Google Author Rank Nedir?

Google, kullanıcılarına en doğru ve en kaliteli sonuçları verme konusunda oldukça yol kat etti. Eğer SEO ile ilgili takip ediyorsanız muhtemelen “Author Rank” kavramıyla karşılaşmışsınızdır.  Bu yazıda, fazla kişi tarafından bilinmeyen ve aram sonuçlarına çok ciddi etki edecek olan Author Rank kavramından bahsetmek istiyorum.

 

Author Rank Nedir?

 

Google+  ilk açıldığında herkes sıradan bir sosyal ağ olarak görmüş ve ölü bir hayalet kasabaya benzetmişti. Ancak zamanla Google+’ın bir sosyal ağdan çok daha fazlası olduğu anlaşıldı.

 

Google+ öncesinde Google’ın, web içeriği oluşturan kişiyle ilgili bilgi sahibi olması mümkün değildi. Google+ ile birlikte her içeriğin yazarı tespit edilmeye başlandı. Yani Google+ webde içerik üreten yazarlar için aynı zamanda dijital bir kimlik görevi görüyor. Artık içeriği oluşturan kişinin itibarı (Author Rank) arama sonuçlarına direkt etki edecek.

 

Şunu da belirtmek isterim ki Author Rank mevcut algoritmaların yerini alacak bir algoritma değil. Tüm diğer kriterleri destekleyici bir etken olarak düşünebiliriz.

 

Google Author Rank

 

Bu grafiği örnek göstermek için oluşturdum. Grafikte her bir yazarın isminin yanındaki küçük kırmızı rakamlar o yazarın Author Rank’ini gösteriyor. Örneğin bir arama sorgusunda normal şartlarda 3. sırada çıkan Serdar’ın yazısı, Author Rank’i diğer yazarlardan daha yüksek olduğu için bundan sonra 1. sırada çıkacak.

 

Author Rank Nasıl Belirlenir?

 

Author Rank’in neye göre belirlendiğine geçmeden önce şunun altını bir kez daha çizmek istiyorum, Author Rank sitelerin sıralamasını tek başına belirleyen bir algoritma değil. Sadece faktörlerden biri.

 

Google Author Rank’in nasıl hesaplandığına gelirsek, yaklaşık 200 faktörün Author Rank değerini belirlemede rol oynadığı söyleniyor. Bunlardan en önemlileri şunlar:

  • Google+ Etkileşimi: Bir yazarın kaç kişinin Google+ çevresinde olduğu ve çevresinde olduğu kişilerin itibarları.
  • Sosyal Aktivite: Yazarın yazdığı içeriklerin aldığı +1’ler, beğenler ve tweetler. Yani sosyal medyada paylaşılması.
  • Yazarın Yazdığı Siteler: Yazarın içerik yazdığı sitelerin popülaritesi ve kalitesi.
  • Google+ İçerikleri: Yazarın Google+ için oluşturduğu iletiler, o iletilerin +1’lenmesi, yorum alması ve paylaşılması.
  • Yazı Etkileşimi: Yazarın oluşturduğu içeriklere gelen yorumların sayısı.
  • YouTube Etkileşimi: Yazarın Youtube abone sayısı, videolarının beğenilmesi ve aktivitesi.

Henüz Google tarafından açıklanmadığı için aslında kimse tam olarak hangi faktörlerin Author Rank değerini bilmiyor. bunlar ön görülen, tahmin edilen ve dünyaca ünlü SEO komünitelerinde yer alan bilgilerdi. Author Rank ile ilgili detaylar gün yüzüne çıktıkça sizlerle paylaşacağım.

9 yorum:

  1. 2013 senesinde de blog hocam bomba gibi gidiyor ;)
    uygun bir zaman olsa da bir roportaj yapsak ?

    YanıtlaSil
  2. Neymiş bu google rank acaba diye merak etmiştim. Sorularımın cevabını her zaman olduğu gibi buldum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Yazının her zamanki gibi süper ellerinize sağlık.
    Bazı bloggerlar Google+ nın ve sosyal paylaşımların ne kadar etkili olduğunun farkında değiller. Siz örneğin google+da paylaşım yapıp kendi iletinizi beğenirseniz google+ da paylaşım yapmayan ama binlerce kişi tarafından okunan bir iletinin önüne bile geçebilirsiniz. Kısacası olay ben yazımı yazdım gösterimide süper ilk sıralarda çıkarım değil.Bu konuyu yazınızda vurguladığınız için tşk ederim. Gerçekten google +şuan içler acısı. Hele o hareketli gifler yok mu. Sayfanın takılmaması imkansız. Umarım kaliteli bloglar ve yazılar paylaşım yaparda Google+ da hakettiği yere gelir.

    YanıtlaSil
  5. O zaman başka bir site için yazı yazdığımda google profilimi verdiğimde o yazının öne çıkmasını da bir nevi sağlamış olacağım.Belki google bunu da destekliyor olabilir.

    YanıtlaSil
  6. Hocam blogum bu http://emreoffical.blogspot.com/ Alexa sıralamam malesef yok alexayı geçtim google rank yok website ziyaretçi hit'im gayet iyi
    Ne yapabilirim mailimden bilgilendirebilirmisiniz lütfen
    byemre52@gmail.com

    YanıtlaSil
  7. 4 bumerang ödülleri ne katıldım.Gözüm Siz i aradı.Teşekkür edecektim.Buradan herşey için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  8. site ziyaretçim arttı teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.