Blogunuz Google’da Gözükmüyor Mu?

Bloglar için en önemli trafik kaynağı Google’dır. İstatistiklere baktığınızda blogların trafiğinin yarısından fazlasının organik lduğunu görürsünüz. Blog Hocam’ın son 1 aylık trafiğinin yaklaşık %55’i Google’dan gelmiş ancak bazı bloglarda bu oran %80’ler civarında.

 

Hal böyle olunca bir blog oluşturur oluşturmaz Google tarafından anında indekslenmesini istiyor insan. Ancak “blogum Google’dan görünmüyor?” ve “Blogumu nasıl idexletebilirim/indeksletebilirim?” şeklinde çok soru alıyorum.

 

indeks

 

Aslında bir Google hizmeti olan Blogger’da, gizlilik ayarı arama motorlarına açık olduğunda hiç bir şey yapmanıza gerek kalmadan Google’da aramalarda görünmeye başlarsınız. Tabi yeni oluşturulan bloglarda bu işlem biraz zaman alabilir. Yine de blogunuzun indekslenmesini hızlandırmak için yapabileceğiniz şeyler yok değil.

 

Site Haritası Oluşturun

 

Site haritaları, blogunuzdaki her yazının, her sayfanın listelendiği .xml uzantılı dökümanlardır. Yeni bir yazı yazdığınızda arama motoru botlarının o yazıyı kolayca bulmalarını sağlar. Blogunuzu oluşturduktan sonra yapmanız gereken ilk şeylerden biri site haritası oluşturmak olmalıdır.

 

Google’a Bildirin

 

Google, web sitelerini tarama ve bulma konusunda uzman olsa da sadece bir kaç saniyenizi ayırıp yeni blogunuzu Google’a bildirebilirsiniz. Sanırım çok basit gibi göründüğü için çoğu kişi bu olayı önemsemez ama şansınızı denemek size bir şey kaybettirmez.

 

Soyal Medyada Paylaşın

 

Google, sosyal medyadan gelen sinyallere fazlasıyla önem veriyor. Buralarda blogunuzun linkinin paylaşılması Google’ın sitenizi farketmesine ve daha hızlı indekslemesine yardımcı olacaktır.

 

FeedBurner Kullanın

 

FeedBurner, Google’ın ücretsiz RSS yönetim aracı. Eğer bu aracı kullanırsanız her yeni yazınızda FeedBurner otomatik olarak Google’a ping gönderdiğinden arama motoru botlarını blogunuza yönlendirir. Böylece yeni yazılarınız en kısa sürede indekslenir.

 

Söz Sizde

Bunlar dışında mutlaka sizin de ekleyecekleriniz olabilir. Kulaktan dolma değil de, gerçekten deneyip faydasını gördüğünüz yöntemler varsa paylaşın lütfen.

106 yorum:

  1. Serdar eline sağlık güzel bir makale olmuş,ayrıca alexa ya kayıt da önemli.Alexa ya kayıtlı siteler google tarafından daha hızlı indekslenecektir.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, bilmiyordum bu bilgiyi.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama sosyal imleme ve ping gönderme siteleri.

    YanıtlaSil
  4. ben bir ara google aramalarına kapatmıştım blogumu (gerçek ismimle aldığım gmail'i kullandığım için, adımın aramalarında blogum gözüküyordu). mailimi değiştirip arama ayarlarını değiştirdikten sonra da blogumun görünmediğini farkettim.

    önerilerinizi uyguladım. umarım işe yarar.

