PageRank Nedir?

PageRank bir web sayfasının internetteki önemini simgeleyen ve 0’dan 10’a kadar değişebilen sayısal bir ifadedir.

 

PageRank Nedir

PageRank Nedir?

 

Wikipedia PageRank terimini şöyle tanımlıyor:

 

PageRank, Google'ın site sıralamasında kullandığı algoritmanın sonucu sitenize verdiği değeri gösteren basitleştirilmiş 0'dan 10'a kadar olan bir değerdir Bu değer genel olarak özgün bir içeriğe, sayfaya verilmiş bağlantılara ve bağlantı veren sayfaların kalitesine bağlı olarak değişir. Pagerank, değer olarak sitenizin Google tarafından arama sonuçlarında sıralanmasını ve Google tarayıcısının sitenizi kontrol etme sıklığını etkiler.

Biraz daha açıklamam gerekirse; Google, bir siteye verilen linkleri oy gibi değerlendirir ve bir siteye verilen link ne kadar fazlaya o site değerlidir diye düşünür.Yani bir siteye verilen linklerin sayısı ile o sitenin PageRank değeri arasında doğru orantı vardır.

Ancak her sitenin erdiği link aynı değildir.Örneğin PageRank değeri 0 olan 10 siteden link alacağınıza PageRank değeri 4 olan bir siten 1 link almak daha önemlidir.Şöyle düşünün, değerli olan bir sitenin önerdiği site de değerlidir mantığıyla Google, yüksek PageRank değerine sahip sitelerden gelen linkleri daha çok önemser ve bu linklerin PageRank değerine etkisi fazladır.

 

Blogumun PageRank Değerini Artırmak İçin Ne Yapmalıyım?

 

Yukarıda da yazdığım gibi bir sitenin PageRank değeri o siteye verilen bağlantılarla doğru orantılıdır ki bu bağlantılara backlink denir.Yapmanız gereken PageRank değeri yüksek olan kaliteli sitelerden backlink kazanmaktır.

 

PageRank Değeri Neden Önemlidir?

 

Bana sorarsanız ben hiç bir blogun veya sitenin PageRank değerini önemsemem.Benim için önemli olan o blogu okurken keyif alıp almadığım yada bir şeyler öğrenip öğrenmediğimdir.Ancak blogunuza reklam alacağınız zaman reklam verenler blogunuzun PageRank değerine dikkat ederler.

 

PageRank Değerimi Nasıl Öğrenebilirim?

 

Blogunuzun PageRank değerini öğrenmek için Google Toolbar’ı yükleyebilirsiniz ya da bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.

14 yorum:

  1. ben bu yazıyı okuduktan sonra baktığımda PageRank değerlendirmemin sonucunu 1/10 olarak gördüm. ama benim için çok da önemli değil. herşeyden önce çok iddialı değilim bu konuda. onun için çok önemsemedim, üzülmedim. ama öğrenmem iyi oldu:) teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Siz blog yazmaktan hoşlanıyorsanız, blogunuzu seviyorsanız, belli bir okuyucu kitleniz varsa ve onlarla iyi bir ilişki kurduysanız PageRank değeri hiç ama hiç önemli değil.

    YanıtlaSil
  3. yeni açtım hesabımı.peki bu başka siteye link verme işlemi nasıl oluyor anlamadim.
    şu an ben adresimi yazınca link mi vermiş oldum teşekkürler...
    varsay.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. @Hale Deniz
    Link vermek sadece sitenin adresini yazmak değildir.Şu yazıda nasıl link verebileceğini anlattım, bakabilirsiniz isterseniz.

    YanıtlaSil
  5. yeni başlayanlar için yazının güncelini istesek? Zira linkler hata vermekte.

    YanıtlaSil
  6. Ben de bunu merak ediyordum, nedir diye. Ama bir pagerankim bile yokmuş :)) Yine de bilgilendirme için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Sosyal medyada link vermiş oluyoruz mu?

    YanıtlaSil
  8. Bloghocam, ben blogumun adresini girdigimde N/A gorunuyor. Bu rakamlar ne zaman gorunuyor?

    YanıtlaSil
  9. @hatice
    Pagerank güncellemeleri belli tarihlerde gerçekleşir. Güncelleme tarihi gelene kadar değerde bir değişiklik olmaz.

    YanıtlaSil
  10. cok tesekkurler Hocam. Sorularima cevap vermeniz ne buyuk incelik. Eski bir blogumu denedim yorumunuz uzerine. Page Rank degeri gorunuyor. Site haritasi gondermemistim. Google da kaydettirmemistim cunku uzerinde denemeler yaptigim bir blogdu. Sasirdigim sey blog page ranki cikti. Google butun yazilari Google dizinine ve pagerank listesine kendisi eklemis!

    YanıtlaSil
  11. Faydali bir yazı olmuş. Pagerank değeri yüksek olan sitelerden backlink alınması seo bakimindan daha da onemli hale geliyor. Backlink almadan önce backlinkin alinmak istedigi sitenin pageranki arastirilmasi gerekli olabilir.

    YanıtlaSil
  12. herşey baya zorlaştı pr değerini atırmak için baya bir emek vermek lazım

    YanıtlaSil
  13. teşekkür ederim. Lakin pg zamanında gerçekten çok işe yarayan ve faydalı bir sistemdi google algoritma değiştirene kadar şuan Da ve Pa değerlerini baz alıyor gibi.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.