Google Sıralamasındaki Ani Düşüşlerin Sebepleri

Google arama sonuçlarındaki sıralamanızda ani bir düşüş yaşadınız mı? Ya da her zaman Google’dan gelen ziyaretçi sayınızda ciddi br azalma oldu mu?Eminim ki istatistikleini takip eden her blogcu zaman zaman bu sorunu yaşamıştır ya da yaşayacaktır.Bu yazıda Google sıralamasında ve hitlerde yaşanan ani düşüşlerin sebeplerinden bahsedeceğim.

 

Google-Siralamasindaki-Ani-Dususlerin-Sebepleri

1. Black Hat SEO Teknikleri

 

Eğer blogunuzun arama sonuçlranda üst sıralarda çıkması için Black Hat denilen ve Google tarafından uygun görülmeyen işlemler yaptıysanız ve bu işlemler bir şekilde Google tarafından farkedildiyse blogunuz ceza alır ve tüm indeksleri Google’dan kaldırılır veya arama sonuçlarındaki sırası düşer.

 

Çözüm:
Google’ın Web Yöneticisi Yönergeleri’ni okuyun ve blogunuzu burada yazan önergelere uygun hale getirdikten sonra yeniden değerlendirme isteğinde bulunun.

 

2. Algoritma Değişikliği

 

Google, kullanıcılarına aramalarda en doğru sonuçları vermek için zaman zaman algoritmasında değişikliğe gider.Ve her algoritrtma değişikliğinde sıralama sonuçlarını etkileyen yeni kriterler vardır.Eğer blogunuz algoritma değişikliğiyle gelen bu kriterlere uygun değilse arama sonuçlarındaki sıranızda düşüş gerçekleşir.

 

Çözüm:
Google algoritmalarıyla ilgili değişiklikler ve güncellemeler SEO ile ilgili yayın yapan önemli sitelerde önceden duyurulur.Değişen algoritmadan tkilenmemek için blogunuzu algoritmaya uygun şekilde optimize etmelisiniz.

 

Google ile ilgili güncellemeleri takip edebileceğiniz siteler şunlar:Resmi Google Blogu, Matt Cutts’ın Blogu ve Search Engine Land

 

3. Rakip Siteler

 

Eğer blogunuz, rekabet oranı yüksek bir konuda yayın yapıyorsa rakiplerinizin sizi geçme ihtimali herzaman vardır.Bu yüzden arama sonuçlarındaki sıranızda dalgalanmalar her zaman olabilir.

 

Çözüm:
Rakip siteleri iyi analiz etmeli ve neleri sizden daha iyi yapıklarını tespit etmelisiniz.SEO çalışmalarına daha fazla önem vermeli, gerektiğinde bir SEO firmasıyla anlaşarak uzmanlardan yardım almalısınız.

1 yorum:

  1. merhaba serdar bey,
    mail yoluyla sorduğum sorunun yanıtını bu yazıda bulabileceğimi belirtmişsiniz. yazıyı dikkatle okuduğumda sorunumun zaman içinde ve sabırla çözülebilecek bir sorun olduğunu anladım. zahmetiniz için teşekkürler. saygılar.
    hepsinefis.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.