Google Ve Arama Sorguları Vol 2

Google Analytics hesabıma girip anahtar kelimeleri kontrol ettiğimde gerçekten çok şaşırtacak şeylerle karşılaşıyorum. Bunların bir kısmını Google Ve Arama Sorguları başlıklı yazımda sizlerle paylaşmıştım. O günden sonra öyle aramalar gelmeye başladı ki, ikinci bir yazı daha yazmak kaçınılmaz oldu. İşte Blog Hocam’a trafik gönderen ilginç arama sorgularından bir derleme.

 

kelime arama

 

tıkladımı google çift geliyor: Bu arkadaşın nereye tıkladığını çok merak ediyorum. Öyle bir yer düşünün ki tıkladığınızda Google çift geliyor. Neresi olabilir?  Var mı bir fikri olan? Google sana da bir sözüm var. Erkeksen tek gel!

 

son çıkan kpss tarih kitabı serdar kara: Adı ve soyadı benimle aynı olan çok kişi var. Bu durum hiç hoşuma gitmiyor. İşte onlardan biri daha. Tarih hocasıymış. Hocama selam olsun.

 

mousta kayma var nasıl düzeltebilirim: Hemen cevap vereyim. En yakın sanayi sitesine giderek rot balans ayarı yaptırın. Hatta sanayiye kadar gitmişken yağına falan da değiştirirseniz iyi olur.

 

kızların sosyal medyada yayınladığı meyveler ne anlama geliyor: Kızlar sosyal medyada meyve mi yayınlıyor? Hiç denk gelmedim. Muhtemelen mesaj vermeye çalışıyorlardır. Örneğin kiraz paylaşan kız dudaklarının güzelliğinden, elma paylaşan kız yanaklarının güzelliğinden, üzüm paylaşan kız gözlerinin güzelliinden bahsetmek istiyordur. Bu örnekleri kavun, karpuz diye uzatabiliriz ama gerek yok :)

 

her türk kızı bir gün blogger olacaktır: Bu iddia neden? Hadi onu geçtim Google’a bu şekilde yazınca gerçekleşeceğini falan mı düşünüyorsun? Bunu okuyan bayan arkadaşlardan Google’a şunu yazmalarını rica ediyorum: “Bir gün her türk kızı blogger olmasın, bırakın bu ayrıcalık bizde kalsın.”  : )

 

hangi erkek kızarkadaşı için hediye alır: İstisnasız her erkek alır sanırım. Yok doğum günü, yok evlilik yıl dönümü, yok tanışma yıl dönümü, yok sevgililer günü. Hayatımız hediye almakla geçiyor be arkadaşım.

 

en iyi sohbet eden hoca: Blogun ismindeki hocam kelimesi bu tür aramaların Blog Hocam’a gelmesine neden oluyor maalesef. Benim sıhbetim de fena değildir ama sizi tatmin edebileceğimi hiç sanmıyorum :)

 

emre altuğ nun başarılı olduğu alan nedir: Kendisi sevilen saatçılardan. Müzik alanında başarılı çalışmaları var. Ayrıca 30 küsür yaşındayken lise öğrencisi rolünde oynamak ta başarılı olduğu alanlar arasında. Ancak en başarılı olduğu alan olarak kendisinden yarım metre uzun biriyle evlenmek olduğunu söyleyebilirim.

 

bu google gittikçe kızlara benziyor: Arkadaş resmen sitem etmiş :) Artık Google buna ne çektirdiyse arma falan yapmamış, sitemini yazmış.  Adam ol Google!

 

bir bayanı sanal alemde nasıl etkilerim: Türk erkeğinin böyle bir rehbere ihtiyacı var. “Sanal alemde kız tavlama sanatı” diye. İddia ediyorum yok satar :) Bu genç kardeşimize bir tavsiyede bulunayım. Sanal alemde etkilemek istediğin kıza onu etkileyebilmek için yaptığın araştırmayı anlat. Özverin ve emeğin emin ol onuetkilemeye yetecektir :)  

 

babam nerede: Yok artık. İnsanlar aradıkları hemen her şeyi Google’da bulabiliyorlar ama bu kadar da değil. Babasını kaybeden bir evladın da onu bulmak için “babam nerede” şeklinde bir arama yaptığını düşünün. Arama sonucunda da Gogle maps üzerinde  babasının yeri gözüksün.Güzel olurdu :)

 

36 saat kaç gündür kaç dakikadır: Teknoloji çok güzel şey de küçük bir matematik hesabı yapmak için bile Google’a danışacaksak vay halimize. Şimdi öğenciler ödevlerini Google’dan faydalanarak yapıyorlar. İlkokul, orta okul yıllarımı düşünüyorumda 2 cümle bilgi bulabilmek için sayfa sayfa ansiklopedi karıştırıyorduk. Tek bilgi kaynaklarımız onlardı. Şimdiki gençler çok şanslı. GOogle, Yandex, Wikipedia vs aradığını herşey parmaklarının ucunda :)

 

Bu anahtar kelimelere göz attığımda hem eğleniyorum hem de şaşırıyorum. Google artık hayatımızın bir parçası olmuşken, hala arşısındaki biriyle diyaloğa girermiş gibi yapılan aramalar beni çok şaşırtıyor. İnsanlar Google’da böyle saçma sapan aramalar yapıyorken Google mühendisleri aylarca kafa patlatıp kusursuz algoritmalar gelştirseler neye yarar ki?

