Blogger vs Wordpress

Bir blog açmaya karar verdiyseniz, sizi bekleyen ilk soru "hangi blog servisini kullanmak benim için daha iyi olur?" olacaktır. Kullanabileceğiniz pek çok blog servisi mevcutken, Blogger ve Wordpress diğer seçeneklerin arasından sağladıkları avantajlarla öne çıkanlar. Daha önceden açtığınız bir blogunuz varsa bu ikilem arasında bir tercih yapmış ve büyük ihtimalle sizin için daha kullanışlı olan platforma karar vermişsinizdir, fakat siz de benim gibi ilk blogunuzu açacaksanız bu zorlu tercih sizi bekliyor olacak.

 

Blogger vs Wordpress

 

İncelemeye Wordpress ile Başlayalım.

 

Tema:

Wordpress Blogger'a oranla çok fazla tema seçeneğine mevcut. Tüm blog servisleri arasında bir kıyaslama yapacak olursak, Wordpress bu konuda en çok seçeneğe sahip blog servisidir.

 

Eklenti/Plugin:

Wordpress, 23.000' den fazla ücretli/ücretsiz edinebileceğiniz eklentiye sahip. Size istediğini her türlü kolaylığı sağlayabilecek eklentileri ücret ödemeden sitenize ekleyebilirken, daha özelleştirilmiş ve daha profesyonel eklentileri de ücret ödeyerek kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Tüm Wordpress eklentilerine wordpress plugin directory adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Destek:

Ben kendim bir Wordpress sayfası kullanmadığım için bu konuda bir izlenimim olmamasına karşılık, pek çok farklı forum ve sitede Wordpress'in diğer blog sağlayıcılarına oranla çok daha iyi bir destek sistemine sahip olduğu söyleniyor. Wordpress destek forumu ve Bir uzmana danışın gibi iki yöntemle, kullanıcılarına her konuda yardımcı olan bir platform.

 

Dizayn:

Wordpress bu konuda kesinlikle tüm rakiplerinden önde. Sayfa dizaynı konusunda diğer hiç bir servisin sağlayamadığı pek çok özelliğe sahip.

 

Gelelim Blogger'a

 

Güvenilirlik:

Google şüphesiz internet piyasasının en güvenilir firmalarının başında geliyor. Sğladığı her serviste en iyi olmaya oynayan bir firma. Güven sıkıntısı yaşamayacağınız, sebepsiz ve anlamsız yere blogunuzun silinmesi gibi bir durumla karşılaşmayacağınız bir platform.

 

Senkronizasyon:

Blogger profilinizi, kullandığınız diğer tüm Google servisleri ile entegre edebilirsiniz.

 

Google Arama Motoru:

Google, arama motoru sıralaması ve pagerank konularına gelindiğinde, Blogger sayfalarına biraz torpilli davrandığı söyleniyor. Hatta öyle ki, benim iki ay önce açtığım blog sayfam kısa bir süre önce pagerank3 değerini aldığında, bunun normal olmadığını, sayfamın Blogger altyapısı kullanmasının bunda etkisinin çok büyük olduğu söylendi.

 

Kullanım Kolaylığı:

Blogger diğer blog servislerine oranla daha "yeni kullanıcı dostu" desek yanlış olmaz. Düşük seviye internet kullanıcılarının bile zorlanmadan bir blog açabilmesine, yazılarını yayınlayıp sesini duyurma fırsatı tanıyor.

 

Toparlamak Gerekirse

 

Kendi kısa blogculuk hayatımda gözlemlediklerimden yola çıkarak size verebileceğim tavsiye, eğer başlangıç seviyesindeyseniz kesinlikle Blogger'ı tercih etmeniz gerektiğidir. Tema, dizayn ve eklentiler olarak Wordpress seviyesine gelebileceğine inanmasam da, Blogger size temel olarak yapmak istediğiniz her şeye olanak sağlayacak bir sistemdir. Zaman geçip biraz daha profesyonel bir girişim yapma kararı alana kadar Wordpress kullanarak Google'ın sağladığı avantajları bir kenara itmenin doğru olmadığını düşünüyorum.

