Sildiğiniz Sayfaları Google Arama Sonuçlarından Kaldırın

Blogcuların yaptığı en büyük hatalardan biri; eskiden yazdığı bir yazıyı silmektir.Eski bir yazıyı silmek için pek çok neden olabilir.Örneğin o yazıda yazdıklarınızdan farklı düşünmeye başlamışsınızdır ya da eskiden tanıttınığınız bir site veya araç artık kullanılmamaktır.Örnekler çoğaltılablir anca sebep ne olursa olsun eskiden yayınladığınız yazıları kesinlikle silmemelisiniz.Neden mi?

 

Google, arama sonuçlarında doğru netice vermek için çaba sarfediyor.Örneğin “blog nedir”  başlıklı yazınızı sildiğinizi düşünelim.Google’da Blog nedir diye bir arama yapıldığında ve sonuçlarda sizin yazınız görüntülenip ona tıklandığında 404 dediğimiz hata safası ile karşılaşırlarsa bu durum Google tarafından hiç hoş karşılanmayacak ve blogunuza şüphe ile yaklaşılarak arma sonuçlarındaki sıranıza olumsuz etki edecektir.

 

Yazıyı Silmek Yerine Değiştirin

 

Eski yazınızda yazdığınız konu hakknda fikirleriniz değiştiyse bu yazıyı silmek yerine düzenleyerek güncel fkirlerinizi yazmak daha doğrudur.Tabi her zaman düzeltmek yetmeyebilir.Bazen yazıyı tamamen silmek zorunda kalabilirsiniz.Google bunu düşünerek bir çözüm sunmuş durumda.

 

Silinen Bir Yazıyı Google’dan Kaldırmak

 

Yuklarıda da yazdığım gibi eski bir yazınızı mecburen sildiyseniz veya daha önceden sildiğiniz başka yazılarınız varsa bunları Google’a bildirmek ve indeksleri silmek sizin elinizde.Hemen bir örnekle nasıl yapacağınızı anlatayım:

 

1.Adım: Öncelikle Google Web Yöneticisi Merkezi’ne giderek oturum açın.Web Yöneticisi Araçları menüsünden Site yapılandırma > Tarayıcı erişimi aracını açarak URL kaldırmaları sekmesine gelin.Burada Yeni bir kaldırma isteği oluştur butonuna basarak açılan kutuya kaldırmak istediğiniz sayfanın adresini yazın.

 

Google Web Yöneticisi Merkezi URL Kaldırma

 

2.Adım: Açılan sayfada nasıl bir işlem yapmak itediğinize dair bilgi sorulacak.Burada Sayfayı arama sonuçlarından ve önbellekten kaldır dedikten sonra İstek gönder butonuna basın.

 

Google Web Yöneticisi Merkezi URL Kaldırma

 

Yapacaklarınız bu kadar.URL kaldırma isteğiniz işleme alındı.Bundan sonra URL’nin kaldırılmasını bekleyeceksiniz.Ara sıra kontrol edip son durumu görebilirsiniz.

28 yorum:

  1. yine harika bir paylaşım blog hocam. elinize sağlık. bu arada yeni logonuzda bi şahane olmuş. :) iyi bloglar.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim.Yazıyı da logoyu da beğendiğinize sevindim.Blogun görünümünde bir kaç ufak değişiklik yapıyorum.

    YanıtlaSil
  3. ben domainimi taşımıştım bilirsiniz şimdi benim de blogspot adresim için bunları mı yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  4. @ehl-i blog
    Gerek yok.Blogspot.com uzantılı indekslerinizin hepsi .com olarak değişir zaten

    YanıtlaSil
  5. Yine hocamız sayesinde bir şeyler öğrendik teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. .blogspot uzantılı eski adresim hala bazı aramalarda çıkıyor ayrıca trafik kaynaklarında da görünüyor.
    İndexleri silmek içinde maalesef bu yöntemi kullanamıyorum çünkü yöntem yalnızca şu an kullandığımız adresler için geçerli.

    YanıtlaSil
  7. peki sildiğim yazıların adresini nasıl belirteceğim, yani silmişim ve adresleri elimde yok nasıl olacak ?

    YanıtlaSil
  8. @Mekila
    Google'da site:blogadresi.com şeklinde arama yaparsanız indexlenmiş tüm içerikleriniz listelenir.Bu şekilde kaldırmak istediğiniz sayfanın adresini öğrenebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. Bu çok iyi oldu, yeni bir şey daha öğrenmiş olduk. Çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  10. hocam öncelikle çok önemli olan ama farkedilmeyen böyle bir yazı için teşekkürler.

