Bloglara Yorum Yazma Stratejim

Blog dünyasına yeni adım atanlar ilk zamanlarda bloglarına ziyaretçi çekmekte zorlanırlar.Bu gayet doğal bir durumdur.Blogunuza gelen ziyaretçilerin 3 kaynağı vardır:

 

1. Direk
2. Organik
3. Referans

 

Direk ziyaretler, adres satırına blogunuzun ismi yazılarak blogunuza gelen ziyaretleri belirtir.Organik ziyaretler, arama motorları aracalığıyla blogunuza gelen ziyaretçileri belirtir.Referans ziyaretler ise blogunuza bir bşka site aracılığıyla gelen ziyaretçileri belirtir.

 

Bu yazımda anlatacağım yorum stratejisi referans ziyaretlere dahil.Referans ziyaretinizin artması için  yol vardır:

 

1. Karşılıklı veya karşılıksız bir şekilde her hangi bir web sitesinde blogunuza link verilmişse ve o siteyi gezen bir sizin linkine tıklayarak blogunuza ulaşılırsa.


2. Bloglara yorum yaptığınız yorumcu olarak yazdığınız isme tıklaandığında blogunuza uaşılırsa.

 

Yeni bloglar için diğer web sitelerden backlink almak çok zor olduğundan ilk zamanlarda birinci yöntem işe yaramaz.

 

Ancak popüler ve çok sayıda okuyucusu olan bloglara yorum yazarak oradaki okurların dikkatini çekebilir ve blogunuzu ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz.

 

Şimdi size diğer bloglara yorum yazarak ziyaretçi kazanma sstratejimden bahsedeceğim…

 

Bloglara Yorum Yazma Stratejim

1.Adım : Uygun Blogları Bulun

 

İlk olarak yorum yapacağınız blogları belirlemelisiniz.Yorum yapacağınız blogların sizin blogunuzun konusuyla alakalı olmasına ve o blogun okurlarının ilgisini çekmesine dikkat edin.

 

Yorum yapacağınız blogların Alexa sıralamasının ve RSS abone sayısının yüksek olmasına dikkat edin.

 

2.Adım : Güncellemeleri Alın


Yorum yapacağınız blogları buldukltan sonra bu bloglardaki güncellemeleri takip etmelisiniz.İşte burada RSS imdadınıza yetişiyor.Bir RSS okuyucu ile bu blogların  beslemelerine abone olup yeni içeriklerinde haberdar olabilirsiniz.

 

3.Adım : Yorum Kalitesi Ve Sırasına Dikkat Edin

 

Yapacağınız yorum blog yazısına mutlaka değer katmalı ve okuyucuların dikkatini çekmeli.Yazıyla alakası olmayan ve SPAM olarak algılanabilecek yorumlar ile “teşekkürler”, “güzel yazı” gibi kısa yorumlardan kaçının.

 

Yorumlarınızın içeriği kadar sırası da çok önemlidir.İlk 3 sıradaki yorumların daha çok okunduğu aşikardır.Bu yüzden ilk sırayı kapmak için çaba gösterin.

 

Eğer kaliteli bir içeriğe sahipseniz yorumlar aracılığıyla gelen ziyaretçileri etkileyebilir ve blogunuzun daimi ziyaretçileri olmalarını ağlayabilirsiniz.

59 yorum:

  1. Bu durumda yazınıza bir yorum yapalım ve ziyaretçi hakkımızı kazanalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada merak ettiğim bir konu var aslında. Bazen google ile baglantı yapıldıgında google sayfana yonlendirme yapılıyor. Bazen isimsiz bazen web sitesine yonlendirme yapılıyor. Şimdi bunlardan hangisi daha verimli olur onun hakkında da bir yorum yapsan yazında süper olurdu. Mesela benim google sayfama yonlenıyordu. Ama alexa verileri vs. yorumlarımın google sayfama yonlenmesi sitem için bir işe yaramayacak diye düşünüyorum. Aşağıdaki yorumların linklerinde de bu bahsettigim sıkıntı var gibi geldi bana. Yani bazıları yorum yapmış ama yönlendirilen sayfa sitesine yardım etmiyor? Ne dersin dogru mu yazdıklarım.....?

      Sil
    2. Doğru bir konuya ayak basmıssın ayağını kaldır :)

      Sil
  2. Ben bunu daha önceden düşünmüştüm ama uygulayabilme şansım olmamıştı şimdi uyguluyorum :) umarım işe yarar :)

    YanıtlaSil
  3. Özellikle blogunun konusuyla ilgili popüler ve çok ziyartçisi olan bloglara yorum yazarsan işe yarayacağından emin olabilirsin.

    YanıtlaSil
  4. MErhabalar. Yazılarınız gerçekten çok faydalı. Bu yazınızı okuduktan sonra yarumlarda kafama takılan birşey oldu. Yorum yazdığımda google hesabımdan yazıyorum ve sitemin adı değilde kendi profilim görünüyor. Yorumlama biçiminden Adı/URL seçince sitemin adını ve url sini yazmam gerekiyor. Bu şekilde istediğim oluyor yani yorumda tıklanınca bloğumun açıldığı bir link oluşuyor. Sorun şu ki birçok blog bu şekilde yorum yazılmasına izin vermiyor. Sadece oturum açma bilgileri ile yorum yazdırıyor. bunu çözmek için bir ayar var mı yani yorum yparken google hesabım yerine blogger hesabı (bolğumun adı) görünebilir mi?

