Son Zamanlarda Blogda Yaptığım Değişiklikler

Son günlerde Blog Hocam’ın temasında ufak tefek değişiklikler yapıyorum.Amacım hem daha şık bir görünüme kavuşmak , hem de blogu daha kullanışlı bir hale getirmek.Yaptığım bazı değişikliklerden bahsedip, fikirlerinizi almak istiyorum.Amacıma ne kadar ulaşmışım görmek istiyorum.İşte son zamanlarda temada yaptığım değişiklikler…

 

1.Twitter Akışı

 

Twitter Akışı

 

Aslındabu temayı ilk tasarlamaya başladığımda manşetin üstünde ki bu turuncu şeride menü yerleştirmeyi düşünmüştüm.Sonra memüyü sayfanın en üstüne koymaya karar verince bu turuncu şerit boş kalmıştı.Ne koysam da oraya bir hareket katsam diye düşünürken, bir süredir takipçisi olduğum ve Blogger konusunda ki en başarılı bloglardan biri olan bloggermodifiye.com’un Twitter akışınıza hareket katın başlıklı yazısı ile karşılaştım ve bir kaç ufak değişiklikten sona turuncu şerite Twitter akışını yerleştirdim.

 

2. Yazı Başlıkları

 

Yazı Başlıkları

 

Yazı başlıkları önceden düz siyah renkteydi.Yaptığım küçük bir değişiklik ile yine siyah olan yazı başlıklarına gri gölge efekti verdim.Daha şık göründüğünü düşünüyorum.Bu değişikliğin ilham kaynağı ise en şık tasarlanmış Blogger alt yapısına sahip bloglardan biri olan kelimelerbenim.com sitesi.

 

3. “Devamını Oku” Bağlantısı

 

Devamını Oku Bağlantısı

 

Bildiğiniz gibi blogun ana sayfasında yazıların tamamını göstermek yerine devamını oku bağlantısı kullanarak, yazıların belli bir bölümünü gösteriyorum.Önceden yazıların sağ alt köşesinde kullandığım “Devamını Oku” bağlantısını gri bir kutu içerisinde ve yeşil renkte gösteriyordum.Temaya daha uygun olacağını düşündüğüm için o kutunun rengini turuncu, bağlantının rengini ise siyah yaptım.Artık eskisi kadar gözüme batmıyor :)

 

4. Yazar Yorumları

 

Yazar Yorumları

 

Yorum bölümünde kendi yaptığım yorumların daha belirgin olması için yazar yorumlarını bir çerçeve içinde göstermeye başladım.

 

Söz Sizde:

Bu değişikliklerle ilgili olumlu, olumsuz yorumlarınızı merak ediyorum.Paylaşırsanız sevinirim.Ayrıca başka ne gibi değişiklikler yapabileceğim konusunda bir fikriniz varsa yazabilirsiniz.

30 yorum:

  1. Gayet hoş olmuş yalnız kategoriler olsa hemen elimizin altında ilk girenler bulamıyor ama sık girenler arşivden girebiliyorlar.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Uzun zamandır gördüğüm en iyi Blogger blogu olmuş bu. Site üzerine çokça emek harcadığınız açık. Yolunuz açık olsun. Çizginizi bozmamanız dileğiyle ...

    YanıtlaSil
  3. merhaba hocam 1. maddedeki değişiklik "menü çubuğunun üstte olması, twitter akışının altta olması çok güzel olmuş. bende uygulamak isterim ama bir soru çıkıyor buradan. twitter akışını alta almanın kodunu vermişsiniz ama menüyü üste almanın kodunu nereden bulacağız. bu bana özgün bir tasarımdır veremem derseniz de saygı duyarım.
    blogunuzun tasarımı çok sade, şık ve kullanışlı bunu da belirtmeliyim. paylaşımlarınız bize yol gösteriyor. umarım paylaşmaktan sıkılmazsınız. ya da biz sorularımızla sizi sıkmayız. kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  4. @mutfak türk

    Öncelikle blog tasarımını beğendiğinize sevindiğimi belirteyim.Zira bu hale getirene kadar çok uğraştım, halen de uğraşıyorum.

    Bildiğim, öğrendiğim her şeyi blogda paylaşıyorum.Kendime saklama, kimseyle paylaşmama gibi bir durum söz konusu değil.Paylaşmadığım tek şey temanın kendisi :)

    Ana sayfa- hakkımda - takip et... menüsünü en üste taşımanın özel bir yöntemi yok aslında.Blogger'da blogda gösterilecek kısım <body> kodundan sonra başlar.<body> kodundan sonra yazacağınız kodlar eilk sırada gösterilir.Ben de <body> kodundan sonra ilk olarak menü kodlarını ekledim ve bazı basit CSS hizalama tekniklerini kullanarak menüyü hizaladım.

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim. deneyeceğim bakalım becerebilecek miyim. kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  6. bir sorum daha var twitter çubuğundaki yazıların akış hızını nasıl ayarlarım. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Serdar Bey
    Aslını söylemek gerekirse benim bloğumdaki cafcaflığa karşılık sizin bloğunuzdaki sadelik,dinginlik ve düzgünlük çok hoşuma gidiyor.
    Bence elbetteki görsellikte önemli ama dahada önemlisi sizin bizlere çok faydalı olduğuna inandığım paylaşımlarınız.Bunuda çok iyi başarıyorsunuz.Dediğim gibi blogunuzun bu temasınıda çok beğendim.Karışıklıktan uzak öz bir tema.
    Benim bir ricam olacaktı. yukarıda bahsettiğiniz şeyi biraz açmanızı rica edecektim.
    Yani Ana sayfa- hakkımda - takip et... menüsünü yukarı eklemek istediğimde body kodundan sonraki ekleyeceğimiz kodlar ne olmalı.Nerden bulabilirim.Yardımcı olailirseniz sevinirim.
    Saygılar