 

Söz Sizde;

Siz hangi blog servisini hangi sebeplerle kullanıyorsunuz? Kullandığınız blog servisini tercih ederken nelere dikkat ettiniz? Anlatın, konuşalım tartışalım..

 

Yazar Hakkında: Taksim'de 4 senelik yorucu bir barmenlik hayatından sonra, ben de kendi internet sitemi oluşturmalıyım düşüncesini "ben insanlara bilmediği ne anlatabilirim?" sorusu ve ardından "en iyi bildiğim iş, barmenlik." cevabı takip etti. Böylece kısa ve heyecanlı 2 aylık Evde Kokteyl blogculuk maceram başlamış oldu. Siz de "ben keyif insanıyım, kendi kokteylimi kendim yapar öyle içerim" diyenlerdenseniz, mutlaka bize de bir uğrayın (:  Kendi kokteylini yap. Kendi tadını kat!   www.evdekokteyl.com

44 yorum:

  1. bende hep wp mi yoksa blogger mı dedim blogger kolayıma kaçtı ama wp artıları herzaman daha fazla google desteği var blogger'ın ama bu okadarda büyük etken değil bence

    YanıtlaSil
  2. hostla mostla uğraşma derdi yok. oh,yan gel osman.

    YanıtlaSil
  3. Ben blogger tercih ediyorum çünkü kolay worldpress de iyidir fakat daha zor geliyor bana :)

    YanıtlaSil
  4. aslında iki blog servisini aynı kategorilerde karşılaştırma yapsaydınız daha iyi olurdu bence.

    YanıtlaSil
  5. Bu kiyaslama ile kafayi yiyorum bir haftadir. Keske ayrintili, doyurucu bir yazi olsaydi. Wordpress zor, cogu guzel temasi da ucretli. Font degisimine bile izin vermiyor. Alan adi almak kolay ama.. bloggerdan vazgeceniyorum.

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten blogger çok kolay kullanıma sahip fakat tema eklenti gibi çok büyük eksikliklere sahip.

    Bunun yanında her zamana wordpress zor kullanıma sahip olarak okuduk ama aslında o kadar zor bir kullanıma sahip değil bunu wordpresse yeni geçmiş bir olarak söylüyorum...

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle Tabiki Wordpress diyorum :D Wpnin Kullanımının zor olduğunu söyleyen arkadaşalrımız mevcut ama hiçte zor değil hatta çok çok kolay jomlaa biraz zor ve destek wp kadar yok.. Smf ile başadığım hazır script merakıma mybb wordpress ve blogger ile devam ediyorum : ))

    YanıtlaSil
  8. Bende bloggerle başladım. Kodlama vs. öğrenmek için başladım. ama insan öğrenmeye başlayınca daha zorunu denemek istiyor. Yakında wpye geçersem şaşırmam :)

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Bence Blogger daha basit geliyor.Yeni Başlayanlar İçin Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  11. wordpres bana zor geldiği için bloger'ı tercih ettim bende hocam.Var olun.Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,
    1 yılı aşkı süredir Blogger kullanıcıyım. Blogger, Google altyapısı ile kolay ve kullanışlı hizmet veren ve benim çok menun olduğum bir sitem ama Wordpress tabi ki daha gelişkindir. Bu ikisinin arasında Joomla nın önemli bir yeri bulunuyor.

    Wordpress artık weblog sisteminden web sitesi yapısına profesyonel olarak geçmiş bir kodsuz site yönetim alanıdır. Blogger içeriğinin, Google tarafından ön sıralara çıkarıldığını pek görmedim, sonuçta Google arama sorunçları daha çok pagerank, hit değerleri ve backlink üzerinden olduğu için özgün içerik sunsanız dahi, ilk öncelik aynı konu başlığında yüksek hit ve pagerank değeri alan site yada blogun olacaktır.

