Google Ve Arama Sorguları

Blog yazarlarının kullanması gereken araçların başında Google Analytics geliyor.Blogunuz ve ziyaretçileriniz hakkında pek çok şeyi öğrenebiliyorsunuz.Özellikle insanların blogunuza ulaşmalarını sağlayan arama sorgularını incelediğinizde çok ilginç şeylerle karşılaşıyorsunuz.Bakın Blog Hocam’a insanlar Google’da neyi arayıp ulaşmışlar?

 

Ters Duran Adam

 

2 yaşındaki oğlum aynı kelimeyi defalarca tekrarlıyor: Aslında bunu arayan kişiyi (muhtemelen bir anne) takdir ediyorum.Çocuğunun sorununa bir çözüm arayışında.Asıl  ilginç olan bu arama sorgusunda Google Penguen Algoritması ile ilgili yazdığım yazının Google’da ilk sırada çıkması.Şaka değil ilk sırada çıkıyormuş :)

 

6 ağustos 2012 google teması: 6 Ağustos tarihi ve Google ile ilgili küçük bir araştırma yaptığımda ulaştığım tek sonuç o tarihte Google’ın cirit atan pinokyo doodle’ı.Aradığı şey o muydu bilemiyorum ama bu arama sorgusunda da Float Blogger temasını tanıttığım yazı ilk sırada çıkıyor :)

 

Adet olmanın faydaları: Çok yanlış yerdesin hanım kızım.Sen bu aramayı yaptığında Google 6.sıraya Blog Hocam’a misafir olmanın faydalarını koymuş ama insan tıklamadan önce başlığa bakmaz mı? Seni jinekologlara havale ediyorum.

 

Aracın teyp yazıları silindi ne yapmalıyım: Arkadaş bu aramayı yaptığında Google’ın verdiği ilk 22 sıradaki sonuçta bir cevap bulamamış ki 23.sıradaki resimli benzer yazılar eklentisine tıklamış : ) Bence al bir boya üstünden geç o yazıların.Eskisinden daha güzel olur : )

 

Birinin sizinle ilgilenmediğini nasıl anlarsınız test: Kadın dergilerinde böyle testler olurdu değil mi ? Ergen kızlar ve erkek arkadaş sorunları… Google 10. sırada bu kardeşimize, Batuhan’ın yazdığı misafir yazı olan split testing önermiş : ) İyi fikir.A/B testi yaparak seninle ilgilenip ilgilenmediğini kesin çözersin.Mutlaka dene : )

 

Blogger nasıl bir şey: Aklıma Kemal Sunal Ve Şener Şen’in oynadığı Kibar Feyzo filminden bir sahne geldi de yazmayayım şimdi.Sen kafanda nasıl bir şey olarak canlandırmıştın çok merak ediyorum.Umarım Googgle’ın sana 3. sırada önerdiği başarılı blog oluşturma ile ilgili yazı Blogger’ın nasıl bir şey olduğu konusunda biraz fikir vermiştir : )

 

Blogspot zevk: Çok masum şeyler aradığını düşünmüyorum ama şunu söyleyebilirim blog yazmak gerçekten çok zevkli iş.Bu arama sorgusunda blogum 3.sırada çıkıyormuş.Çıkan yazının da bumads advertoral içeriği olması çok ilginç.

 

Hangi siteye gold üye oldum acaba: Umarım bu gold üyelik için ücret ödememişsindir.Ücretini ödeyip gold üye olduysan, sonrada hangi site olduğunu unuttuysan vay haline.Google bu arkadaşa 12.sırada benim kazançlı teklifimi önermiş.Nasılsa üye olduğunu unutyorsun, bence vaktini harcayıp ta üyelik formu doldurmayla uğraşma : )

 

Panoya kağidi nasil tuttururum:Hemen cevap vereyim; raptiye ile tuttur.Başka bir alternatif istersen çift taraflı bant kullanabilirsin.En ilkel yöntem ise ciklet kullanmak : ) Tabi eğer bloguna bir not kağıdı tutturmak istiyorsan Google sana en iyi sonucu yani bloga not kağıdı eklemekle ilgili yazdığım yazıyı ilk sırada çıkarmış.

 

Yazılı blög olcam ben: Geldik en saçma arama sorgusunda.Bu arama sorgusu hakkında inanın ne yazacağımı bilmiyorum.Öncelikle Google’a teessüflerimi bildiririm.Ne diye 3. sırada Blog Hocam’a misafir olmanın faydalarını yazdığım yazıyı çıkarırsın anlamıyorum.Bu aramayı yapan arkadaş sana yazılı blög olma yolunda başarılar dilerm.Becerirsen mutlaka bize de öğret : )

 

Belki bu aramalar sayesinde ziyaretçi sayısı artıyor ama ben bu durumdan hç memnun değilim.10 tane bu şekilde ziyaretçi geleceğine 1 tane gelip sürekli takip etmesini tercih ederim.Neyse ki yazdığım konular belli olduğu için bu tür alakasız aramalar çok olmuyor.