    YanıtlaSil
  5. Paylaşım için teşekkürler. Serdar, feedburner da ki Publicize kısmında en altta NoIndex seçeneği var. Benim feedburner bu kısımda inactive durumda ve sadece üstteki tik işaretli. Bu konuda farklı yazılar okudum senin adresin için bu kısım nasıl işaretli bilgi verebilir misin? Arkadaşlar dan da merak eden olur illa ki ;) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. hocam pingil.com u sitenize ekleyince de faydasına gördüm ben daha önce aramalarda ilk çıkmıyordum bile memnunum ücretsiz üstelik sitenizde sayfanıza kodu yerleştirip gerisini ona bırakıyorsunuz

    YanıtlaSil
  7. @ALPer SAGLAM
    Inactive olması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  8. google anahtar kelimelerin doğru seçilmesi ve iyi konular açılmasıda googlede indexlemede önemli , konular ne kadar özgün olursa bir o kadar çabuk googlede index daha çabuk olabilir.Ayrıca bir ipucuda benden olsun , açtığınız blog'un bir facebook ve twitter hesabını oluşturun ve açtığınız konuları , facebook ve twitter'da paylaşın ki , o konular daha çabuk index alsın.Çünkü facebook ve twitter'da o açtığınız konunun linki ve azda olsa açıklaması mevcut olucaktır.FeedBuur'un bir özelliği ile , açtığınız konular otomatik olarak seçtiğinzi Facebook ve twitter hesabınızda otomatik olarak konularda orda paylaşılır.

    YanıtlaSil
  9. Site adının yazılara etiket olarak eklenmesi alternatif olabilir. Örnek vermem gerekirse. Sitem http://eayasam.blogspot.com Siteyi ilk açtığımda "eayaşam" ismi google'da birtane bile çıkmıyordu. Bütün yazılara "eayaşam" etiketini ekledim.3 ay gibi bir sürede ne oldu dersiniz:) Şu an tam 8600 sonuç çıkıyor. Bu etiketlemenin kesinlikle faydası olduğunu düşünüyorum.Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  10. Ayrıca sitenizin google'da görünürlüğü doğru orantılı olarak artmıyor. Geometrik orantıyla artıyor. Örnek vermem gerekirse her gün düzenli olarak bir yayın paylaştığınızı düşünelim. Birinci ayın sonunda google'da 100 kere çıkıyorsanız. İkinci ayın sonunda basit orantıyla 200 kere çıkmıyorsunuz. Birden 500 e yükseliyorsunuz. Buradanda blogculukta azim,istikrar ve sabrın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

    YanıtlaSil
  11. sitemap oluşturmak en önemli şey. haritayı gönderir göndermez botlar sitenize gelip indexlemeyi yapıyor. güzel yazı olmuş

    YanıtlaSil
  12. yazdıklarınız hepsi çok doğru, uzun zamandır blog açtım ama son 3 aydır üzerine düşdüm, en büyük sorunum indekslenmekdeydi !! sizlerin sayesinde bir çok eksiği kapattım uyguladım ama bir yere geliyordum Feed indekslemeyi kapatıyordu !! 572K büyük konu diye, sizin feed konusundaki yorumlarınızda link sonuna ilave 3-5 oranını işleyince herşey yoluna girdi, bendeki asıl sorun konu içerikleriin yazı+resim çok olmasıymış, birde sitemde 1250 konu olunca feed indeksden atıyormuş !!? bir çok yerde aramama rağmen bu konuda anlatın 2 sitede sadece yorumlarda geçiyor, FEED AYARLArI konularında yok/bulamadım, hocam müsait zamanda benim gibi içeriği yüksek kullanan arkadaşlar için : Site Haritası Oluşturun + FeedBurner Kullanın yazısı hazırlarsanız çok makbule geçer ; inanın siteyi kökünden kapatma safhasına gelmişdim, herşeyi yaptım diyorsunuz, bir bakıyorsunuz ortada yoksunuz !! teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Benim şuan denemekte olduğum bir şey var. Hala çalışma aşamasında sonuçlandığı zaman açıklama yapabilirim.
    Ayrıca kaliteli ve sürekli güncellenen bir blog veya web sitesinden backlink almak olabilir. Bunun da en kolay şekli misafir yazı yazmak diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Aslında benim sıkıntım index almama değil. Benim sıkıntım wordpress kullanıyorum. Blogger yanı sıra wordpress e yer verir misiniz?