    YanıtlaSil
  5. Bildiğim kadarıyla böyle bir ayar yok.Ancak profilinizde ki Ana sayfa URL 'si yerine blogunuzun adresini yazar ve hakkımda bilgilerinize a href kodu ile blogunuza link vererek profilinize bakanları blogunuza yönlendirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  6. peki ben buraya yorum yazarken tommytrend ve TURUNCU TATLAR ın yorumlarında olduğu gibi ismin üzerine gelindiğinde blogger url me değilde site adresime yönlendirme yapmasını istiyorum. bunu nasıl yapabilirim ?

    YanıtlaSil
  7. Yorum yazarken Google profilinle değil de Adı/Anonim seçeneğiyle yazarsaN O ŞEKİLDE OLACAKTIR

    YanıtlaSil
  8. bir şekilde profil bilgierimin hepsını dogu olarak dolduramıyorum her seferınde hata verıyor mesala IM kullanıcı adı ne olmalıdır istek url sine ne yazmalıyız sımdıden tes arkadaslar ametor blogger

    YanıtlaSil
  9. BLOGCU'YA UYARLANMIŞ ŞABLONLARDA PAYLAŞSANIZ İYİ OLUR BENCE

    YanıtlaSil
  10. iyi bir paylaşım teşekkür ederim başarılar.

    YanıtlaSil
  11. Teşekkürler
    www.santiyenerde.com

    YanıtlaSil
  12. Uzun zamandır ben de blog yazıyoru ama diğer bloglara yaptığım yorumlarda adı ananim şeklinde aklıma gelmemişti teşekkürler bu şekilde kullanıcı adı bloga yönleniyor

    YanıtlaSil
  13. Yazılarınızın ciddi bir şekilde faydasını görüyorum ve sık sık takip ediyorum blogumu açalı 2 ay olmasına rağmen düşündüğümden daha fazla ziyaretçi geliyor çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. hımm işime yarayacak olan bir blog, yeni keşfettim ve sık sık ziyaret edeceğim.

    YanıtlaSil
  15. bilgiler için çok teşekkürler.
    www.basarankontor.com

    YanıtlaSil
  16. aklıma bir soru takıldı şimdi.
    google indexlemelerinde dofollow/nofollow ayırımı var bildiğim kadarıyla, blogger yorumları yaptığımızda verilen linkler dofollow mudur?

    YanıtlaSil
  17. @Pala Remzi
    Değiştirmediğiniz sürece Blogger yorumları nofollowdur.

    YanıtlaSil
  18. Selam kolay gelsin süper olmuş ama benim bloglarım daha iyi kapıştırakmı?

    YanıtlaSil
  19. Tam sormak istediklerime cevap aldığım bir yazı. Çok faydalı oldu. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. Yorum yaparken isim yerinde bloğuma link vermek istiyorum. Yorumlama biçimime anonim yazdım, olmadı. URL adresi yerine blog adımı yazdım, bu sefer de link değil, bloğun tam adı görülüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. www.renklidesign.blogspot.com

    YanıtlaSil
  21. bloglara yorum yazmak gerekliliğine kesinlikle katılıyorum. Hatta bazen bu adam kimmiş dediğim ve sırf yazdığı yorum yüzünden bloguna gittiğim kişiler oluyor. Benim anlamadığım benim yazdığım yorumlara karşılık kişi benim bloguma geliyorsa bana neden yorum bırakmıyor?

    Mesela bloghocam bana gelmişse ben bana yorum bıraktıgını hic hatırlamıyorum?
    Belki de kacırmısımdır... Yorum yazılması için daha farklı yazılar yazmam gerekiyor sanırım ancak o zaman daha fazla yorum alabilirim diye düşünüyorum...

    Belki blogun dizaynı da yorum için önemli olabilir? Bu yüzden de kaybediyor olabilirim.
    bilemedim :)

    YanıtlaSil
  22. @ozgehan omag
    Okuduğum yazıyla ilgili söyleyecek birşeylerim vara mutlaka yorum yazarım. Zaten severim yorum yazmayı. Sana da yazdığım yorumlar olmuştu diye hatırlıyorum abi.

    YanıtlaSil
  23. aslında sana serzenişte bulunuyor gibi gozuksem de kendi kendime konusuyorum merak etme.. yani yorum sayısını nasıl arttırabilirim diye kendime soruyordum aslında ;)

    YanıtlaSil
  24. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür bu bilgileri kullanacagım bu da ilk yorumum olsun o zaman:)

    YanıtlaSil
  25. merhaba ben ne yaptıysam anasayfada yorum kısmını yazı içine saklayamadım paylaşım eklentilerini sakladım ama yorum için bulamadım yani devamını oku yazısından sonra birşey görünmesin istiyorum yardımcı olursan sevinirim bakmak istersen adambedavabiliyor.blogspot.com

    YanıtlaSil
  26. Bi deneme de ben yapayım o zaman :)

    YanıtlaSil
  27. Yazınızda biraz daha bilgi verebilirdiniz. Çok yavan kalmış. Sadece yazmış olmak için yazmışsınız. Bunlar zaten bilinen şeyler. Mesela blog adresleri verebilirdiniz. Daha faydalı ve işe yarayacak birşeyler yazabilirdiniz. Ne yani bu şimdi.

