Acemiler İçin Google Analytics Rehberi

Gerek yorumlar aracılığıyla gerekse iletşim formundan Google Analytics hakkında çok soru aldım.Google Analytics nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, analytics kodu nereye eklenir gibi sıkça sorulan sorulara cevaben bir yazı hazırlayacağımın sözünü vermiştim.Şimdi Googgle Analytics’i daha yakından tanıma zamanı.

 

Google Analytics Nedir?

 

Aslında Google’ın reklam servisi olan AdWords kullanıcıları düşünülerek oluşturulmuş bu araç, AdWords hesabınız olmasa da kullanabileceğiniz, blogunuzun ziyaretçilerinin davranışlarını analiz etmenize yarayan ücretsiz bir (Aylık 5 milyon sayfa gösterimine kadar ) Google servisidir.

 

Analytics için bir sayaç veya istatistik aracı tanımlaması çok hafif kalır.Zira klasik istatistik ve sayaç servislerinin verileri genel istatistiklerden ibaretken, Analytics’te ziyaretçinizin nereden geldiği, blogunuzda ne kadar vakit geçirdiği, hangi şehirden, hangi tarayıcıyla, hangi işletim sistemiyle bağlandığı, blogunuzdaki reklamlara tıklayıp tıklamadığı, sattığınız bir ürünü alıp almadığı ya da üye olmasını istediğiniz bir bültene üye olup olmadığı gibi çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Google Analytics Kurulumu

 

1.Adım: http://www.google.com/analytics/tr-TR/ adresine giderek Şimdi Kaydolun linkine tıklayın.Açılan sayfada Google hesabınızla giriş yaptıktan sonra formu resimdeki gibi yeni hesap oluşturun.

 

Google Analytics Kurulumu

 

2.Adım: İlk adımı başarılı bir şekilde geçtiyseniz açılan sayfada blogunuzdan izlemeye yarayan bşr Analytics izleme kodu verilecek.Bu kodu şablonunuzun </head> kodundan önce ekleyin ve Analytics kurulum sayfasına geri dönerek Kaydet butonuna basın.Eğer doğru bir şekilde eklediyeniz kısa bir süre sonra blogunuz izlenmeye başlayacaktır.Verileri pamnelde görmeniz ise 24 saat sürebilir.

 

Google Analytics Kurulumu

 

Gösterge Tabloları

 

Gösterge tabloları yani dashboardlar en sık kullanacağınız bölümlerdir.Buraya Analytics hesabınızı her ziyaret ettiğinizde en çok görmek istediğiniz veriler nelerse onları koymalısınız.Bunu +Widget Ekle yazan yerden yapabilirsiniz.

 

Google Analytics Gösterge Tabloları

 

Önce mevcut widgetların sağ üst tarafında bulunan düzenleme ikonların tıklayın ve açılan pencerenin sağ alt tarafında bulunan Widget’ı sil yazısına tıklayarak buraa görmek istemediğiniz widgetları kaldırın.

 

Şimdi en çok görmek istediğiniz ve en önemli verilere karar vererek +Widget ekle yazan yerden o widgetları gösterge tablonuza ekleyin.

 

Öneri: Ben kendi gösterge tabloma eklediğim ve çok önemsediğim şu wigetları size de öneririm.Tekil Ziyaretçi Sayısı, Ortalama Ziyaret Süresi, Hemen Çıkma Oranı, Ziyaret Sayısı, Sayfa Gösterimeri.

 

Gerçek Zamanlı

 

Google Analytics’in yeni özelliklerinden biri olan gerçek zamanlı takip seçeneği henüz beta olmasına rağmen çok faydalı ve eğlenceli bir özellik.Bu bölümde blogunuzda o an kaç kişi bulunduğunu, blogunuza hangi kaynaktan ve hangi anahtar kelimeden ulaştığını, hangi şehiren bağlandığını, hangi yazınızı okuduğunu anlık olarak takip edebilirsiniz.

 

Google Analytics Gerçek Zamanlı

 

Kitle Raporları

 

Yukarıda bahsettiğim gösterge tablolarını ve gerçek zamanlı istatistikleri her gün kontrol edip önem verdiğiniz verileri inceleyebilirsiniz ancak sandart raporlama bölümü çok detaylı her türlü veriyi bulabileceğiniz bir bölüm olduğu için bunları incelemek saatlerinizi alabilir.Bu yüzden standart raporları uzun periyodlarda incelemenizi öneririm.

 

Google Analytics Kitle Raporları

 

Standart raporlarda ilk veri kitle yani ziyaretçi verileridir.Buraya girdiğinizde son 1 aylık bilgiye ulaşabilirsiniz.Tabi isterseniz bu aralığı değiştirmeniz mümkün.Kitle ekrannda sizi son 1 aylık özet karşılar.Sol taraftaki menüyü kullanarak çok daha detaylı bilgilere erişebilirsiniz.Bunlar:

  • Demografi: Ziyaretçilerinizin hangi dli kulllandığını ve hangi ülkeden veya şehirden bağlandıklarını gösterir.
  • Davranış: Yeni ziyaretçilerinizle geri gelen ziyaretçilerinizin oranını, blogunuzda kalma sürelerin gösterir.
  • Teknoloji: Ziyaretçilerinizin hangi tarayıcıyı, hangi işletim sistemini, ekran çözünürlüğünün kaç olduğunu gösterir.
  • Mobil: Blogunuzu mobil cihazlar kullanarak bağlanlara ait bilgileri gösterir.

