Ziyaretçi Trafiğinizi Arttırırken Sabırlı Olun

Bir blog oluşturdum ama kimse ziyaret etmiyor.Blog trafiğimi nasıl arttırabilirim? ”, “  Bloguma daha fazla ziyaretçiyi nasıl çekerim? “ gibi sorularca bu güne kadar defalarca karşılaştım ve bundan sonra karşılaşmaya devam edeceğim gibi gözüküyor.

Aslında bu konuda daha önce Blogunuzun Ziyaretçi Trafiğini Arttırmanın Yolları ve Blogunuzun Ziyaretçi Sayısını Arttırmak İçin İpuçları ( Misafir yazı )  başlıklı iki yazı yazmıştım.Okuyucuların bu yazılanlarar geri dönüşleri ise genelde şu şekilde oluyor: “ Bu dediklerini yapıyoruz ama hala bi gelişme yok. “ Bu kişilere benim cevabım hep aynı.Sabredin.Evet blogunuza düzenli bir trafik sağlamak için gerekli olan 3 şey çalışma, sabır ve zamandır.

 

Ziyaretçi Trafiğinizi Arttırırken Sabırlı Olun

Blog trafiği 3 şekilde elde edilir.Bunlar direkt, referans ve arama trafikleridir.Şimdi size bu 3 trafik kaynağında da neden sabretmeniz gerektiğinden bahsedeceğim.

 

Direkt Trafik

 

Direkt trafik insaların web tarayacılırının açılış sayfasını blogunuzun adresi olarak ayarlamaları, internet tarayıcılarının sık kullanılanlar menüsünden blogunua erişmeleri ve internet tarayıcılarının adres satırına doğrudan blogunuzun adresini yazmaları ile elde edilir.

Direkt trafik kazanmak için akılda kalıcı bir domain, kalitei içerik, markalaşma gibi pek çok kriteri sağlsmış olmanız gerekir ki bu zaman ve çsalışma isteyen bir süreçtir.Zaten en zor elde edilen trafik, direkt trafiktir.

 

Referans Trafiği

 

Başka bir sitede sizin blogunuzun linki varsa ve insanlar o linke tıklayarak sizin blogunuza ulaşıyorlarsa referans trafiğidir.Yani linkinizin bulunduğu site size referans olmuştur.

Tahmin ettiğiniz gibi en kolay trafik kaynağı refrans trafiğidir.Bunun için yapmanız gereken tek şey backlink kazanmaktır.Ancak kaliteli ve popüler sitelerden backlink kazanmak için online çevrenizi genişletmek ve kaliteli içerik üretmelisiniz.Gördüğünüz gibi bu da zaman ve sabır ister.

 

Arama Trafiği

 

Blogunuza en fazla ziyaretçi getirecek trafik kaynakları arama motorlarıdır.Örneğin son 1 ayda Blog Hocam’ı ziyaret edenlerin %71’i Blog Hocam’a Google’dan ulaşmış.

Arama trafiği sağlamanın yolu ise başarılı bir optimizasyon çalışmasına bağlıdır.Blogunuzu arama motorlarına uygun şekilde optimize ederek ya da uzman kişilere optimize ettirerek ve bir takım basit SEO  kurallarını uygulayarak arama motorlarından ciddi bir trafik elde edebilirsiniz.Ancak SEO çalışmalarından birkaç günde sonuç alnmaz.Bu işi düzenli ve kurallara uygun şekilde yapmalı ve her zamanki gibi sabretmelisiniz.

65 yorum:

  1. Öncelikle teşekkür ederim. Blogunuzu ve makalelerinizi büyük bir ilgiyle takip ediyorum ...

    İzin verirseniz makalenize kendimden bir şeyler katmak istiyorum.

    Blogunun yada web sitesinin trafiğini arttırmak isteyen herkes sosyal medyayı iyi kullanmalıdır. Genel anlayışın aksine sosyal medyayı iyi kullanmak: "ne kadar çok profilde yer alırsa o kadar iyidir" demek değildir. Sosyal medyayı iyi kullanmak “ Paylaşılabilir İçerik Üretmektir “ ( Bu tanım sadece trafik çekmek isteyenler içindir , sosyal medyanın tam tanımı oldukça kapsamlıdır. )

    Sosyal medyadan rastgele ziyaretçi almak yerine odaklı ziyaretçi almak hedeflenmelidir zaten sosyal medyanın bize verdiği olanaklar sayesinde bu oldukça kolay...

    Twitter üzerinde örnek vermek gerekirse: Profil açıklamanızda uzmanlık alanınız bulunsun , bir çok kişi ilgi alanını başkasının profilinde görerek onu takip etmektedir.