    YanıtlaSil
  28. Bir soru sormak istiyorum. Örneğin burada yorum yazan kişilerin ismine tıklayınca kimisinde blog sitesine yönlendiriyor, kimisinde Google+ sayfasına yönlendiriyor, kimisinde de takip ettiği bloglar sayfası geliyor. Benim adıma tıklayınca Google+ sayfam geliyor. Fakat ben blog siteme yönlenmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.

    YanıtlaSil
  29. @Mustafa TÜRKÖZ
    Yorum yazarken alt taraftaki yorumlama biçimi kısmından Adı/URL seçeneğini seçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  30. Açıkçası çoğu kere yorum yazarken, belli bir strateji taşımam. Ancak belli bir stratejiye sahip olması yorumu anlamlı kılan bir unsurdur denilebilir. Konuyu gerçekten ilgi çeciki buldum. sağolun

    YanıtlaSil
  31. Bu yararlı paylaşım için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  32. Merhaba en azından linkleme yapılabilecek blogları yazsaydın keşke

    YanıtlaSil
  33. Yazmış olduğunuz yazı gerçekten bilgilendirici olmuş teşekkürler. Bu arada isim kısmına sitenizin adını yazdıktan sonra isme tıklayınca link verememiş olanlar, mesaj yazdığınız kısmın altında bulunan Ad/Url yi seçtikten sonra devam diyerek yorumunuzu gönderirseniz istediğiniz olacaktır.

    YanıtlaSil
  34. Tesekkurler paylaşım icin

    YanıtlaSil
  35. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  36. Çok güzel blog olmuş gerçekten teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  37. Çok faydalı bir yazı olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  38. bunu öğrendiğim iyi oldu çok faydalı yazı teşekkürler

    yazimbari.com

    YanıtlaSil
  39. Yukarıda veya belki da daha önce sorulmuştur fakat ben göremedim. Yapılan yorumları bazen göremediğim oluyor. Yorumları nasıl daha iyi takip edebilirim?Bazı bloglarda incelendikten sonra yayınlanacaktır gibi bir uygulama var. Bunu nasıl aktifleştirebilirim. Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  40. Yanıtlar
    1. Merhaba Şeyma hanım, blogunuzu ziyaret etmek istedim ama ziyaret ayarlarınız kapalıymış açmanızı tavsiye ederim :)

      Sil
  41. Hocam konudan biraz alakasız ama, günlük 60 ~ 80 Kullanıcı geliyor bloguma içerik çok fazla değil ama en azından 1 yorum felan gelir değilmi, hiç yorum gelmiyor yorumlar ne zaman gelmeye başlar

    YanıtlaSil
  42. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  43. Yazılarınız çok işime yarıyor Serdar Bey. Sürekli yeni bir şeyler öğrenmek ve keşfetmek istediğimde sitede verilen önerilerin, eklentilerin, kodlamaların büyük ölçüde doğru ve çalışır olacağına güvenimden ötürü ilk önce sizin sitenize başvuruyorum. Bu denli çok okuyucuyu ve sadık takipçileri hak ediyorsunuz gerçekten de... Başarılarınızın ve güzel yazılarınızın devamlılığını dilerim...

    YanıtlaSil
  44. Paylaşımlarınız gerçekten çok değerli, Serdar Bey. Blogger'lık konusunda o kadar bilgilisiniz ki, biz yeni bloggerlar sizler gibi bilgili ve tecrübeli yazarlar olduğu için çok şanslıyız...

    YanıtlaSil
  45. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  46. Meraba. Yeni blog actim her bir yazinizi tek tek okumaya calisiyorum yeni baslayanlar icin anlasilmasi biraz zor olsada cok fayfali bilhiler var tesekkur ediyorum. Benim sorum yazi icinde bazi kelimelere tiklandiginda diger sayfaniza gecebiliyoruz bunu kendi sayfalarim icin nasil yapabilirim. Ayrica sayfamin altina ilgili olabilecek diger safya konularimi link olarak birakmak istiyorum bunu nasil yaoabilirim.

    YanıtlaSil
  47. güzel ve faydalı bilgiler ancak bloglara yorum yazmanın zahmetli ve vakit alan bir iş olduğu da unutulmamalı...

    YanıtlaSil
  48. Blog adreslerine yorum yaparken göz önünde bulundurmanız gereken ilk unsur backlink olmamalıdır. Yorum atacağınız blog adreslerindeki yazarlarla iletişim kurmak ve onlarla bağlantıya geçebilmek, diyalog kurmak asıl amacınız olmalıdır

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.