Trafik Kaynakları

 

Çok vakit geçireceğiniz bölümlerden biri de trafik kaynaklarınn olduğu bir bölümdür.Blogunuza hangi sitelerden tıklanarak ulaşılmış? Google’da hangi kelime arandığında izib blogunuz çıkmış ve insalar o sonuca tıklayarak hangi yazınıza ulaşmış? Tüm bu bilgileri trafik kaynakları bölmüne bulablirsiniz.,

 

Google Analytics Trafik Kaynakları

 

Bu bölümü açtığınızda da karşınıza son 1 ayda blogunuza gelen ziyaretçilerin kaçının arama motorlarından, kaçının yönlendirme ile geldiğini gösteren bir özet çıkacaktır.Detaylar için yine soldaki menüyüü kullanabilirsiniz.Buradan:

  • Kaynaklar: Blogunuza hangi kaynaktan kaç kez girildiği, o kaynaktan sblogunuza girenlerin blogda ne kadar vakit geçirdiği, Google’da hangi kelime aranarak blogunuza ulaşıldığı gibi bilgileri gösterir.
  • Sosyal: Blogunuzun sosyal medya platformlarındaki performansını gösterir.

 

İçerik

 

İçerik bölümünü açtığınızda sizi son 1 aydaki gün gün sayfa gösteriminizi görebileceğiniz bir grafik karşılar.Hemen altında ise içeriğinizle ilgili önemli metriklre ait bir özet göreceksiniz.Detaylı bilgilere ulaşmak içinse sol taraftaki menüyü kullanabilirsiniz.

 

Google Analytics İçerik

 

Soldaki içerik menüsünden şu detaylara ulaşabilirsiniz:

  • Site İçeriği: Ziyaretçileriniz hangi sayfalarınıza giriş yaptığını, orada ne kadar zaman geçirdiğini, blogunuzu hangi sayfadan terk ettiğini, her sayfaya ait hemen çıkma oranını görebilirsiniz.
  • Site Hızı: Hangi sayfanın ne kadar sürede yüklendiğini, blogunuzun hangi tarayıcıda ne kadar sürde yüklendiğini ve blogunuzun ortalama açılış hızını görebilirsiniz.

Eğer siz debenim gibi kişisel ve hobi olarak blog yazıyorsanız bu kadar bilgi balşangıç için yeterli.Üstelik Google Analytics kullandıkça yeni özlliklerini kendiniz keşfedebileceğiniz ve deneyiminizi arttırabileceğiniz bir araçtır.E-ticaret ve dijital reklamlarla uğraşanlar için bu bilgiler okyanusta bir damladır ancak bizim blogu ve ziyaretçileri hakkında bilgi toplamak isteyen blogcular için yeterlidir.Önümüzdeki günlerde Google Analytics ile ilgili bazı ipuçları ve püf noktalarını paylaşmaya devam edeceğim.

 

Bu arada yazıda kullandığım resimleri size anlatmak için oluşturduğum ve test bloguma ait yeni hesaptan aldığım için bütün değerler 0 gözüküyor.Resimleri kullanmamdaki amaç hangi metriğin nerde olduğunu göstermekti.

150 yorum:

  1. teşekkürler hocam, peki; yandex arama motorundan gelen trafiği blogger arayüzünde görebilirken, analyticsten ulaşamıyorum.

    bunun nedeni ne olabilir sizce?

    aynı şey, conduit, ask, vs için geçerli değil.

    YanıtlaSil
  2. Seçtiğiniz tarihler arasında o sitelerden ziyaret olmamış olabilir.Yoksa Analytics'te ask, yandex, conduit vs hepsinden gelen trafik gözüküyor.Kendi hesabımdan aldığım ekran görüntüsüne bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. valla uzun zamandır kullanıyorum hocam, herşeyi kontrol ediyorum; tüm organic girişler var ama yandex yok nedense girişler olmasına rağmen.

    teşekkürler tekrar, karıştırmaya devam.

    YanıtlaSil
  4. Serdar Bey
    Öncelikle bu güzel çalışmanız için de teşekkür ediyorum.Emeğinize sağlık.Bir şey soracağım.
    1.adımdaki linke tıklayıp kayıt ol dedikten sonra,google hesabımızla giriş yaptığım da ingilizce bir sayfa geliyor,sizin 1 resim deki gibi türkçe değil yani.

    YanıtlaSil
  5. @ERKOÇ
    Farkeden bir şey olmaz.Analytics ayarlarından dili Türkçe olarak değiştirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  6. ben birşey sormak istiyorum head kodundan önce o kodu ekledim ancak daha sonra dınamık gorunumde ızleyıcıler lıstem kayboldu neden acaba?