    Yazdığınız makalelerin boyutu değil içeriği önemlidir. 350 kelimelik yararlı bir makale 1000 kelimelik boş bir makaleye değerdir...

    Son olarak sosyal medya'dan trafik çekmenin en önemli kuralı ilgi çekici makale başlığıdır. Bir makaleye ayırdığınız zamanın %80'ini makale başlığına %20'sini makale içeriğine ayırmalısınız.

    Örnek: Yeni makalemi Twitter üzerinden takipçilerime duyurdum. Makalemi beğenen bir kişi re-tweet yaparak makalemi paylamış. Yalnızca onun Twitter bağlantısından neredeyse 200 kişi geldi.

    Önerim : Trafik almak için bir şeylerin listesini oluşturun.

    *Dünyanın En iyi 7 Zippo Tasarımı

    *Gelmiş Geçmiş En İyi Seo Teknikleri vs

    Sosyal Medya’dan trafik çekmek için binlerce yöntemden sadece bir kaçını anlatmak istedim.

    Tabi ki trafiğinizi sabitlemek ve arttırmak istiyorsanız bloğunuzu takip eden ziyaretçiyi , takipçiye çevirmeniz gerekir :) …

    Teşekkürler

    Batuhan ŞASI

    www.Affiliatehocasi.com

    YanıtlaSil
  2. Batuhan yazdıklarına katılıyorum.Sosyal medya etkili kullanılırsa çok önemli bir trafik kayanağı.Ancak benim bu yazıda anlatmak istediğim şey şu:

    Yeni blog kuran biri bana mesaj gönderiyor."Blog kurdum kimse gelmiyor.Ne yapmalıyım" diyor.Bende ona bir blogun trafiğini arttırmak için neler yapması gerektiğini söylüyorum. (sosyal medya kullanımı da bunlara dahil) 2 gün sonra aynı kişiden tekrar mesaj geliyor." Dediklerinizi yaptım ama hala bi deişiklik yok" diyor.

    Et etkili reklam ve pazarlama yöntemlerini kullansanız bile sonuç elde etmeniz zaman alacaktır ki ben burada ücretsiz trafik kazanma yöntemlerinden bahsediyorum.Daha da zor ve meşakatli...

    Değerli yorumun için tekrar teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar bey oncelikle bu guzel site ve tum ozenli paylasimlarinizdan oturu size tesekkur etmek isterim. Nacizane size bir sorum olacak. Sitemi olusturduktan birsure sonra google adsense basvurusu yaptim sitenin henuz uygun olmadigini soyledi. Ve o tus pasif duruma gecti hala da oyle. 2.basvurumu nasil yapabilirim bu durumda.bilgi verebilirseniz sevinirim siteme ugrayabilirseniz nerede eksik var bilemiyorum sevgiler.. 
      www.saglikliyasamgurusu.blogspot.com.tr

      Sil
  3. S.a serdar abi siteni daha 3-4 gün önce buldum ama butun yazılarını okudum abi ilk olarak bişi sorucama bu şablonu bana kullanmam için izin veriri misin verirsende guncelblogcu@hotmail.com.tr adresine yollaya bilirmisin birde bana site tasarımında yardım ede bilirmisin ... Facebook adresim abi eklersen http://www.facebook.com/RapXt

    YanıtlaSil
  4. @Hasan Ekşi şuan kullandığım temayı önümüzdeki günlerde değiştireceğim.Yeni temaya geçince bu temayı da blogumda herkesle paylaşacağım zaten.Takip edersen önümüzdeki günlerde temayı burada bulacaksın.

    Site tasarımıyla ilgili sorularını iletişim formundan ya da direk e-mail ile sorarsan cevaplamaya çalışırım.

    YanıtlaSil
  5. Saol abi ben bir komedi sitesi yapıcam abi ? Bununla alakalı bana bir şablon bulursan çok sevinirim birde Bu üste nasıl resim koyuyuruz abi? Ve senin sitene abi misafir yazarda olmak isterim?

    YanıtlaSil
  6. ya admin abicim benim blogum var www.mizginn.blogspot.com her ne yapıyom bir türlüü olmuyorr kimsee girmiyorrr yardım ett lütfenn

    YanıtlaSil
  7. Kardeş daha 3-4 paylaşım yapmışsın ve bunlar zaten tum guncel teknoloji ve video sitelerind olan şeyler mesela googleye kar yağıyor duymayan kalmamıştır...Ve bi örnek vericem ben simdi googlede bişi aramak istesem googlede nasıl kar yağar diyemi arama yapıcam sen en iyiisi paylaşımlarını arttır ama serdar abi çok daha iyi bilir...

