Blog Tutan Kişinin Genel Kişisel Özellikleri

Hiç düşündünüz mü kimler blog tutmalı diye? Tabi ki bir sınırlandırma getirmek yanlış olur ama şu da var ki bir insanın blogger olabilmesi için belirli kişilik özelliklerine sahip olması lazım. Arkadaşlarıma diyorum blog tutun çok iyi gelir diye genelde "Amaan! Kim uğraşacak" ya da "Ben direk alır geçerim(yararlanır)" gibisinden tepkiler alıyorum.


Çünkü; herkes blogger olamaz. Aşağıda yazdığım bir bloggerın bence genel özellikleri, bunlar tamamen şahsi düşünceler olup tartışmaya açıktır. Sizde bir şeyler ekleyebilirsiniz.

1-Blog Tutan Kişi, Yardımseverdir

Blogger insanlar çoğu zaman hiçbir çıkarı olmaksızın yardım ederler. Bir konuda birisinin başı sıkışırsa onun sorununu kendi sorunu olarak görür ve çözmek için emek verirler. Hiç tanımamasına ve hiçbir çıkarı olmamasına rağmen.

2- Blog Tutan Kişi , Araştırmacıdır

Tabi ki araştırmacı olmayan bloggerlarda vardır ama genel olarak blog tutan insanlar araştırmayı severler. Her geçen gün bloguna yenilikler yapmak için gezinir dururlar. Başka bir blogda hoşlarına giden bir şeyi kendi bloglarına eklemek için hemen google'da araştırmaya koyulurlar.

Nadir olmakla birlikte bir blogger yazacağı konu hakkında daha önceden araştırma yapar, yazı içeriğini bu sayede geliştirir.

3- Blog Tutan Kişi , Çalışkandır, Üşenmez

Üşense zaten o kadar yazıyı tanımadığı insanlara yardım etmek maksadıyla ya da içini dökmek maksadıyla yazmaz. Çoğu kişiye blog tutmalısın dediğimde "amaan kim yazacak o kadar şeyi" deyip geçiyorlar. Peki diyorum ne deyim :)

4- Blog Tutan Kişi , Çalmaz, Emek Verir

Harbi blogger çok fazla alıntı yapmaz. Katılmadığı, desteklemediği reklamı para kazanacak olsa dahi yayınlamaz. Başka bir siteden bir şeyler alıntılıyorsa kaynağını mutlaka belirtir. Ama dediğim gibi bunu harbi blogcular yapar. Çakma değil.

5- Blog Tutan Kişi  Genelde İçe Dönüktür

Tartışılır ama bir kişi yaşadıklarını çevresiyle konuşmak yerine bloga döküyorsa genelde içe dönüktür ve dış denetimlidir. Tamamen yaşadıkları üzerinden yazan bloggerlar için olabilirlik seviyesi yüksektir bunun. Sadece bir tahmin :)

Son olarak bunların hepsini sağladığını düşündüğüm ve bir sorun olduğunda yardım etmek için elinden geleni esirgemeyen Serdar Kara' ya şahsen teşekkür ediyorum.

Blog arkadaşlığı başkadır, iyi ki varsınız.

Yazar Hakkında:
Bu yazı " Fırat YALÇIN " tarafından "Blog Hocam" için yazılmıştır.

14 yorum:

  1. Ben dışa dönük bir yapıya sahiptim blog tutmaya başlayınca içe dönük oldum..Ters tepki yaptı sanırım ben de :)

    YanıtlaSil
  2. 5 en önce çıkan özelliğim ama 3. özellik benim yakınımdan geçmiyor :( Acayip üşengecimdir ama blog konusunda bu tam tersi :)

    YanıtlaSil
  3. Blogger olabilmenin en önemli şartlarından biri merak ikincisi sorgulamaktır.Merak ettiğiniz bir şeyi öğrendikten sonra kendi cümlelerinizle paylaşırsanız insanlar düşünceleriniz takip etmeye başlarlar.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel tespitler hepsi de doğru keşke daha önce blogger olsaydım bloglar sayesinde şu andaki işime sahibim :))))

    YanıtlaSil
  5. Blog dostlukları güzeldir. Papuç beni güldürdü çok yaşayın :))

    YanıtlaSil
  6. hiç içedönük olmadım:) galiba fazaca dısa donugum ama ben cok sevdım bu yazyıyı:)

    YanıtlaSil
  7. Beş özeliğin beşi de ben de var. İşte sebepim:)

    YanıtlaSil
  8. 4.özellik bende yOk malesef. ÇALMADAN DURAMIYORUM arkadaş :) sürekli çalasım geliyor milletin yazılarını :D çalışkan olduğumda söylenemez tembel,hırsız ağustos böceği gibi blog sahibiyim ben :D Hayırlı bloglamalar..

    YanıtlaSil
  9. 5 dışında kalanı mevcut ..Kolay değil blogger olmak hakkını vermeli..

    YanıtlaSil
  10. Blogger olmak ayrı bir dünya, hem de kocaman! Sınırsız!
    Blog sahibi olmayan birinin bunu anlamasına imkan yok. Blog yazın dediğimde ben de benzer tepkilerle karşılaşıyorum.
    Güzel bir yazı olmuş:)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili ev arkadaşım ve sıkı bir blogger olan Fırat'ın bu yazısı yine güzel olmuş. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler arkadaşlar. Kendimden,ev arkadaşım(blogger) gürkandan, ve ismini vermek istemeyen bir blogger arkadaşımdan yola çıkarak, onları gözlemleyerek yazdım ama tabi beş parmağın beşi bir olmaz. :)

    Keyifli bloglamalar.

    YanıtlaSil
  13. sanırım blog yazmak için kişilik özelliklerim uygun :) emeğinize sağlık. ozgunbilge.blogspot.com bloguma beklerim

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.