    YanıtlaSil
  7. sanırım hallettım yıne de tsekkur ederım:)

    YanıtlaSil
  8. Hocammm sağolun bende yaptım.teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Blog ayarlarında "Google Analytics Web Mülkü Kimliği" diye bir şey var. Buraya kod girmemize gerek var mı?

    YanıtlaSil
  10. @Ecmain
    Hayır, kumanda panelinde hiç bir ayar vs yapmanıza gerek yok.

    YanıtlaSil
  11. kodu head kodundan önce ekleyin demişsiniz ama hazır şablonlarda da oluyor mu o kısmını pek anlayamadım. Blogun herhangi bir yerine eklesek o kodu?

    YanıtlaSil
  12. @Burcu Demir
    Şablonunuz ne olursa olsun HTML kodlarında <head> bölümünü bulup analytics kodlarını oraya ekleyeceksiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. head bölümü derken anlayamadım adım adım yazabilir misiniz?

      Sil
    2. serdar hocam head bölümünü anlayamadım. bulamıyorum. yardımcı olur musunuz

      Sil
  13. teşekkür ederim oldu. teknik bilgi zayıf olunca anlamak uzun sürüyor malesef:)

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, aldigim kodu head bolumunden onceye kopyaliyorum fakat kaydedip blogumun ana sayfasina geri dondugumde sol ust kosede kod gozukuyor...yani blogumu goruntuleyen herkes bu kodu gorebiliyor...bu yuzden islemi geri aldim, acaba nerde yanlis yapiyorum ?

    YanıtlaSil
  15. @bilginanneler
    Merhaba, kodu yanlış yere kopyalamışsınız.Şablonda </head> kodunu bulup onun üzerine kopyalamalısınız.

    YanıtlaSil
  16. Serdar Hocam .com'lu adresim kayıtlıydı, blogspota geçtiğimden oradan değiştirdim adresimi de. Bir sorun olur mu? Yeni bir tane açmam daha iyi mi olur?

    YanıtlaSil
  17. @İlhami Sekiz
    Analytics kumanda panelinde blogunuzun adresi görünüyor ve istatistikler tutuluyorsa sorun yoktur.

    YanıtlaSil
  18. Google Analytics yardimda yeni ve eski kodu bir arada kullanmayin hatali rapor alirsiniz, oncelikle eski kodu silin diyor. Eski kodu nasil bulabilirim ?
    Tesekkurler

    YanıtlaSil
  19. Birde bu konuyla alakasi var mi bilmiyorum ama henuz bir degisiklik yapmadigim halde 1-2 gundur bloguma giris yaptigimda "cross-site scripting" hata mesaji cikiyor.

    YanıtlaSil
  20. @bilginanneler
    Aynı sitede birden fazla analytics kodu tespit edildiği için cross-site scripting hatası veriyor olabilir.
    Şablonda google-analytics.com/ga.js& diye arama yaptığınızda analytics kodunu bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. Hocam peki bizim dışımızda biri,biz bu google analizi kullanmadığımız halde yani sitemizde sayaç yok..Bu halde bile bizim bu bilgilerimize ulaşabilirmi?İşte kaç ziyareçimiz var yani nereden geldiğine kadar ayrıntılı bilgiye sahip olabilirlermi ???

    YanıtlaSil
  23. @Ahmet Sağlam
    Hayır sadece site sahibi görebilir siteye ait bilgileri.

    YanıtlaSil
  24. Çok teşekkür ederim. Sayenizde biz acemi blogcular çok faydalı bilgiler elde ediyoruz. Bu arada dün soruma cevap verdiğiniz için de teşekkürler.

    YanıtlaSil
  25. bir veya daha fazla alan geçersiz veri içeriyor.Lütfen düzeltip yeniden gönderin diye bir yazı çıkıyor birinci adımda..yapmadığım şey kalmadı her yeride doldurdum aynı tarif ettiğiniz gibi..bir türlü yapamıyorum sorun ne olabilir :(

    YanıtlaSil
  26. merhaba,
    bu konu bloggerda şablon ayarlarında head üzerine kodladım. peki her yazının ayrıca izlenmesi için de yazıların html bölümüne kodlamak gerekmiyor mu yoksa bendeki bilgi yanlış mı acaba? teşekkürler şimdiden :)

    YanıtlaSil
  27. ayrıca, yorumları tamamen denetimsiz ve anonim kullanıcılara açık bırakmama rağmen, benim blogumda yorum yapmak için kayıtlı account soruyor, mesela şuanda buraya da yorum yapıyorum hiç kayıtsız. bunu kendi blogumda nasıl ayarlayabilirim?

    YanıtlaSil
  28. @Karan'ın Annesi
    Eklediğiniz analytics kodu tüm sayfalardaki hareketler, giriş-çıkışları izler. Başka bir kod eklemenize gerek yok.

    Kimler yorum yapabilir seçeneğini herkes olarak işaretledikten sonra kayıtsız yorum yapılabilir.

