Misafir Blogculuğun Faydaları

Yabancı blogları takip ediyorsanız hepsinde bu kavramla karşılaşıyorsunuzdur…Guest Post.Şimdi size bu kavramı biraz açıklamak istiyorum.

Guest blogging yani misafir blogculuk; başka bir blog için bir yazı yazma işlemidir.Siz bir blog için yazı yazarsınız ve bunun karşılığında o blogun sahibi yazınızın başına ya da sonuna sizinle ilgili bir bilgi yazısı yazar ve blogunuza bir link verir.

Şimdi biraz da misafir blogculuğun faydalarından bahsedelim…

Misafir blogculuğun faydaları

Backlink Kazandırır

 

Yukarıda da yazdığım gibi misafir yazınızın yazar bilgisi kısmında blogunuza bir link verilir ve bu sayede yazdığınız her misafir yazı için backlink kazanmış olursunuz.Özellikle misafir yazınızı yayınlayan blogun PageRank değeri yüksek size katkısı çok fazla olur.

 

Hedef Kitlenize Ulaştırır

 

Örneğin futbolla ilgili bir blog sahibiyseniz, yine futbolla ilgili yayın yapan popüler bloga misafir yazı yazarak hedef kitlenize ulaşabilir ve blogunuzdan haberdar olmalarını sağlayabilirsiniz.

 

İtibar Kazandırır

 

Özellikle popüler ve çok sayıda takipçisi olan bloglarda yazılarınız yayınblanırsa o blogun okuyucuları tarafından tanınır ve itibar kazanısınız.

 

Sosyal Çevrenizi Genişletir

 

Diğer blogcularla ve ymisafir yazınızı okuyan kişilerle iletişim kurmanızı ve online sosyal çevrenizi genişletmenizi sağlar.

 

Misafir Blogcular Bulmanızı Sağlar

 

Bir başka blogda yayınlanan misafir yazınızı okuyan blogcular misafir blogculuk konseptine açıkolduğunuzu anlar ve blogunuz için misafir yazı yazı yazarak sizle iletişime geçerler.

 

Takipçi Sayınızı Arttırır

 

Misafir yazılar yazarken yazılarınıza çok özen göstermeli mükemmele yakın yazılar yazılar yazmalısınız.Eğer yazılarınız okurlar tarafından beğenilirse diğer yazılarınızı da okumak için sizi takip etmek isteyeceklerdir.Böylece Twitter, Facebook ve RSS takipçi sayınız artar.

!!! Eğer Blog Hocam için misafir yazı yazmak istiyorsanız ya da benden blogunuz için misafir yazı yazmamı istiyorsanız bloghocam@gmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

3 yorum:

  1. bu konuda görüşebiliriz mail adresinizi ekledim

    YanıtlaSil
  2. Bu etkinlik çok hoşuma gitti.Zaman ayırıp misafir yazı yazdım.Ama gel gelelim bir hafta oldu bir cevap alamadım.Belki kurallara uygun değildir.Ama cevap ?

    YanıtlaSil
  3. CybeR r
    Herkese cevap vermeye çalışıyorum ama yoğun günlerde cevap vermeden yanlışlıkla okundu olarak işaretlediğim mailler olabiliyor.

    Bilinçli değil yani kusura bakmayın.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.