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar. Öncelikle yazınız ve paylaşımlarınız için teşekkürler. Yorumların hepsini okudum. Yabancı terimlerin hiç birisini anlıyamadım:)
    Ama hala yazıyı inceliyorum. BENDE misafir yayınlar almanın faydası var diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  16. yeni öğrendim, teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. Yine faydalı bir yazı. Teşekkürler. Daha önceki yazılarınızdan birini takip edip site map hazırlamıştım. Gerçekten çok işe yaradı. Sadece o değil, onun dışında aktardığınız pek çok şeyi uyguladım ve daha 20 günlük bir blogum olmasına rağmen google'da indexleniyor blogum.

    Benim kullandığım www.stumbleupon.com sitesi var ve oradan da pek çok geri dönüş alıyorum. Denenebilir.

    YanıtlaSil
  18. ben bir türlü yapamadım site haritasını oluşturuyorum ama hata diyor nedense ...ondan sonrada doğal olarak gidemedim ileri bana yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  19. Ben blog kullanmaya ilk başladığımda bu bilgilere sahip değildim. Yapmadığım tek şey, başka sitelerden konu çalmamak oldu. Sadece kendi yazılarımı kendim düzgün şekilde oluşturdum. Ertesi gün baktığımda en üst sıralarda blog sayfam çıkıyordu :) Görsel içerik, kaliteli yazılara çok önem verin.

    YanıtlaSil
  20. Site haritamı oluşturdum ve yükledim umarım işe yarar..
    http://www.ikincielspotesyaci.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  21. http://androidsistemi2.blogspot.com/ bende sitemi 7 gün önce kurdum googlede fena yerlerde değil

    YanıtlaSil
  22. http://whatsup-arizona.blogspot.com/
    güzel yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil
  23. Merhaba; Ben yeni bir yazı ekledikten sonra aradığımda bir hafta öncesinin yazıları görünüyor bu söylediğiniz şeyle mi alakalı yoksa başka bir yerde mi yanlış yapıyorum?

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar.Ben blogumun ismini değiştidim ancak google da arama yaptığımda eski ismiyle çıkıyor.Bu daha sonradan düzeltilir mi veya ne yapmam gerekiyor ?teşekkürler

    YanıtlaSil
  25. @VuralTüy
    Burada anlattığım yöntemler dışında ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Bir kaç gün içinde değişiklik algılanır ve arama sonuçlarına yansıtılır.

    YanıtlaSil
  26. site haritası olsun bu olsun hepsini denedim ama halen gözükmüyor..
    acaba yazı az diye mi.
    ama sadece bu kadar olacak başka yazı eklemeyi düşünmüyorum

    http://berubyilekazan.blogspot.com/

    bu blog

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar hocam sitemi incelermisin http://ozgurile.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  28. Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekürler. Fakat benim sitem hala google de gözükmüyor bi bakar mısınız? hatam nedeir? bana tekrar dönerseniz çok memnun olurum. Şimdiden çok Teşekürler : Saygılar.

    YanıtlaSil
  29. ustadlar mono.net uzantılı bir sitem var,google aramalarında sitem gözükmüyor,mono.net uzantısı eklediğimde site gözüküyor yardımınızı esirgemeyin.
    www.adiguzeltermalotel.com gözükmüyor www.adiguzeltermalotel.mono.net gözüküyor,
    örneğin haymana otelleri dediğimde site göükmüyor,haymana otelleri mono.net deyince gözüküyor. inşallah anlatabildim saygılar

    YanıtlaSil
  30. Benim blogumun başlığı "Zaplatt" ama google aramalarında "zaplatt.blogspot.com" şeklinde gözüküyor. Nasıl yaparım bi' yardım edin :(

