Her Blogcunun İşine Yarayacak 6 İpucu

Günümüzde her katgeoride, her konuda yüzlerce blog var.Bir blogun başarılı olması için zlenmesi gereken yol ve strateji o blogun konusuna göre farklılıklar gösterebilir ancak bazı yöntemler vardır ki blogunuzun konusu ne olursa olsun her zaman işe yarar ve blogunuzun gelişmesine yardımcı olur.

 

Herkesin İşine Yarayacak 6 İpucu

 

Sevdiğininiz Ve Bildiğiniz Konuda Yazın

 

Başarının ilk şartı olarak bunu söyleyebilirim.Başarılı olmak istiyorsanız blogunuzu güncel tutmalı ve kaliteli içerik üretmelisiniz.Eğer yazdığınız konuda yeterli bilginiz yoksa ve yazarken keyif almıyorsanız bir süre snra tıkanmanız kaçınılmazdır.

 

Okuyucu Kitlenizi Tanıyın

 

Okuyucularınıza istediklerini vermek, onların blogunuza olan ilgisini korumak için okuyucu kitlenizi iyi tanıyın.Böylece ihtiyaçlarını ve beklentilerini öğrenir ve bu doğrultuda içerik üretirsiniz.

 

Sosyal Medyayı Etkili Kullanın

 

Sosyal medya sayesinde yazdığınız konuyla ilgilenen kişilere ulaşmak artık çok kolay.Sosyal medya aktif olarak hedef kitlenize ulaşın, onlarla etkileşime geçin ve blogunuzun okuyucu kitlesini genişletin.

 

Diğer Blogcularla İletişime Geçin

 

Diğer blogcular sizin rakibiniz olduğu kadar destekçiniz de olabilir.Özellikle blogunuzla aynı konuda yayın yapan diğer blog yazarlarıyla iletişime geçerek onlarla tanmışmak, arkadaşlık kurmak size çok fayda sağlayacaktır.

 

Misafir Yazar Olun

 

Blogunuzun konusuyla bir şekilde alakalı olan bloglara misafir yazar olarak hedef kitlenize kendinizi tanıtın.Backlink ve trafiğin yanında o blogcularla kuracağınız iletişim sizin en büyük kazancınız olacaktır.

 

SEO Yapın

 

Bildiğiniz gibi arama motorları blogların en önemli trafik kaynaklarıdır.Arama motorlarından gelen trafiği arttırmanın yolu ise SEO yapmaktan geçer.SEO konusunda uzmanların yazılarını okuyarak kendnizi geliştirmeye çalışın ve bazı temel teknikleri uygulayın.

 

Yazıyı bitirirken hatırlatmak istediğim şey keyif almak.Amacınız ister para kazanmak, ister popüler olmak, isterseniz de vakit geçirmek olsun mutlaka ama mutlaka keyif alın.

12 yorum:

  1. Sen bitanesin hocam!..
    Keyifle yazdığın için keyifle okuyor ve faydalanıyorum blogundan..
    Teşekkürler..!!
    Soğuk bi limonata?? (:

    YanıtlaSil
  2. Güzel hocam ayrıca sağlıklı ve düzgün bir ziyaretçi sayacı lazım bana ama bedava olmasa da olur yeter ki doğru çalışsın..var mı önerebileceğin bişey ?

    YanıtlaSil
  3. Klasik ama önemli uyarılar hocam teşekkür ederiz ve son paragrafta söylediğiniz gibi bu işten keyif almadıktan sonra yazmanın, yazmak için araştırmanın hiç bir anlamı yok..

    YanıtlaSil
  4. Yorum olarak ifade edikip teşekkür edilmesi de o emeğin karşılıksız olmadığını gösteriyor olsa gerek :)

    YanıtlaSil
  5. @Değmesin Yağlı Boya
    Yorumunuz için çok teşekkür ederim, şımardım :)
    Ziyaretçi sayacı derken nasıl bir şey kastettiniz bilmiyorum ama yıllardır ziyaretçi ayısı dahil tüm istatistikleri takip ettiğim tek araç var Google Analytics.Aklınıza gelen her türlü istatistiki veriyi görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  6. ah şu SEO yapmayı bir öğrenebilsem... :/

    YanıtlaSil
  7. konuyla alakası yok ama

    Benim kullandığım bir tema var ana sayfada sayfa numarları gözükürken herhangi kategoride önceki kayıtlar olarak gözüküyor önceki kayıt tıkladıgımda sayfa numarları çıkıyor önceki kayıtlara tıklamadan direk numaralrın çıkması mümkün mü

    bi konu daha var blogspot yorum kutusu bazı konularda gözükmüyor yanı yorum yapılmıyor

    YanıtlaSil
  8. Sosyal Medyayı Etkili Kullanın
    Misafir Yazar Olun
    SEO Yapın

    En önemlileri bunlar fakat bir türlü bu aşamaları uygulayamıyorum.

    YanıtlaSil
  9. Sosyal medyayi kullanmak istemiyorum..Peace! :)

    YanıtlaSil
  10. Sayaca gelince hocam benim blogumun alt kisminda online ziyaretci sayisini gosteren turden ..

    YanıtlaSil
  11. Sosyal medya konusunda gerçekten çok haklısınız. Ayrıca Youtube'da kullanılabilir. Eğer Youtube'da 20 - 30 bin izlenen videonuz varsa sayyaça baktımızda büyük bir hitin burdan geldiğini görebiliriz. Tabi facebook ve twitterda rss kullanmakta çok önemli.

    YanıtlaSil
  12. Sanırım en önemlisi ilk önce seo uyumlu bir tema bulmak ve google pagerank yükseltmek. Eğer siteniz yukarlara çıkmayı başardıysa daha çok kazanç elde edebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.