Çok Yazarlı Bloglar İçin Yazar Bilgi Kutusu

Twitter’da bir takipçim çok yazarlı bloglar için “Yazar Hakkında” kutusu yapılıp yapılamayacağını sormuştu. Blogger şartlı etiketleri kulanarak bunu kolayca yapabiliriz. Ama önce ne yapmaya çalıştığımızı açıklayayım.

 

Daha önce paylaştığım Yazar Bligi Kutusunu blogunuza eklediğinizde yazılarınızın altında hakkınızda bilgi içeren bir kutu gözüküyor. Ancak biliyorsunuz Blogger’da aynı bloga birden fazla yazar atayabiliyorsunuz. İşte çok yazarlı bloglarda her yazarın yazısından sonra o yazar ait bilgi kutusu göstermek için bu eklentiyi kullanabilirsiniz.

 

yazar-hakkinda

 

Öncelikle yazar bilgi kutusunun stil kodlarını ekleyelim. Bunu için Şablon > HTML’yi Düzenle > Devam Et yolunu izleyip Ctrl+F tuşlarına basarak ]]></b:skin> kodunu bulun ve hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin.

 

.author-box {
background: #F7F7F7;
margin: 20px 0 40px 0;
padding: 10px;
border: 1px solid #E6E6E6;
overflow: auto;
}
.author-box p {
margin: 0;
padding: 0;
}
.author-box img {
background: #FFFFFF;
float: left;
margin: 0 10px 0 0;
padding: 4px;
border: 1px solid #E6E6E6;
}

 

Şimdi farklı yazar isimlerine göre farklı yazar bilgi kutuları oluşturacağız. Aşağıdaki örnekte ben 3 yazar kullandım. Birincisi kendim olayım yani Serdar Kara, ikinci yazarın ismi Hocam olsun, üçüncü yazarın ismi de Kartal olsun.

Yazar bilgi kutularını yazının bitiminde göstermek istediğimiz için Şablon > HTML’yi Düzenle > Devam Et > Widget Şablonlarını Genişlet yolunu izleyip Ctrl+F tuşlarına basarak şu kodu buluyoruz.

 

<div class='post-footer'>

 

Bulduğumuz bu kodun hemen üzerine aşağıdaki kodları ekliyoruz ve önizleme yapıyoruz. Eğer hata vermediyse kaydedebiliriz.

 

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>

<b:if cond='data:post.author == &quot;Serdar Kara&quot;'>
<div class='author-box'>
<p><img alt='' class='avatar avatar-70 photo' height='70' src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtyetsY_Nn_UYlFCrt2lQS2wLo_ceKyOyIJrU3qbn2v33jKL5YcMYguDZ3UUr9b2mG_8h9NcIaLq74SxRT6VvgJ8JJWQawD-qSEnKfS88h_Nkb7MG-ufa3YAvBEerfIOCw5Kpbh_tmxS5Q/s200/803121CB-06DC-4018-9D5B-49A0A802A98C.jpg' width='70'/><b>Yazar Hakkında</b><br/>
Mehaba ben Serdar Kara.<br/></p>
</div>
</b:if>

 

<b:if cond='data:post.author == &quot;Hocam&quot;'>
<div class='author-box'>
<p><img alt='' class='avatar avatar-70 photo' height='70' src='http://Hocamın profil resmi.jpg' width='70'/><b>Yazar Hakkında</b><br/>
Merhaba ben Hocam.<br/></p>
</div>
</b:if>

 

<b:if cond='data:post.author == &quot;Kartal&quot;'>
<div class='author-box'>
<p><img alt='' class='avatar avatar-70 photo' height='70' src='http://Kartalın profil resmi.jpg' width='70'/><b>Yazar Hakkında</b><br/>
Merhaba ben Kartal.<br/></p>
</div>
</b:if>

</b:if>

 

Düzenlenecek yerleri koyu renkle gösterdim. Sırasıyla yazar ismi, yazarın profil resmi ve yazar hakkında bilgi yazısını değiştirmelisiniz.

8 yorum:

  1. çok yazarlı bloglar için süper bir eklenti

    YanıtlaSil
  2. Müsaadenizle bir hususu soracaktım size:

    Blogger’da ‘Yorum Gönder’ yazısını değiştiremiyorum. Halbuki denildiği gibi yapmayı çalıştım. Zannedersem şablonumla alakalı ve artık değişiklik yapamıyorum galiba.

    Acaba siz bu konda ne tavsiye edersiniz veya nasıl yapabilirim?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah Serdar abi. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler. Peki bunu nasıl ayarlayacaz. Yani Serdar, Hoca,Kartal bunlardan biri yazdıgında onların bilgi kutusunu nasıl sececez.

    YanıtlaSil
  5. olmuyoooo ben seni yönetici yapsam bana yaparmısın

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar. Sitem burası http://konumuzmerak.blogspot.com fakat maalesef çıkmıyor. Acaba tasarımdan kaynaklı bir problem olabilir mi? Veyahut gadget olarak eklemem gerekebilir mi? Şimdiden teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.