FeedBurner Kurulumu Ve Ayarları

Daha önce RSS’den ve bloglar için öneminden bahsetmiştim.Hemen hemen her blogun RSS beslemeleri için Feedburner kullandığını farketmişsinizdir. Bu yazımda zengin özelliklerine rağmen ücretsiz bir servis olan Feedburner’ı nasıl kullanacağınızı ve blogunuza nasıl entegre edeceğinizi anlatacağım.

 

 

Adım Adım FeedBurner Kurulumu Ve Ayarları

 

Feedburner bir Google hizmeti olduğu için bu hizmeti kullanmak için bir Google hesabınızın olması gerektiğini unutmayın.


1.Adım: Feedburner ana sayfasına giderek Google hesabınızla giriş yaptığınızda aşağıdaki gibi bir sayfayla karşılaşacaksınız.Bu ekrandaki kutucuğa blog adresinizi yazın ve Next butonuna basın.

Feedburner kurulumu - ilk adım

 


2.Adım: Gelen sayfada blogunuzdaki mevcut besleme adresleri listelenecektir.Eğer Blogger kullanıcısıysanız aşağıdaki görüntede olduğu gibi bir liste gözükür.Bu listeden Atom’u seçin ve Next butonuna basın.

feedburner kurulumu- ikinci adım

 


3.Adım: Beslemeleriniz için başlık ve adres belirlemeye geldi sıra.Burada yazılı olan başlığı olduğu gibi bırakabilir veya isteğinize göre değiştirebilirsiniz.Başlık blogunuzun adı veya sloganı olabilir.Adresi ise kısa tutmanızda ve akılda kalıcı olmasında fayda var.Next butonuna basarak Feedburner kurulumunu bitirin.

feedburner kurulumu - üçüncü adım

 


4.Adım: Kurulumunuz başarı bir şekilde tamamlandıysa aşağıdaki gibi bir sayfa göreceksiniz.Burada feed adresiniz yazmakta.Artık insanlar beslemelerinize abone olmak için bu adresi kullanabilirler.Ancak biz detaylara girelim ve bazı ayarları yapalım.Bunun için Next butonuna basın.

feedburner kurulumu - son

 


5.Adım: Açılan sayfada RSS ve feed istatistiklerinin tutulması için ayarları yapabilirsiniz.Bunun için Clickthroughs — How often people click items back to your site ve I want more! Have FeedBurner Stats also track: seçeneklerini işaretleyin ve Next butonuna basın.

feedburner istatistik ayarları

 


6.Adım: Şimdi optimizasyon ayarlarını yapmak için Optimize bölümünü açın ve servislerden BrowserFriendly, SmartFeed ve FeedFlare seçeneklerini aktifleştirin.

feedburner optimize ayarları

 


7.Adım: Şimdi de Publicize ayarlarına geçin ve insanların beslemelerinize e-posta ile abone olmalarını sağlamak için EMail Subscriptions seçeneğini, yeni yazılarınızı arama motorlarına haber vermek için PingShot seçeneğini, beslemelerinize abone olan kişilerin sayısını gösteren sayaç için FeedCount seçeneğini aktifleştirin.

feedburner publicize ayarları

 


FeedBurner kurulumunu ve ayarlarını detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım.Umarım faydalı olmuştur.Takıldığınız yerleri yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Kolayu gelsin…

179 yorum:

  1. Çok faydalı bir baylaşım. Teşekkürle!

    YanıtlaSil
  2. Paylaşım için Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir anlatım olmuş. Daha önce Feedburner'e girdiğimde ne yapacağımı bilememiştim, bu çok faydalı oldu. Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Çok detaylı bir anlatım olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. ben atom yerine diğerini seçtim nasıl değiştiriceğimi bilmiyorum yardım !!!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  6. @Ece Köprübaşılı

    Atom yeri derken nereyi kastettiniz?

    YanıtlaSil
  7. Identify Feed source bölmünde, Atom bölümünü secmek yerin RSS kısmını işaretleyip devam ettim...Siteme o şekliyle ekledim bütün eklentileri...Siz Atom'u secip next e basın diyorsunuz...Yeni bir feed acıp sanıırım tekrardan bu basamkları izleyip kurmam gerekiyor..cunku onu değiştirme kısmını bulamadım..Birde bloggerda her post'un altına Rss butonu eklemeyi nerden yapıcaz ? bu iki sorumu cevaplarsanız cok sevinicem....

    YanıtlaSil
  8. 1. feedburner.google.com adresinden feedburner hesabınıza girdiğinizde blogunuzun ismine tıkladığınızda üst tarafta Edit Feed Details diye bir yazı göreceksiniz.Oraya tıklayın ve original feed yazan yerin http://blogunuz.blogspot.com/feeds/posts/default şleklinde olup olmadığını kontrol edin.Değilse bu şekilde yapın ve Save edin.Daha sonra şuradaki yazıda anlattığım şekilde Kayıt İçerik Takibi Yeniden Yönlendirme URL'sini feedburner adresinizle değiştirin.

