Özel Yönlendirmeler İle Kendi URL’lerinizi Oluşturun

Geçtiğimiz günlerde Blogger’a eklenen yeni SEO ayarlarını sizlerle paylaşmıştım.Henüz çok yeni olduğu için biraz kurcalayıp ayarlardaki değişiklikleri yaratacağı sonuçları görmeden sizlere detaylı bilgi vermemiştim.Uğraştıkta bu ayarların marifetlerini öğrenmeye başlıyorum ve sizlerle paylaşacağım ilk ipucu özel yönlendirmeler ile ilgili olacak.

 

İlk kontrol ettiğimde özel yönlendirmeleri eski bir yazıyı, aynı konuda ki daha güncel olan başka bir yazıya yönlendirmek için kullanabildiğimizi düşünmüştüm ancak farklı bir şekilde daha kullanabileceğimizi gördüm.Nasıl mı?

 

Özel yönlendirme ayarı sayesinde blogunuz.blogspot.com/sayfa şeklinde özel bir adres oluşturabiliyorsunuz.Bu adrese tıklandığında ise belirlediğiniz her hangi bir sayfaya yönlendirme yuapabiliyorsunuz.Hemen bir örnekle açıklayayım.

 

Test blogum için bir iletişim sayfası oluşturdum ve adresi şu şekilde:

http://bloghocamtest.blogspot.com/p/iletisim-formu.html

 

Ancak ben bu adresi çok uzun ve karışık bulduğum için http://bloghocamtest.blogspot.com/serdar yazdığımda iletişim sayfasının açılmasını istiyorum.

 

Bunun için güncellenmiş Blogger arayüünde Ayarlar > Arama tercihleri > Özel Yönlendirmeler‘i açıyorum ve yeni yinlendirme oluşturuyorum.

 

Özel Yönlendirme

 

Kaynak: /serdar

Hedef: /p/iletisim-formu.html

 

Bu şekilde ayarladıktan sonra kaydediyorum.Artık tarayıcının adres satırına http://bloghocamtest.blogspot.com/serdar yazdığımda otomatik olarak iletişim sayfası açılacak.

 

Blogger’da etiketlere ait URL’ler bildiğiniz gibi çok uzun.Özellikle o konuda çok işimize yarayacağını düşünüyorum.

13 yorum:

  1. Geçenlerde bende denemiştim.Gayet mantıklı bir işlem.Özellikle google webmaster yoluyla bazı kaldıramadığımız eski urller için oldukça ideal.
    Serdar bey bu arada yeni bir sayfa hızı analizi sitesi keşfettim.gtmetrix.com/ diğer benzer sitelere göre,birden fazla siteyi karşılaştırma özelliği vs var.Dilerseniz o konuda eski bir yazınız vardı onu güncelleyebilirsiniz.
    Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz ve verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. sn hocam selamlar

    size bugün değişik bir konuda danışmak istiyorum. benimle genelde aynı kayıtları içeren ama değişik bir konseptle snum yapan bir blogcu arkadaşım blogunu kapattı. ve sürekli yardımlaşmada bluduğumuz içinde blog içeriğini xml olrak bana gönderdi. şimdi bu arkadaşın blogunu arayanları benim bloguma yönlendirmem için nsıl bir yol izleyeceğiz.

    kapanan blog başlığı ve adresi:вєѕт σƒ тυякιѕн & gяєєк мυѕιcѕ
    iki adres görünüyor:
    http://www.blogger.com/profile/04460111711546075786
    http://turkgreek.blogspot.com

    benim adresim:http://monosmus.blogspot.com/
    blog başlığı. monosmus
    GREEK-TURKISH COMMON SONGS /YUNANCA TÜRKÇE ORTAK ŞARKILAR TURKISH-GREEK COMMON SONGS/ TÜRKÇE YUNANCA ORTAK ŞARKILAR/Κοινά ελληνικά&τουρκικά τραγούδια / Κοινά τουρκικα&ελληνικά τραγούδια

    yardımcı olursanız benim izleyicim artacak çünkü nette tek kalıyorum. şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Güzel çalışma öncelikle teşekkürler.Bende olayı biraz farklı bir boyuta taşımak isterim.Google dökümanlarda yaptığımız iletişim formunu bu kaynaklarda kullanamazmıyız.Ben henüz denemedim.Ancak olacağı kanısındayım.Tek kafama takılan gmail yönlendirmesi.Test blogumda bende deneyeceğim.Bu konuyu yazmamın amacı tartışmaya açmak.Biliyorsunuz iletişim formuna birşey yazıldığında gmail olarak bilgi geliyor.Gmaildende dökümanlara gidip bakıyoruz.Biraz ilginç bir yöntem.Bu konuyu biraz araştırmak lazım diye düşünüyorum.Siz ne dersiniz Serdar bey.

    YanıtlaSil
  5. @Adnan Güney
    Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim Adnan bey.Ben iletişim formu olarak Response-O-Matic servisini kullanıyorum ve mesajlar direk e-posta adresime geliyor.Google dökümanları hiç kullanmadım.Ancak bu yönlendirmeyi kullanabilmek içim hem kaynak adresin hem de hedef adresin http://blogunuz.blogspot.com/..... şeklinde olması gerekiyor.B yüzden olacağını sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  6. blogger şimda daha etkileyici oldu no follow ayarıda var linklerde artık link vermede sıkıntı yaşamıyoruz.

    YanıtlaSil
  7. SAYIN HOCAM BEN BLOGUMU YENİ ACTIM BLOGUMDA YAYINLADIGIM VİDEONUN BENZERLERİNİ SİZİN BENZER YAZILAR ALTINDA VERDİNİZ RESİMLERE TIKLIYARAK NASIL ACILMASINI SAGLARIM ACABA BANA BU KONUDA YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM CEVABINIZI LÜTFEN KAYNAK.KAYNAK860@GMAİL.COM ADRESİNİZE ULAŞTIRIRSANIZ SEVİNİRİM

    YanıtlaSil
  8. Blogspot'a geçmeyi düşünüyordum. Bu uygulaması önceden olmadığı için yanaşmıyordum. Fakat eski sitem ornek.com/blog şeklinde olduğu için yönlendirme sorununu ortadan kaldıracağız. Birde yorumlara mudahele etmeye izin verirse daha iyi olabilir. En azından anonim yorumlara mudahele edilmeli diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  9. merhaba. ben yeni blog açtım sekmeler yapmak istiyorum ama birt türlü bulamadım nasıl yapacağım yardımcı olur musunuz ?

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar,
    Verdiğiniz bilgiler bir çok sorunumuzu çözüyor.. Yazdığınız yazılar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler..
    Özel yönlendirmelerde sınır nedir?
    Ben 30 dan sonra uygulayamadım, daha önceki sayfa düzeni değişmişti de!
    İlginiz için tekrar teşekkürler..

    YanıtlaSil
  11. @Yılmaz Asan
    Merhaba,
    Sınırı bilmiyorum. Ben şuan sadece 1 adet özel yönlendirme kullanıyorum. Daha fazlasını da denemedim.

    YanıtlaSil
  12. Hocam, peki bu özellik yayınlarımız içinde geçerlimi? Ve o /p/ eki kalıcı olarak kalkıyor mu?

    YanıtlaSil
  13. Önemli olan soru google bu yönlendirmeyi seviyor mu?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.