Blog Yazmanın Bana Kazandırdıkları

Aslında blog yazmanın insanlara kazandırdıkları ile ilgili bir yazı yazmayı planlamış ve taslağı oluşturmuştum.Sonra o taslağı karşıma alıp acaba Blog Hocam bana ne kazandırdı diye sordum kendime.Hazırladığım taslağı çöpe atarak bu başlığı attım ve sadece Blog Hocam’ı göz önünde bulundurarak Blog Hocam’ın bana kazandırdıklarını yazmanın daha keyifli ve ilgi çekici olduğuna karar verdim.

 

Blog Yazmanın Bana Kazandırdıkları

 

Zaman Yönetimi

 

Blog Hocam’ı ilk yazmayama başladığımda aklıma estikçe yazarım diye düşünmüştüm ama yazılara olan ilgiyle beraber beklenti arttıkça ben de motive olmaya ve beklentileri karşılamak adına daha sık yazmaya başladım.Yazılarla beraber gelen yorumların ve mesajların da sayısı artınca ciddi bir planlama yamaya başladım.Ne işimden ne de sosyal hayatımdan ödün vermeden blogumla ilgilenebilmek için zamanı doğru yönetmeyi ve doğru kullanmayı öğrendim sanırım.

 

Yeni Arkadaşlar

 

Blog Hocam sayesinde yüz yüze olmasa da her yaştan onlarca kişiyle sohbet etme ve tanışma imkanı buldum.Bazen  misafir yazarlık, bazen sosyal medya, bazen de iletişim formu buna vesile oldu.İyi niyetli olduğunu düşündüğüm herkese elimden geldiğince hızlı ve samimi cevap vermeye çalıştım ve bu sayede bir çok yeni arkadaşım oldu.

 

Kariyer Fırsatları

 

Bu ara başlık size komik gelebilir ama gerçekten 2-3 tane ciddi iş teklifi aldım Blog Hocam sayesinde.Eğer öğrenci olsaydım bu teklifleri değerlendirip kariyerimi çok farklı doğrultulara yönlendirebilirdim ama sorumluluklarım ve başında olduğum işim bana yeni maceralara atılma şansı vermediği için heyecanlanmama rağmen bu teklifleri reddetmek zorunda kaldım.

 

Tanınırlık

 

Blog Hocam sayesinde blogcular arasında az da olsa tanınan biri haline geldim.Forumlarda ve bazı bloglarda ismimin geçtiğini görüyorum.Bazıları benim temamdan bahsediyor, bazıları yazılarımdan.En sık rastladığım şey ise bir problemin altına yazılan “Serdar Kara (ya da Blog Hocam) sana yardımcı olur” mesajı.Bu sekilde referansla beni bulan ve e-posta ile soru soranların sayısı oldukça fazla.

 

Yeni Bilgiler

 

İlk yazılarımı okuduğumda da farkedeceksiniz Blog Hocam’a başlarken niyetim profesyonel blogculuk hakkına temel bilgiler vermekti.Ancak okuyucuların talepleri ve beklentileri blog yazarlığının yanında Blogger ile ilgili yazılar yazmaya itti beni.İlk zamanlarda Blogger konusunda aşırı bir bilgim yoktu ancak zamanla araştırdım ve öğrendim.Öğrendikçe de yazdım.Şimdi yapabildiklerime bakıyorum da epey yol katetmişim.

 

Söz Sizde

Eminim blog yazmak size de çok şey katmış ve kazandırmıştır.Bunları benimle ve diğer okuyucularla paytlaşırsanız çok sevinirim.

19 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel ve samimi yazmışsın abi bir blogun bu kadar şey kazandırması sanırım büyük mutluluktur.

    YanıtlaSil
  2. Blog yazmak ne kazandirdi..blog acmamin amaci bazi mesajlari karsi tarafa gecirmek ve bilgilerimi az da olsa paylasmakti..
    Gecen her gun bir seyler ogrenmeye tesvik etmeye basladi beni..merak etmediklerimi paylasmak ve izleyicilerimin istifade etmeleri adina arastirmaya basladim..
    Ama kaybettiklerim de var hocam..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Çok faydalandık faydalanmaya da devam ediyoruz var olun :)

    YanıtlaSil
  4. @Hasan Ekşi
    Evet Hasan, bu blogu yazmaktan keyif alıyorum ve bana kazandırdıklarından çok mutluyum.

    @Değmesin Yağlı Boya
    Blog yazmak size ne kaybettiriyor olabilir ki? Blog yazmayı zaman kaybı olarak mı görüyorsunuz? Ya da sosyal hayatınızı olumsuz etkilediğini mi düşünüyorsunuz? Dengeyi kurmak ve hayatınızı sekteye uğratmayacak şekilde bu işi bir hobi olarak görmek bence her şeyi halleder.

