2012 Model Blog Hocam

2012 yılına yeni bir temayla girmek için çalışmalar yaptığımı kişisel Google+  profilimde duyurmuş hatta ilk ekran görüntülerini paylaşmıştım.
2012’ye girdik ve bende farkettiğiniz gibi yeni temaya geçiş yaptım.Bu temayı tasarlarken amacım daha temiz görünümlü, daha kullanışlı ve daha okunabilir bir çalışma yapmayı amaçlamıştım.Ne kadar başarılı oldum bilmiyorum ama zamanla fikirleriniz ve tavsiyelerinizle birlikte daha da iyi duruma getireceğimi umuyorum.
Blog Hocam Logo
Öncelikle logodaki değişiklikten bahsetmnek istiyorum.Çok iyi bir grafiker olmadığım için bilgisayar mühendisi bir arkadaşımdan aldığım logo yapma programı ile 10 dakikada oluşturdum logoyu.Aslında logo değiştirme taraftarı değilim ama eski logo yeni renk düzenine hiç uymadığı için böyle bir değşiklik yapmak zorunda kaldım.
Menünün yanındaki arama kutusunu daha önce blogda paylaşmıştım.Kendi blogunuza eklemek isterseniz buyrun… Blogunuz İçin 2 Farklı Stilde Arama Kutusu
Eski temada kullandığım renkler siyah, beyaz ve kırmızı-bordo arası bir renkti.Yeni temayla birlikte kullandığım renk paleti değişti.
Blog Hocam 2012 Renk Paleti
Tema ile ilgili çalışmalarımın devam ettiğini hatırlatmak istiyorum.Gördüğünüz hataları, hoşunuza gitmeyen yerleri ve şu şu şu olsa daha iyi olur dediğiniz şeyleri iletirseniz hepsini dikkate alıp değerlendireceğim.
Herkese mutlu seneler diliyorum…

ÖNEMLİ GÜNCELLEME !!!


Temayı yaparken farketmediğim ancak kullanmaya başlayınca karşılaştığım önemli sorunlar nedeniyle bu temada mecburi değişikliğe gideceğim.Birkaç gün yoğun bir şekilde tema yapmakla uğraşacağım için bloga yazı yazamayacağım.Bu arada blogu gezerken temayla ilişkili bazı sorunlar yaşayabilirsiniz.Bir süre idare edin lütfen.

Aksaklık için özür dilerim.En kısa zamanda kendimi affettireceğim.Bu süreçte iletişim formu da çalışmadığından bana bloghocam@gmail.com adresinden direk e-mail göndererek ulaşabilirsiniz.

24 yorum:

  1. hayırlı olsun renkler sade ve güzel.

    YanıtlaSil
  2. logoyla ilgili yorum yapmıyorum, zaten üzerinde çalışıyormuşsun. yazı karakterini el yazısı olmaktan kurtar derim. bu bir öneri, çalışmaların sırasında düz karakterlerle denemeler yapıp sonucu gör bakalım nasıl duruyor.
    ama renk paletin çok güzel.
    kolaygelsin

    YanıtlaSil
  3. Tasarımınız çok güzel hangi tasarım sitesinden buluyorunuz tasarımları?

    YanıtlaSil
  4. Temanın sağlam bir bakıma ihtiyacı var bence.
    Sidebar başlıkları, arama formu, menü kodları, yorum formu, yazı sonlarındaki paylaşım butonları daha uyumlu hale getirilmeli diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. @çağdaş ben kullandığım temaları kendim yapıyorum, bir yerden bulmuyorum.

    @Hit Adam yazının sonuna temadaki hatalarla ilgilendiğimi yazdım zaten.Mecburen değişikliğe gidiyorum.Çok sorun var.

    YanıtlaSil
  6. o en üstte facebook twitter google+ şeylerni çok büyük yapmışın aga. ama genel haliyle şahane. takipteyiz.

    YanıtlaSil
  7. Hocam bugün gördüm. Girişteki haber scripti nasıl yaptın anlatır mısın? ben jquerry ile bir tane buldum. ama başka bir jquery kullandığım için kodlar çakışıyor ve ekleyemiyorum. bu scripti paylaşırsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  8. hocam kaynaklar bölümünü eklersiniz umarım orası çok yararlıydı :)

    Mesela orada logo yapımında yararlandığınız bir site vardı adı neydi :)

    Birde ayrıca logo tasarımı için önereceğiniz şeyler var mı? Sitemdeki logoyu değiştirmek istiyorumda.

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Keşke temayı dağıtsaydınız hocam ben indirip düzenlemeyi düşünüyordum :)

    YanıtlaSil
  10. Fırat şu siteyi mi soruyordyun?

    http://tr.cooltext.com/

    YanıtlaSil
  11. Serdar Abi tema hoş olmuş. Sade olan her şey güzeldir zaten. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  12. Yeni bir blog tasarlıyorum bir siteden blog şablonu uyguladım fakat resmin altında bulunan kutucuklara sayfaları nasıl baglayacagımı bilemiyorum yardımcı olursanız cok sevinirim... kolaylıklar.. http://ankasanat.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. @bernayıldız kullandığınız şablonun ismini söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım.

    YanıtlaSil
  14. Bir önceki kırmızı temayı paylaşacakmısınız teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Tabi eski temayı buradan indirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  16. Bloğu Bir Programlamı Tasarlıyorsunuz Yada Bize Sitenizde Bir Tema Tasarlamayı Resimli Veya Videolu Olarak Adım Adım Anlatırsanız Sevinirim.

    YanıtlaSil
  17. Blog tasarımı yaparken bir program kullanmıyorum.Blog tasarımı yapmak daha doğrusu kodlamak resimle veya videoyla anlatılacak bir konu değil maalesef..bazı temel web programlama dillerini ve Blogger şablon yapısını öğrenmeniz gerek.

    YanıtlaSil
  18. Bunalrı Öğretemezmisiniz

    YanıtlaSil
  19. Google'da HTML dersleri, CSS dersleri diye aratırsanız pek çok kaynak bulabilirsiniz.Ben öğretecek düzeyde bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  20. Sonradan görmüş olacam ama Renk konusunda gerçekten harika renkler seçmişsiniz. Tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. Öncelikle merhaba , Sitenizin rengini gerçekten çok beğendim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.