 

Söz Sizde

Peki siz arama sorgularını kontrol edermisiniz? Böyle garip anahtar kelimelerle karşılaşıyormusunuz? Blogunuza ziyaretçi gönderen ve içeriğinizle alakasız en saçma 3 arama sorgusunu benimle psylaşırmısınız?

22 yorum:

  1. benim blogumda kendi paylaştığım programlar var ama bazen öyle şeylerden arıyorlar ki. mesela

    1- c# birşey kodu
    2- z ve y eksenı nerden geçiyor ,

    gibi şeylerden benim siteye ulaşmışlar. sağolsun google amcamız böyle kelimelerden ziyaretçi gönderiyor. :)

    YanıtlaSil
  2. @Şuayip KAMBUR
    :) Seninkiler de güzelmiş.

    YanıtlaSil
  3. arada bakarım ben de, ne komik şeyler çıkıyor, sizinkiler de öyle. benim en aklımda kalanı şuydu, " uyumadan önce sevgilinin kulağına söylenecek romantik sözler" benim blogla ne alakaysa :))

    YanıtlaSil
  4. @ay-ser
    İnsanlar ne kadar ilginç şeyler arıyorlar değil mi :) Metin içerikli ve özgün yazılar içeren bloglara Google bu şekilde organik trafik sağlıyor işte.

    YanıtlaSil
  5. "Hangi siteye gold üye oldum acaba" ile "Yazılı blög olcam ben" aramasını yapanlar Google'ın kendileriyle sohbet edeceğini mi zannettiler ne? :)

    YanıtlaSil
  6. hoca bak git,siteme en çok bu aramadan gelmişler :D Zaten çok gelen ziyaretçim yok ama bunlarda yanlışlıkla geliyor :D bilgiasyardan 2gb tan buyuk dosya atmak diye aratarak gelenlerde var :)

    YanıtlaSil
  7. @Burcu Demir
    Sohbet şeklinde yapılan arama o kadar çok ki :)

    @Hasan Ekşi
    Blogunun belli bir konusu yoksa yanlışlıkla bloga gelenlerin sayısı çok fazla oluyor, bu da bounce rate'in yükselmesine yol açıyor.Olumsuz bir durum...

    YanıtlaSil
  8. "e postayla g’nderblogthis" Bunu yazarak 18 kişi girmiş.. Ben hala çözemedim ne aradıklarını...

    YanıtlaSil
  9. Süpermiş :)

    Bunlarda bizden:

    "2012 yılı hangi dp parfümü önerirsiniz kızlar" diye 9 kişi gelmiş bize. Google'a ben de sordum ama yaklaşık 100 sonuç geçmeme rağmen ne diye bize yönlendirilmiş anlamadım.

    "25 amper ka wolfteam" Google'ın amacı ne bilmiyorum. Her garip sorguyu bize yönlendirmiş.

    "1.sınıfı bitmiş çocuk kaç kelime okur" bak şimdi ben de merak ettim kaç kelime okur acaba?

    "ağzına 2 metre balon sokan kız" yok artık!!

    Daha fazla arama sonuçlarına bakamayacağım gittikçe çirkinleşiyor aramalar :))

    YanıtlaSil
  10. @BeyazKitaplık
    Sizinki benimkilerden de ilginçmiş :)
    Ağzına 2 metre balkon sokan kız mı varmış?

    YanıtlaSil
  11. Bana da bununla gelen var iyimi :) "مدرسة"

    YanıtlaSil
  12. Selam Serdar Kara. Google ' dan benim bloguma girenlerin yaptıkları en tuhaf arama sorgularını paylaşmak istiyorum.

    tik işareti
    4.20
    metro
    a harfi logo (!)

    YanıtlaSil
  13. Örneğin "Makina programlama" yazıyorum ön kaputunda kartal resmi olan bir Doğan marka araba resmi çıkıyor. :)

    YanıtlaSil
  14. Adsene hakkında bilgilerini paylaşmanı bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  15. Blog hocamda bir yazıyı okurken bu kadar güleceğim hatta kahkalar atacağım hiç aklıma gelmezdi. Arama sorguları ayrı komik sorgulara yorumlarınız ayrı,özellikle yazılı blög olcam ben...

    YanıtlaSil
  16. ben bunu etkinleştiremedim. Nasıl yapabilirim acaba?

    YanıtlaSil
  17. @Çağdaş Gamze Kocamangil
    Blogunuza Google Analytics kodunu ekledikten saat sonra Analytics hesabınızdaki trafik kaynakları > arama > organik bölümünden arama sorgularnı görebelirsiniz. Herhangi bir ayara gerek yok.

    YanıtlaSil
  18. Bundan sonra bende bakacağım yaa çok güldüm vallaa :))))

    YanıtlaSil
  19. Hocam Merhaba, benim sitem ev yaşam ile ilgili bir site ama benim siteme alakasız sitelerden ve arama motorlarından yönlendirme geliyor. Üstelik bu yönlendirilen arama anahtarı kelimeler uygunsuz kelimelerden oluşuyor. Bunu nasıl bulur ve engellerim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.