Facebook Sayfalar İçin Zaman Tüneli İzlenimlerim

Facebook, 30 Mart itibariyle tüm sayfaların yeni görünüme geçeceğini duyurdu ama Facebook sayfalarını yoğun bir şekilde kullanan markaların bu duruma uygun stratejiler geliştirebilmesi için önizleme seçeneği sundu.Böylece zaman tüneline geçmeden nelerle karşılaşcağımızı görüp bu yazıyı hazırlama fırsatı buldum.

 

Kapak Fotğrafı

 

Facebook sayfaları için zaman tünelinin en bilinen özelliği kapak fotorafları.Kapak fotoğrafı olarak blogunuzun logosu veya içeriği hakkında bilgi veren bir resim kullanabilirsiniz.Kapak fotoğrafının istenildiğinde değiştirilmesi iyi bir özellik.Bir duyuru yapmak istediğinizde veya özel bir yazıyı öne çıkarmak istediğinizde bunu kapak fotoğrafını değiştirerek gerçekleştirebilirsiniz.

 

Facebook Sayfalar İçin Zaman Tüneli

 

Profil Fotoğrafı

 

Sayfanızı temsil eden kare şeklinde bir profil fotoğrafı seçebilirsiniz.Burada dikkat etmeniz gereken şey en az 180px boyutunda ve blogunuzla özdeşleşmiş bir resim kullanmak.Örneğin logonuzu profil resmi olarak kullanabilirsiniz.

 

Facebook Sayfalar İçin Zaman Tüneli

 

Yönetim Paneli

 

Zaman tüneline geçtikten sonra sayfanızın üst tarafında pek te alışık olmadığımız yönetici panelini göreceksiniz.Burada bildirimler, sayfayı yeni beğenenler, istatistikler ve mesajlar basit tasarlamış kutularda gözüküyor.

 

Facebook Sayfalar İçin Zaman Tüneli

 

Mesajlar

 

Geldik benim en sevdiğim özelliğe.Artık Facebook sayfanızı beğenen kullanıcılardan istediklerinize direk mesaj gönderebilecek veya onlardan direk mesaj alabileceksiniz.Ben iletişimi ve etkileşimi seven biri olarak bu özelliği çok beğendim ama mesajla falan uğraşmak istemezseniz izinlerden bu özelliği iptal edebilirsiniz.

 

Facebook Sayfalar İçin Zaman Tüneli

 

Sekmeler

 

Zaman tüneli ile sekmeler menüsünde de önemli değişikliklere gidilmiş.Artık sekme ikonları çok daha büyük, bu yüzden sadece 4 tanesi üst tarafta görüntülenebiliyor.Geri kalan sekmeler açılır – kapanır bir menüde gizlenmiş olacak. Hangi sekmelerinizin ilk 4’ün içine girmesini istediğinize siz karar veriyorsunuz.

 

Facebook Sayfalar İçin Zaman Tüneli

 

“Hoşgeldiniz” Sekmesi Tarihe Karışıyor

 

Eğer siz de benim gibi Facebook sayfanız için ziyaretçileri karşıldığıız “Hoşgeldiniz” sekmesi kullanıyorsanız, zaman tüneliyle birlikte bu sekmenin tarihe karışacağını bilmelisiniz.Bu sekmenin yerine kapak fotoğrafının alacağını söyleyebiliriz.

 

Facebook Sayfalar İçin Zaman Tüneli

 

Facebook sayfalarınız için zaman tüneli hakkında söyleyeceklerim şimdilik bu kadar.Çoğu kişinin sayfalardaki bu yeni görünümden pek memnun olmadığı bir gerçek ancak yapılacak tek şey sanırım alışmaya çalışmak.

 

Son olarak; Blog Hocam Facebook sayfasını hala beğenmediyseniz, şöyle buyrun lütfen…

8 yorum:

  1. Bence her sayfaya böyle bir zorunluk vermeleri çok saçma ve bu sayfa düzenine 1850 yılında önce kurulan şirketler geçemiyor

    YanıtlaSil
  2. bende Sevmedim eski tarz daha güzeldi..Her yenilik ilk zamanlarda tepki alır mutlaka, alışacaz artık.

    YanıtlaSil
  3. selamlar hocam blogumun başındaki başlığı nasıl kapak resmi yapabilirim. blog adresi:
    http://monosmus.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. aslında profil sayfaları için değil de hayran sayfaları için bu zaman tünelini çok olumlu buluyorum

    YanıtlaSil
  5. @VAHDİ MUSTAFA SARI
    Blogunuzun başlığında sadece monosmus yazısı var.Eğer onu diyorsanız, her hangi bir resim editöründe kolayca yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  6. face yaptıysa vardır bır bıldıklerı gorsellık on planda wındow 7 ve 8 gıbı temelli donusturecekler yakında kanımca

    YanıtlaSil
  7. facebook zaman tünelinden çıkmanın bir yolu yokmu acaba ?

    YanıtlaSil
  8. sayfamdakı zaman tuneını kaldırmak ıstıuyorum bana mesaj atarsanız seınırım kaldırmam da yardımcıda olursanız sevınıcem

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.