    YanıtlaSil
  29. yyaaaa uf yapamadım ben. daha ilk işlemi hem de :(
    lütfen geçerli bir url girin diyor benim ki pratikfikirler.blogspot.com ama o kabul etmiyor altında örnek vermiş www.mywebsite.com yazıyor ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  30. @derya
    http:// seçeneğini seçtikten sonra yanındaki kutuya blog adresini yazarken başına tekrar http:// koymayın. direk pratikfikirler.blogspt.com yazın.

    YanıtlaSil
  31. ben yapmayı beceremedım belkı bıraz daha tekn ık bılgım ılerledıkce yapabılırım

    YanıtlaSil
  32. ya ben bu işi bi türlü beceremedim .kaydolmuşum buna önceden ama o kodu bilmediğim için almadım şimdi nerden bulabilirim acaba sevgili blog hocam

    YanıtlaSil
  33. @başak pdr
    Google analytics hesabınıza girdikten sonra Yönetici > İzleme bilgileri bölümünde izleme kodunu bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  34. heads kısmını görmüyorum:SSgene tıkandımm...:((

    YanıtlaSil
  35. Güzel bir anlatım olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  36. Hocam bunu yaptım ama izleyiciler kısmı gitti ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  37. @Bal Yanağın Hikayesi
    İzleyicilerle GOogle Analytics'in bir bağlantısı yok ki.

    YanıtlaSil
  38. Selam.
    bu işlemleri doğru mu yaptım ? bunun anlamı nedir ücretli mi ?ben mi yanlış anlıyorum?
    http://imageshack.us/a/img189/9756/26081539.png

    YanıtlaSil
  39. <@Tuba Tb
    Hayır, tamamen ücretsiz.

    YanıtlaSil
  40. Serdar bey sizin ekran görüntülerinde bloğunuzun adı diye kayıt yaptığınız yerde en üstte kahverengi alanda yönetici ve yardım linkleri var ben de o kahverengi kısım tamamen boş neden ? yanlışım mı var ?

    YanıtlaSil
  41. Benim daha önceden oluşturduğum bir hesap olduğu için orası o şekilde. Analytics hesabınızı oluşturduktan sonra sizde de çıkacak.

    YanıtlaSil
  42. tamam teşekkürler...Sektör kategorisindeki seçimi atlıyorum hiç biri blogum için uyumlu değil sorun olur mu?

    YanıtlaSil
  43. Doldurmak zorunlu değilse atlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  44. Doldurmadan atladım kabul etti sanırım. resimde gördüğünüz sözleşme alanı açıldı ondan sonra devam etmedim ücretli olmasından yada yanlış bir kayıt yaptığımdan şüphelendim.

    YanıtlaSil
  45. birde altta veri paylaşım ayarlarında ki tikler kalmalı mı ?

    YanıtlaSil
  46. Kendiliğinden işaretliyse kaldırmayın.

    YanıtlaSil
  47. Tamamdır teşekkürler...

    YanıtlaSil
  48. Daha önceden bir analytics hesabı açmışım bu nedenle bu tutoriala tam uyamadım ve benim hesabımda hiç bir veri görünmüyor. Anlamadığım tek nokta yukarıda 'izleme kodunu şablonunuzun head kodunun üstüne ekleyin' demişsiniz. İşte orada çok takıldım nereye ne ekleyeceğim bilemedim

    YanıtlaSil
  49. @Yeşim - Nils Mum
    Blogger kumanda paneline girip Şablon > HTM'yi düzenle dediğinizde kodların bulunduğu bir pencere açıır. Burada ctrl f tuşlarını kullanarak arama kutucuğunu açın ve </head> kodunu bulun. İzleme kodunu da bunun üzerinde bir yere ekleyin.

    YanıtlaSil
  50. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Dediğinizi yaptım ama analytics sayfamda hala trafik görünmüyor. Bu işi beceremedim galiba:(

    YanıtlaSil
  51. İzleme kodunu ekledikten 1 gün sonra veriler gözükmeye başlar.

    YanıtlaSil
  52. Google Analytics kendi ziyaretlerimizi katmıyor değil mi ziyaretçi sayısına?

    YanıtlaSil
  53. Bende kaydet butonu çıkmadı. Oldu mu olmadı mı anlayamadım doğrusu :)

    YanıtlaSil
  54. @Kurabiye Canavarı
    İzleme kodunu şablona eklediyseniz 24 saat sonra Analytics hesabınıza girip verilerin gözüküp gözükmediğini kontrol edin.

    YanıtlaSil
  55. ben izleme kodunu bir türlü yerleştiremedim ondan sonra tamam dedim tekrar hesap yönetimi sayfasına nasıl girebilirim acaba ??

    YanıtlaSil
  56. Engin bilgileriniz ve paylaşımınız için teşekkürler....

    YanıtlaSil
  57. süper bir paylaşım eline saglık.ben oldumda hocam head işlemini yapmayı unutdum o kodu bir daha nasıl alırım..

