir ürünü tanıtabilirsiniz.Yeni bir web sitesi açanlar ve kısa sürede tanınmasını isteyenler bu yola başvurarak sitelerini tanıtmak isterler.

 

Link Satışı

 

Benim hiç kullanmadığım ve hoşlanmadığım bir yöntemdir link satışı.Ancak ülkemizde bu yöntem çok kullanılmakta.Yüksek PageRank ve Alexa değerine sahip bloglar ücret karşılığı bloglarına link ekleyerek para kazanırlar.Ne kadar etiktir orasını size bırakıyorum…

 

TechCrunch ve Mashable gibi düyaca ünlü blogların aylık 150bin – 200bin dolar civarında kazandığı açıklanmıştı. Ancak bunu başarmak elbette kolay değil.Yıllar süren ve profesyonelce yapılan çalışmalar sonucu ulaşılan değerler bunlar.Hedefinizi gerçekçi koyun.Öncelikli hedefiniz hosting masraflarınızı çıkarmak olsun.Blogunuzun değeri arttıkça kazancınız da artacaktır.

8 yorum:

  1. Merhaba Serdar hocam.

    Hep bir paradan bahsediliyor ama hiç tutarı açıklanmıyor :) En azından birim tutar nedir, tık başına 1 peni mi kazanırız? Veya aylık reklamdan ne kazanabiliriz mesela bir örnek verseniz olmaz mı?

    Reklam almaya değer mi değmez mi karar verelim bizde :)

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    Kazanacağınız miktar blogunuzun kalitesine, uygulayacağınız stratejiye ve tercih ettiğiniz reklam modeline göre değişir. Bşr kaç örnek vereyim;

    Satış veya lead başına %50 komisyon veren satış ortaklığı programına katılıp 100 dolarlık 10 tane ürün satarsanız kazancınız 500 dolar olur.

    Veya çok popüler, kaliteli, değerleri yüksek bir blogunuz varsa aylık 100-200 dolara blogunuzdan reklam alanları veya tanesi 30-40 dolara tanıtım yazısı satabilirsiniz.

    Veya niş pazar araştırması yapıp geri döbnnüşüm oranı yüksek konularda blog oluşturduktan sonra AdSense veya benzer PPC programlarına katılıp aylık yine 200-300 dolar gibi ücretler kazanabilirsiniz.

    En kolayı Bumerang'a üye olup yüksek performans sergileyerek sponsor reklamlarını yayınlayabilrsiniz. Bumerang reklam başına 100 liraya kadar ücret ödeyebiliyor.




    YanıtlaSil
  3. Bekledigimden de detayli bir cevap. Tesekkurler Hocam

    YanıtlaSil
  4. Hocam bloğumuzda başka sitelerin yazılarından faydalanırsakta para kazanabilirmiyiz yoksa kendimize özgü paylaşımlar mı yapmalıyız

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş Hocam elinize sağlık. Yazılarınızı severek okuyorum.

    YanıtlaSil
  6. Hocam diger adsense yazilarinizin altindaki yorum kismi bende kapali gorunuyor.Bu yuzden burdan yazmak istedim. Bende yazilarinizi okuduktan sonra basvuru yapmak istedim ama tam olarak proseduru anlayamadim galiba. Basvuru sonrasi e-mail mi beklemek gerekiyor. Ben de adsense kontrol paneli diye bir yer vardi. Orayi tikladim. Bir sozlesme cikti , onayladim. Iletisim emailinizi onaylayin dedi , bende onayladim. Reklam birimi olustur , reklamlari gosteri acik yaptim bana onaylanincaya kadar bos reklam gelir uyarisi verdi. Ben onay emaili gelmeden reklam birimi olusturmayacagim degil mi? Kafam cok karisti.

    YanıtlaSil
  7. Reklam birimlerini gerimi kaldirayim, oyle mi kalsin hocam ?

    YanıtlaSil
  8. @Hatice Dincer
    Reklam birimini eklediğinizde boş gözükür. Kaldırmayın, öyle kalsın. Eğer onay gelirse boş reklam alanlarında otomatik olarak reklam gözükecek.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.