Blogunu Öldürme

Blog açmanın temel sebepleri vardır. Birinden görürsün, hayat boştur ve ondan canın
sıkılmıştır ya da en mantıklısı söyleyecek bir şeyin vardır. Eğer sonda söylediğim neden senin için geçerliyse blog açmak senin için gereklidir. Çünkü belli bir amacın olduğunu gösterir bu durum.

 

İlk başta blog dünyası sana çok değişik gelir; görmediğin ortam tatmadığın değişik bir
duygu vardır, “zihin dünyanda”. Bir an önce bir şeyler karalamak, bir şeyler paylaşma isteği duyarsın. Bunlar blogla olan tanışmanızın/aşkınızın ilk günleridir. Her şey mükemmel, hatasız ve güzeldir.

 

Değişik bir hesap alırsın. İki ufak rötuştan sonra blogunu açarsın ve yazılarını yazma başlarsın. Belli bir program dahilinde olmadan yazama isteğinin götürdüğü yere kadar yazarsın. Günler geçer ve belir süre sonra o zaman ayırdığın bloga sırt dönersin. -Bu tabi ki yavaş yavaş olur.- En sonunda da onu terk edersin.

 

Günümüzde pek çok bloğun ölümü de bu şekilde oluyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda
da yetersiz bilgiye sahibiz. İlk önce aşkla başlayan serüven zaman, aşkın yıllanmasıyla,
ilişkiden zevk almıyorum diyerek (eskisi gibi heyecanlanmıyorum da olabilir.) ayrılıkla son
buluyor.

 

Hayatın her aşamasında olduğu gibi blog ortamında da planlı çalışmak önemli bir mevzu.
Onu bir ailenizin ferdi ya da arkadaşınız olarak görebilirsiniz. Verdiğiniz kadar geri dönüşüm
alabilirsiniz.

 

I Love Blogger

 

Peki bir blog için en önemli unsur nedir?

 

Aslında iki aşamada olur bu:

 

1-Blog öncesi dönem,

2-Blog hayatında olan dönem.

 

Blog öncesi dönem insanın en sabır olması gereken dönemdir. Blog açmaya karar vermek, hemen gidip bir hesap açıp bir şeyler yazmak değildir. İlk önce bloguna bir isim ve neler yazabileceğin hakkında detaylandırma yapmak gerekir. Benzer blogları incelemek sonra, varsa başarıları bunla ilgili bir çıkarımda bulunmak gerekir. Ayrıca bu blog yazarlarıyla iletişme geçmekte bir seçenektir. Gelelim ad kısmına, bir bloga isim bulmak bana göre en önemli kısımdır. Genelde konulan adlar yazacağınız konudan, tutun paylaşacağınız her şeyi içerir. Ve ayrıca seni temsil eder. Bu derece önemliyken ad belirlemede hızlı davranmamak en önemli durumdur. Bunun için bir tavsiye bir blog ismini koymak için yanınızda bir not defterine sizin için önemli olabilecek isimleri yazın. Bir hafta falan yazın zaman varsa dahauzun sürede yazabilirsiniz. Sonra yazdıklarınızı bir okuyun en içinize yatanı koyabilirsiniz. Ya da burada yazdıklarınızdan bir kombinasyon yapabilirsiniz. Ve ortaya sizi temsil eden güzel bir isim çıkabilir.

 

Blog Hayatı Sırasında ise, yazılarınızı belli bir planda yazın. Her gün yazabilirsiniz ama,
yazdıklarınızı hemen yayınlamayın. Çünkü diğer yazınız daha okunmadan bunu yayınlamak
diğer yazınızın okunurluğuna ve değerlendirilmesine zarar verir. Herkes yeni yazınıza kanalize olur. Eğer tıkanıyorsanız belli günlerde yazın. Örneğin her Cuma bir yazı yayınlayın.

 

Blog yaşamına başladığınız anda her şey insana çok heycanlı gelebiliyor. Ama önemli olan
zaman içersinde bu dünyada kalabilmek. Yarattığınız bu çocuğu canlı ve diri tutabilmek
için planlama bu aşamada çok önemli. Planlamanın dışında sabretmekte bir diğer önemli
madde tabiî ki. Ona ne kadar bakar, onu beslerseniz o da ilerde size karşılığını ödemekten
çekinmeyecektir. Çünkü onu siz doğurdunuz, siz beslediniz ve siz büyüttünüz…

 

Yazar Hakkında: Blog dünyasında 2 yılını dolduran acemi bir blogcu. Ruhsuz Atmaca'nın, tek ve temel amacı insanlığa bir şey katabilir miyim?, katabilirsem nasıl olmadır?, bu soruları kendine sorarken bir anda kendisini blog dünyasında bulur. Ruhsuz Atmaca blogunun kapağında yer alan ve ismini verdiği "Atmaca" insanlara benzer duygulara sahip bir canlıdır. Yırtıcılığı nedeniyle isminin önüne "Ruhsuz" takısı gelmiştir. Blogun sloganı ise: "Yazdıklarım ve Yazacaklarım Atmacanın Bakışlarında Gizli..." oluşturur.

11 yorum:

  1. Merhaba;
    Güzel bir bloğunuz var, sizinle iletişim kurmak isterim. Siz de isterseniz nasıl iletişim kurabileceğimizi söylemenizi rica ederim.

    YanıtlaSil
  2. Güzel olmuş ellerine sağlık. Aslında bir kaç gündür bende bloğumun ismi ve görünen adını anlatan bir yazı hazırlamayı düşünüyordum. İlham oldu bana teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle Serdar Hocam'a teşkkür ederim. Blog dünyasına girdiğimden beri her aşamada bana yardımcı oldu.Her mailime dönüş yaptı. Ve beni konuk etti. Bu anlamada hakkını ödeyemem diyebilirim.
    @Caramba CARAMBİTA Yazıyı beğenmenize sevindim. Bir şeyler katması benim adıma sevindirici.Teşekkür ederim. Yazınızı da okudum. Çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  4. @Ruhsuz Atmaca Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. @Alper Sağlam Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. tesekkur ederım yazı ıcın. acemı bır blogcu olarak ben d egunde 3 yazı yayınlıyordum. bunu okuduktan sonra gunde bıre dusurdum yazsam da dedıgınız gıbı taslaklarda saklamaya basladım.

    YanıtlaSil
  7. merhabalar .
    faydali paylasiminiz icin tesekkür ediyorum.

    insana bikkinlik veren aslinda sogumaya sebep olan izleyicilerin geri dönüsümlerin az olmasi yaziniz yayina girince yorum birakmak icin birakilan yorumlar insan acaba yetersizmiyim duygusunu yasatmasi caba sarf ediliyor ediliyor
    lakin sonra yazar kisinin kendini yetersiz his etmesine sebep verdigi icin birakmasina kadar gidiyor

    direyetli olmak amaca ulasmak sabir gerektiriyor

    amacini sorgulami insan sorguladigi sürecede azim göstermeli
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  8. @Yusuf ve Yunus`un annesi yazıyı beğenmenize sevindim. Bende eskiden hemen yayınlardım ama sonra böyle birşey yapmaya başladım, böylece zamanla gerekli düzenlemeler yaparak yayınlıyorum. Hemde içerik sıkıntısı çekmiyorum.

    @Allah ne verdiyse öncelikle yazıyı begenmenize sevindim.bu işte sabretmek önemli. Bide geri dönüşleri pozitif değerlendimek lazım. Eksikleri giderebiliriz hem böylece. Hiç bir insan dört dörtlük değildir.

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle uygulayacağım

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.