    2. Blogunuzda her yazıya rss butonu eklemek için şu , şu  veya şu yazı işinize yarayabilir.Eğer istediğiniz başka türlü birşey ise iletişim bölümünden detaylı bir şekilde anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırım.

    YanıtlaSil
  9. adresim http://modayardimhatti.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss şeklinde default tan sonrasını siliyorum o zaman ?

    YanıtlaSil
  10. Evet o kısmı silin ve kaydedin.

    YanıtlaSil
  11. çok teşekkür ederim...bu arada sizde ki gibi yukarıda ''menü'' yapımı hiçbir kişi tarafından doğru anlatılamamış...anlatırsanız cok seviniriz...Teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Tabiki ilk fırsatta yatay menü yapımıyla ilgli bir yazı yazarım.

    YanıtlaSil
  13. merhabalar, benimde bir sorum olacaktı.indirdiğim temada posts rss ve comments rss var.posts rss kısmını sizin anlattığınız gibi yaptım comments rss i nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,

    comments rss için blogunuz.blogspot.com/feeds/comments/default yazmanız yeterli.

    YanıtlaSil
  15. yazdım ama ekrana kodlar geldi olmadı galiba

    YanıtlaSil
  16. Kodların görünmesi gerek zaten.Yorumlara google reader gibi bir rss okuyucuda abone olunduğunda yeni yorumlar rss okuyucuda normal gözükecektir.

    YanıtlaSil
  17. Tesekkurler faydalı bilgi

    YanıtlaSil
  18. Your feed filesize is larger than 576K. You need to reduce its size in order for FeedBurner to process it. Tips for controlling feed file size with Blogger can be found in Tech Tips on FeedBurner Forums, our support site.
    hocam 3.aşamada bu geliyro

    YanıtlaSil
  19. Dilek hanım 2.adımda atom yerine rss seçeneğini işaretleyin, bir de öyle deneyin.

    YanıtlaSil
  20. dentify Feed Source
    Back to My Feeds

    The feed URL you entered is:

    http://annelikokulum.blogspot.com/feeds/posts/default

    We could not find a valid feed at that address. Here are some possible reasons this might have happened:

    Is the feed valid? Confirm its validity now.

    The feed your site already creates needs to be “valid enough” to work with FeedBurner. This post from the FeedBurner Help Center explains why technical validity matters.

    Are you using the URL of the web page or the URL of the feed?

    FeedBurner is usually able to "auto-discover" your feed from a web page, but in this case we didn't find any related feeds. You may want to enter the URL of the feed directly.

    Is the URL is misspelled or a copy+paste action didn't work?

    If that's the case, please try again.

    YanıtlaSil
  21. Blogger kumanda panelinden ayarlar > siteiçerik takibi > Blog İçerik Takiplerine İzin Ver ayarını tüm olarak seçip tekrar denermisiniz.

    YanıtlaSil
  22. evet yaptım
    Kayıt İçerik Takibi Yeniden Yönlendirme URL'si ne birşey yazmadım
    Kayıt İçerik Takibi Altbilgisi bunada yazmadım kaydettim ama zaten böyleydi.

    YanıtlaSil
  23. İlk defa bu sorunla karşılaştım ve çözüm için aklıma gelen tüm ihtimalleri yazıyorum, elbet sonunda çözeceğiz :)

    Bir de şunu deneyin.2.adımda tom seçeneğini seçtikten sonra hata veriyor ya, hata sayasının altında bir kutucuk olmasın lazım ve http://blogunuz.blogspot.com/feeds/posts/default yazması lazım.Bunun sonuna ?max-results=10 ekleyin.Yani oraya http://blogunuz.blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=10 yazın.,

    Umarım bu işe yarar.

    YanıtlaSil
  24. harikasınız tutugunuz altın olsun ne dileginiz varsa gerçek olsun yaptım oleyy...

    YanıtlaSil
  25. Teşekkür ederim faydalı bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
  26. çok faydalı bilgiler resimli anlatım olmasıda daha güzel olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  27. merhaba, feed adresim
    http://feeds.feedburner.com/blogspot/hjAIA
    şeklinde görünüyor, bu normal midir?

    mail adresine confirm maili geliyor mu?
    bütün aşamaları yaptım ama bloğumda değişen birşey olmadı!
    http://ozlemsturkishkitchen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  28. Evet, feed adresiniz http://feeds.feedburner.com/blogspot/hjAIA doğru.

    Blogunuzda değişen bir şey olmayacak zaten.7.aşamada belirttiğim e-mail aboneliği seçeneğini aktifleştirdikten sonra blogunuza bir abonelik kutusu ekleyecekseniz.İnsanlar bu kutuya e-mail adreslerini yazarak blogunuza abone olacaklar.Yeni bir yazı yayınladığınızda yazınız e-mali adreslerine gönderilecek.