 

Söz Sizde

Siz de Google Analytics hesabınıza girip anhtar kelimelerinize bir göz atın. Blogunuzla hiç alakası olmayan ve size komik gelen anahtar kelimeleri yorum olarak buraya yazın.

20 yorum:

  1. valla arkadaş hep kızlarla ilgili sorgulamalarda çıkmışsın demeki var sendede bişeyler hocam :)

    YanıtlaSil
  2. Hahahahahaha gerçekten şaka gibi bazıları :d
    Ben de genelde çok şaşırıyorum benimkilere bakarken.
    Adam ne ararken nereye gelmiş hesabı :)

    YanıtlaSil
  3. hocam sizin durum çok kritik görünüyor:)
    bana en komik gelen arama sonucum şu:
    "ayrılık mektubu"
    ama ilerde nelerle karşılaşırım bilemem tabii:)
    şimdilik bu kadar, diğerleri daha usturuplu, yani içeriğimi ilgilendiren konular...
    selamlar.

    YanıtlaSil
  4. gülerek okudum hocam :) ben de zaman zaman bakıyorum bana da en komik gelen arama "bence sen beni bi düşün" olmuştu :)))

    YanıtlaSil
  5. @benbir
    Sizin ki çok masummuş. Bana gelenler arasında buraya yazmadığım öyle şeyler var ki hayret edersiniz. Örneğin "suya yazı yazan hoca" veya "rezervuar blok montajı" aklıma gelenler :)

    @Hilal AKINCI
    Kitap ismi falan olabilir diye düşündüm. Yani elle tutulur bir yanı var. Şu aramayı bana kim açıklayabilir ki "bu google gittikçe kızlara benziyor" :)

    YanıtlaSil
  6. Blogum teknoloji bloğu soğuk havalarda hangi müzikler dinlenir diye arama sorgusu var :)

    YanıtlaSil
  7. +18 blogspot
    kore malı s3 opera mini varmı formlar
    sapık büyücü pc games
    eşek sütü iltbarat numarası
    ilginç microsoft Office
    çin karavanları
    Gibi daha buna benzer bir çok arama sorgusu var :)
    Çok enterasandır +18 Blogspot nedir? Ne arıyordu acaba :)

    YanıtlaSil
  8. @Caramba CARAMBİTA Paylaştığınız için teşekkür ederim. +18 blogspot ile ne arandığı malum. Benim asıl ilgimi çeken "eşek sütü iltbarat numarası" oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) komik gelse de bu aralar insanlar diyabete iyi geliyor diye eşek sütü peşine düştüler... Sanırım çaresiz bir zat eşşekle sütü için "iltbarat"a geçmeye çalışıyor :)) asıl ilgimi çeken @Caramba CARAMBİTA nın blogunda ne ile eşleşti acaba :)))

      Sil
  9. bloguma da ilginç kelimelerle geliyorlar ama hiç böylesini görmedim :)

    YanıtlaSil
  10. hemen bakmaliyim :)
    baktim geri geldim

    yemek blogu olmanin avantajlari ;)
    pürüz yok mantikli aramalar
    belirtmeliyim blogunuzdan cok sey ögrenecegim

    sevgilerle

    YanıtlaSil
  11. Üşenmedim yazının tamamını okudum. Şöyle bir kanaate vardım. Bence biz boşa blog yazıyoruz. ilk önce kapı kapı dolaşıp interneti anlatalım bu işlemi bitirdikten sonra bilgisayarın başına geçer ve blog yazmaya devam ederiz.
    :))

    YanıtlaSil
  12. @sadık bozkurt
    Bu kadar karamsar ve acımasız olmaya gerek yok :) Binlerce arama sorgusundan tek tük çıkıyor böyle şeyler.

    Bu arada yazıyı okuduğun için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. Akıcı bir yazı olmuş ben okumadım yazı kendini okuttu...
    Sınav döneminde iyi gitti... :)

    YanıtlaSil
  14. Ay nasıl kahkahalarla güldüm, hala gülüyorum. Babam nerde gerçekten çok komikti. Resmen sırıtarak bakıyorum ekrana şu anda. Çok yaşa e mi! Çok iyi geldi valla :)))

    YanıtlaSil
  15. @Falname
    Ben de yazarken sırıtarak yazmıştım :) Aynı duyguyu size de geçirmek güzel.

    YanıtlaSil
  16. Blogunu bumerangta gördüm bir ziyaret edeyim dedim haha bu yazına fena güldüm ya alemsin dostum. :)

    YanıtlaSil
  17. bana gelen ilginç bir sorgu :D
    ''cadı''

    YanıtlaSil
  18. Apple siri sandılar galiba :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.