    YanıtlaSil
  31. Hocam Merabalar Buna Benzer Bir Sorunla Karşı Karşıyayım Şuan
    Kendi Tasarımım Olan Web Sitelerimden Birisi Olan
    www.antealyabeyazesyaservisi.com adresindeki sitemi oluşturalı 1.5 ay oldu hemen hemen site hiçbir arama teriminde googlede bırakın 1. sayfayı 15 sayfada bıle yok
    kafam bu konuda cok karısık ılk defa böyle bı sorunla karşılaşıyorum
    diger yaptıgım
    www.beyazesyayetkiliservis.com ve www.gaziantepyetkiliservisim.com adlı sıtelerım ılk 2. haftada ındex alıp googede 1.2 sayfadan giriş ypamışlardı anlamıyorum makalelerde özgün kendim yazdım şuan diger web sitelerim googlede 1.2.3. sırada ilk sayfada yer alıo bı fikir verin bana be hocam cok zordayım suan :S Yardımlarınızı beklıyorum

    YanıtlaSil
  32. Annepolyanna@blogspot.com blog adresim

    YanıtlaSil
  33. Hocam yeni blogger de sayfa açtım. Sayfamın en altında çıkan küçük düymelerle beraber google profillimde düyme şeklinde çıkıyor. Ben çıkmasını istemiyorum ne yapmalıyım.

    YanıtlaSil
  34. eline sağlık kardeş şu feedburner çok işime yaradı eyvallh

    YanıtlaSil
  35. hepsini denedim olmadı.googlede görünmüyor :(

    YanıtlaSil
  36. google benim blogumu görüyor; ama yazıların başlığını kopyalıyorum; ama yazılarımı görmüyor. Yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  37. ya hocam bunun video sunu çekseniz daha güzel olurdu ben hiç anlamadım

    YanıtlaSil
  38. HOCAM. BEN BLOĞUMUN ADINI VE KAYIT ETTİĞİM DOSYAMIN ADINI DEĞİŞTİRMEME RAĞMEN GOOGLE ARAMA YAPTIĞIMDA İLK OLUŞTURDUĞUM BLOG GELİYOR. NASIL DÜZELTEBİLİRİM?..

    YanıtlaSil
  39. Anlaşılır bir yazı olmuş benim açımdan . Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  40. Hocam herşeyi yaptım fakat hala çıkmıyor .Belirli bir süremi geçmesi gerekiyor Acaba ?

    YanıtlaSil
  41. @Muhammet Ali
    Elbette bir süre beklemek gerekir.

    YanıtlaSil
  42. meraba, ben yeni bi blog kullanıcısıyım. yeni açılan bloglarda yapılması gereken site yönetici araçlarına yükleme, site haritası oluşturma, seo işlemleri gibi ayarlar varmış. bu işlemleri yapan uzman birileri var mıdır ? varsa nereden bulabilirim ? bu konuda bi bilginiz varsa yardımcı olur musunuz ? şimdiden teşekkür ederim ..

    YanıtlaSil
  43. @Danbi'nin Defteri
    Bu işlemlerin hepsini bu blogda daha önce anlattım. Arşivden ilgili konuları bulup kendi başnıza da yapabilirsiniz

    YanıtlaSil
  44. Guzel paylaşım çok teşekkurler elinize sağlık

    YanıtlaSil
  45. Blog Hocam , ben Google'da Kont Drakula Satosu diye arattirdigimda yazim ilk sayfada geliyor. Ancak benim yazi basligi surekli blog ismiyle birlikte geliyor. (ornek: Kadrajin Disindan:Kont Drakula Satosu -Bran) Sosyal paylasim sitelerinde de otomatik boyle paylasiyor. Oysaki ben yazi basliklarina blog ismini eklemedim. Sadece yazi basligim gorunsun istiyorum. Bunu nasil duzeltebilirim?
    Not : Blogumun ismi kadrajindisindan.blogspot.com

    YanıtlaSil
  46. @Hatice Dincer
    http://bloghocam.blogspot.com/2011/07/arama-sonuclarnda-yaz-baslklar-blog.html buradaki değişikliği yaparsanız yazı başlığı blog başlığından önce gözükecektir.