    YanıtlaSil
  29. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Sitemin FeedBurner ayarlarını yaparken çok yardımcı oldu. Gayet açık ve net bir anlatım olmuş.

    YanıtlaSil
  30. Arkadaşlar Faydalı bir yazı ancak blog olmayan siteler yani kendi sitem olan http://www.lotocilginligi.com adlı sitemede uygulamak istiyorum sitemde yazıların olduğu bir xml bulunmakta bunu nasıl feedBurner aktivite edeceğim.

    YanıtlaSil
  31. @lotocilginligi

    Eğer 1.adımda blog adresinizi yazdıktan sonra 2.adımda bir feed adresi bulunamadıysa yapamasınız.

    YanıtlaSil
  32. bende Bişey sorayim..Buradaki Tüm işlemleri yaptım...bundan Web yöneticisindeki Atom Besleme url'leleri alacak mı?
    2. bu feedburnerdan aldığımız bu linki blogda bir yerlere eklemeye gerek var mı?
    http://feeds.feedburner.com/Urfaliyiz

    YanıtlaSil
  33. @Film Eleştirmeni

    http://feeds.feedburner.com/Urfaliyiz feed adresinizi Site içerik takibi ayarlarındaki Kayıt İçerik Takibi Yeniden Yönlendirme URL'si bölümüne yazmalısınız.

    YanıtlaSil
  34. Teşekkürler ekledim....
    Web Yöneticisinde harita göndermiştim. atom ile biten ona karışmiyoruz dimi...

    YanıtlaSil
  35. Hayır, site haritasını etkilemez yaptığınız bu işlem.

    YanıtlaSil
  36. Hocam bu menüdeki Socialize bende görünmüyor, siz farklı bir ayar mı yaptınız görünmesi için. Socialize ile twitter a otomatik post yonlendirmek istiyorum. Feed bu özelliği yeni kullanıcılara kapattı mı acaba? Menüyü göremeyince aklıma bi ton soru geliyor... Ne yapmalı?

    YanıtlaSil
  37. @Şimal El İşleri

    Siz söyleyince giriş yapıp baktım feedburner'a bende göremedim bu özelliği.Blogu ilk açtığımda feedburner hesabı oluşturup otomatik tweet göndermeyi aktifleştirmiştim.O halen çalışıyor ama menüde gözükmüyor :)

    Sanırım bu özelliği yeni kullanımlara kapatmışlar.

    YanıtlaSil
  38. Şansa bak yeni blog olmanın dezavantajlarından birini yaşıyorum ilk defa. Cevabınız için teşekkürler, feed dışında bunu gerçekleştirmek mümkün ama ben feedle yapmak istemiştim. umarım bir çözümü çıkar.

    YanıtlaSil
  39. Teşekkür ederim sayenizde feedburner kurmayı başardım siz olmasaydınız yapamazdım çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  40. İyi günler ben bu konuda çok yeniyim ama yinede kendi kendime siteye ekledim. Yalnız sitede üstüne gelip tuşladığımda bambaşka bir yere yönleniyor. Size zahmet bakabilirmisiniz nerede hata yaptım.
    http://sultansicgiyim.com/genel/sutyen/

    YanıtlaSil
  41. bende ilk adımda bu hatayı veriyor

    resim:
    http://img11.imageshack.us/img11/7586/haya.png

    YanıtlaSil
  42. hocam yukarida belirtiğim soruna rica etsem yardım edermisin

    YanıtlaSil
  43. @ilbey
    Ya temanın head bölümündeki kodları kurcalamışsınız, ya da temanın kendisinde hata var.Başka bir temayla denerseniz sorun olmaz.

    YanıtlaSil
  44. teşşekürler bu verifty now diyince bunu gösteriyor
    http://feedvalidator.org/check.cgi?url=http%3A%2F%2Ftiogame.blogspot.com%2F

    2 side aynı hatadan kaynaklanıyor dimi ?

    pek bu hatalar google da aranma seviyesi ni etkilermi yada kara listeye alır mı?

    YanıtlaSil
  45. Tüm sitelerin kodlarının head kısmında Google botlarına komut veren kodlar vardır.Onlara dokunmadığınız sürece Google etkilenmez ama belli ki head bölümündeki bazı kodlar sorunlu.

    YanıtlaSil
  46. http://img542.imageshack.us/img542/7982/hatah.png

    burdan bakıp anlaya bilirmisin google botları giden komutların bozulup bozulmadığını

    kusra bakma hocam seni çok uğraştırıyorum cevap verirsen çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  47. Bu şekilde yardımcı olamam.Siz kusura bakmayın.Temanızı değiştirirseniz sorun kalmaz.

    YanıtlaSil
  48. başka hic mi yolu yok temayı kaldırmadan.Google botları sorunlu olup olmadığının ögrenmenin başka yolu yokmu?

    YanıtlaSil
  49. Yazılar indexleniyorsa sorun yok demektir.