    YanıtlaSil
  58. @murat bato
    Yönetici > İzleme bilgileri bölümünden alabilirsin.

    YanıtlaSil
  59. teşekür ederim hocam aldım ve yükledim şimdi çalışır durumda..

    YanıtlaSil
  60. Bende teşekkür ederim hocam,çok faydalı oldu.

    YanıtlaSil
  61. Teşekkürler. Çok faydalı bir bilgi oldu benim için.

    YanıtlaSil
  62. Serdar Bey merhaba sizin bu güzel yazınız sayesinde bende bu uygulamayı kullanmaya başlamıştım yalnız şimdi verilerim sıfır gözüküyor bu neden olur acab :(

    YanıtlaSil
  63. @Bal Yanağın Hikayesi
    Veriler gece 12'den sonra gösterilmeye başlar.

    YanıtlaSil
  64. Serdar Bey düzeldi teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  65. Sayfa Yenilenmiş Güncel Bir Sunum Koyarsanız Mutlu Olurum :)

    YanıtlaSil
  66. hocam çok teşekkürler, fakat blogumda hiçbir şekilde html kodları düzenleme sayfasına ulaşamıyorum. Gadget ekle seçeneklerinde bile bu yok. Yoksa blogger html olayını yasakladı mı?

    YanıtlaSil
  67. @Miss Tiffany
    Hayır Blogger'da bir değişiklik yok. Geçici bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Çerezleri temizleyerek veya başka bir tarayıcıyı kullanarak girmeyi deneyin.

    YanıtlaSil
  68. Merhaba <\head> üstüne derken nereye? Üstü parantezlerin içi mi (/)'dan önce mi yoksa parantezlerin içindeki head yazısının yerine mi veya paratezlerin içine değilde parantezden önce veya sonra mı? Hiç bilgim yok kusura bakmayın :)

    YanıtlaSil
  69. @Teoman Ekmekçi
    Merhaba,
    Resimde gösterdiğim şekilde ekleyeceksiniz

    http://k1310.hizliresim.com/1g/y/u2x75.png

    YanıtlaSil
  70. İyi günler ben google analytics e kayıt oldum yalnız kafama takılan bir soru var. Ben blogger kumanda paneline girdiğimde bugunkü sayfa görüntüleme sayısı mesela 100 yazıyorsa google analytics de daha az gözüküyor arasında baya fark oluşuyor bunun nedei nedir acaba. Dualarinsifresi.blogspot.com sitem bu arada.

    YanıtlaSil
  71. Blogumu ben de yeni açtım. Az önce işlemlerin hepsini yaptım. Neden 0 göründüğünü anlayamazken yorumları okudum ve şu an gece yarısını bekliyorum. Teşekkürler bilgiler için.

    YanıtlaSil
  72. Merhabalar,
    Ben sayenizde bu google anlaytics verilerini kullaniyordum fakat yaklasik on gundur hicbir veri alamiyorum. Blogger da bakiyorum siteye girenler var ama analytics de hersey sifir gozukuyor. Yardim konularini falan da okudum ama ilgili birsey bulamadim.
    Ne yapmam gerekir acaba...
    Tesekkurler

    YanıtlaSil
  73. @En İyi Yemek Siteleri
    Merhaba,
    Şablona eklediğiniz analytics kodu silmiş olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  74. @Senza Stilista
    Gece 12'den sonra gözükmeye başlayacaktır.

    YanıtlaSil
  75. peki hangi anahtar kelimeler ile aradıklarına nereden bakabilirim?
    Bir de anahtar kelimeleri oraya da girmek gerekmiyor sanırım

    YanıtlaSil
  76. yararlı bilgileriniz için çok teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  77. cok sagol hocam..

    YanıtlaSil
  78. Ben tarihin üzerine tıkladığımda o gün gelen hiti göstermiyor. Genel olarak o güne kadar toplam kaç kişi siteye girmişse o gözüküyor ve gün içerisinde analytics girdiğimde istatislikler gözükmüyor önceki gün gözüküyor bugün'ün istatistikleri gece görünüyor. Bu sorunları nasıl çözerim?

    YanıtlaSil
  79. Bende de tarih yanlış gözüküyor. 27 şubat 2014 pazartesi yazıyor. Nasıl düzeltebilirim

    YanıtlaSil
  80. Yazınız,bilgi notlarınız gerçekten çok güzel olmuş, ben bunları yaptım ama neden kendi bloğumda tıklanma oranını göremiyorum

    YanıtlaSil
  81. merhaba emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  82. merhaba Serdar Hocam,

    benim birden fazla blogum var aynı gmail hesabımdan yönettiğim. Acaba hepsi için de aynı google analytics hesabını mı kullanmalıyım ? aynı e-mail adresiyle? bir de bumerang hesabımı google analyticse baglarken sorun yaşıyorum hesaplarımı bağla deyince.sadece o emaildeki hesabımı mı bağlayabiliyorum acaba? umarım cok karısık anlatmadım:) yardımcı olabilirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  83. @Melike Asli
    Evet tüm bloglarınız için aynı analytics hesabını kullanmalısınız. Bumerang bağlantısı hakkında fikrim yok. Ben yapalı çok uzun zaman oldu ve nasıl bir yol izlediğimi inanın hatırlamıyorum.

