Tasarımıyla Fark Yaratan Bloglar

Bana göre bir blogu popüler yapan faktörlerden biri de tasarımı yani teması.Elbette bir blogda en önemli öğe o blogun içeriğidir ancak dikkat çekici bir tasarıma sahip ve orjinal temalar kullanan bloglar her zaman bir adım öndedir diye düşnüyorum.

 

Bir süredir bu yazıyı hazırlamak için o blog senin bu blog benim dolaşıyorum.Baktım işin içinden çıkamıyorum çeşitli platformlarda insanlardan önerilerde bulunarak bana yardımcı olmalarını istedim.Sonunda tasarmımıyla dikkat çeken ve orjinal bir temaya sahip blogların listesini 5’e kadar indirip bu yazıyı oluşturdum.Bakalım siz de benim gibi bu blog tasarımlarını beğenecekmisiniz?

 

Kelimeler Benim

 

Kelimeler Benim

 

Kişisel bir blog olan kelimelerbenim.com Blogger alt yapısı kullanılarak oluşturulmuş en iyi tasarıma sahip Türkçe bloglardan biri hatta birincisi diyebilirim.Blog Hocam’ın tasarımını yaparken esinlendiğim bir blog olduğunu daha önce belirtmiştim zaten.Aslında Kelimeler Benim’in temasının orjinali Fresh Pick isimli bir tema ancak o kadar yerinde ve güzel değişiklikler yapılmış ki bambaşka bir tema haline gelmiş.

 

Mahlukat

 

Mahlukat

 

Wordpress alt yapısı kullanılan mahlukat.net ilk bakışta Microsft Türkiye’nin blogunu hatırlatsa da bence bu listeye girmeyi hakedecek orjinal ve dikkat çekici bir tasarıma sahip.

 

Emrah Kara

 

Emrah Kara

 

Wordpress alt yapısı kullanılan bir blog olan emrahkara.net, kişisel bir blog temasına verilebilecek en güzel örneklerden.

 

Spaksu Blog

 

Spaksu

 

2007 yılından beri online olan ve sürekli tasarımını geliştiren bir blog olan spaksu.com da Wordpress altyapısı kullanıyor.Özellikle kendine has header ve footer tasarımıyla dikkatimi çekem bloglardan biri.Detaylar için de oldukça uğraşılmış ve güzel bir renk uyumu yakalanmış.

 

Egonomik

 

Egonomik

 

Bir başka Wordpress blog olan egonomik.com’un tasarımı aslında çok hoşuma gitmedi.Her taraftan bir özellik fışkırması bana biraz fazla geliyor.Ama konumuz tasarmıyla fark yaratan ve orjinal temalı bloglarsa Egonomik’i listeye eklememek haksızlık olurdu.

 

Yorum Yazacakların Dikkatine!

 

Listedeki  blogların tasarımları hakkında veya genel olarak bir blog tasarımının nasıl olması gerektiği ile ilgili yorumlara açığım.Ancak biliyorum ki bazı fırsatçılar buraya kendi adreslerini yazmak isteyecekler.Sözüm onlara.Zahmet edip link yazmayın, silinecek.Anlayışınız için teşekkür ederim.

31 yorum:

  1. Hepside birbirinden güzel bloglar.Kesinlikle çok başarılılar.2 tanesini biliyordum sayenizde diğerlerinide takip etme fırsatım oldu.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Bana göre '' Kelimeler Benim '' ve '' Mahlukat '' sitelerin tasarımı güzel.İkisi arasından da mahlukat hoşuma gitti diyebilirim.

    Özellikle Mahlukat'ın üst kısımdaki üstüne gelince aşağı açılır sayfaları çok hoş.

    Ayrıca yeri gelmişken Kelimelerim Benim bloğundaki sağ taraftaki üstüne gelince açılan sosyal medya butonlarının nasıl yapıldığı hakkında yazacağınız bir yazı çok makbule geçerdi :)))

    YanıtlaSil
  3. Hocam anladığım kadarıyla wordpress'te hayat var :)

    YanıtlaSil
  4. kelimeler benim harika olmuş blogspot ta bunu nasıl başarmış helal olsun :D

    YanıtlaSil
  5. 3 tanesini bilyordum zaten diğerlerinide öğrenmiş oldum.Bence en güzel tasarım mahlukat.net'in ki.

    Serdar abicim ergonomik.com'daki üstte bulunan sosyal ağlar hakkında da bir yazı yazsan çok makbule geçerdi. :)

    YanıtlaSil
  6. @Murat Türkön
    Aslında keramet Wordpress'te değil.İyi tasarımcılar ve kod yazarları genellikle Wordpress kullandığı için onların blogları daha şık oluyor.Aslında Wordpress'te gördüğünüz hemen hemen her uygulama Blogger'a da buygulanabilir.

    @GÖK-TÜRK, @Şuayip KAMBUR
    Yorumlarınız için teşekkür ederim.İlerleyen günlerde dediğiniz şeyleri paylaşmaya çalışırım.

    YanıtlaSil
  7. 1. ci dışında hiç birini beğenmedim hocam :)

    YanıtlaSil
  8. Hocam spaksunun tasarımı hepsi. Yenisi daha güzel bence.

    YanıtlaSil
  9. @Furkan Özden
    Ben yazıyı yayınlayana kadar tasarımını değiştirmiş :)

    YanıtlaSil
  10. Bu durumda http://freshpick-template.blogspot.com/ bize yeni temalar konusunda yardımcı olur görünüyor ama benim gibi biraz acemiler için başka önereceğiniz yardımcı siteler var mı Hocam ?