    YanıtlaSil
  50. site:http://tiogame.blogspot.com/ bunu yazdığımda en son güncelleştirme 11 saat önce diyor.?
    sorun yok dimi hocam

    bana vaktinizi ayırdığınız için teşşekür ederim hocam

    YanıtlaSil
  51. hocam ben düzgün bir tema yükleyip feed yaptıktan sonra eski temanın yedeğini yüklesem olurmu?

    teşekürler

    YanıtlaSil
  52. bloglarımın ayarlarına baktım hıcbırı aktıf degılmıs duzelttım lakın benım bır blogun temasını degıstım bunner sımdı yok eklemek ıstedıgımde onceden eklenmıs tekrar ekleyemıyorum saatlerdır cozemedım yardımcı olsan

    YanıtlaSil
  53. Çok net açık bir anlatım olmuş. Bu güzel içerik için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  54. Kullandım harika anlatmışsınız özellikle görsellerin çok faydası oldu.

    YanıtlaSil
  55. slmlar wordpress kullanıyorum benim de default yapmam gerekiyor mu acaba çok önemlimi bu?

    YanıtlaSil
  56. @Akif Kiziltas
    Evet, sizde default feed olarak feedburner adresinizi yazın.

    YanıtlaSil
  57. ben de atom dememiştim diğerini seçmiştim

    YanıtlaSil
  58. .com/feed benim aynen bu şekilde Serdar bey acaba postsve default kısmını yani her ikisini ekliyormuyuz acaba,bir de bunun önemini eğer açıklarsanız memnun olurum saolun,

    YanıtlaSil
  59. feedburner ile ilgili daha güzel detaylı,derin
    bilgilerinizi paylaşmanızı isterim,

    YanıtlaSil
  60. hocam bilgile için çok sağolun, ben başardım sanırım.ama ! gmail. hesabıma giriş yaparken bu sayfaya yönlendiriyor ve ben ne yapacapımı şaşırdım açıkçası.

    sorun yok sanırım,bundan sonra hangı yolu izlemem gerkıyor, yardım

    YanıtlaSil
  61. Merhaba, sadece yazarların kullanabildiği herkese açık olmayan bir blogspot`ta feedburner ile yayınları sadece yazarlara dağıyılacak şekilde ayarlama yapabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  62. @Mustafa özlü
    Tarayıcınızın ayarlarından çerezleri silmeyi deneyin.

    YanıtlaSil
  63. çok işime yaradı teşekkürler.

    YanıtlaSil
  64. Merhaba ben feedburner'ı kurmadan önce bloguma e-mail abonelik kutusunu yerleştirmiştim fakat feedburner'ı sayenizde yeni öğrendim ve kurulumu yaptım. Kurulumun bundan sonra blogumda ne farkı olacak? Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  65. @Yeşim - Nils Mum
    FeedBurner'ın pek çok özelliği var. Beslemelerinize kaç işinin abone olduğunu, e-posta abonesi olan mail adreslerini görebilirsiniz. Yazılarınızı yayınladığınızda FeedBurner ping gönderir ve yazıların Google'da daha hızlı indekslenmesini sağlar. ilk aklıma gelen bunlar ama daha bir çok özelliği var.

    YanıtlaSil
  66. Harikasınız Serdar Bey, yardımcı olabilmek ne kelime benim gibi bu konularla hiç alakası olmayan birine bile bu işlemi yaptırdınız ya çok teşekkür ederim. Bloğunuzu da ilgiyle takip ediyorum. Anlayabildiğim ve yapabildiğim önerilerinizi de gerçekleştirmeye çalışıyorum.Tekrar teşekkür ederim.tatlimolasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  67. Blogumu kurduğumdan beri feedburner ileotomatik olarak yayın paylaşıyordum. fakat nedenini bilmediğim birşeyden 10 gündür göndermiyor. Okuma listesine almış arkadaşlarımda yazılarım gözükmüyor ve face deki sayfada artık yayınlanmıyor.
    Nedenini çözemedim. bu yazıdaki ayarları da yaptım. Problem ne olabilir acaba yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
  68. sizin sayenizde çözüldü problemim, çoook teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

    YanıtlaSil
  69. Merhaba, Email abonelerine düşen yazıların, hepsini değil de, belirli bir kısmını gösterip "Devamını Başlığa Tıklyarak Okuyun" formatinda gözükmesi için ne yapılabilir?

    YanıtlaSil
  70. Merhaba, Çok Çok faydalıydı, teşekkürler. Feedburnerin sonraki zamanlarda ayrıntılı olarak nasıl kullanabiliriz acaba? Neleri nasıl görebilir ya da online olarak nasıl takip edebiliriz?