    YanıtlaSil
  84. çok teşekkürler :) sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
  85. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  86. ya kodu alamadım bi dahada kodu vermedi . kodları verseniz

    YanıtlaSil
  87. Birden fazla blog web eklemsi yapabiliyor muyuz nasıl yapıyoruz

    YanıtlaSil
  88. Önce, bu güzel yazı için teşekkür ederim.
    Burada pek bahsedilmemiş ama google kendi picasaweb sayfalarını da takip ediyordu analytics üzerinden. (Tabii ki bir yere kod yazmanıza gerek olmadan. Sadece picasa ayarlar sayfasından "analytics'in sayfamı izlemesine izin ver"i işaretlemek yetiyordu.)

    Daha önce kişisel picasaweb sayfamı bu şekilde takip edebiliyordum. Bir süredir picasaweb sayfam ve yeni açtığım, bağlantılı google+ sayfası da hareketsiz görünüyor (sıfır ziyaretçi). Bir şey değişti de kaçırdık mı acaba?

    Sorumu tekrar yazayım da biri yardımcı olursa sevinirim.
    * picasaweb'i analytics'de neden izleyemiyorum artık. Eskiden çalışan hesap artık çalışmıyor (tamamen hareketsiz görünüyor: ayda "0" ziyaret)
    * google+ takip ediyor mu analytics. web sayfamız olarak google+ sayfamızı tanımlıyabiliyor muyuz?
    (ben tanımladım ama o da boş gözüküyor)

    Yardımcı olacaklara peşinen çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  89. Hocam Ben Bu İşlerde Yeniyim Ben Google Analytics Kaydoldum Sozleşmeyi Okurken Bazı Yerler Dikatimi Çekti Hergangi Bir Ucret Odeyecekmiyim Cunkü Daha Ogrenciyim

    YanıtlaSil
  90. Hocam merhaba. Ben de Analytics hesabına kaydolup da kodu eklemeyenlerdenim. Yazınıı okuduktan sonra analytics teki kodu buldum. html düzenle deyip < / h e a d > kodunu da buluyorum, oraya kadar sıkıntı yok. Ancak kodu head kodunun üzerine yapıştırınca şablonu kaydedemiyorum. Yani sanki, hiç şablonu kaydet butonuna tıklamamışım gibi gezintiyi onayla mesajı çıkıyor, şablon yöneticiasinden çıkarken. Acaba sorun ne olabilir. Blogger ın kendi şablonunu kullanıyorum. head kodunun da yorumlarda arkadsa verdiğiniz resim linkindeki gibi üstüne yapıştırıyorum ama olmuyor çok kez denememe rağmen. Lütfen yardımcı olur musunuz şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  91. @Otomobil Uzmanı
    <head> kodunun altına yapıştırıp kaydetmeyi deneyin. Olmaması için hiçbir neden yok, bir anlam veremedim.

    YanıtlaSil
  92. @Burak Varol
    Hayır, ücret ödemiyorsunuz.

    YanıtlaSil
  93. Selam head kodunun yanına yapıştırıyorum bu verdikleri uzun kodu acaba olmuşmudur nasıl anlarım daha bugun başladım şimdiden yardımların için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  94. Oradaki kodu tam olarak nereye ekleyeceğimizi biraz daha açar mısınız? Head kodunun neresine diye sormuyorum, sadece o kodu kopyaladık blogumuzun şablon kısmından mı ekliyoruz öyle denedim ama olmadı. Yeni başlayanlar için zor ama sizin için basit olan bu sorumu yanıtlarsanız sevinirim .

    YanıtlaSil
  95. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, biraz kurcalayınca yaptım sanırım.

    YanıtlaSil
  96. Analytics kodunu Blogger kumanda panelinde Şablon > HTML'yi düzenle bölümünden ekliyoruz.

    YanıtlaSil
  97. hocam peki kodun tümünümü kopyala yapıştır yapıyoruz yoksa sadece UH ile başlayan arkam kısmınımı tşk.ederim

    YanıtlaSil
  98. @irfan tonka
    Kutunuın içerisindeki tüm kodları kopyalamalısınız.

    YanıtlaSil
  99. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  100. Selam. Cicegi burnunda bir blogcuyum. google analytics kurdum, falan bir sure sonra takip etmemeye basladi? Kampanya suresi bitince javascript kodunu yeniden mi eklemek gerekiyor? Bir de her sayfaya eklemek mi gerekli? Sablona eklemek yeterli olmali diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  101. Bir ustteki yorumda 'falan' --> fakat olacak.