    YanıtlaSil
  8. @mutfak türk

    Eklediğiniz Twitter akış kodlarında şöyle bir yer vardır: <marquee behavior="scroll" scrollamount="1" direction="left">

    Burada scrollamount="1" değerini arttırarak akışı hızlandırabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. Tekrar Merhaba Serdar Bey
    Teşekkür ederim.
    http://bloghocam.blogspot.com/2011/10/bloggera-yatay-link-menusu-ekleme.html
    linkindeki yazınızı okuyarak akşam yapmaya çalışacağım.
    Saygılar

    YanıtlaSil
  10. güzel olmuş hocam.. Eleştirecek yer aradım ama bulamadım :) Ama bence temaya çok taktınız yani tamam bırakın işte böyle güzel :)

    YanıtlaSil
  11. @Fırat Yalçın

    Temaya takmadım da gözüme batan bir yer olduğunda düzeltme ihtiyacı duyuyorum :) Bu halinden ben de memnunum, bir süre daha bu şekilde kullanırım.Bundan sonra kullanmak için değil de paylaşmak için bir tema yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  12. aman abi sen yaptın mı kaliteli yaparsın, o zaman herkes o temayı kullanmaya başlar(weblebi teması gibi) benden demesi :)

    YanıtlaSil
  13. hocam merhabalar. benim temamda da türkçe karakter sorunu oluyor. Sadece başlıklarda oluyor. Bunu nasıl düzeltebelirim. Mesala BAŞLIK kelimesi BA LIK şeklinde çıkıyor. başlık ontumu nasıl değiştirebilirim. Yrdımlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. Kullandığınız yazı tipini değiştirmelisiniz.

    YanıtlaSil
  15. hocam yine ben. başlığın altındaki twitter akış çubuğundaki akan yazılar sizde işaretçi üzerine geldiğinde akması duruyor bende durmuyor. acaba neden.

    YanıtlaSil
  16. @mutfak türk

    Ben twitter akışını eklediğimde sizinki gibi imleci üzerine getirdiğimde durmuyordu.Nasıl ve ne zaman bu hale geldi inanın bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Başlık rengini iletişimden tam soracaktım ki bu yazınızı farkettim. Yeni değişiklikler çok iyi olmuş :) Tebrikler.

    YanıtlaSil
  18. Tek kelimeyle harika, en çok beğendiğim temalardan biri olmuş, emeğinize sağlık.Takipçi,hayran,yorum ve yazı sayısı eklentisini nasıl yaptınız?Çok şık olmuş o da...Bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  19. @edebiyat fatihi

    Beğendiğinize sevindim.Bahsettiğiniz eklentiyi şurada paylaşmıştım.

    YanıtlaSil
  20. Hocam merhaba

    ne yaptiysam yazilarimi sizin ana sayfanizda yaptiginiz sekilde kutu icine alamadim. Bunu nasil yapacagim konusunda yat=rdimci olursaniz sevinirim. Blogumun son hali soyle :
    http://ikigezgin.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  21. @Yelda - Ömer

    Şablonunuzun kodları arasında ]]></b:skin> kodunu bulun ve bunun üstüne .post{ border:1px solid #000 } kodunu ekleyin

    YanıtlaSil
  22. Hocam tesekkurler. Gunlerdir bunun icin ugrasiyordum.

    YanıtlaSil
  23. Hocam bir sorunum daha var malesef. Ana sayfami kutular halinde gosterince, olusturmus oldugum tum yazilar sayfasi da kutu icinde gosterilmeye basladi ve icerigi devamini oku butonuna basinca goruntulenmiyor. Daha once yazilarimin tek tek linklerini vererek bir sayfa olusturmustum. Lutfen tekrar yardim edin.

    http://ikigezgin.blogspot.com/p/tum-yazlarm_23.html

    YanıtlaSil
  24. Evet verdiğim kod tüm yazıları çerçeve içine alır ama blogdaki hiç bir öğenin çalışmasını etkilemez. Sabit sayfalarda da devamını oku bağlantısı çalışmaz zaten.Tüm yazılarım sayfanıza baktım herşey normal gözüküyor.Ben mi anlmadım acaba sorunu?

    YanıtlaSil
  25. hocam devamini oku baglantisi icin kullandigim kodda bir yanlislik varmis, sizin sitede verdiginiz kodla degistirince problem cozuldu. Ilgilendiginiz icin tesekkurler

    YanıtlaSil
  26. mrb hocam sizden sayfanın girişinde manşet haber in kodu lazım bende varda büyük olmuyor resimler küçük kalıyor varsa kodu lazım değiştiricem saygıllar...

    YanıtlaSil
  27. @Hamur işi Tarifleri
    Kullandığım manşetin adı:Featured Content Slider
    Kaynak: http://webdeveloperplus.com/jquery/featured-content-slider-using-jquery-ui/

    YanıtlaSil
  28. Hocam twitter eklentisini kurdum ama sitemdeki slide resim akışı kesildi. ne yapacağım? jQuerrynin bu tür sorunlarına çözüm yok mudur?

    YanıtlaSil
  29. Hocam bu yaptıklarınızı nasıl yaptığınızı anlatır mısın ?

    YanıtlaSil
  30. Ben Bir Tane Sekme Açtım Hocam Ama Yazıları Yazıyorum Yazmasına Ama Hepsi Karışıyor. Her Konuyu Ayırmak İçin Böyle Bu Sitedeki Gibi Nasıl Yaparım ?? http://www.joinaclan.com/category/battlefield-games/battlefield-3/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.