    YanıtlaSil
  71. merhaba sitemin adı www.oyunkrali.com
    ben sitemi hiç bir türlü ekleyemedim sitemap olarak eklediğimde bu hatayı alıyorum

    he URL does not appear to reference a valid XML file. We encountered the following problem: Unknown feed format encountered (The root element is [Element: ])


    rss eklediğimde


    Your feed filesize is larger than 576K. You need to reduce its size in order for FeedBurner to process it. Tips for controlling feed file size with Blogger can be found in Tech Tips on FeedBurner Forums, our support site.


    bu hataları alıyorum yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  72. @Oyun Krali
    Feed adresini şu şekilde değiştirireniz sorun kalmaz.

    http://blogunuz.blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=3

    YanıtlaSil
  73. http://full-indirx.blogspot.com/ bu adresle feed başvurusu yapıyorum kabul etmiyor neden acaba

    böyle bir hata veriyor

    The URL does not appear to reference a valid XML file. We encountered the following problem: Error on line 16: The reference to entity "zx" must end with the ';' delimiter.

    YanıtlaSil
  74. Sizin yem dosya boyutu 576K daha büyüktür. Bunu işlemek için FeedBurner için sırayla boyutunu azaltmak gerekir. Blogger ile besleme dosya boyutu kontrol için ipuçları FeedBurner Forum, destek sitesinde Tech İpuçları bulunabilir.

    YanıtlaSil
  75. Güzel bir anlatım olmuş. Bu sayede konularımı twitter a otomatikmen gönderiyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  76. Elimde bir mail listesi var, sayısı epey fazla, bu mailleri feedburner'a aktarabilir miyim. Sonuçta feedburnerden maillerin yedeğini alabiliyorsak, başka bir yedeği geri de yükleyebiliriz diye düşünüyorum yanılıyor muyum?

    YanıtlaSil
  77. Merhaba.feedburner ile abonelerime giden yayınlarımın tüm içeriği görünüyor.Ben sadece yazı başlığı ve tek bir resim veya yayının ilk paragrafının görünmesini istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.bu ayarı feedburner da nasıl yapabiliriz.teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  78. @Faik Çaltılı
    Merhaba,
    FeedBurner'ın inceliklerini anlattığım yazıda bu konu da mevcut.

    YanıtlaSil
  79. Tesekkurler, çok faydalı bilgiler...

    YanıtlaSil
  80. Çox faydası deydi təşəkkürlər

    YanıtlaSil
  81. Hocam Bir Sorum Olucak Bu Ayarları Yaptıktan Sonra Bloga Ekleyeceğimiz Bir Kod Felan Yok Dimi ?

    YanıtlaSil
  82. @Abduraman Akis
    İki şey yapabilirsiniz.
    1- Eposta abonelik formu ekleyebilir
    2. Blogger'da Ayarlar > Diğer > Kayıt İçerik Takibi Yeniden Yönlendirme URL'si bölümüne feedburner adresinizi yazabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  83. ben burdaki işlemleri 2 defa girdim sorun olurmu

    YanıtlaSil
  84. @selma çalışkan
    2 ayrı feed adresi mi oluşturdunuz? Hayır sorun olmaz.

    YanıtlaSil
  85. Selam daha once calismasina ragmen artik calismiyor aldigim uyari bir seylerin 570k dan buyuk oldugunu soyluyor validete yap kisaltma gerekecek diyor hic anlayamadim yapabilecegim bir sey varmi tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  86. @Tarih Deposu
    Original feed adresini şu şekilde değiştirin:
    http://blogunuz.blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=3

    YanıtlaSil
  87. dostum sagolasın cok işime yaradı

    YanıtlaSil
  88. Merhaba. Ben feedburneri bu yaziyi ikumadan önce kurdum maalesef. Optimize kısmında FeedFlare işaretlememişim. Publicize kısmında da bazılarının seçmemişim. Yeniden mi kurmam gerekiyor yoksa nerden değişebilirim ayarları? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  89. @Aynur Aslanova
    Feedburner hesabınıza giriş yapıp ayarları değiştirebilirsiniz. Tekrar kurmanıza gerek yok.

    YanıtlaSil
  90. bundan daha iyi bir anlatım olamazdı hocam

    YanıtlaSil
  91. Merhaba,

    Ben bloguma once Feedburner kurup daha sonra da E-mail kutusu ekledim. En son olarak Kayit icerik Takibi Yeniden Yonlendirme URL`sine feedburner adresimi ekledim. Ama sayfada mail adresiyle abone olmak istendiginde ~ The feed does not have subscriptions by email enabled~ diye sorun veriyor. Nasil duzeltebilirim?

    YanıtlaSil
  92. @Keyf-i Erasmus
    7. adımda bahsettiğim e-posta özelliği aktifleştirmelisiniz.

    YanıtlaSil
  93. Helal olsun sabrınız ve anlatımınız çok içten..