    YanıtlaSil
  8. s.a hocam bir soru daha bnm sol sidebar da reklam alanını sadece anasayfada göstermek istiyorum kayıt içine girdigin zaman gözükmesin sadece anasayfada sözüksün bu mümkünmü? tşker

    YanıtlaSil
  9. kolay gelsin hocam. Benimde bir sorum olacaktı. seo hakkında bilgi veren bir çok sitede gördüm ama size de sormak istiyorum.
    Örnek vermek gerekirse ben "blog" kelimesinde yükselmek istiyorum ve yazdığım her yazıda blog kelimesine anasayfanın linkini veriyorum. Bu sandbox a girmeme yada ileride google'da geri düşmelere sebep olur mu?

    YanıtlaSil
  10. Bende okuduklarımdan yola çıkarak söyleyebilirşm ki; evet backlinklerde anchor text olarak sürekli aynı kelimeyi kullanmak, o kelimede ceza almanıza neden olabilir.

    YanıtlaSil
  11. hocam merhabalar, benim size bir sorum olacaktı. Sorum şu ki sitelerin yükselmesi için backlinkin önemi çok büyük. Ve sağ da solda bir sürü toplistler var sitemizi bu toplistlere ekleyerek backlink almak ne kadar sağlıklı herhangi bir zararı var mı? Yararı varsa da ne kadar var? Kolay gelsin hocam iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  12. Türkiye'de toplist ve dizin adı altında kurulmuş ve insanlara hit vaadeden çok site var ama bu tür siteleri kullanmanızı kesinlikle önermiyorum.Sitenizi ekleyeceğiniz yegane dizin DMOZ olmalı.

    YanıtlaSil
  13. mrb, yazar cafenin bir bloga faydasi nedir acaba %100 ozgun organik olmak icin yazar cafeyi kullanmamak daha iyi degilmi, bende eklemistim cunku hemen yalandan 2-3 ziyaretci gonderdiler googleun sevmedigi bisey degilmi bu acaba?

    YanıtlaSil
  14. @SADECE OKU
    Yazar Kafe'nin faydası size kaliteli trafik sağlamasıdır.Özgünlükle Yazar Kafe arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz anlayamadım.

    Ben de Yazar Kafe üyesiyim ve hergün 50-60 ziyaretçi geliyor bloguma Yazar Kafe aracılığıyla.

    YanıtlaSil
  15. Güzel bir paylaşım olmuş. Bende yeni bir blog kurdum. hayatımda yaşamış olduğum tecrübelerden bahsediyorum. özgün bir içerik olması benim ilk kuralımdır. inşallah zamanla bende sizin gibi güzel bir trafik elde edebilirim. Göz atmak lsterseniz
    www.kisiseltecrubelerim.com tşk ederim paylaşım için.

    YanıtlaSil
  16. Ben henüz yeni katıldım bu blog dünyasına..Bu zamana kadar hep okudum artık yazma zamanımın geldiğine inanıyorum. sesveseda.blogspot.com da birkaç birşey karaladım:)) Ama ben yazıyorum ben okuyorum. İnsanın yazdıkları okununca haz veriyomuş onu anladım. Tuşlarla sessiz söyleşime birilerininde katılmasını istiyorum ki sessiz bir söyleşi olmasın. Yazdıklarınızı uyguluyorum ve ümitle bekliyorum dünyama hhoşgelecekleri...

    YanıtlaSil
  17. @Ses ve Seda
    Blog dünyasına hoşgeldiniz! Yazdıklarınız okundukça ve okuyucuyla etkileşime geçtikçe bu iş çok daha keyifli oluyor. Ama her blogun ilk zamanları zordur. Sabredin ve farkedilmek için blog dünyasında aktif olun.

    YanıtlaSil
  18. SÜPER PAYLAŞIM OLMUŞ ÇOK TEŞEKKÜRLER BENİM SORUM ŞUDUR SİTEME NASIL NERDEN REKLAM ALABİLİRİM YANİ BLOĞUMA.http://facebook-like-buton.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  19. AYRICA SİZDEN ŞU YARDIMI BEKLİYORUM SİZİN ENGİN TECRÜBENİZ OLDUĞU KESİN BEN BLOĞUMDA AFFİLİTE SATIŞ YAPARAK VEYA TIKLANARAK PARA KAZANMAK İSTİYORUM GOOGLE ADSENSE DEVRE DIŞI BIRAKILDIM BAŞKA YÖNTEM VARMIDIR

    YanıtlaSil
  20. BİRDE SİZDEN ŞU RİCAM VAR BURAYA SÜPER YORUM KUTUSU YAPIP KOYMUŞSUNUZ BEN ÇOK ARAŞTIRMAMAM RAĞMEN BULAMADIM RİCA ETSEM MAHSURU YOKSA YORUM KUTUCUK HTLME KOPYASINI VEREBİLİRMİSİNİZ BEN DE BLOĞUMA KOYACAĞIM VE SİZİN BLOG LİNKİ DE BLOĞUMDA VE SOSYAL AĞIMDA PAYLAŞTIM ÇÜNKÜ SEVEREK GELDİĞİM BLOG KURMUŞSUNUZ SÜPERSİNİZ.

