Son Zamanlarda Blogda Yaptığım Değişiklikler-2

Artık blog temasını tamamen değiştirmek yerine ara sıra yapacağım ufak değişikliklerle görünümü ve kullanımı geliştirmeye karar verdim.Bu doğrultuda bazı küçük değişiklikler yapmıştım.Gelen tepkilere ve performansa göre değişikliklerin devam edeceğini söylemiştim ve ikinci bir düzenleme daha yaptım.

 

1. Manşet

 

Blog Hocam Manşet

 

Sanırım en göze çarpan değişiklik manşette oldu.Bu temaya ilk yaptığımda çok hevesliydim bu manşeti kullanmak için ancak blogu çok yavaşlatıyordu.Gittikçe soğudum bu slide manşetten ve sonunda değiştirdim.Jquery ile yapılmış eski slayt manşetin yerine kendi yaptığım ve sadece CSS ile HTML kullandığım bu sabit manşeti koydum.JavaScript ve Jquery kullanmadığım için daha hızlı olan bu mannşete her ay eski yazılardan birini koyacağım.Önceliğim tabiki misafir yazılarda olacak.

 

2. Logo

 

 

Blog Hocam Banner

 

Kullandığım eski logoyu sadece 15 dakikada gelişigüzel bir şekilde oluşturduğum için hiç beğenmiyordum.Blog Hocam’ın konsepti gereği öyle çok dikkat çekici, göz alıcı logolar yapamayacağımın farkındaydım ancak en azından temayla daha uygun bir logo yapabilirim diye düşünüyordum.Sonunda renkleri ve fontu temaya daha uygun bir logo hazırlayarak headera yerleştirdim.Umarım beğenmişsinizdir.

 

3. Sosyal Paylaşım Butonları

 

Sosyal Paylaşım Butonları

Daha önce kullandığım sosyal paylaşım butonlarında zaman zaman sorun yaşanıyordu.Bunun nedeni Facebook, Twitter ve Google’ın buton kodlarını güncellemeleri ancak benim bu güncellemeye ayak uyduramamış olmamdı.Sonunda bu butonların kodlarını yeniledim daha dikkat çekici olması için turuncu renkli bir çerçeve içerisine aldım.

 

Yorumlarınız benim için önemli

 

Tepkilerinize, teknolojideki gelişmelere, trendlere ve ruh halime göre değişikliklerin devam edeceğini söyleyebilirim.Umarım bu değişiklikleri beğenmisinizdir.Yorumlarınızla bana fikir verirseniz çok memnun olurum.

28 yorum:

  1. Serdar bey gayet güzel olmuş,elinize sağlık.Özellikle manşet benim de çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  2. İlk yorum benden güzel olmuş

    YanıtlaSil
  3. Evet Fatih Bey, JavaScript ve Jquery kullandığım için eski manşet çok yavaşlatıyordu blogu.Böyle çok daha hızlı oldu.Şimdilik memnunum yeni manşetten.

    YanıtlaSil
  4. Sosyal paylaşım butonlarında aynı sorunu ben de yaşıyorum. Özellikle facebookta. tam olarak ne yapmam gerekiyor, yeniden mi yüklemeliyim? Bu arada logo gerçekten güzel olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. @HobiCoffee
    Benim sosyal paylaşım butonlarıyla ilgili sorunum düzelmiş gibi görünüyor.Test edip onaylarsanız kullandığım kodları sizle paylaşabilirim.

    YanıtlaSil
  6. Logoyu çok beğendim, hem sade hemde temanın içine tam oturuyor, göze batmıyor.

    Slider Eklentisi hoşuma gidiyordu fakat site hızını etkiliyorsa bence yapılacak en güzel revizyonu yapmışsın.

    Bir önerim olacak son değişiklik ile ilgili: Sosyal Medya butonlarının makale sonunda daha bir davetkar olması gerekiyor bence.

    Mesela makale sonuna eklenecek oklarla bu davetkarlık sağlanabilir.Temaya uyum gösteren, çok göze batmayan ama fark edilen oklar seçilirse, insanlar makaleyi okuduktan sonra beğenirlerse sosyal medya butonlarını daha rahat fark edip tıklayabilirler. Bu benim naçizane önerim

    İyi Bloglar :)

    YanıtlaSil
  7. Yeni değişiklikler çok güzel olmuş Serdar Bey. Bende kendi blogum için tema arıyorum şu an fakat kolay kolay tema beğenemiyorum, hatta sırf bir günümü temaya ayırdım ama bulamadım. Kodlama bilgim olmadığı için hazır tema bakıyorum fakat ne ücretsizlerde ne de ücretlilerde güzel bir tema bulamadım.

    YanıtlaSil
  8. @Batuhan SASI
    Önerin için teşekkür ederim.Dikkate alacağım.Site çok ağırlaştığı için slider manşeti kaldırdım.Üstelik şu an kullandığım manşet hazır değil, kendi üretimim olduğu için daha keyifli oluyor kullanması :)

    @Ali KAYA
    Beğendiğinize sevindim Ali Bey.Aslında siz Wordpress kullandığınız için tema konusunda daha avantajlısınız.Bende sizin gibi seçici olduğum için zamanla tema kodlamayı öğrendim.Profesyonel olmamakla birlikte kafamdaki şeyleri az çok yapabiliyorum.Kim bilir belki bu seçicilik sizi tetikler de kodlamayı öğrenirsiniz :)

    YanıtlaSil
  9. Serdar Bey, sorun devam ediyor bende maalesef. Paylaşımlar facebookta resimler olmadan görünüyor. Bu da dikkat çekici değil tabii ki.. Kullandığınız kodları rica edebilir miyim ben sizden?