    @melika şunu sormak istemiş galiba..

    Yanlış anlamadıysam sildiği, hatalı URL leri nasıl göreceğini sormuş?

    Google web master araçları menüsünden ilgili siteyi seçtikten sonra - Tanılamalar - Tarama hataları bölümüne gelip orada hatalı URL leri görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  11. "URL var olmayan bir sayfayı işaret ettiğinden Googlebot bu URL'yi tarayamamıştır. Genel olarak, 404 hataları aramada sitenizin performansına zarar vermez, ancak bunları kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yardımcı olmaları için kullanabilirsiniz."
    Google durumu bu şekilde izah ettiği halde bende site sıralamasını etkilediğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  12. Bu işlemi öğrenmden önce bir yazımı kaldırmıştım bu durum için yapılması gereken bir işlem var mı acaba ? teşekkürlerimle...

    YanıtlaSil
  13. @Gülsen
    Bu işlem tam da bunun için.Blogunuzdan sildiğiniz yazı arama sonuçlarında gözükmeye devam ediyorsa bu yöntemle o yazıyı Google indeksinden silebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  14. Anladım eski yazılar içinde bu yöntem geçerli demek ki. Çok teşekkür ederim.
    Sayfanız çok zengin saatlerce okmaya çalıştım. Zor uygulamalar vardı ama ... :)

    YanıtlaSil
  15. Az önce TV'de Eyvah Eyvah filmini izliyordum orada Ata Demirer klarnet çalmanın zorluğuyla ilgili şöyle diyordu: Her güzel olan şey zor değilmidir? :)

    YanıtlaSil
  16. Hocam ben blogumda yayınladığım reklamları silmek istedim fakat bahsettiğiniz sey oldu bende yayınlanma tarihlerini değiştirdim mesela bugunun reklam yazısının tarihini 2010 olarak değiştirip yeniden yayınladım. reklamlar 2010 tarihine stoklandı.sakıncası var mı sizce.

    YanıtlaSil
  17. Bahsettiğiniz reklamlar bumerang reklamları ise belki bundan sonra ki teklifleri etkileyebilir.Onun dışında bir sakıncası yok.

    YanıtlaSil
  18. evet bumerang reklamları bunların tarihlerini değiştirmemeli miyim sizce:(((

    YanıtlaSil
  19. Dediğim gibi bundan sonraki tekliflerdeki fiyatı etkileyebilir.Bumerang yetkililerine danışın bence öncelikle.

    YanıtlaSil
  20. danıştım hocam tarih değiştirmede sorun yokmuş bilginize mail olarak cevapladılar.

    YanıtlaSil
  21. arada nasıl boşluk bırakıcaz lütfen yardım edin.ben yine sizin facebook ve twitter'da paylaş eklentisini kurdum,sonra bu eklentiyi kurdum ama alt alta görünüyo yani arada hiç boşluk yok çok çirkin görünüyor.nasıl boşluk bırakıcam söylermisiniz?LÜTFENN YARDIMCI OLUN!!

    YanıtlaSil
  22. Serdar bey çok teşekkür ederim. Sayenizde blogum için faydalı bir iş daha yaptım.

    YanıtlaSil
  23. hocam bu işlem ne kadar sürer?

    YanıtlaSil
  24. Site yapılandırma > Tarayıcı erişimi aracını açarak URL kaldırmaları sekmesine gelin.Burada Yeni bir kaldırma isteği oluştur bulamıyorum nerden girecem bu sayfaya yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
  25. @Sanex Cargo
    Panel güncellenmiş. Google dizini > URLleri kaldır diyerek yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  26. Bu işlemi toplu olarak yapmamız mümkün mü acaba? 400 civarında hata mevcut.

    YanıtlaSil
  27. Merhaba Serdar bey,

    Blogger sayfamı sildim. Silinen blog sayfaları silme tarihinden 3 ay sonra tamamen siliniyormuş. Benim 20 gün sonra tam 3 ay dolacak.

    Fakat şöyle bir sorun var: Az önce google da sayfamı arattım hala arama sonuçlarında görünmekte. Tamamen silinmediği için mi görünüyor, yani 20 gün sonra hesap tamamen silindiğinde arama sonuçlarında görünmeye devam eder mi? Yoksa Googleda görünmemesi işlemi 3 aydan daha uzun mu sürer? (zamanla kaybolma ihtimali var mı)

    Blog sayfam tamamen silindikten sonra hiçbir şekilde google da görünmemesini istiyorum. Benim için çok önemli. Bunun için ne yapmalıyım. Lütfen yardım edin serdar bey. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.