Blogger’ı Wordpress’e Tercih Etmek İçin Sebepler

Pek çok insan Wordpress blogların Blogger’dan daha iyi olduğunu iddia eder ve sebeplerini belirtir.Bunların pek çoğu doğrudur.Ancak Blogger’ı Wordpress’e tercih etmenizi gerektirecek sebepler yok değil.

 

Blogger'ı Wordpress'e tercih etmek için sebepler

İşte benim gözümden Blogger’ı Wordpress’e tercih etmenizi gerektiren sebepler…

 

Google

 

Aslında Blogger 1999 yılında Pyra Labs tarafından oluşturuldu daha sonra Google tarafından satın alındı.Google’ın Blogger’ı satın almasıyla birlikte yenilikler ve güncellemeler ardı ardına gelmeye başladı.Google gibi bir dünya devi tarafından geliştirilen ve desteklenen bir servisi kim kullanmak istemez ki?

 

Fiyat

 

Blogger’ı Wordpress’e tercih etmenizi gerektirecek en önemli sebeplerden biri de blogunuz için host ücreti ödememeniz.Blogger standartlarında bir bant genişliği ve dosya alanına bir sahip host kiralamanız yüzlerce dolara mal olabilir.

Eğer Blogger’ın ücretsiz subdomaini olan blogspot’u kullanmak istemiyorsanız en fazla 10 dolara bir alan adı satın alarak kendi domainizi kullanabilirsiniz.Böylece profesyonel bir blog sahibi olmak size sadece 10 dolara mal olur.

 

Güvenlik

 

Blogger en güvenli platformlardan biridir.Başkaları şifrenizi öğrenmediği sürece blogunuz güvendedir ve hacklenme ihtimali yok denecek kadar azdır.

 

Güncellik

 

Wordpress blogların yeni bir versiyonu çıktıında blogunuzu manuel olarak güncellemelisiniz.Blogger’da ise tüm güncellemeler otomatik olarak dashboard’da görünür ve ek bir işlem yapmanıza gerek kalmaz.

 

Tasarım

 

Blogger’ın şablon tasarımcısı sayesinde kendi temanızı kolayca oluşturabilirsiniz.Üstelik internette binlerce ücretsiz ve kaliteli temaları kolayca blogunuza yükleyerek kullanabillirsiniz.

 

SEO

 

Blogger bir Google servisi olduğundan Blogger ile oluşturulan bloglar Google arama sonuçlarında en kısa zamanda yer almaya başlar ve yazılarınız hızlı bir şekilde indekslenir.

 

Kullanım

 

Blogger kurulumuyla, ayarlarıyla, şablonlarıyla, eklentileriyle kullanımı çok kolay olan bir platformdur.Bu sayede hiç kod bilmeden bile iyi bir blog sahibi olmak mümkündür.

 

Söz Sizde

Bana göre Blogger’ın avantajları bunlar.Sizin ekleyebileceğiniz başka avantajları ya da katılmadığınız yerler var mı?

17 yorum:

  1. Wordpress kullanıcısı olarak wordpress ara yüzünün daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca indexleme konusunda wordpress hiç de yabana atılacak gibi değil. Neticede bu ikisininde olması güzel bizim için. Hem rekabet hem seçenek fazlalığı diyorum :)

    YanıtlaSil
  2. WordPress yazılımı yerine WordPress.com adresinden alınan bloglarda, burada yazdıklarınızın hepsi geçerlidir. Güvenlidir, host ücreti ödemezsiniz ve güncelleme gerektirmez.

    YanıtlaSil
  3. En kötüsü host ücreti ödemek. Para kaybı değil söz konusu olan. Ben denizciyim. Okyanuslarda dolaşıyorum. 1 yıllık ücret bittiğinde, ben denizin ortasındayken blogumun kapanmasını istemem. Blogger en iyisi.

    YanıtlaSil
  4. Ben bloggerdan hem şikayetçi hemde memnunum. her şeyin kendince iyi ve kötü yanları vardır. blogger kolay kullanımı sayesinde gözümde bir değere sahiptir

    YanıtlaSil
  5. Bence worpress birazdaha profesyonel. Ama google arama motoronun web olayında etkisi bütük oldugu için blogger de googlenin kurtugu bir platform oldugu için Blogger diyorum..
    http://www.sametozkan.tk/

    YanıtlaSil
  6. Blogger kullanıyorum ama sevmiyorum. Ücretsiz bir servis ne kadar iyi olabilirki...?

    YanıtlaSil
  7. Sanırım ücretsiz bir servis ancak bu kadar iyi olabilir.

    YanıtlaSil
  8. google amcaya guveniyorum alt yapisi saglam onun icin blogspot daha guvenli daha saglam geliyor bana

    YanıtlaSil
  9. blogger bir denizse wordpress okyanustur. Sırf bedava olduğu için kullanıyorum.. Yıllık hosting parası ödemek işime gelmiyor :((

    YanıtlaSil
  10. Benim de bir wordpress blogum var.Baya gelişti fakat kodları eklerken siliyor ve ekleyemiyorum.Çok pişmanım herşey kısıtlı.Blogum wwww.oguzatucuran.wordpress.com

    YanıtlaSil
  11. Hocam Tamam Bende blogger kullanıcısıyım ama bloggerde professional işler yapamassınnız ? Örnegin ne kadar tasarım yapsanızda ne kadar iyi olsanıda Üyelik panlei yok mesela . Bence Üyelik paneli olmalı . Professionel tasarımlar yapamıyorsunuz . Yani Kolay kullanım güvenlik ve fiyat açısından iyi ama Professionellikte var bu işte tabi

    YanıtlaSil
  12. Eklenti ymnünden wordpress kadar gelişmiş olmasa da sayılan özelliklere katılıyorum.

    YanıtlaSil
  13. evet arkadaşlar ben uzunca bir yorum yazmak istiyorum ve bu site ki ilk yorumum

    Bu zamana kadar binlerce blog sitesiyle karşılaştım ve binlerce blog severle görüştüm herkesin kendine göre popülerligi olan bi blogu var. Ben ilk blog yazmaya 2006 yılında azbuz.com la başladım daha sonra blogcu ve wordpress den actım ve en son olarakta bloggeri kullanmaktayım
    Belki cogu blogsever için günlük 8 bin ila 10 bin tekil hiti olan bir site cok mükkemmel. Wordpress sebepsiz yere benim bu sitemi kapattı sadece remix bir mp3 yayımladıgım için. Size tavsiyem Blogger dan şaşmayın Emeginiz boşa gider yoksa

    YanıtlaSil
  14. http://www.srgzblog.com/2012/01/neden-blogspot.html

    Vakti zamanında bende buı konu üzerine bir makale yazmıştım.
    Aklın yolu bir..

    YanıtlaSil
  15. Konunuzun tamamına katılıyorum. Özellikle 10 dolar gibi bir rakama ücretsiz host sahibi oluyorsunuz. Seo konusunda biraz daha gelişime ihtiyaç var diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  16. Blogger indexlemede wordpress kadar iyi olmasada, google sıralamalarında birazcık önde görünüyor bana.
    http://seslis.blogspot.com

    YanıtlaSil
  17. Sadece google aramalarına katılıyorum. Diger yonlerde Wordpress bana göre daha üstün. Ancak bir kere alışmışız blogger'a , kolaylık açısından kullanıyorum :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.