    YanıtlaSil
  47. Teşekkürler faydalı olmuş

    YanıtlaSil
  48. Bilgiler için teşekkürler hepsi çok yararlı bir derleme olmuş :)

    YanıtlaSil
  49. Müzik sitem google'den alt sıralara geriledi kodlarda bir sorunmu var rica etsem bakabilirmisiniz adres www.damarmuzikdinle.blogspot.com tşkler

    YanıtlaSil
  50. hocam kolay gelsin benim bir sorunum var blogumun sayfaları googleda arattırdıgımda çıkıyor ama kayıtlar gorunmuyor. google kayıtlarımı yüklemıyor fakat sayfalarımı yukluyor:S

    YanıtlaSil
  51. hocam yazı açıklayıcı olmuş fakat benim gibi yeni kullanıcılar ne yapmalı yeni açtığım blog yanlışmı dogrumu yapıyorum bakarmısınız. http://sofranintuzu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  52. eki indexlenmemiş ve aramalara kapalı blogları bulabilmenin yolu var mı yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  53. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  54. Yararlı bir paylaşım olmuş yaptığım blog görünmüyordu google'a bildirdim kısa sürede çözdüler teşekkürler.

    YanıtlaSil
  55. Blogumun ismin yazinca gözüküyor da. Etiket sözlerden yazinca blogumdan hiç bir şey gözükmüyor. Misal ruj yapımı yazdığımda benim blogumdaki google da gözükMüyor. Napayim?

    YanıtlaSil
  56. dediğinizi yaptım fakat site haritasını kabul ettiği halde tıklayınca bloga dair hiçbir şey yok bir sürü yazı şekil sayı falan var şifre gibi neden böyl eoluyor

    YanıtlaSil
  57. Sitemde sağlık sorunu var diyor.bazi kodlar girdim olmadı Html yapısını bozmuştum ondan mi acaba.duzeltilebilir mi? Ya da ilerde sorun çıkartır mi. Cevabı ozen64@yahoo.com a atarsanız gmail sıkıntılı goremiyorum

    YanıtlaSil
  58. hocam merhaba benim blogumun adresini google arama motoruna yazsanız bile çıkmıyor nedeni nedir acaba seo ayarlarını falanda yaptım nolur yardım

    YanıtlaSil
  59. Yeni bir blog olmasina ragmen dediklerinizi yaptim faydali oldu Tesekkurler paylasim icin.
    http://www.vedatbilik.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  60. Merhaba. Yazii gayet açıklayıcı. Fakat yeni kullanicilar icin bir sıkıntı var. Muhtemelen bir cok kisi benimle ayni problemi yasiyordur.
    Bir blog actigimizda yapilmasi gereken bir cok islem var gordugum kadariyla. Hepsinin de anlatimi sizde yahut baska bloglarda mevcut. Ama acemi olanlar neyin gerekli olup olmadigini hangisini once yapmasi gerektigini bilmiyor. Ve cok karmasik bir durumda kalip pes etme noktasina geliyor. Sizden ricam konuyla alakali bir yazi yazsaniz ve ornegin feedburner dan bahsetmeye basladiginizda onu anlattiginiz sayfaya link vverseniz gibi.

    YanıtlaSil
  61. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bende yeni sitem için deneyecem.
    cansuyufikirler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  62. Blogspot kullanmak da bariz etki ediyor. Google'nin kendi ürünü olduğu için bu alt yapıyı adı gibi biliyor ve hemen indeksliyor.

    YanıtlaSil
  63. Malesef bende bu sorun var
    Sadece blogumun adını ve blogspot yazınca gözüküyor. onun dışında hiçbir şekilde gözükmüyor

    YanıtlaSil
  64. Hocam bu dediklerinizin hepsini yaptım ancak bi sonuç alamadım.Ne yaptımsa olmadı kısaca sorunu belirteyim google arama yaptığım zaman gözükmüyor. Ancak blog sitesinin linkini yazdıgım zaman çıkıyor.Sebebi nedir acaba yardımcı olursanız sevinirim.
    teknolojidehbr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  65. Çok güzel bir makale olmuş , çok teşekkürler blog hocam

