Ziyaretçilerin İlgisini Çekecek 7 Blog Yazısı Türü

Blog yazısı yazmanın tek bir yolu ve rutini yoktur.Okuyucularınızınb ilgisini çekmek için farklı yazı türlerini deneyebilirsiniz.

 

Sosyal imleme sitelerini ve diğer blogları inceleyerek en çok ilgi gören ve dikkat çeken yazı türlerinin listesini yaptım.

 

1. Liste Yazılar

 

Liste yazıları okumayı da yazmayı da çok severim.Liste yazıları gözden geçirmek ve okumak her zaman daha kolaydır.

 

2. “Nasıl Yapılır?” Yazıları

 

Bir şeyin nasıl yapılacağını anlatan, o işin yapılışını adım adım açıklayan, öğretici yazılar hem arama motorlarında çok aranır hem de okuyucuların ilgisini çeker.

 

3. Röportajlar

 

Blogunuzun konusuyla ilgili uzman ve popüler kişilerle yapılan röportajlar okuyucular tarafından çok ilgi görür.Ayrıca diğer blog yazarlarıya röportaj yaparak sosyal ilişkilerinizi de güçlendirebilirsiniz.

 

4. Okuyuculara Soru

 

Blogunuzla ilgili veya güncel bir konuyla ilgili okuyucularınıza soru sdorduğunuz yazılar hem yorum sayınızı arttırır henm de ilgi çeker.Okuyucucularınızı önemsediğinizi göstermenin iyi bir yoludur.

 

5. Tavsiyeler

 

Kullandığınız, denediğiniz, beğendiğiniz şeyleri tavsiye ettiğiniz yazılar okuyucularınız için çok faydalıdır.

 

6. Haftalık Linkler

 

Her hafta okuduğunuz diğer bloglarda beğendiğiniz yazılara verdiğiniz linklerden oluşan yazılar okuyucuların hoşuna gider.Ayrıca link verdiğiniz bloglarla ilişki kurmanıza yardımcı olur.

 

7. Eski Yazılara Linkler

 

Özellikle yıl sonlarında veya ay sonlarında o yıla ya da aya ait en iyi yazılarınıza verdiğiniz linklerden oluşan yazılar eski yazılarınızın tekrar hatırlabmasına yardımcı olacağı gibi okuyucularınızın da hoşuna gidecekkir.

 

Siz bu yazı türlerinden hangilerini tercih edersiniz?İlginizi çeken başka yazı türleri varmı?

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.