Son Google Güncellemesi Ve Etkileri

Bir süre önce Google, resmi blogunda yeni algoritmasını duyurmuştu.Bu algoritmaya geçmeden önce Google geçtiğimiz yıl ki davranışlarını incelemkte fayda var.

Google 8 ay önce duyurduğu Caffeine güncellemesinde arama sonuçlarında kaliteli vegüncel sitelere öncelik vermeyi hedeflemişti.Devamında gelen Panda güncellemesi ile de sadece AdSense geliri elde etmek amaçlı kurulan düşük kaliteli sitelerin trafiğini azaltmak istemişti.

 

Google’ın bbu son güncellemesi de bu iki agüncellemenin devamı niteliğinde gözüküyor.Google’ın hedefi güncel ve değerli içeriğe sahip siteleri arama sonuçlarında üst sıralarda göstermek.

Son Google Güncellemesi Ve Etkileri

Google Güncellemesi Site Trafiğine Nasıl Etki Edecek?

 

Öncelikle bu güncelleme ile SEO uzmanları tarafından sürekli vurgulanan ve benimde yazılarımda sık sık belirttiğim arama motoru için değil insanlar için yazın tavsiyesi tdaha da önem kazanacak gibi duruyor.Bu güncellemeden orjinal ve yeni içerik yayınlayan siteler kazançlı çıkarken, başkalarının içeriğini kopyalayan ve sadece arama motoru ile AdSense geliri hedegleyen siteler büyük darbe görecek.

 

Örneğin arama motoruna Sergen Yalçın yazdığınızda onun biyografisi veya resimleri yerine son yaptığı röportajlar ve onunla ilgili yapılan son haberler karşiımıza çıkacak.

Google’ın bu algoritma güncellemeleri kısa zamanda ani değişimler göstermez.Bu yüzden etkilerini yavaş yavaş göreceğiz.

16 yorum:

  1. Google ile böyle bir değişiklik gerekiyordu zaten.Zamanla yazılar hak ettiği yerlerde olacaktır.Araştırmacı yazı için Teşekkürler.
    www.blogcafesi.com

    YanıtlaSil
  2. umarım kısa zamanda sonçlarını görürüz=)

    YanıtlaSil
  3. merhabalar,size bir soru soracaktım buraya yazmak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim.Benimde bir blog sitem var.Ama daha çok images den giriyorlar.Benim size sormak istediğim images den direk siteme yönlendirme yapabileceğim bir kod var mı ?Ben fotograflara link vermek istedim ama spam yaparım diye vermedim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. http://pingomatic.com/ adlı bir site vermişsiniz.Ben pingleme nedir hep duyuyorum ama tam anlamıyla ne işe yarıyor? Bir de bu sitenin RSS URL (optional): kısmına ne yazacağız.Yardımlarınız için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Görsel aramalarda sonuçlara tıklandığında ziyaretçileri direk blogunuza yönlendiren bir kod var ama daha önce hiç kullanmadığım için bir sakıncası olup olmadığını bilmiyorum.Gerekli javascript kodunu http://www.box.com/files/0/f/0/1/f_1160052815#/files/0/f/0/1/f_1160052815 linkinden görebilirsiniz.

    İnternet sayfalarını depolayan bazı dizin servisleri vardır.Arama motorları bu servisleri tarayarak yeni sayfaları indexlerler.Blogunuza yeni yazdığınız bir yazıdan bu servisleri haberdar etmek için yapılan uyarı gönderme işlemine ping denir.Blogunuza yeni bir içerik eklediğinizde pingomatic.com veya benzer bir ping arcı kullanarak yeni içeriğinizin daha hızlı indekslenmesini sağlayabilirsiniz.RSS URL kısmına blogunuzun rss adresini yazacaksınız ancak zorunlu değil.Blogunuzun rss adresi şu şekildedir: http://blogunuz.blogspot.com/feeds/posts/full

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim yardımlarınız için

    YanıtlaSil
  7. Ben bu googleyi anlamadım, benim sitemden kayıt çalan bir site uzun zaman birinci sayfada çıkıyor. Ama ben ne yaptığımı bilmeden sand box'a düşebiliyorum.

    YanıtlaSil
  8. bende bloguma beklerim yazılarından yararlanıyorum emeğine sağlık

    http://www.domainsiz.net/

    YanıtlaSil
  9. Hocam merhabalar, bende elimden geldiğince bir blog yazmaya çalışıyorum. Benim sorunum robot.txt sosyasının 29 kadar url mi engellemiş olması. Bu sorun neden oluyor yani o içerikleri google dizinden mi atyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim hocam iyi çalışmalar kolay gelsin

    YanıtlaSil
  10. Engellenenler muhtemelen etiketlere ait url'lerdir.Blogger'ın robots.txt dosyasını incelerseniz etiketlerin engellendiğini görecekseniz.Bunun çözümü yok.Çok ta önemli değil zaten.

    YanıtlaSil
  11. aynen öyle hocam etiketler engelleniyor. Kısacası o içerikler sandboxa mı girmişler

    YanıtlaSil
  12. Hayır sandbox'la alakası yok.Şöyle çaıklayayım:

    Örneğin bazı yazılarıma serdar etiketi atadığımı düşünün.Bu durumda http://bloghocam.blogspot.com/search/label/serdar adresiaslında geçerli olmasına rağmen google tarafından indexlenmeyecek.Ancak O etiketle yazdığım yazılar etkilenmez, onlar indexlenir.

    Tüm blogger bloglarında durum bu şekildedir ve çok önemli değildir.Kafanıza takmayın.Önemli olan indexlenen yazılarınızdır, etiketler değil.

    YanıtlaSil
  13. hocam çok teşekkür ederim bir an sandbox a girdim zannettim. Bu arada sitenizin tasarımı harika olmuş. çalışmalarınız da başarılar dilerim. kolay gelsin

    YanıtlaSil
  14. merhaba ben özlem yaptıgım bır blog neden cıkmıyor arama motorunda anlamadım yardımcı olurmusunuz..Renkli hayaller kurabiye evi

    YanıtlaSil
  15. @özlem
    Blogunuzu açalı ne kadar oldu bilmiyorum ama yeni blogların indekslenmesi yani Google arama sonuçlarında gözükmeye başlaması biraz zaman alır.Size tavsiyem Google web yöneticisi merkezine site haritası eklemeniz, blogunuzun linkini sosyal medyada paylaşmanız ve yeni bir yazı yazdıktan sonra buradan ping göndermeniz.Bunlar blogunuzun daha hızlı indekslenmesine yardımcı olur.

    YanıtlaSil
  16. özlem tşk ederim....

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.