    YanıtlaSil
  11. @Gülsen
    Kelimelerbenim.com başkası tarafından yapılan freshpick temasını kendi editleyerek şuanki haline getirmiş.Siz yardımcı site derken neyi kastettiniz anlamadım.Freshpick gibi editlemeye uygun temaları mı yoksa blog tasarımı ve kodlama konusunda bir şeyler öğreten siteleri mi?

    YanıtlaSil
  12. ben blogspot temasında yapılabilecek değişiklikler için işimizi kolay kılacak siteler var mı diye sormak istemiştim hocam; hemen yanıtlamanız gerekmiyor sizi yormak istemem :)

    YanıtlaSil
  13. Wordpress mükemmel bir içerik yönetim sistemi. İyi bir tasarım ve iyi bir kodlama ile çok güzel wordpress siteler yapabilirsiniz. Wordpress artık blog kavramından çıktı ve kişisel kurumsal siteler alanınada kaydı. Bir çok şirket web sitesi wordpress üzerine kurulu artık. Superonline bile web sitesi hizmetini wordpress üzerinde veriyor.

    YanıtlaSil
  14. Mahlukat dışındakilerin hepsini biliyordum. Mahlukat'ı incelediğimde biraz hareketli ve fazla renkli buldum sanırım sade temalardan daha çok hoşlandığım için beğenmedim. Kelimlerbenim'in bende şuana kadar gördüğüm en iyi tasarım olduğunu düşünüyorum. Listenize bir iki tavsiyede bulunmak isterim:
    yakuter.com
    anarschi.com

    YanıtlaSil
  15. faydalı bilgi, takip edilmesi gereken bloglar.

    YanıtlaSil
  16. Öncelikle benim amatör bloğumdan kat kat daha üstün olan bu bloglara laf söylemek belki bana düşmez ama madem düşüncelerimizi sordunuz bende biraz bahsedeyim.
    Ben site tasarımlarında ekranda sabit kalan nesneleri sevmiyorum.Örneğin egonomik'te ekranın sağ altında mıhlanmış duran cüneyt arkın ve atı bana hiçte hoş gelmedi.
    emrahkara : Doğrusunu söylemek gerekirse 4,5 aylık bir blog için gayet başarılı.İşletme mezunu kardeşimiz bu tasarımı profesyonel birine yaptırmayıp,4,5 ayda kendi bu hale getirdi ise bravo doğrusu.
    kelimelerbenim'de çok hoşuma gitti.Blogger alt yapısı ile çok hoş bir site yaratmış.
    Sonuç olarak ben blog işinde ayrılamaz ikili olarak gördüğüm Tasarım+İçerik değerlemesinde;kelimelerbenim ve emrahkara çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  17. tasarımları güzel ama biraz içerik olarak da bazıları güncellenebilir.Tasarımdaki başarıları umarım alexa değerlerine de yansır

    YanıtlaSil
  18. @tygtyg
    Bahettiğiniz sitelerin tasarımlarına benzer o kadar çok blog var ki.Belki birebir aynısı değiller ama 3 aşağı 5 yukarı benzer tasarımlar.

    @ERKOÇ
    Yorumunuz için teşekkür ederim.Yazımda bende belirttim zaten egonomik'in tasarımı benim zevkime uygun değil ancak çok farklı ve orjinal bir tasarım olduğunu kimse inkar edemez sanırım.Bu yüzden bu isteye ekledim.

    YanıtlaSil
  19. gerçekten güzel bir paylaşım olmuş serdar abi.emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  20. Egonomik gerek tasarim gerekse icerik acisindan Turkiye'nin sayili bloglarindan biri bilen bilir ciddi bir kitlesi var. Ben burda bazi arkadaslarin haksizlik yaptigini dusunuyorum. Sag alt kisimdaki Cuneyt Arkin kapatilabiliyor ayrica.

    YanıtlaSil
  21. güzel siteler umarı bizde görselligi ön plana atarak güzel tasarımlar yaparız teşekkürler hocam

    YanıtlaSil
  22. @Kaan
    Ben bu blogları seçerken içeriklerinden tamamen bağımsız seçim yaptım.Sadece tasarımları dikkate aldım.Ben beğendiğim farklı ve orjinal olduğu için yazdım ama herkes de beğenmek zorunda değil.Yoksa bende egonomik.com'un takipçisiyim ve ne kadar başarılı bir blog olduğunu biliyorum.

    YanıtlaSil
  23. Gerçekten güzel temalar. Tema ve görsellik en az özgünlük kadar önemli bence.

    YanıtlaSil
  24. mahlukat dısında hepsini begendim. sizin temanız da çok sade ve çok şık.

    YanıtlaSil
  25. Tasarımları çok güzel ona sözüm yok ama içerikleri biraz daha iyi olsaydı daha iyi olurdu..

    YanıtlaSil
  26. Kelimeler Benim'i beğendim bende

    YanıtlaSil
  27. en güzeli kelimeler beim bana göre :) ama içerik olarak bu bloga rakip tanımam onu da söyliyeyim :)

    bu arada naçizane bir düzeltmem olacak, dikkat ettim yazılarınızda süreki orjinal yazıyorsunuz ama doğrusu "orijinal" olması gerek, kökeni "origin" kelimesinden geliyor. bu yazıda da var aynı durum.

    YanıtlaSil
  28. @Çetin Kuzu
    Haklısınız, hata yapıyorum.Bundan sonra daha dikkatli olacağım.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  29. bunların temasını bulabilirmiyiz Hocam?

    YanıtlaSil
  30. www.serkanturkel.net | Blog'umunda diğer bloglara göre farklı oldugunu düşünüyorum :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.