Son Zamalarda Blogda Yaptığım Değişiklikler-4

Blogda yaptığım 4. değişiklik serisi ile ilgili bir bilgilendirme yapmak istiyorum.Daha önce yapyığım 1. 2. ve 3. değişiklik serilerinde sizlerden olumlu tepkiler almıştım.Yaptığım değişiklikler genelde beğenilmişti.Bakalım bu son değişiklik serisini de beğenecekmisiniz?

 

1. Misafir Yazılarım

 

Misafir Yazılarım

 

Bildiğiniz gibi zaman buldukça diğer bloglara misafir olarak onlar için yazılar yazmayı seviyorum.Bu sayede hem yeni blogcularla tanışıyor hem de blogumun trafiğini arttırma fırsatı buluyorum.Emek harcayarak yazdığım bu yazıların okunması benim için çok önemli.Bu yüzden kenar çubuğunda bunları listeliyorum.Bu listenin daha çok dikkat çekmesi için CSS kullanarak biraz stil kattım.Umarım sizi rahatsız etmiyordur.

 

2. Google+ Ve Linkedin Paylaş Butonu

 

Sosyal Paylaşım Butonları

 

Google+’ın resmi paylaş butonunu nasıl ekleyeceğinizi bir yazıyla duyurmuştum ancak üşengeçlikten bir türlü kendi bloguma ekleyememiştim.Sonunda sosyal paylaşım butonlarının yer aldığı kutuya Google+ Paylaş butonunu ve ben kullanmasam da çok sayıda kullanıcısı olan Linkedin Paylaş butonunu da ekledim.Google+ ve Linkedin hesabı olanlar bu butonlar sayesinde Blog Hocam’daki yazıları sayfalarında takipçileriyle kolayca paylaşabilirler.

 

3. Takip Et Butonları

 

Takip Et Butonları

 

Takip et butonları eklemeyi uzun zamandır düşünüyordum ancak nereye ve ne şekilde ekleyeceğime bir türlü karar veremiyordum.Önce sayfayla birlikte hareket edecek şekilde

kullanmayı düşündüm ancak sonunda bu haline karar verdim.Kullandığım ikonları Google görsel aramadan buldum.CSS ile şeffaflık efekti verdim.Üzerine gelindiğine ise normal renklerine dönüyor.

 

Söz Sizde

 

Bu değişikliklerle ilgili görüşlerinizi merakla bekliyorum.Daha önce belirttiğim gibi tavsiye ve eleştirilerinizi dikkate alıyorum.Bundan sonraki değişiklikler görsellikten çok kullanılabilirliği arttırmaya yönelik olacağından yorumlarnız benim için çok önemli.

13 yorum:

  1. paylaş butonları ve misafir yazılarım harika olmuş. Ben bir tek takip et butonlarını beğenmemiştim onuda kaldırmışsınız zaten iyi olmuş hocam elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. pardon kaldırmamışsınız sabitlemişiniz :D önceden sayfayla birlikte kayıyordu iyi görünüm değildi ama bu kez sabit duruyor güzel olmuş :D

    YanıtlaSil
  3. Evet, takip butonlarına bir türlü karar veremedim.Önce sayfayla birlikte kayan yapmıştım sonra bu şekilde sabitlemeye karar verdim.Ancak hala içime sindiğini söyleyemem.Her an değiştirebilirim :)

    Yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Internet Explorer 8 de çalışmıyor bilgine hocam

    YanıtlaSil
  5. @yunti
    Artık bende herkes gibi tasarımlarımda HTML5, CSS3 gibi teknolojilerden faydalanıyorum ve bu teknoloji sadece modern tarayıcılar destekliyor.Ancak Analytics verilerine baktığımda ziyaretçilerin %9'unun Internet Explorer kullandığını görüyorum.Umarım o kitle de en kısa zamanda modern bir tarayıcıya geçiş yapar ve Blog Hocam'ı tüm özellikleriyle kullanmaya başlar.

    YanıtlaSil
  6. hocam benim pc geniş ekrasn göstermediği için sosyal iconlar sitenin ortasında görünüyor

    YanıtlaSil
  7. hocam sorum olacak ben yazi ekleyince sitenin solundada yazi cikiyor tamadresi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Hocam ben bloghocam'ın hep sade kalmasından yanaydım bilirsiniz. :) .. Ve bence gün geçtikçe basitliğini yitiriyor. Mesela her yerde sosyal medya tuşları olmaya başladı, bence böylesine kaliteli bir siteyi takip etmek isteyen her türlü takip eder zaten :) Bir de sağ taraftaki widget sayısı 3-4 ay öncesine kadar 3-4 idi , zamanla artıyor. Gerçi böyle diyorum ama bende arttırmadan duramıyorum, bir şeyler oluyor ve artıyor :D

    YanıtlaSil
  9. Sanırım netbook kullandığımdan dolayı takip et butonları, sizin gösterdiğiniz yerde değil. Blog Hocam logosunun B harfinin altından başlayarak aşağı doğru duracak şekilde sıralanmış. Haber vereyim istedim. Yaptığın değişiklikler de iyi olmuş. Her ne kadar takip et butonlarını sevmesem de... :)

    YanıtlaSil
  10. @Polat
    Takip et butonlarını CSS relative tekniği ile yerleştirdim.Bu yüzden sizin gibi bir kaç kişiden daha aynı şikayeti aldım.Ya farklı bir teknik deneyeceğim ya da tamamen kaldıracağım.

    YanıtlaSil
  11. Hocam, Bu yazınız aslında bayağı eski. Son zamanlarda önerdiğiniz yeni Sosyal medya paylaşım ikonlarını bloğa ekledim. Bloğa ait olanı kaldırınca hiç biri görünmüyor. Açık bırakınca, Bloğa ait olan eskisi görünüyor ama, ön izlemeden bakınca Yenileri de görünüyor. Fakat bir sorun var. Bloğu normal görüntülemeye geçtiğimiz zaman, Yeniler kayboluyor. Sadece eski blog ikonları kalıyor. Anlam veremedim. Öneriniz nedir? Saygılar.

    YanıtlaSil
  12. Serdar Hocam Blogger yazılarımın altındaki paylaş butonlarına linkedin paylaş butonunu bir türlü ekleyemedim. Bana yardımcı olur musunuz? Nedense anlatılanları uyguluyorum ama çıkmıyor?
    Hemen cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
    Saygılar...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.