    YanıtlaSil
  10. Serdar Hocam, yaptığınız tüm değişiklikler sizinle, bloğunuzla çok uyumlu.
    Yeni logonuzu özellikle çok beğendim. Benim de kısa zamanda bir değişim yapmam lazım:)
    Turuncu renkli çerçeveyi nasıl yaptınız?

    YanıtlaSil
  11. @HobiCoffee
    Tabi buyrun:

    Facebook kodu: <div id='fb-root'/><script src='http://connect.facebook.net/tr_TR/all.js#xfbml=1'/><fb:like font='' href='' layout='button_count' send='true' show_faces='false'/>

    Twitter kodu: <a class='twitter-share-button' data-lang='tr' data-via='BlogHocam' href='https://twitter.com/share'>Tweetle</a>
    <script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=&quot;//platform.twitter.com/widgets.js&quot;;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,&quot;script&quot;,&quot;twitter-wjs&quot;);</script>

    1 kodu: <g:plusone expr:href='data:post.url' size='medium'/>

    YanıtlaSil
  12. @Semi`nin Mutlu Elleri
    Beğendiğinize sevindim.Turuncu renkli çerçeveyi şu şekilde yaptım:

    Önce stil kodlarına paylas isimli divi tanıttım:

    .paylas {
    border:dotted 1px #656E75;
    background:#F1921A;
    color:#008000;
    padding:4px;
    }

    Sonra butonları paylas sınıflı divin içine aldım:

    <div class='paylas'>Buraya buton kodları</div>

    YanıtlaSil
  13. Serdar Bey;

    Grafik ve tasarım öğrencisi olarak blogun genel olarak görünümü uyumlu diyebilirim.Logo derken banner'i mi diyorsunuz?Banner hoş :) ileride sizin için güzel bir logo tasarlıyabilirim...

    YanıtlaSil
  14. Ah o sosyal butonlar yok mu kanser ediyor adami, baslica site yavaslaticilari :D

    guzel olmus dostum, gule gule kullan. sosyal butonlarda pinterest'i unutmussun. Ha bi de gravatar desteklemiyor :D

    YanıtlaSil
  15. Bu Yaptıklarınızı Bize Adım Adım Anlatamazmısınız ? Mesela 1. 3 Hepsi Çok Güzel Tasarımlar.Anlatırmısınız Bloğunuzada Yazı Olur (:

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar, sadece blogculara özel sözlüğümüze tüm blogcular davetlidir. Buyrun gelin, üye olun yazar olun. :)) teşekkürler.
    konu: http://yorumyorum.blogspot.com/2012/03/blogculara-ozel-sozluk.html
    sözlük: http://weblog.sozlukspot.com

    YanıtlaSil
  17. @Nalan
    Evet logo dediğim şey aslında banner :) Merakla bekliyorum tasarlayacağınız logoyu.

    @Era
    Pinterest'i unutmadım.Ben blogumda görsel öğeler paylaşmadığım için Pin It butonuna ihtiyaç yok.Boş yere bir script daha ekleyip blogu ağırlaştırmaya hiç gerek yok.

    YanıtlaSil
  18. işte bu logo daha güzel olmuş, eline sağlık serdar. turuncu bantları çok beğendim, yardımlarını esirgemezsen yapmak isterim ben de:))
    kolaygelsin

    YanıtlaSil
  19. Kod için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  20. @AsOrTiK
    Beğendiğinize sevindim.Yardımımı esirgediğimi ne zaman gördüğünüz Nagehan hanım? aşk olsun :) Tabi ki yardımcı olurum.

    YanıtlaSil
  21. Çok güzel olmuş bence de. Sade, göz yormayan, karmaşık olmayan bir görünüm kullanıcı için büyük kolaylık oluyor. Ellerinize sağlık.
    Yalnız yorumlarınızda ki doğrulama kodları çok caydırıcı oluyor. Genellikle okunması zor kodlar yanlış girilince, insan yorum yapmaktan vazgeçiyor.

    YanıtlaSil
  22. hiçbirzaman esirgemedin elbette, o işin şakası...
    hem konuya hakim hem de çok yardımseversin. bilmeyen yoktur sanırım. kendi adıma teşekkür ediyorum.
    turuncu batları yapınca ayrıca teşekkür ederim:))
    çok sağol serdar.
    kolaylıklar diliyorum...

    YanıtlaSil
  23. @Gülsüm GÜVEN TUNCER
    Doğrulama kodları ile ilgili bir kaç kişi daha sizinle aynı şeyleri söyledi.Şimdilik doğrulama kodlarını kapattım.Bir süre deneyeceğim.Eğer SPAM ile başa çıkamazsam tekrar aktifleştireceğim.

    YanıtlaSil
  24. hocam yine çok hoş olmuş :)

    YanıtlaSil
  25. eski logonuzdaki insan figürü harikaydı. doğrusu gözüme eksik geldi böyle hocam

    YanıtlaSil
  26. sık takip ettigim bloglardan 1 tanesi güzel çalışmaların devamı dilegiyle

    YanıtlaSil
  27. arkadaşım şu sitenin başındaki resimli slider çakması çok güzel duran şeyin kodunu verbilirmisiniz ? veriseniz çok memnun olurum

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.