    YanıtlaSil
  94. hocam güzel olmuşta.
    fedburnerde kayıtlı yazılarımızı nasıl devamını okumak için başlığa tıkla şeklinde ayarlayacağız ve nasıl rss butonunu istediğimiz yere ekleyeceğiz

    YanıtlaSil
  95. @Mustafa DERTLİ
    Şurada anlattım: http://bloghocam.blogspot.com/2013/05/feedburnern-incelikleri.html

    YanıtlaSil
  96. emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  97. feedburner olusturmustum fakat simdi bloga eklicem adresi bulamıyorum nerden bakabilirim

    YanıtlaSil
  98. hocam fedburner hesabımı kurmuştum sizin tarifinizle ancak dada sonra blog URL adresimi değiştirdim feedburnerdede değiştirdim oldu çalışıyor yalnız bir sorun var feedburnerden bloguma e-posta ile abone olurken önceki url adresim görünüyor abone olan kişiye

    YanıtlaSil
  99. merhabalar feedburner kurulumu yaptım... html kodlarına da bildirdiğiniz HTML de kırmızı işaretli olanları değiştirdim ..fakat yine de e-bülten aboneliği ekranı dahi çıkmıyor

    YanıtlaSil
  100. paylaşım için teşekür hocam

    YanıtlaSil
  101. merhaba hocam http://www.oynamayagelsene.com/ sitemi ekleyemiyorum The URL does not appear to reference a valid XML file. We encountered the following problem: Error on line 21: The reference to entity "zx" must end with the ';' delimiter. sorunu çıkıyor napabilirm

    YanıtlaSil
  102. Hocam ancak bu kadar güzel anlatılır. Emeğinize elinize sağlık...
    http://yuksel-duman.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  103. Çok faydalandığımı söylemeliyim. Teşekkürler...
    Hasan DEMİRPAZ

    YanıtlaSil
  104. Çok teşekkür ederim. Feedburner kurulumunu yediden yapmak zorunda kaldım. Detaylı anlatım çok işime yaradı..

    YanıtlaSil
  105. sadece blog steri mi kullanabiliyor

    YanıtlaSil
  106. yaptım tarif ettğiniz gibi harfiyen ama email adresi eklenmiyor Besleme etkin e-posta ile abonelik yok diye ileti alıyorum sitem www.filmbiletix.com bakabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  107. FeedFlare sekmesinde birçok kutucuk var bunlar seçilecek mi

    YanıtlaSil
  108. Detaylı anlatım için çok teşekkürler , başardım

    YanıtlaSil
  109. çok teşekkürler. Güzel anlatım olmuş.

    YanıtlaSil
  110. tewekkurler ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  111. Basit ve akıcı bir şekilde anlatmışsınız. Teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı: Blog yazılarımı feedburner ile otomatik olarak Twitter'a göndermek istiyorum. Ancak Feedburner'ın Socialize seçeneğindeki "Add a twitter account" çalışmıyor. Bu sorunun bir çözümü var mı? Ya da siz ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  112. yararlı bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  113. Gerçekten çok basit bir anlatım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  114. merhaba,
    ben aşağıdaki hatayı aldım. blogum tugbaninbahcesi.blogspot.com
    yardımcı olursanız çok sevinirim.

    The uri you entered was invalid. If the suggestion below is acceptable, press Next again.

    The feed was cancelled and not activated.

    YanıtlaSil
  115. @tugbanin bahcesi
    Feed adresi olarak şunu yazın: http://tugbaninbahcesi.blogspot.com/feeds/posts/default

    YanıtlaSil
  116. tşk ederim yalnız 4. adımda congrats yazan sayfadan next demeden yanlışlıkla çıktım, birden fazla feede hesabı görünüyor. bunları nasıl yönetebilirim ve 5. adıma tekrar nasıl gelebilirim?

    YanıtlaSil
  117. 5.adımdan itibaren adımları uyguladım sadece 4. adımın sahfasını bulamadım.
    bu arada tugbaninbahcesi olarak 2 adet feed görünüyor sorun olur mu ?

    YanıtlaSil
  118. çok teşekkürler süpersiniz valla

    YanıtlaSil
  119. Tek kelimeyle süpersiniz! :)

    YanıtlaSil
  120. Kolay gelsn Ben bir Feedburner hesabı açmak isdedim ama kabul etmiyor
    The URL does not appear to reference a valid XML file. We encountered the following problem: Error on line 18: The reference to entity "zx" must end with the ';' delimiter.
    Hatası alıyorum Bana detaylı bi açıklama yaparsanız çok sevinirim.
    Blog adresm http://birsorumolacak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  121. Bloglar için çok önemli bir konu için güzel bir Türkçe kaynak. Hemen uyguladım adımları teşekkürler

    YanıtlaSil
  122. Blogla ilgili hiçbirşey bilmeyerek çıktığım bu yolda, ilk defa bir ayarı bu kadar hızlı yaptım. bu yüzden teşekkürü bir borç bildim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  123. Böyle bir hata alıyorum ..Yardım edebilirmisiniz..

    Your feed filesize is larger than 1024K. You need to reduce its size in order for FeedBurner to process it. Tips for controlling feed file size with Blogger can be found in Tech Tips on FeedBurner Forums, our support site.