    YanıtlaSil
  21. BANA VECAP YAZMAK İSTERSENİZ MAİL ADRESİM marketaysemmm@gmail.com

    YanıtlaSil
  22. http://internetten-kazann.blogspot.com/

    bende sizin gibi çok araştıran ve bu konulara kafa yoran biri olarak sizi kutlarım

    YanıtlaSil
  23. Seo optimizasyonuyla 3 gunde binlerce trafik kazanilsaydi. Butun blog sahipleri milyarlarca para sahibi olurdu. Seo optimizasyonu stratejik bir olgudur.

    www.tarihyalanlari.blogspot.com

    YanıtlaSil
  24. Benim bloglar bir türlü yükselmiyor malesef..

    YanıtlaSil
  25. mrb. ben blog kuralı daha 4-5 gun oldu. ben de sızı google arama butonundan arattırıp buldum. benım zıyaretcı var gorunuyor ama kımse yorum yapmıyor. daha cok erken ve yolun basındayım ama acaba bloguma bır bakabılırmısınız eksıklıklerı ve fazlalıklaını soylemenız adına. sımdıden tskler. acemıce bırseyler yaptım ıste. uyarılarınızı mutlaka beklyıorum sımdıden tskler.http://an4stek.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  26. @yasemin Anestek
    Blogunuz çok yeni. Blog dünyasında aktif oldukça sürekli takipçilerle birlikte yorumlar da gelecektir. Blogunuzda eksik değil ama fazlalıklar var sanırım. Kullanışlı olmayan gadgetları kaldırmanızı öneririm ama karar sizin elbette.

    YanıtlaSil
  27. Teşekkürler henüz dün bir blog açtım üzerine bunu okumak faydalı oldu icime su serpti:) daha yolun en başında ki blog benim bloğum umarım hevesimi kaybetmem...

    bittercilek.blogspot.com

    YanıtlaSil
  28. Güzel yazi, yanliz neden com uzantili bir siteye geçmediniz merak ettim. Cevabinizi www.fenakomik.com a yorum olarak yazabilirsiniz. Dilerseniz link değişimi yapabiliriz.

    YanıtlaSil
  29. Turizm sitelerine özel nasıl ziyaretçi çekebiliriz? www.akcagerme.com ismi güzel, site güzel, ziyaretçi az maalesef.

    YanıtlaSil
  30. Çok teşekkürler blogumu sayenizde geliştirmeye başladım

    YanıtlaSil
  31. ben blogumda yazdığım şiirleri yayınlıyorum. bu yüzden özgünlükte sorun yok. ama ilgi çekici başlık veya resimler kullanmam şiir için ne kadar doğru? yazdığınız şeylerin çoğu güncel şeyler paylaşan siteler için şiir için ne yapılabilir? bi bakar mısınız nasıl olmuş: www.kucukparuk.blogspot.com

    YanıtlaSil
  32. http://www.kucukparuk.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
  33. seo denilen şey nasıl kullanılır

    YanıtlaSil
  34. @emre ekinci
    Şiir paylaşan bir site için yapılacaklar kısıtlı. SEO kullanılan bir şey değil, optimizasyon teknikleri bütünüdür. Six şiirleri tek tek optimize etmek yerine sitenin tamamını optimize etmelisiniz.

    YanıtlaSil
  35. SEO'nun amacı arama motorlarında daha üst sıralarda çıkarak ziyaretçi sayısını arttırmaktır. Nasıl yapılacağı ile ilgili temel bilgiler için Blog Hocamın arama kutusuna SEO yazıp ilgili yazıları okuyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  36. şu blogada bir bakar mısınız eksiklikler neler bir uzman görüşü gerekli bizim gibi yeni başlayanlara

    YanıtlaSil
  37. http://bitkideryasi.blogspot.com yorumunuzu bekliyorum

    YanıtlaSil
  38. Güzel açıklamarınız için teşekkür ederim , güzel bir çalışma olmuş

    YanıtlaSil
  39. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  40. Blog Hocam iyiki varsın yine yararlı bilgiler öğrendim bu makalende.Bende özgün bir site için canla başla çalışıyorum.Yorumlarınıza bekliyorum
    http://mutluendam.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  41. değerli bilgiler paylaşmışsınız teşekkürler..

