Blogunuzu 2013’e Hazırlayın

Önümüzde bizi bekleyen, keyifle yazılar yazmaya devam edeceğimiz koca bir yıl var. Çoğumuz için blog yazmak bir tutku haline dönüştüğü için 2013 yılında da yazmak için sabırsızlanıyoruz. Yani yeni yıla hazırız. Peki ya blogumuz? Blogumuz 2013 yılına hazır mı? Hazırlamak için neler yapabiliriz?

 

labirent

 

1. Performansınızı Değerlendirin

 

2013 yılında blogunuzun performansını arttırmak için öncelikle 2012 yılının performansını değerlendirin. Ziyaretçilerinizin sizden ne istediğini, en ok hangi içeriklerin ilgi gördüğünü vs. analiz edin. 2013 yılında yazacağınız yazılarda bu verileri göz önünde bulundurun. Blogunuzun performansını değerlendirmek için Google Analytics’i kullanabilirsiniz.

 

2. Hedeflerinizi Gözden Geçirin

 

Geçtiğimiz yıl hedefleriniz nelerdi ve ne kadarını başardınız? Bunun değerlendirmesini yaptıktan sonra 2013 yılı için blogunuza hedefler belirleyin. Kısa ve uzun vadede hedefler koymak başarı yolunda size motivasyon kaynağı olacaktır. Koyduğunuz hedefleri bir kenara not edin. Yıl sonunda tekrar değerlendireceksiniz.

 

3. Kullanıcı Deneyimini Arttırın

 

İçeriğinizin niceli ve niteliği çok önemlidir. Hatta blog yazarlığında en önemli şeydir. Bu içeriği okuyucunuzun kolayca okuyabilmesi sizin sorumluluğunuzdadır. Okuyucuların daha hızlı ve zahmetsiz bir şekilde gezebildiği, farklı cihazlardan rahatlıkla erişebildiği blog oluşturmayı fazlasıyla ciddiye almalısınız.

 

4. Tasarımı Elden Geçirin

 

Yeni yıla yeni bir görünümle girmek hem sizde hem de okuyucularınızda heyecan yaratacaktır. Eğer tasarımınız sizinle özdeşleşmişse  keskin değişiklikler yapmanız gerekmez. Ufak tefek detaylar da ekleyebilirsiniz.

 

5. İçerik Planlaması Yapın

 

Ne yazık ki çok az blogda gördüm içerik planlaması. “İçerik planlaması nedir?” diyecek olursanız kısaca açıklayayım. İçerik planlaması, editöryal bir takvimde hangi günlerde hangi tür içeriğin yayınlayacağını önceden planlamaktır. Bu sayede hem belli bir düzene kavuşacak hem de okuyucularınıza düzenli içerik sağlayacaksınız.

 

6. Sosyal Hesaplarınızı Güncelleyin

 

Devir sosyal medya devri. 2013 yılında da öyle olacak. Her sosyal ağda mutlaka bir hesap edinin. Mevcut sosyal hesaplarınızdaki güncellemeyi ihmal etmeyin. Tüm sosyal profillerinizde aynı resmi kullanmaya özen gösterin. Markalaşmanıza yardımcı olacaktır.

8 yorum:

  1. 2012 benim için pek iyi geçmesede 2013 iyi hazırlanmayı hedefliyeceğim kesin olucak.
    Teşekkürler faydalı bilgiler için

    YanıtlaSil
  2. 2012 yılından edindiğim temel ders blog konusunda sabırlı olma gerekliliğiydi. Sabredip bu işi bir hobi misali yapınca sahiden ilerleyen dönemlerde emeğinin karşılığını alıyor insan bloğundan. Gelen güzel yorumlar,teşvikler v.s 2013 yılı kıyamet kopmazsa tabi :) Hepimize şans getirir umarım. Yazı için teşekkürler Serdar abi.

    YanıtlaSil
  3. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş. Paylaşım için teşekkürler. Uygulayacağım.

    YanıtlaSil
  4. Yine çok başarılı bir yazı teşekkürler serdar abi !

    YanıtlaSil
  5. harika bir blog hazırlamışsınız emeğinize sağlık blog tasarımları hakkında yazarmısınız bende çoooook çok amatörce blok yapmaya çalışıyorum ama diğer blokları görünce hayranlıkla takip ediyorum ama kendi bloğumda uygulayamıyorum

    YanıtlaSil
  6. 2012 sonlarına doğru bir düşüş yaşadım ve hala yaşamaktayım inşallah 2013 de bunu düzeltirim.

    YanıtlaSil
  7. Yazı çok bilinçlendirici olmuş. Faydalanacağım çok şey buldum burda. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.