    YanıtlaSil
  102. hocam parayı nasıl ceviriyozz

    YanıtlaSil
  103. he googleden siteme nasıl girecekler gorecekler ne yaz<acaklar

    YanıtlaSil
  104. hocam bir soru soracağımda:
    Google Analytics i açtım kaydoldum izleme kodunu aldım HTML head ın üzerine yapıştıracaksınız demişşiniz ben head ı aradım bulamadım heryerde onun yerine script gibi bir şey çıkıyor head yok

    YanıtlaSil
  105. ben wp kullanıyorum bloğum da index.php ye kodu ekledim çalışıyor takip ediyorum.söyle bir durum var. wp nin istatistiğini kullanıyorum. jeppack istatistiğini kullanıyorum wp hiç biri biribrini tutmuyor üstelik analitic çok az gösteriyor kullanıcı sayımı. çözemedim anlamadım

    YanıtlaSil
  106. Serdar bey merhaba,
    Aynen dediğiniz yere /head kodunun üstüne bana verilen kodu ekledim. Ama inatla İzlenme yüklenmedi yazısı çıkıyor google analytics de. herşey dediğiniz sırada yaptım halbuki..

    YanıtlaSil
  107. merhabalar... google analytics/ davranış/site içeriği/ tüm sayfalar sekmesinde kendi himayemde bulundurmadığım siteler görünüyor spam back link çalışmaları sanırsam bu sitelere tıkladığımda sitenin basında benim adım görünüyor ve bazen benim sitemi açıyor ama asla kendi sitemde barındırmıyorum genelde +18 sitelerden geliyor ve bazende tıkladığımda 404 server hatası veriyor bunun çözümü nedir yardımcı olabilirmisiniz ? site adresi www.bilginc.net bilginc.net@gmail.com adresinden de ulaşabilirsiniz .kolay gelsin

    YanıtlaSil
  108. Kurulum ile ilgili olan bu yazıyı da incelemenizi rica ederim.
    https://q5digital.com/detayli-google-analytics-kurulum-rehberi/

    YanıtlaSil
  109. Yardıma İhtiyacım Var Sitem: http://www.bilgiyebak.blogspot.com.tr/ Adsenseye NE Zaman Bağlayabilirim Lütfen Acil Cevap :(

    YanıtlaSil
  110. hocam bir sorum var. neden anlamıyorum dediklerinizi yapıyorum ama sizin resimlerde anlattığınız gibi sayfalar çıkmıyor. sebebi ne acaba

    YanıtlaSil
  111. Merhaba,
    Yararlı yazınız için gerçekten çok teşekkürler.
    Size bir sorum olacaktı. Gösterge tabloma önerdiğiniz metrikleri eklemek istiyorum (tekil kullanıcı sayısı örneğin), fakat bunu metrikler içerisinde bulamıyorum. Kolay bir yolu var mıdır?
    Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  112. Merhabalar Serdar Hocam...

    Google Analytic sayfama TR'de hangi şehirden girildiğini gösteren bir özelliğe sahip mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette. Kitle > Coğrafi > Yer yolunu takip ederek birincil boyutu şehir olarak belirlerseniz görebilirsiniz.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  113. Hocam benim blogumun istatistikler/ trafik kaynaklari bölümünde google.com/search 10 yaziyor bu google den arama yoluyla bloguma girildigini mi gosterir?
    diger sorum niye googleden aradigimda blogumu bulamiyorum. Toplam ziyaretci sayim 690 bu arada bi hafta oldu acali?

    YanıtlaSil
  114. Merhaba. Kodu Tumblr hesabıma ekledim. Önce head kodunun üzerine ekledim. Olmadı. Sonra Tumblr temamın Google Analytics ID bölümüne ekledim. Yine olmadı Doğru eklediğime de inanıyorum. Ancak hiç veri görünmüyor. Gün içinde arkadaşlarımın telefonlarından kendi tumblr adresime giriyorum (oturum açmak için değil sadece görüntüleme amaçlı), ancak yine de hiç veri yok. Ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  115. Merhaba,
    anlyticste sorun yok.Her şeyi ekledim çalışıyor fakat sitenin mobil versiyonunu dün aktif ettim.Şu anda mobile trafiği göremiyorum.
    www.alanadi.com mobile site www.alanadi.com/mobile
    sorun ne olabilir

    YanıtlaSil
  116. çok iyi anlatmışsınız.ben de becerdiğimi umuyorum .ama güncellerseniz çok daha iyi olcaktır .emeğinize hürmetler....

    YanıtlaSil
  117. Öncesinde bir şey için aktifleştirmiştim bunu. Ama o siteyi şuan kullanmıyorum. hesap oluştur deyince direk önceki yerin analiz sayfası açılıyor. Nasıl onu silip bunu yapabilirim ? Acil yardım lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Analytics'e girdikten sonra Yönetici > Hesap Ayarları > Yeni hesap diyerek yeni sitenizi ekleyebilirsiniz.

      Sil
  118. Yine aradigim bilgiyi ilk olarak blog hocamda gördüm tesekkürler 😊

    YanıtlaSil
  119. Ben az öncw baktim sadece blog linki çikiyor arama anahtar kelumelerinde. Bu normal mi. Hiç anahtar kelime görünmüyor.