    YanıtlaSil
  42. Hocam aynen katılıyorum bir siteye yada blog sayfasına ziyaretci sayısı arttırmak için sabretmek lazım benim siteme ziyaretçi her geçen gün artmakta ama verdiğim emek desen dünyalar kadar hayırlısıyla bekliyoruz

    YanıtlaSil
  43. 1,5 ayda 250 yazı girilen bir blogun sizce verileri nasıl olmalıdır. Yukarıda sabır ve çalışma demişsiniz, emeğinizin karşılığını görmek için ne kadarlık bir sabır gerekir blog işinde?

    YanıtlaSil
  44. güzel bilğiler baylaşmışsınız teşekkürler

    YanıtlaSil
  45. Çok yararlı bir makale hazırlamışsınız , teşekkürler

    YanıtlaSil
  46. kodverse.com web siteme beklerim. Faydalı bu yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  47. Çok teşekkürler faydalı bir yazı olmuş emeğinize sağlık. :) Bloguma beklerim. http://pembekurba.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  48. http://sipse.blogspot.com.tr/ cok begendim elinize saglık

    YanıtlaSil
  49. Hocam merhabalar;
    Bana yardım eder misiniz acaba? Şu an 2500 post içerikli bir sayfam var domain yaşı 5 yıl, ancak ne hitim ne de kazancım var, ikisi de çok düşük, lütfen bana yardımcı olun, ne yapacağımı şaşırdım..

    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  50. Merhaba hocam ben cok uğraşıyorum ama günlük sayı hep 100 ziyaretcinin altında kalıyor.
    http://sipse.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  51. Merhabalar, günde 10 bin tık aldığımda oluyor. 500 tık aldığımda. İçeriği düzenli tutmaya ve seo çalışmalarına ağırlık veriyorum. Aynı zamanda sosyal medyayı da kullanmaya çalışıyorum. site de eksik fazla ne var yazarsanız çok sevinirim.

    www.azbilen.com
    https://azbilen.com/

    YanıtlaSil
  52. Birisi yardım etsin elimden geldiği kadar aürekli siteyle ilgileniyorum tamamiyle hersey ön söz ama ziyaretçi gelmiyor anlamıyorum neden www.zamanarasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  53. Benim de siteme ziyaretci gelmiyor. Sitem www.guzelguzelsozler.blogspot.com iken çok ziyaretçimvardı. Gecen hafta www.guzelguzelsozler.net e yonlendirme yaptim. O gunden beri ziyaretçi sayısı büyük bir hızla düsmeye başladı. Sebebi ne olabilir acaba ?

    YanıtlaSil
  54. Merhaba benim blogum bir aylık kitap önerileri yapıyorum. İnşallah hepimizin blogları büyür bloguma bakmak isterseniz https://kitaponerimler.blogspot.com.tr/?m=1 hepinizi beklerim ayrıca tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  55. Arkadaşlar sizlere nacizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum sizler de Bumerang veya yazarkafe ye üye olmanızı tavsiye ederim.
    http://muhendisingozundenteknoloji.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  56. Herkese merhaba, google webmasters'a sitemi kaydettim trafiğim arttı. anatomylogia.blogspot.com

    YanıtlaSil
  57. İyi günler Serdar bey. İlk önce bu çok yararlı blogunuz için teşekkürler. Ben uzun süredir blogları takip ediyor fakat çok istememe rağmen bir türlü blog açmak cesaretinde bulunamıyordum. Sayenizde bunu aştım. Ve bir blogum var artık. Fakat bir yıla yakın bir süredir açtığım bu blogda bir ziyaretçi bile yok:( Acaba teknik olarak bir yalnışımmı var?Bunun için google-da çok arama yaptım.Fakat bununla ilgili hiç bir yazı bulamadım.Ben de uzmanına sorayım dedim:) Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.Ps: Bu arada azeriyim. Yazıda hatalar varsa aff ola...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik hata şöyle olabilir, bloger ayarlarından blogun arama motorlarında görüntülenmesini kapatmış olabilirsiniz.

      Sil
  58. merhaba adsense reklamı almak için blog sitesinde ne kadar içerik olması gerekiyor benim sitem https://bizimbutikcim.blogspot.com.tr şuan için 34 tane var ne kadar artırıp başvurmam gerekir teşekkür ederim iyi çalışmalar herkese

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.