Blogcular İçin İlham Kaynakları

Başarılı bir blog için elbette içerik çok önemli, blogcular da kaliteli içerik üretme konusunda gayret ediyorlar. Blogcu her ne kadar yazıyı özenle yazmaya hazır olsa da konu bulmakta sıkıntı çekebilir. Özellikle blog açıldıktan belli bir süre geçince konu bulma sıkıntısı kendisini gösterir. Ben de bu sorunu aşabilmek için yaratıcılığı tetikleyebilecek öneriler hazırladım, faydalı olması ümidi ile…

 

Çerçeveden Kurtulmak

 

İlham Kaynağı

 

Bir şey hakkında düşünürken hepimizin yaptığı hatalardan biridir bu. Yeni bir fikir, konu bulmaya çalışırız ama yeni hiçbir şey yapmayız, oturduğumuz yerde öylece oturur fikrin bize gelmesini gelmesini bekleriz. Başlıkta belirttiğim gibi çerçevenin içinde dolanır dururuz bu son derece zor bir yöntemdir onun yerine kendimiz fikre gitmeliyiz peki nasıl?

 

İşte yapabilecekleriniz;

 

Doğadan Yardım Almak: Kimi kahve kokusundan hoşlanır kimi meyve kokusundan kimisi ise çikolata kokusundan… Hoşunuza giden kokular düşünmenizi rahatlatacak ve başarılı bir fikre giden yolunuzu kısaltacaktır.

 

Dolaşmak: Bilgisayarınızı kapatıp dışarı çıkın ve gezin elbette bu gezme bir yere yetişmek için hızlı adımlarla yaptığınız “gezintiler” gibi olmamalı. Çevrenizde olan biten her şey size ilham verebilir yeter ki bakmasını bilin, alış veriş merkezlerinin tabelaları, insanlar, hayvanlar, reklamlar hepsi sizin yaratıcılığınızı arttırabilir.

 

Saçmalamak: Blogunuza yazacaklarınızı değil de yazamayacaklarınızı düşünün örneğin bloğuma neler yazamam diye zihninizde listeleyin ve bu listeli oldukça uzun tutun.(Teknoloji içerikli bloğuma Malezya tarihi ilgili yazılar yazamam vs.) Bu hem yaratıcılığınızı arttıracak hem de yazacak konu bulmanızı kolaylaştıracaktır.

 

Spor: Büyük bir ihtimalle yatkın olduğunuz bir spor mutlaka vardır. Spor yaptığınızda vücudunuz çalışacaktır, bu da sizi zihinsel anlamda biraz daha rahatlatır. Daha kolay düşünebilirsiniz, hatta spor yaparken de aklınıza birden güzel bir fikir gelmesi oldukça muhtemel.

 

Diğer Bloglar: Tabii ki alıntı veya kopya yapın demiyoruz sadece kaliteli bloglara web sitelerine bir göz atın (bu web sitelerinin blogunuzla ilgili konularda olması sizin için bir artıdır). Bu tür web sitelerini yer imlerinize ekleyin ve belli aralıklarla kontrol edin.

 

Müzik: Yaratıcılığınızı arttırması için dinleyeceğiniz müzik de daha önce dinlediklerinizden farklı olmalı. Çeşitli internet siteleri rastgele müzik dinlemenize imkan sağlıyor buraları veya radyoyu kullanarak değişik şarkılar dinleyip ilham alabilirsiniz. Yukarıdaki yöntemlere ek olarak YouTube’da rastgele bir ülkenin müziği yazarak da deneyebilirsiniz örneğin: “Italian music” , “German music” gibi.

 

Yazar Hakkında: Akif Ulutaş Akifulutas Com bloğunun sahibidir. İnternet dünyasındaki yenilikleri incelemeyi çok sever. Bloğunda ilgi çekici makalelere ve mizahi yazılara yer verir. Bloguna düzenli olarak yazma konusunda titizdir.

4 yorum:

  1. Blogcular için en iyi ilham kaynaklarından bir gündemi takip etmek ve kitap okumak arştrmak bence.

    YanıtlaSil
  2. Bence hobi ile alakalı bir çok yazı yazılabilir. Sizlerin de dediği gibi gündem hakkında da bir çok yazı yazılabilir ama profesyonel olduğumuz konularda yazarsak eminim daha iyi yorumlar alırız.

    YanıtlaSil
  3. Bence blogun konusu kişinin o gün içerisinde yaşadığı olayları, ilginç ve yararlı şeyleri paylaşmasıdır. Zaten "blog" kelimesinin anlamı da "günce" demektir. Gel gör ki kişiler blogları bundan hariç konularda oluşturuyor.(ben de dahil).

    YanıtlaSil
  4. yararlı bir makale olmus tsk ederim verdigin bigiler için

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.