Blog Yazılarında Anahtar Kelime Yoğunluğu

SEO eğitimlerinde öğretilen temel şeylerden biri de blog yazınızda anahtar kelimeyi kaç kez kullanmanız gerektiğidir.Çünkü arama motorları bir blog yazısındaki anahtar kelime yoğunluğuna dikkat ederler.

 

Belli bir anahtar kelimenin yoğunluğunu ne kadar iyi ayarlarsanız arama sonuçlarındaki sıralamanız o kadar yüksek olur.Anahtar kelime yoğunluğunu ayarlamak demek o kelimeyi makale içinde çok fazla kullanmak değildir.Şöyle ki SEO uzmanlarına göre bir kelimeyi yazıda çok fazla kullanmanın negatif etkileri vardır.

 

Arama motorları blog yazılarınızı belli bir kelimeyle doldurmanızı doğal karşılasmayacak ve blogunuzu cezalandıracaklardır.Bu yüzden anahtar kelimenin bir yazıda kaç kez tekrarlanması gerektiğini bilmek bir blogcu için çok önemlidir.

Blog yazılarında anahtar kelime yoğunluğu

Anahtar Kelime Sayısına Karar Vermenizi Etkileyen Faktörler

  • Blog Yazısının Uzunluğu
    Blog yazısının uzuluğu, o yazıda anahtar kelimeyi kaç kez kullanacağınızı belirleyen en önemli faktördür.200 kelimeden oluşan bir yazıda kullanmanız gereken anahtar kelime sayısı ile 1000 kelimeden oluşan bir yazıda kullanmanız gereken anahtar kelime sayısın aynı olmasını bekleyemeyiz.
  • Anahtar Kelimenin Yapısı
    Diğer bir faktörde anahtar kelimenizin kısa mı yoksa long-tail denilen kuyruklu mu olduğudur.Blog yazısında kısa anahtar kelimeleri kullanmak çok daha kolaydır.

Peki Kaç Anahtar Kelime Kullanmalıyım?

 

Çoğu SEO uzmanına göre anahtar kelime yoğunluğu için en ideali %7’dir ve %10’dan fazla olması, %5’ten az olması tavsiye edilmez.

Ayrıca anahtar kelimeleri yazı içerisinde okuyucuyu rahatsız etmeyecek şekilde kullanmanızı önererim.

 

Uzmanından Bir İpucu: Ters Piramit Yöntemi

Yazımı bitirirken sizlerle bir SEO uzmanından öğrendiğim anahtar kelimne yoğunluğu ile ilgili bir ipucunu paylaşmak istiyorum.Kendisi bana ters piramit yönteminden bahsetti.Arama motorlarının yazılarının başındaki anahtar kelime toğunluğuna daha fazla dikkat ettiğini ve anahtar kelime yoğunluğunun yazının başından sonuna doğru giderek azaltılabileceğinden bahsetti.

Umarım faydalı olmuştur…

8 yorum:

  1. Bu konunun bukadar kolay anlaşılabilir ve uygulanabilir anlatıldığını ilk defa görüyorum. Çok faydalı gerçekten, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. evet fazla anahtar kelime arama motorları tarafından pek hoş karşılanmıyor.

    YanıtlaSil
  3. Peki yazıdaki kelimenin ağırlığını ölçebileceğimiz bir seo aracı veya site var mı?

    YanıtlaSil
  4. Hocam günlerdir takip ediyorum.çok ama çok şey öğrendim.bunun için teşekkürler.şimdi bir sorum olacak.bu anahtar kelime konusunda açıklamalarınız kafamı karıştırdı.arabalarla ilgili bir bloğum olduğunu varsayalım.her yazdığım konuya araba,otomobil,araba bakımı vs şeklinde etiket ekleyemezmiyim.neticede ben her yazımda bunlarla ilgili açıklama yapıyorum.yoksa sadece 1 tane yazımda bu etiketleri kullanıp diğer yazılarımda kullanmıyormuyum ?

    YanıtlaSil
  5. Kelime yoğunluğuna dikkat etmeye başladım bende. Ayrıca dediğiniz gibi bu ters piramit olayını bende son zamanlarda duymaya başladım.

    Bunların haricinde başka bir soru sormak istiyorum. Örneğin "yeni çıkan kitaplar" gibi bir kelimede 1-2 sıradayız. Ve "yeni çıkan kitaplar 2013" kelimesinde ise ya listede yokuz yada gerilerdeyiz. Burada öneriniz "yeni çıkan kitaplar 2013" anahtar kelimesine yönelik yeni bir makale yazmak ve bir önceki yazınıza link vermek mi yoksa bir önceki yazınız için "yeni çıkan kitaplar 2013" kelimesine backling çalışması mı yapmak. Veya başka öneriniz varmı?

    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. gayet güzel özetlemişsin hocam bazı mkalelerde anahtar kelimeden yazı anlamını kaybediyor google botlar yazının içeriğinide kontrol ediyor mantıksız yazılar veya kelime bütünlüğü olmayan makalelelr malesef ters tepiyor.

    YanıtlaSil
  7. merhabalar harika bilgiler. blog açmak bir nebze kolay ama içerik hazırlamak sizin sayenizde bir derece daha kolay oldu. burada verdiğiniz kelime yoğunluğunu ölçtüğümüz site o yazıyı sayfamızda yayınlayınca mı çalıştırılabiliyor?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.