    Wordpress, php server ve tema gibi teknik altyapıya hakim iseniz, seo desteği olarak çok başarılıdır ama Blogger ın arakasında da Google güvenliği ve subdomain rahatlığı bulunuyor.

    İlk başkangıç olarak Blogger, sonrasında Wordpress'e geçişi öneririm.

    Ahmet Usta
    http://sosyalmedyamacerasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Bence Blogger. Neden diye sorarsanız kullanımı daha kolay ve yaptığımız paylaşımlar Google'ye daha çabuk indexleniyor. Bu da daha çabuk hit kazanmamızı sağlıyor. WordPress'inde Blogger'a nazaran artıları var fakat, ilk önce de belirttiğim gibi Blogger

    YanıtlaSil
  14. Parasal yönden bir sıkıntım olmasa Wordpress kullanmaya devam edeceğim. Wordpress'in çok artısı var. Örneğin; Ben dosyalarımı kendi sunucumda barındırmayı isterim. WP Filebase özellikle dosya sayımlarında olsun kolaylığı olsun mükemmel bir eklenti. Üstelik Wordpress daha hızlı arama motorlarında indexleniyor. Abartmıyorum önceki blogumda bir makale geçtiğimde 1 gün geçmeden Google tarafından hemen indexleniyordu.

    YanıtlaSil
  15. blogum var ama sayfamı böyle yapmak istiyorum yardım edin lütfennn http://pasifmutlu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. Herkes blogger kolay olduğu için tercih ediyor

    YanıtlaSil
  17. Ben WordPress diyenlerdenim. Blogger bir yerden sonra isteklerinize karşılık verememeye başlıyor, WordPress ise sonsuz bir gelişim imkanına sahip.

    YanıtlaSil
  18. Sonuna kadar Wordpress diyorum, en basitinden kategori benim en dikkat ettiğim noktadır, ne zamanki blogger'de kategori sistemi görürüz ozaman eyw.

    YanıtlaSil
  19. her ikisini de kullandım kesinlikle blogger diyorum hatta ve hatta blogger siteniz varsa alan adı bile almayın öylece kullanın google avantaj saglıyor wordpress de eklenti vs özellikler çok gibi gözüküyor aslında bu durum çok farklı wordpress kötü demiyorum ama eksikleri o kadar var ki bir çok eklentiye ihtiyaç duyuluyor ve tabiri caizse amelelik yapmak isteteyenlerin tercih edeceği bir yazılımdır blogger en iyi özelliklerinden biri host derdiniz olmaması google bunu bizlere ücretsiz olarak saglıyor parayla almaya kalksak kimbilir kaç binliramız gider blogger çok gelişmiştir wordpress ile kıyaslanmasınıda karşıyım her zaman blogger öndedir eskiden değildi ama bu zamanda öyle ben bir milyon tane daha site açsam kesinlikle blogger den açarım... size de tavsiye ederim. Wordpress sadece ameleliktir.

    YanıtlaSil
  20. İkisini de kullanan biri olarak Blogger'ı tercih ediyorum. Benim için ikisini de kullanmak sorunsuz, zorluk-kolaylık ayrımı yapamam, ancak Blogger'ın Google servislerine entegrasyonu tercihimi o yöne çevirdi.

    YanıtlaSil
  21. Zor işlerle uğraşmanın neresi amelelik ? Blogger'da kendini CSS, JQuery, HTML gibi konularda geliştirerek blogger'ı belki bambaşka bir blog haline getirirsin ama. Wordpress gibi eklentiler kuramazsın. Örneğin; İletişim formu kurmak istersin başka sitelerden yararlanırsın. Bence zora gelemediğiniz için Wordpress'e amele diyorsun :) Demek istediğimden yanlış sonuç çıkarmayın. Tercih meselesi bunlar tabiki.

