Blogcular Twitter’ı Nasıl Kullanmalı?

Artık blogcular; bloglarını tanıtmak, blog yazılarını duyurmak ve okuyuuylarıyla etkileşime geçmek için mutlaka Twitter kullanmak zorunda olduklarını biliyorlar.Peki bir blogcu olarak Twitter hesaplarını nasıl kullanmalarını gerektiklerini gerçekten biliyorlar mı?

 

Blogcular Twitter’ı Nasıl Kullanmalı?

 

Aşağıda blogcuların Twitter’ı nasıl kullanmaları gerektiklerine dair düşüncelerimi yazdım.Siz de konu hakkındaki fikirlerinizi yorum bölümünden yazarsanız sevinirim.

 

1. Birisi blogunuz hakkında olumlu bir tweet gönderdiğinde retweetleyin.

 

Blogunuz hakkında gönderilen bir tweeti retweetlemek ücretsiz reklam verya referans almaktan farklı değildir.Ayrıca tweetinin doğrulanması ve retweetlenmesi, tweet atan kişinin hoşuna gider ve tekrar benzer tweetler gönderme ihtimali çok yüksektir.Bu da takipçi sayınızın ve blog trafiğinizin artmasına neden olur.

 

2. Birisi size soru sorar veya blogunuz hakkında yorum yaparsa onu takip edin.

 

Hakkında konuşulacak milyonlarca blog varken sizin blogunuzdan bahseden biri varsa bu kişiye değer vermeli ve onu takip etmelisiniz.Blogunuzda hakkında yazılan şey olumsuz ise kişiyi takip edip fikrini değiştirmek için onunla diyalog kurabilirsiniz.

 

3. Sürekli blogunuz hakkında tweetler atmayın.

 

Takipçileriniz sürekli ve sadece blog yazılarınızın promosyonunu içeren tweetler görmek istemezler.Bu, takipçi sayınızın azalmasına yol açar.Zaman zaman beğendiğiniz başka bloglara ait yazıları, blogunuzun konusuyla ilgili gelişmeleri de takipçilerinizle paylaşmalısınız.

 

4. Tarzınızı Twitter’a yansıtın.

 

Popüler bir blog olmak istiyorsanız markalaşmayı göz ardı edemezsiniz.Markalaşmanın önemli unsurlarından biri de blogunuzu tasrımında kullandığınız renkler ile Twitter sayfanızda kullandığınız renklerin uyumlu olması ve avatar olarak blogunuzun logosunu kullanmanızdır.

 

5. Takip ettiğiniz kişi sayısı ile takipçi sayınız orantılı olsun.

 

Potansiylel takipçileriniz, sayfanızı ziyaret edip 300 takipçiniz olmasına karşın sizin sadece 10 kişiyi takip ettiğinizi görürlerse sizi takip etmek konusunda pek istekli olmayabilirler.Takipçilerinizin tweetlerine göz atın ve sizi rahatsız etmeyecek sıklıkta tweet atıyorlarsa onları takip edin.

 

6. Tweetlerinizde imla ve dilbilgisi hataları yapmamaya özen gösterin.

 

Ara sıra küçük hatalar yapılabilir ancak bunları çok sık yapıyorsanız bu hem sizin , hem blogunuzun amatör olarak algılanmasını yol açar ki kimse bunu istemez sanırım.Üstelik bu hatalar bazen yazdıklarınızın retweetlenmesini engeller.

 

7. Farklı gün ve saatlerde tweet gönderin.

 

Sürekli aynı günlerde ve günü aynı saatlerinde tweet atmak yazılarınızı takipçilerinizin küçük bir kesimine tanıtmanıza yol açar.Gerekirse çeşitli twitter araçlarını kullanarak tweetlerinizi farklı gün ve saatlerde gönderin.

 

8. Tweetlerinizi tekrarlamayın.

 

Aynı tweeti arka arkaya göndermek takipçi sayınızın azalmasına yol açar.Sizi takip etme niyetiyle Twitter sayfanızı açan biri aynı tweetin arka arkaya gönderildiğini gördüğünde sizi takip etmekten vazgeçebilir.

 

9. Sadece bağlantı adresi içeren tweetler göndermeyin.

 

Sadece kısaltılmış URL olarak gönderilen tweetlerdeki linklere tıklanma oranı, kısa bir açıklamayla birlikte gönderilen tweetlerdeki tıklanma oranından çok daha düşüktür.Sebebi ise gayet basit.İnsanlar tıkladıklarına ne ile karşılaşcaklarından emin olmadığı linklere tıklamaktan çekinirler.

 

Twitter’da Blog Hocam’ı takip etmeyi unutmayın: @BlogHocam

8 yorum:

  1. güzel bir çalışma olmuş. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. özellikle 3. madde gerçekten doğru bir tespit...

    3. Sürekli blogunuz hakkında tweetler atmayın

    YanıtlaSil
  3. tam olarak katılmıyorum arkadaşlar. blogun kimin tarafından yazıldığı önemlidir. ancak biraz gizemli olursa daha rahat daha kaliteli yazılar yazabilirsiniz diye düşünüyorum. tabi bu kimliğinizi gizlemek anlamına gelmez ama bangır bangır bağırmak anlamına da gelmez.

    YanıtlaSil
  4. iyi günler konuyla ilgili değil bi sorum var, benim navbar kilitlenmiş, sanırım kurcalarken bazı dosyalar silinmiş, " düzenle " linklerine tıklayamıyorum, yardımcı olursanız sevirinim..

    http://www.panterman.net/

    YanıtlaSil
  5. Paylaşım için çok teşekkür ederiz:)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir anlatım güzel bir aydınlatma teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. selam hocam tıvıtter haber gecısı eklentısı ekledım ama sızın kı gıbı yazılar kaymıyor

    YanıtlaSil
  8. @Sezer bozkurt
    Şu yazıda güzel anlatılmış, deneyebilirsiniz.Benim kullandığım eklentinin aynısı.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.