    YanıtlaSil
  120. merhaba. sehirleri hatali gosterme gibi bir durumu var mi hocam.misal ankara ise konya gösterme yani yakin bir yer

    YanıtlaSil
  121. hocam yapamadım. İzleme kimliğini dediğiniz yere yapıştırıyorum ama blog sayfasında ekranın üst kısmında girdiğim kod yazıyor

    YanıtlaSil
  122. Hocam analytics izleme kodunu nereden aliyoruz

    YanıtlaSil
  123. Site içinde google analytics raporlama özelliği var. Ancak googla analiyty izleme kimliği girmemi istiyor. Bunu giriyorum. ancak hata veriyor. Acaba Bu izleme Kimliği ile neyi kastediyor. Bir türlü anlayamadım

    YanıtlaSil
  124. Benzer sorun ben de var. Ben de de raporlama hatası veriyor. Sorunu henüz çözemedim. Acaba site yazılımında mı hata var acaba

    YanıtlaSil
  125. facebook instagram gibi sosoyal paylaşım sitelerindeki ziyaretçi sayısı analitcse neden farklı ve daha az yansıyor

    YanıtlaSil
  126. DEtaylı güzel anlatım olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  127. sitem www.iyivilla.com mülkünüz isabet almıyor yazıyor bana bildiriminde analitik. neden bunu yazıyor bir fikriniz varmı? teşekkürler çok güzel yazı olmuş bu arada.

    YanıtlaSil
  128. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  129. Güzel paylaşım teşekkürşer...RAFTİNGO

    YanıtlaSil
  130. hocam bi türlü yapamadım ben siteme kaç kişi giriyor çok merak ediyorum fakat yapamadım daha basit nasıl yapılabilir

    YanıtlaSil
  131. Slmlar. Kodu wix te hazır şablon kullanıp ücretsiz versiyonda sanırım yapıştıramıyorum. f12 basıp kodu head bölümünü her yerine yapıştırarak denedim. olmuyor mülkünüz isabet almıyor diyor. ne yapmalıyım.kodu kaydetme nasıl olur.yapıştırınca kendi otomatik kaydeder mi?

    YanıtlaSil
  132. Paylaşım için teşekkürler….

    YanıtlaSil
  133. Teşekkürler paylaşım için, bir kaç sorum var cevaplarsanız sevinirim;

    1- Benim blogumda online kişi sayısını ve toplam görüntülenme sayısını gösteren bir sayaç var. Analytics yüklemek için onu kaldırmam gerekir mi?

    2- Aylık 5 milyon gösterime kadar ücretsiz demişsiniz. Toplam gösterim veya günlük gösterim gibi açıklamalar da var. Kafam karıştı sonra bi sıkıntı olmasın? Ücretli hale gelirse ileride nasıl haberim olur?

    3- Sözleşmeyi okuyunca yüklemekten vazgeçmiştim. İstediğim zaman analytics i blogumdan kaldırabilir miyim?

    YanıtlaSil
  134. mobilden girenler gözükmüyor sadece masaüstü girenler gözüküyor bi ayar varmı

    YanıtlaSil
  135. 2. adımı daha detaylı anlatır mısınız lütfen ben anlamadım

    YanıtlaSil
  136. Blogger kumanda panelinizde Tema > HTML'yi düzenle yolunu izlediğinizde şablonunuzun kodlarının yer aldığı bir kutu çıkar. Burada </head> kodunu bulup, bu kodun öncesine Analytics'in verdiği izleme kodunu ekleyin.

    Not: </head> kodunu bulmak için Ctrl ve F tuşlarına basarak açılan arama kutusunu kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  137. Hocam merhabalar,Bumeranga üye oldum fakat bu yazı kafamı karıştırdı.
    Hesaplarınızı Bağlayın
    Hesaplarınızı Bumerang'a bağlayın, hem tekliflerden daha çok kazanın, hem de bonusları anında kapın!
    "Google Analytics Hesabı Bağlamak" web site güvenliği açısından sıkıntı oluşturur mu?

    YanıtlaSil
  138. Sizin trafik bilgilerinizi görürler. Bunun dışında bir güvenlik sorunu yoktur.

    YanıtlaSil
  139. Detaylı güzel anlatım olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  140. Hocam Merhaba, satış bazında en iyi kanalları nasıl görebiliyoruz yıl içerisindeki? Acil yardım edebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  141. Hocam aktif kullanıcıwidget ını ekledim vesiteme giriş yaptım fakat sitede aktif olmama rağmen hala aktif kullanıcı 0 diyor ?

    YanıtlaSil
  142. yazınız muhteşem, ben şunu merak ediyorum google search ile google analystik arasında farkı var mı? www.cevreanaliz.blogspot.com benim blogum search'ta kaç kişinin girdiğini görüyorum ama google analiystickte hiç bir şey yok bunu anlamadım

    YanıtlaSil
  143. head kısmına ekleyin dediğiniz yer neresi acaba, şablon derken yayınlayacağımız yazının üstüne mi ekleyeceğiz?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.