    YanıtlaSil
  22. yok zora gelememekten değil gereksiz görüyorum ondaki uğraşı ayrıca benim için zor yok blogger kullanıyorum diye bir şey bilmediğim anlamına gelmez ki tam tersi bir şey bildiğim için ben blogger kullanıyorum bu söz aslında yeter de artar bile

    YanıtlaSil
  23. yani aslında sende haklısın belliki sen wordpress kullanıyor ve devam ediyorsun kimse malını kötülemez hesabıda oluyor aslında : ) benide yanlış anlamayın yukardaki tüm sözler benim fikrim ve yaşanmışlığımdır bana göre öyle

    YanıtlaSil
  24. ama tek ve son söz blogger çok kişinin dediklerine değil bir kaç kişinin öz fikirlerinin yolunda gidin aslnda kimse bir şey bilmiyor bilenler az öz fikir atan ortaya ve onu basit gören kişilerin beğenmedikleri yüce fikirleridir. ve son kez diyordum bir milyon kişinin dediği her zaman klasik gelir ama bir kişinin farklı fikri gerçek gelir çünkü gerçek bir milyon kişimim kapıldığı koyun psikolojisinde değil tek gerçek tek veya bir kaç kişinin kendince savunduğu fikirlerdedir burada wordpress diyen kişiler emin olun sadece wordpress in adını basit bir şeyin ameleleliklerinden dolayı yaptığı isimlerin figüranlardıır ve her zaman kızarım bir çok yorumda görürüm ve delicesine deli olurum ki kanıma dokunur yorum ve sözlerin geneli şudur ( blogger olmasına rağmen çok iiy veya çok başarılı site kelime kırıntılarını yazarlar yazık onu yazmaya ) neden blogger küçümseniyor ki arkadaşlar neden sadece ücretsiz olması mı? kalite para vermek mi? yada para verip akşama kadar o eklentiyi ekle bunu ekle mi harbi sırf bu durumdan sitemde yazı yazıcam herkes kaliteyi anlasın diye ama kalite sadece ve sadece blogger dir bu kulvarda kalite sizce wordpress çilere diyorum ama inanın sizin hayal dünyanızı ve sizi çok ii anlıyorum çok eklenti eklemek uğraşmak benim felsemce uğraşmak yapmak kaliteyse kalitenizden vaz geçmeyin ama şunu unutmayın gözünüzü seveyim çok basit söz gibi gelsede aslında gerçek budur ( blogger o kadar yüksekte ve kaliteki wordpress gibi eklentiye ihtiyac duymuyor her şeyi dünyanın en iyi mühendislerince tasarlanmıs akıl edilmiş insanların hizmetine sunulmuş yazılımdır ) ve şunu unutmayın kaletli olan bir şey kullanıcısı tarafından eklentilere muhtaç sokakca lafı olarak diyecek olursak eklentilerin dilenciliğini beni eklesin eklesin de adam olayım diye amemeleliğinden kalite görüntüsü vermek değil