    YanıtlaSil
  124. @TeknikResimHane
    Edit feed details yazan yerden feeds/posts/default bunun yerine feeds/posts/default?max-results=3 bunu yazın.

    YanıtlaSil
  125. içerik takibi urls 'ne ne yazmam gerek

    YanıtlaSil
  126. feedburneri kurduktan bir kaç hafta sonra bloğumu özel alan adıma yönlendirdim. Feedburner ayarlarımı değiştirmem gerekiyor mu yeni alan adına göre? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  127. Feedburner kurmaya çalışıyorum.
    Şöyle bir yazı geliyor.
    Biz bu adreste gecerli bir yem bulamadik diyor.
    sonra adresi burdan teyit et yazısı geliyor.
    tıklıyorum.
    Saatlerce ugrastim, yapamadım. .
    Acil yardım lütfen. .. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  128. Merhaba blog hocam.
    Benim 3 farklı blog sayfam var. Kore üzerine olan blog sayfamda mail takip gatgete sorun çıkmadı.
    Fakat diğer iki blog sayfama mail takip gatget eklemek istediğimde "Blogunuz için özet akışları etkin değil. Lütfen özet akışlarını etkinleştirip tekrar deneyin." yazısı çıkıyor. Sorunu bir türlü düzeltemedim.
    Ben de şöyle bir şey denedim. feed title başlığında görünen blogumu tıkladım. Edit Feed Details kısmından Feed Address kopyalayıp gatgete yapıştırdım. Gatgette aynı yazı görünüyor. deneme amaçlı mail kayıt yaptım. mail takip onayında sorun çıkmıyor. blogta 2 defa boş yayın yayınladım ama mailime yeni yayın mail gelmedi.

    YanıtlaSil
  129. Forum siteleri içinde kullanılabilirmi bi faydası olurmu ?

    YanıtlaSil
  130. arkadaşlar web sitemden bloguma otomatik içerik çekebilirmiyim?

    YanıtlaSil
  131. İki bloğum var. Bumeranga birinin Rss'sini bağladım ama diğerininkinde şöyle bir yazı çıkıyor; "RSS URL'sinin sitenize ait olmadığı tespit edildi". Başka mail adresi denedim yine çözülmedi. Problem nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı sorunu ben de yaşıyorum. siz çözebildiniz mi sorunu?

      Sil
    2. Bir çok kişide aynı sorun var

      Sil
  132. merhaba, öncelikle bu denli ayrıntılı ve güzel paylaşım için teşekkürler.
    ben mevcut bloguma ilave olarak 2.blog ekledim. feedburner'a. aynen anlattığınız gibi kurdum. ama blog ana sayfadan e-maille takip etmek istediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum. acaba neden olabilir?

    The feed does not have subscriptions by email enabled

    YanıtlaSil
  133. @mithaD selim
    E-posta aboneliğini aktifleştirmemiş olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  134. Hellal olsun ya cok aciklici bi yorum olmus tebrikler

    YanıtlaSil
  135. Çok faydalı bir bilgi aktarımı...
    Blogumu eklemeyi deneyeceğim.
    Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  136. hocam bu düzenlemeyi yaparken FeedFlare kısmında çok fazla seçenek çıkıyor hepsine tik koyacak mıyız acaba gerek var mı???

    YanıtlaSil
  137. merhabalar hocam, gerçekten çok faydalı bilgi, teşekkürler bunun için.
    fakat bir sorun var: bu FeedFlare özelliğini bir türlü etkinleştiremiyoruz, birçok arkadaşta dahil buna. etkinleştirmesek ne olur? ne işe yarıyor bu feedflare ?. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanmasanız da olur. Beslemelerin altında paylaşım ikonları çıkıyor feedflarede

      Sil
  138. Teşekkür ederim hocam sayenizde bunuda hallettim.

    YanıtlaSil
  139. iyi gunler optimize bolunmde feedflareyi aktif hale getıremıyorum sole bı yazı cıkıyor

    You must select at least one FeedFlare to activate the service

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oradaki servislerden istediklerinizi seçmelisiniz.

      Sil
    2. ben seçiyorum yine aynı yazı geliyo hata mı yapıyorum yoksa bi sorun olabilir mi?

      Sil
    3. Çözüm için videoyu dikkatlice izleyin http://testestteam.blogspot.com.tr/2016/06/you-must-select-at-least-one-feedflare.html

      Sil
  140. Teşekkür ederim hocam güzel bir paylaşım olmuş

    YanıtlaSil
  141. Teşekkürler güzel yazı güzel hizmet

    YanıtlaSil
  142. Hocam bu yazıyı güncellemeniz gerekiyor.

    YanıtlaSil
  143. teşekkür ederim.. güzel ve açıklayıcı olmuş.. sayende kurdum bende..

    YanıtlaSil
  144. feedflare kısmını yapamadım yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  145. feed de kendi adresimizi nasıl öğrenebiliriz ?