    @Gülsen
    Okuyucular ve onların yorumları olmasaydı bu kadar keyif alamazdım sanırım.O yüzden siz var olun :)

    YanıtlaSil
  5. Hocam blogunuzu neden takip ediyorum?
    Özgün bir blog olduğu için :) yazılarınızı keyifle okuyorum , okumayada devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  6. Valla ne demeli çoğu Kariyer tekliflerini sizden öğrendim hepside iyi işler Bloggerda böyle teklifler almak herkesin harcı değil.Çevre oluşması zaten olur olmaz oluşuyor :)

    İnşallah Dahada Başarılı Olursunuz

    YanıtlaSil
  7. Hocam gerçekten Allah razı olsun sizden. işin ehli olmak başka.. başarılarınızın devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  8. @Yunusemre Çelik
    Teşekkür ederim.Uzun süredir takip ediyorsanız tarzımı biliyorsunuzdur.Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğim.

    @Uğur Sağlam
    İş veya reklam tekliflerinin Wordpress veya Blogger ile bir bağlantısı yok.Önemli olan kişinin neyi nasıl yazdığı.Umarım herkes istediği, hedeflediği başarıya ulaşır.

    @Murat Türkön
    Sizler sağolun.Daha öncede yazdım eğer böyle bir okuyucu kitlesi yakalamasaydım blog yazmaktan keyif almaz ve aynı tutarlılıkta devam etmezdim.

    YanıtlaSil
  9. Blog yazmaktan daha güzel birşey var mı ya? :) Başarılar hocam.

    YanıtlaSil
  10. basarılarının devamı hocam

    YanıtlaSil
  11. Hocam gerçekten sizi seviyoruz va başarılarınızın devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  12. @Atakan, @ibrahim firat, @Ömer Faruk
    Çok teşekkür ederim.Var olun.

    YanıtlaSil
  13. Blog yazmak en basitinden yazmamı geliştirdi. Bir kitap sever olarak bir gün kitap yazma en büyük hayallerimden olsa gerek ve bunun için yazmak ve okumak çok önemli ben yazma işini blogum da yapıyorum ve okuma işini de blogum için yapıyorum diyebiliriz. Bir gün roman yazmayı başarırsam bunun en büyük katkısı blogum olacaktır. Pek fazla hayranım olmasada daha doğrusu hiç .

    YanıtlaSil
  14. @Kitap Kurdum Melih
    Umarım bir gün hayalinizi gerçekleştirir ve kendi romanınızı yazabilirsiniz.Blog yazmanın bu yolda atılmış ilk adım olduğuu söyleyebiliriz.Henüz takipçiniz veya sizin deyiminizle hayranınız olmaması, kötü yazdığınızı göstermez.Yazdığını pazarlamak ve geniş bir kitleye ulaştırmak ayrı bir uzmanlıktır.

    Hedef kitlenizin (kitap okumayı sizin gibi çok sevenler) bulunduğu platformlarda aktif olmanızı tavsiye ederim.Bu şekilde blogunuzu ve yazılarınızı daha çok kişiye ulaştırabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  15. Hazirandan bu yana artık ben de blogumda bir şeyler biriktiriyorum. Eğer sizin blogunuzu farketmeseydim bende blogumda bu kadar gelişmeyecektik.. Teşekkürler bana kattığınız ve katacaklarınız için..

    YanıtlaSil
  16. @Hilal Akıncı
    Düşünceleriniz ve yorumunuz için ben teşekkür ederim.İnşallah uzun süre keyif alarak blog yazmaya devam edersiniz.

    YanıtlaSil
  17. Serdar bey Emeğinize sağlık, okuduğum yazıların tarihlerine bakıyorum fakat güncelliğini yitirmeyen yazılar, benim gibi birçok insan hala eski yazılarınızı bu denli keyifle okuyorsa gerçekten güzel işler başarıyorsunuz. TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  18. Yazdıklarınız gerçekten güzel şeyler. Blog yazmanın, bunun yanında daha birçok kazancı olabiliyor. Ben de blogumda buna benzer bir yazı yazmıştım:
    http://goo.gl/S5y8PV

    YanıtlaSil
  19. aradığım konuyu bulamayınca yorum yapayım dedim.Sayfa açtıktan sonra sayfanın üstüne tıklayınca yazdığımız yazılar yayın gibi çıkıyor.Peki şöyle bir Şansım var mı?
    -Sayfalar bölümüne tıklandığında aynı ana sayfadaki gibi;
    örnek vercek olursak;
    Python3 dersleri sayfasına tıkladığında
    yayın1
    ------
    yayın2
    ------
    yayın3
    Gerek duydum o yüzden python dili ile ilgili bildiklerimi sunuyorum konu konu ayırmak için.Cevaplarsanız sevenirim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.