    YanıtlaSil
  25. blogger gibi asil olup hiç şeye muhtaç kalmamak ve eklentilere muhtaç olmamak worpdressçiler kızıcak biliyorum ama blogger ciler cevap verin sizce ben haksızmıyım inanın bu çok ince bir nokta bloggerin kalitesi sadece bu noktada blogger worpdress çok teknolojik gözüküyor kullanıcıları tarafından size soruyorum sahibi google olan blogger wordpress den daha alt olabilir mi? sadece amaç kolaylık yada zorluk sa.. zorluk isteyenler benim için a-meledir ama kalite isteyenler blogger cidir ve ince noktanın ötesini gören insanlar diye sınıflandırabilirm tabiki blogger kolaylıktan tercih ediliyor ne dedim dünyanın en büyük arama motoru o kadar akıllı olduğu için hem insana kolaylık hem kalite sunuyor wordpress kalitesiz asla demiyorum ama dünyadaki ve makaledeki en büyük yanlıs blogger gibi yüce bir yazılımnı wordpressle kıyaslamak inanın çok komik arkadaşlar bir şeyin kolay olması onun basit yada kalitesiz olduğu anlamına mı geliyor? bence tam tersi oluyor.. kitleyi hedefleyen google bunu elbet düşünmüştür ve kalite ve en kolayını seçip dünyaca ünlü mühendisleriyle en iyisini bizler için seçip en önemlisi ücretsiz sunmuştur wordpress teki amaç sadece ticari ve ticari daha çık diyim herkesin ilahı olan para para para para para ama wordpressin bünyesindeki ne kadar insan varsa özellikle başı çeken google'nin yanında bloggerin yanında sadece bir hiçtir sadece adı suan andığımız gibi anlık anılır blogger kullanıcıyım diye demiyorum ve biliyorumki burdaki yorum yazanların bir çoğundan pc yide webatsarımıda en önemlisi yazılımınkralını bilirim blogger savunmam kullanmam s wordpresçilerin gördüğü gibi blogger kullanıcıları hatta ve hatta bloggeri kullananlar bile pskoloji yüzünden bloggerinücretsiz olmasından dolayı kendilerini üvey evlat gibi sanmalarına vesile oluyor... milletin dediğine değil sadece kaliteye bakın en basiti bloggerde host derdi yok wordpress te hos derdiniz olacak bloggerin sağladığı ücretsiz hostu acaba kaç bin liraya alabilirsiniz? wordpresste fazla paran yoksa hos firmasından sıkıntın olur sitene bi gün girilir bi gün girilmez bu en büyük mkayıptır bloggerde bu olmaz adam sana kollarını açmış ücretsiz her şey para vermekse wordpress e vericenize gidin çöpe atın daha karlı çıkarsınız nedeni belki muhtaç biri onu alırsa sevaba girersiniz yorumlarda bir ark yazmıs tatmin edecek cevap olsa karar vericem diye al sana bundan daha tatmin edici yazıda makalede olamaz çünkü bildiğim tek şey var bu alemde webmaster aleminde inanın ne kimse seo biliyor ne başka bir şey googlede ilk mantıklı gelen yazıların kopyalarıdır basir fikirleri savunanlar belki çok az kişi bu işleri biliyor onlarda buralarda gözükmez hani derler ya ordan burdan duyma bu alemde de bu dur dikkat etmediniz mi herkes aynı şeyleri papağan gibi tekrarlar aslında bu fikri çıkaran bir kişidir sonra çoğalmıştır ve herkes bir şey bildiğini düşünerek o kişinin fikirlerini değiştirerek yada aynısını yazarak çoğaltmıştır ve koyun psikolojisi olduğumuzdan bir kişi yada çoğunluk ne diyorsa o dğrudur felesefesinden vaz geçemedik çok kişi değil kimsenin kabul etmiyeceği basit görünen fikirlerin gerçekliğini araştırın belkide gerçek o fikirdir. örnek vericem kaç tane wordpress yazılımlı site kendi sitesini yükseklere çıkarmak için hepsi basit gördüğünüz blogger tabanlı sitemden yardım istemekte çok büyük herkesin bildiği nam sitelerde buna dahil önemli olan wordpress blogger değil önemli olan az zamanda çok işler yapmak oda blogger de ve sonuna kadar ne kadar googleye karşı olsamda blogger i savunucam kalitenin olduğu yerde ben varım yanlış yere yönlendirenlere her zaman sperim var benden daha mantıklı yazan olursa ve ikna eden olursa size söz wordpress e bende geçiçem son kez söylüyorum iyi olan bir şeyin hiç bir şeye ihtiyacı olmaz ( wordpress eklenti meklenti bi ton amelelik ) bu neden eksikleir varki basit kullanıcılar onu tamamlıyor ama Yüceliğyle adam gibi blogger hiç bir şeye ihtiyaç duymadan dim dik ALAYININ önünde ama bunu kimse farkedemiyoruz yazık size.....