    YanıtlaSil
  146. Hocam" You must select at least one FeedFlare to activate the service" sorunu çözüldü.İzin verirseniz paylaşmak istiyorum.
    http://testestteam.blogspot.com.tr/2016/06/you-must-select-at-least-one-feedflare.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bu sorun için verdiğiniz linke tıkladım ancak silinmiş. nasıl çözebilirim?

      Sil
    2. benimde aynı sorunum var çözümü bulamadım yardımı olur musunuz

      Sil
  147. by kuş çok teşekkür ederim eksik bir konuyu tamamlamanız bütün konuyu tamamlamak oldu

    YanıtlaSil
  148. Feed flare bölümünü, You must select at least one FeedFlare to activate the service yazısı çıktığı için aktive edemiyorum. Lütfen yardım!

    YanıtlaSil
  149. öerhabaa , optimizayon kısmında feedflare seçeneğinde hangilerini işaretleyeceğiz acaba ? ve url kısmına ne yazacağız ?

    YanıtlaSil
  150. hocam herşey için teşekkürler yararı oldu yazılarınızın

    YanıtlaSil
  151. hocam feedburner panelimde 600 kusur abone var fakat sitemde fedburner abonesi olarak gözüken rakam 156 civarı bu neden kaynaklanıyor olabilir?Cevab için şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  152. Hocam herşey tamam da ben feed flare ye tıkladığımda bir sürü seçenek çıkıyor 'tik işareti koymam gereken' o yüzden aktif edemiyorum takıldım kaldım burda.

    YanıtlaSil
  153. hocam benim blogum http://gameofthroneskehanetleri.blogspot.com.tr/ ama başka telefon ve bilgisayarlardan girdiğimde bloguma ve içeriklerine ulaşamıyorum. ayrıca blog'unuz googleda görünmüyor mu içeriğinizdeki herşeyi de harfiyen yaptım. neden görünmüyor olabilir acaba.

    YanıtlaSil
  154. Merhabalar, bilgiler için çok teşekkürler. Fakat feed flare kısmında flare unit url e ne yazmam gerekiyor ve hangi kutuları seçmek gerekli , yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  155. Merhabalar. Ben optimize bölümünde FeedFlare bölümünü aktifleştiremiyorum. Yardımcı olur musunuz? Burada karşıma kutucuklar çıkıyor, hangisini işaretlersem işaretleyeyim 'hizmeti etkinleştirmek için en az bir FeedFlare seçmeniz gerekir' uyarısı geliyor. Ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  156. Blogumda ziyaretçilerin abone olması için abone ol yazisi nasil ekleyebilirim

    YanıtlaSil
  157. Ben bir şey soracaktım ben bu aşamaları yaptım , feedburner adresini aldım yanlışlıkla sayfayı kapattığım için diğer ayarları (5. adımdan sonrasını) yapamadım.Tekrardan nasıl girip ayarları yapabilirim?

    YanıtlaSil
  158. Serdar Hocam bilgiler için teşekkürler adım adım yaptım kullanıyorum, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  159. feedflare yi aktive etmeye çalışınca "You must select at least one FeedFlare to activate the service" hatası çıkıyor. ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  160. Kodu yapıştırmamıza gerek varmı? Hızlı ping için ekledim

    YanıtlaSil
  161. feed flare kısmını nasıl aktifleştireceğiz

    YanıtlaSil
  162. benim abone sayımda hata var 20 kişi kayıtlı ama feed te 17 gözüküyor bunu nasıl düzelteceğim geçen hafta da yazdım ama hala cevaplanmadı.

    YanıtlaSil
  163. Yazı için teşekkürler. Muhtemelen çok işime yarayacak. Tabi becerebilirsem :) blogum henüz çok yeni. Bazı ayarlamalar yapmam lazım. Çok şey bildiğimden değil, tamamen kitapları çok sevdiğimden blok tutmaya başladım. Umarım iyi olur. Tekrar teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  164. Hocam merhaba yazınız için teşekkürler size birşey sorucam kişiler bize abone olduğunda onay maili gidiyor ama mailin içinde aktivasyon kodu yok nasıl yerleştireceğimi biliyorum ama linki bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  165. Merhaba hocam, benim sorum ben feedbunner ayarlarını dediğiniz gibi yaptım. Sitemde yazı yazdığımda abone olan kişilere detaylar için tıklayın yazısının gitmesi yerine tam yazı gidiyor ve okuyucu siteme gelmiyor. Ben bu ayarı 200 kelime yaptım yine değişmedi sizce ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  166. feedflare kısımına girince işaretlemem gereken şeyler çıkıyr onu nasıl aktif edicem?

    YanıtlaSil
  167. FeedFlare özelliğini nasıl aktifleştireceğiz efendim? Kutuları işaretliyorum veya tamamını işaretliyorum ama "active" et dediğimde; "You must select at least one FeedFlare to activate the service" mesajı ile karşılaşıyorum, lütfen yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.