    YanıtlaSil
  66. Merhaba. Arkadaşlar bloğumu yeni açtım tabi ki çok eksiğim var. Bilhassa teknik konularda çok eksiğim. Yamayı seviyorum ama okunmasını da istiyorum. Ya da yaptığım bir işi tam yapmak arzusu bende. Okurlarım olsun , sadece duvara konuşmayayım istiyorum. Lütfen teknik konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bütün acemi bloggerlar önce birbirini takip etsin ;) böylece fikir alışverişinde bulunulur bence ;)

      Sil
  67. Merhaba benim blogum bütün ayarları yapmama rağmen google da görünmüyor.
    game-gangsta.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  68. Serdar hocam benim yayınlarım 1 günden kısa sürede arama motorlarında gözüküyor ama bazı eski yayınlarım gözükmemekte 1 ay sonra seo ayarlarını yaptım bide tema sorunluydu 2 hafta kodları düzelttim www.teknoveyron.com (bağlantılı blogger sitesi )

    YanıtlaSil
  69. Dünyadan yemek tarifleri konulu blogum sorunsuz indexlenirken ne olduysa arama motorlarında aniden kayboldu.dış bağlantı vermedim kural ihlali yapmadım.yazı çalmadım.bir radyo eklentisi ekledikten sonra oldu.acaba sebep radyo eklentisi mi?radyoyu kaldırdım tekrar site haritalarını güncelledim zamanla düzelirmi?Tşkkr. http://baharatsizyemem.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  70. Hocam ellerinize sağlık yaptım sonuçları bekliyorum..
    http://yurektendokulen.blogspot.com.tr/ Buyrun bir göz atın

    YanıtlaSil
  71. Hocam ellerinize sağlık yaptım sonuçları bekliyorum..
    http://yurektendokulen.blogspot.com.tr/ Buyrun bir göz atın

    YanıtlaSil
  72. Sitemin indexi gidip geliyor günde 1 saat indexli ve sıralamalarda ama sonradan tekrar indexim gidiyor ve sıralamalarda bir çok sayfam yok oluyor diğerlerininde sıralamalarını 10 sayfa geriye atıyor eğer yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam mobil yönlendirme varsa normaldir google artık her siteyi acımadan banlıyor webmaster toolstan bakın neden siliniyor diye

      Sil
  73. Feedburner sizi haber kaynağı gibi görüyor ve gerçekten hızlı indexletiyor gerçekten işe yarıyor üşenmeden yapmanızı öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba feedburnerın tam olarak nereye yüklenmesi gerekiyor blogum içerisine mi yoksa direk pc'ye mi?

      Sil
    2. Merhaba feedburnere girip sitenizi kaydetiyorsunyz hepsi budur. Sonra otomatik olarak devam ediyor.

      Sil
  74. benim blogum gözüküyordu adını değiştirdim daha gözükmüyor bende eski adına tekrar çevirdim blog bulunamadı diyor

    YanıtlaSil
  75. Öncelikle elinize sağlık..
    Daha çabuk indexlenmesinin bir diğer yöntemi de webmasters.google.com adresine girip oradan gmail adresinizle giriş yapın sitenizi seçin , çıkan sayfanın solunda google gibi getir bölümüne tıklayın ve sitenizin adres uzantısını yazın ardından getir ve oluştur deyin.. Google anında size botlarını gönderir ve yayınlar.

    www.bilgeyim.com


    YanıtlaSil
  76. hocam feedburner'ı nasıl kullanacağız anlatabilir misiniz. bir de ben site haritalarını yolluyorum ama hata çıkıyor. ne yapmam gerek.

