Blogunuz için Google Plus Sayfası Oluşturun

Bayramda aile büyüklerini ziyaret etmekten RSS okuyucuma gelen yeni yazıları okuma fırsatı bulmuştum.Bu 3 günlük arada Google Plus’ın merakla beklenen sayfalar özeliğini duyurduğunu farkettim.Peki Google Plus’ta sayfa nasıl oluşturuluyor?

 

1.Adım: Google Plus’ın sayfa oluşturma adresi olan https://plus.google.com/pages/create sayfasını ziyaret edin.Bu sayfada sizden kategori seçmeniz isteniyor.Siz blogunuz için bir sayfa oluşturacağınız için Other kategorisini seçin.

Google Plus Sayfa Oluşturma

2.Adım: Kategoriyi seçtikten sonra sizden bazı bilgiler istenecek.İlk kutuya b-sayfanızın adını, ikinci kutuya blog adresinizi yazın.Üçüncü seçenekte sayfanız için yaş sınırı koyup koymayacağınızı belirttikten sonra hemen altındaki kutucukları ( ilki yenilikleri hakkında bilgilendirilmerniz için, ikincisi sayfa şartlarını kabul etmeniz için) işaretleyin ve Create butonuna basın.

Google Plus Sayfa Oluşturma

3.Adım: Sayfanızı oluşturduktan sonra sıra biraz düzenleme yapmakta.Tagline kısmına bir tanım cümlesi yazın.Daha sonra sayfanız için bir profil resmi seçin ve Continue butonuna basın.

Google Plus Sayfa Oluşturma

4.Adım: Sıra sayfanızı Google Plus çevrelerinizdekilere duyurmaya geldi.Sayfanızı duyurmak istediğiniz çevreleri seçtikten sonra Finish butonuna basın.

Google Plus Sayfa Oluşturma

Tebrikler Google Plus sayfanız hazır.

 

Blog Hocam’ı Google Plus’ta Çevcrelerinize Ekleyin

Google Plus sayfalar özellilği güncelliğini kaybetmeden blogumda paylaşmak istedim.Bu yüzden detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulamadım.Kısa bir süre sonra Google Plus sayfalarla ilgili daha detaylı bir yazı hazırlayıp blogda yayınlarım.

 

Bundan sonra blogumla ilgili güncellemeleri Blog Hocam Google Plus Sayfasından da takip edebilirsiniz.Eğer Google Plus hesabınız varsa Blog Hocam’ı çevrelerinize eklemeyi unutmayın.

4 yorum:

  1. hocam merhabalar, g+ rss graffiti gibi web sayfası bağlanabiliyor mu ?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Google Plus'ın bu tarz uygulamaları şuan yok ama Chrome tarayıcısı için geliştirilen uzantılar var.Bu uzantılarla Google Plus, Twitter ve Facebook hesaplarınızı birbirine bağlayabiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  3. Valla blogumuzdaki yazılar otamatik olarak sayfaya gitse iyi olacaktı olmuyorsa sorun...

    YanıtlaSil
  4. siten güzel abi başarılar

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.