Blogger’da Yazıyı İleriki Bir Tarihte Nasıl Yayınlarım?

Bayramda blogumda yayınlamak için bir yazı yazdım ama bayram günü müsait olmayacağım.Okuyucularımın bayramını nasıl kutlayabilirim?

Blogumda yayınlamak üzere birkaç adet makale yazdım ama yarın tatile çıkıyorum ve tatilde internet erişimim olmayacak.Ben tatildeyken bu yazılarımı blogumda nasıl yayınlayabilirim?

3 tane makale yazdım ama bunların hepsini 1 günde yayınlamak yerine her güne 1 makale olacak şekilde nasıl paylaştırabilirim?

Bu 3 sorunun da ortak bir cevabı var.Blog yazılarını zamanlamak…

Peki Blogger’da blog yazılarını nasıl zamanlayacağınızı biliyormusunuz?

Bilmiyorsanız yazıyı okumaya devam edin…

Blogger hesabınıza giriş yapıp, yazı editöründe yeni bir kayıt oluşturduktan sonra yazınızı yayınlamayın ve sağ taraftaki yayın ayarlarından Program Yap seçeneğini açın.Buradan tarih ve saati yayınlamak istediğiniz tarihe ayarlayarak tamamlayın. 

kayit-zamanlama

İşlem bu kadar.Yazınız kayıtlarınız arasında planlamış olarak görünecek ve belirlediğiniz tarihte blogunuzda yayınlanacaktır.

Not: Yazınıda istediğiniz zaman değişiklik yapabilir ve yayınlanma tarihini değiştirebilirsiniz.

3 yorum:

  1. askere gittiğimde tam 12 tane yazı yazmıştım =).Gerçekten çok kullanışlı

    YanıtlaSil
  2. Blogger'ın en çok desteklediğim ve beğendim özelliklerinden biriside budur. Öyleki Günde 2 veya 4 Yazıyı belirli saatler arasında koyarak sitemizi sürekli güncel olarak gösterebiliriz. Bunun ziyaretçi bazlı faydasındanda öte SEO açısından aktiflilik demektir.

    YanıtlaSil
  3. Peki hocam bunun tersi mümkün mü? Yani yayınladığım bir yazıyı ileri bir tarihte otomatik silinecek şekilde bir ayar yapma şansım var mı?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.