    YanıtlaSil
  77. teşekkürler, faydalanacağız bu bilgilerden

    YanıtlaSil
  78. Blog hocam benim sorunum şu:Bloğumun ismini değiştim fakat görsellerde benim görsellerim çıkmıyor ne yapmam gerek

    YanıtlaSil
  79. Blogumu google ye kaydettim ama aramalarda falan çıkmıyor http://seliningunlukleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  80. Abi ben adsense kayd olmak istiyorum ama blogunuz uygun değil diyor
    Nasıl üye olabilirim blag hesabımla
    Simdiden tesekkürler

    YanıtlaSil
  81. naptıysam google de çıkmıyor . https://istanitim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  82. Teşekkürler güzel bilgi www.sinavsorusu.net

    YanıtlaSil
  83. Teşekkürler bilgi için ben daha yeni blog açtım acemiyim bu konuda biraz, eksiklerim çok hergün içerik yüklemeye çalışacağım http://ipeksimutfak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  84. Bu blog her daim fikri olup deneyimi olmayanlara rehber olmuştur. Ara sıra uğrar birşeyler kapar çıkarım. Selamlar..

    YanıtlaSil
  85. yöntemler için teşekkürler

    http://teknoforumum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  86. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürlerler. Çok yararlı oldu. Ayrıca sormak istediğim birşey var. Her yeni içerikte google sitemap üzerinden google a indeksletmemiz mi gerekiyor yoksa otomatikman yapıyor mu ?
    https://hukukist.wordpress.com

    YanıtlaSil
  87. meraba eskıden partı hazırlıgım olan blogumun adını degıstırdım http://gulsahinelinden.blogspot.com.tr/ yaotım sımdı ıse adenseye basvuramıyorum eskı lınkım cıkıyo ne yapmam gerek

    YanıtlaSil
  88. Serdar abi merhaba. Blogunu bana bir rehber olarak takip ediyorum ve birçok yazından faydalanarak kendime bir blog sayfası açtım. Ancak ilk sıralar google da çıkan yayınlarım şimdi çıkmıyor. Yayınları aradığımda başka şekilde çıkıyor veya hiç çıkmıyor. Acaba seo da mı bir sıkıntı var bilemedim. Sitemin kaynağına bir göz atıp bana düzeltmem gereken yanlışlarımı söylersen çok sevinirim. Vakit ayırıp bana dönersen mutlu olurum şimdiden teşekkürler...
    ilimlen.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  89. herkese slm. blogger a bir alan adı almak şartmı almasakda google aramalarında çıkarmı hocam birde site haritası demişsinizde blogger alan adımı nasıl doğrukayacam google botda şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  90. arıca ben şuna inanmam bedava site yapacaksınız blog olarak ve google da ilk sıralara çıkaracak diğer alan adı sağlayıcılar webmaster lar bu işten ekmek yiyenler google a savaş açacaktır

    YanıtlaSil
  91. Google gibi getir hizmetini kullanmakta da fayda olduğunu düşünüyorum. Yeni yazılarınızı bu hizmet ile indexe yollamanız hızlandıracaktır...

    YanıtlaSil
  92. Ismim çıkıyor fakat anahtar kelimelerden hiç istatigim yok normal mi ? Ilerleyen zamanlarda olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anahtar kelimelerin rekabet oranı yüksekse organik trafik almak zor olabilir.

      Sil
  93. Merhaba,
    Blogunuz olduca faydali. Detayli bilgiler icin tesekkurler. Ben blogumu acali 20 gun oldu halen google da cikmiyor normal mi?
    Ayrica tema olarak internetten ucretsiz indirdigim bir tema kullaniyorum. HTMLé baktigimda Errorlar goruyorum. Bu normal mi? Blogger in kendi temalarini kullanmadigimdan mi boyle bir hata aliyorum. Ya da bu hatalar yuzunden mi google da bulunamiyorum. Cevaplayabilirseniz cok sevinirim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  94. I really enjoyed your blog Thanks for sharing such an informative post.

    YanıtlaSil
  95. bilgileriniz için teşekür ediyorum bende yeni sıfırdan bir blog sitesi açtım ve yazılarımı yayınlayalı bir hafta oldu google search consoledan site haritası gönderdim feedburner ekledim robotx etkinleştirdim ancak yazılarım google da hala gözükmüyor nedeni ne olabilir?

    YanıtlaSil
  96. Blogumu inceleyip yardımcı olursanız sevinirim hocam.Teşekkürler polatmunevver.blogspot.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.