    YanıtlaSil
  26. kimse anti bir cevap yazmamış acaba gerçekten haklımıyım ki...

    YanıtlaSil
  27. Ben size zaten haksızsınız demiyorum ki. Sizin düşüncelerinizi yansıttığınız gibi bende kendi düşüncemi yansıttım :) Popüler, fazla iş yapan eklentilerle işi olmayan ben sadece post atarım eklentiymiş v.s beni fazla ilgilendirmez diyenler için Blogger en uygun blog hizmetidir.

    YanıtlaSil
  28. Bende blogger Alt yapısını kullanıyorum. Tartışmasız blogger diyebilirim. Sitemin adresi adımla bağlantılı Girin ve inceleyin. Kararı siz verin.

    YanıtlaSil
  29. Merhabalar benim erotik hikaye sitem var hep özgün olmayan içerikler kullandım bu zamana kadar , artık kendim yazmak istiyorum google'da yükselmek için eski alıntı yayınları kaldırmalımıyım yoksa şimdi elle yazmaya başlasam farkedermi ?

    YanıtlaSil
  30. Bence kesinlikle blogger hem asırı bır kodlama bılgısı ıstemıyor hemde bunu bırcok kez gordum kesın ınanın asırı derecede hızlı ındex alıyor pıngler tarzı sıtelerı kullanmaya son her ıcerık gırısınden sonra :)

    YanıtlaSil
  31. Bence cevap ikisi de:

    Eğer hosting'e para harcama istemiyorsan, domain al ve blogspot'a yönlendir.

    Ama hostinge verilecek paran varsa, hiç düşünme wordpress'e geç. Profesyonel temalar, profesyonel eklentiler ve daha profesyonel görünüm.

    YanıtlaSil
  32. İkisini de kullanıyorum .
    görselliğe çok önem verdiğim için tabi ki de WordPress diyorum . çok uzun zaman olmadı kullanmaya başlayalı ancak merak edenler öğrenmek isteyenler için araştırma yapıp kullanması o kadar da zor olmayan hizmettir bence . Blogger de açıkçası çok istediklerimi yapamıyorum . uygulama veya eklenti yüklemesi benim için çok daha kolay .Domain ile seçtiğin adı istediğin adı kullanabilmek bence çok daha avantajlı :) kolay gelsin diyorum benim için iyi analizdi

    YanıtlaSil
  33. bu arada tabiki WordPress :)

    YanıtlaSil
  34. Merhabalar.
    İbrahim Fırat'a katılıyorum. Wordpress ameleliktir. Çünkü Hem Blogger'i hem de Worpress'i kullanıyorum, aralarında dağlar kadar fark var. Ben de Blogger diyorum.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  35. İbrahim fırat yüklü miktarda google hissesi almış büyük ihtimalle. :))

    YanıtlaSil
  36. Bencede blogger ;)

    YanıtlaSil
  37. Blogger 1-2 gömlek üstün her zaman.

    YanıtlaSil
  38. www.makalee.net blogumda kullandigim gibi tabikide bloggerdir websitesi kurnaktan hic anlamasaniz bile blogger la 3 ayda diger hicbir servisten yapamayacaginiz hiti yapabiliesiniz wordpress cok karisik geldi bana yillik 8 dolar domain madrafim var ohh miss daha ne isteyim :)

    YanıtlaSil
  39. Blogger bence terihlerim arasında

    YanıtlaSil
  40. Her ikisinide denedim. Vardığım sonuç şu oldu; WordPress için biraz para gerekli. Blogger için ise birazcık bilgi yeterli.
    WordPress'te zor değil, blogger'da.

    YanıtlaSil
  41. Bloggerda doğru dürüst seo mu varki blogger daha iyi olsun.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.