En İyi Ücretsiz Blog Açma Siteleri

Blog Hocam’ı takip ediyorsanız büyük ihtimalle Blogger platformunda bir blog sahibisinizdir. Ancak internette Blogger dışında pek çokücretsiz blog açma sitesi var. Paravan blog oluşturmak veya biraz değişiklik yapmak istiyorsanız bu siteleri kullanarak kendinize ücretsiz blog açabilirsiniz. İşte Blogger dışında en iyi ücretsiz 7 blog açma sitesi:

 

Ücretsiz Blog Açma Siteleri

 

1. Wordpress

Blogger’dan sonra dünyanın en popüler ücretsiz blog açma sitesi. Türkçe dil desteği, hızlı bir şekilde multimedya öğeleri ekleme, birden fazla yazar ekleme, Aksimet eklentisi sayesinde spam yorumları filtreleme, 210’adn fazla tema seçeneği ve istatistik deteği ile kaliteli bir servis.

 

2. Tumblr

Son yıllarda hızla yaygınlaşan ve kullanım oranı artan ücretsiz blog açma sitesi olan Tumblr, zahmetsizce dilediğinizi paylaşmanızı sağlar. Tarayıcınızdan, telefonunuzdan, masa üstünden, e-postandan veya mümkün olan her yerden metin, fotoğraf, alıntı, bağlantı, müzik ve video gönderebilirsiniz. Renklerden, kullandığınız temanın HTML kodlarına kadar her şeyi kişiselleştirebilirsiniz.

 

3. LiveJournal

LİveJournal kullanırken bir blogdan daha çok sosyal ağ kullanıyormuş hissine kapılacaksınız. Kullanıcı dostu bir blog platformu olan LİveJournal’da kendi ağınızı kuabilir, anketlere katılabilir, diğer LİveJournal kullanıcılrıyla etkileşim içinde olabilirsiniz.

 

4. Weebly

Weebly’de sürükle bırak yöntemiyle kolayca kendi blogunuzu oluşturabilirsiniz. Yüzlerce profesyonel tema, fotoğraf galerisi ve slayt gösterisi oluşturma, multimedya öğeleri ekleme, ImagePerfect resim editörü ve istatistik desteğiyle öne çıkan ücretsiz blog açma sitelerinden biri.

 

5. Webs

Webs’te aynı Weebly’de olduğu gibi sürükle bırak arayüzüne sahip bir blog açma sitesi. Basit kullanımı sayesinde kolayca forum, fotoğraf galerisi, video ve daha pek çok şey ekleyebilirsiniz.

 

6. Blog

2005’ten beri hizmet veren Wordpress tabanlı bir blog açma sitesi. En cazip tarafı isminiz.blog.com şeklinde bir adrese sahip olmanız. Birden fazla yazar ekleme, 100’den fazla tema seçeneği, multimedya desteği ve arama motoru dostu olma gibi özellikleriyle öne çıkan bir sevis.

 

7. Blogcu

Son olarak bir de Türkçe blog açma sitesi tanıtmak istiyorum. Türkiye’de dahsa önce pek çok blog oluşturma sitesi girişimine şahit olduk ama en tutanı ve en başrılı olanı Blogcu oldu. 2005’ten bu yana yayında olan site son yıllarda bünyesindeki bloglara eklediği reklamlar yüzünden ciddi kullanıcı kaybı yaşadı.

 

 

Ücretsiz bir blog açacaksanız ilk tercihiniz her zaman Blogger olmalı. Burada tanıttığım siteleri paravan blog açmak için kullanabilirsiniz ancak sürekli ve ciddi bir blog serüveni düşünüyorsanız Blogger ve Wordpress dışındakileri tercih etmemelisiniz.

47 yorum:

  1. Blogger arkadaşlara faydalı olabilecek bilgilendirici ve keyifli bir yazı. Elinize sğalık. Ben blogger'ı seviyorum. Bana daha kullanışlı geliyor. SEO amaçlı paravan bloglar için hepsi denenebilir.Ben yine de ilgilenilecek kadar blog sitesi açılmasından yanayım. İnternet, blog çöplüğüne dönmemeli.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık.

    Bir şey sormak istiyorum.Konularınız da kullanmış olduğunu resimler hoş ve güzel resimler bunları nereden buluyorsunuz acaba ?

    YanıtlaSil
  3. weebly ve blogcu pek kullanışlı değiller açıkçası.
    blogcu zaten yazıda da belirttiğiniz gibi reklam olayını gerçekten içeriğin önüne çıkardı.

    blogger ve wordpress bu alanda en kaliteli platformlar.

    YanıtlaSil
  4. merhabalar yine bilgilendirici güzel bir yazı teşekkürler blog hocam
    bir sorum olacak iki blogumu birleştirmek istiyorum ama açıklayıcı bir yazı bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
    aktarma ile ilgili yazılar buldum fakat bu aktarmanın sonunda neler olabileceğini sizin diğer yazılarınız gibi görsel olarak anlatan bir yer yok cevabınızı merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  5. süper bir yazı olmuş abi bilmeyenler için faydalı

    YanıtlaSil
  6. Merhaba güzel bilgilendirici bir yazı olmuş. Ben wordpress kullınıyorum ve gayet memnunum eğer bloğunuzun profosyonel olmasını istiyorsanız wordpress kullanmanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  7. süpersin hocam yazıların on nubara seni takip etmekden zevk alıyorum...

    YanıtlaSil
  8. Worpdresse fazla benzese de Lettoblog ta bu yazıya girmeliydi bence. Hem kullanışı Worpdressten daha başarılı. Ben daha önce yazmıştım ama reklam olmasın ;) ;)

    YanıtlaSil
  9. Ben wordpress kullanmaya devam edeceğim. Bir ara blogumu Blogger'a taşımaya çalıştım. Aradığım özelliklerin olmadığını fark ettim. Yine de yazı faydalı olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Wordpress temaların 910 diyebiliriz. Kendine ait temalar 910 adettir.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba lütfen izin verin birazcık sitemde alıntınızı yaptım lütfen kabul edin. Tamamiyle çalıntı deildir ve kaynak sizin üstünüze gösterilmiştir...

    YanıtlaSil
  12. Paylaştığınız faydalı bilgilerden dolayı teşekkürler...

    YanıtlaSil
  13. merhaba bende wordpress blok açmayı düşünüyorum.yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  14. @GÜLDEN
    Merhaba,
    Arayüzü Türkçe kullanabildiğiniz için kolayca blogunuzu açabilirsiniz ama takıldığınız yerde yardımcı olurum.

    YanıtlaSil
  15. Bizde yakın zamanda blog açmak isteyenler için http://blogyurdu.com adresini açtık :)

    YanıtlaSil
  16. bazı blog sitelerinin index alma süresi uzun.bu konuda dikkali olmak lazım.

    YanıtlaSil
  17. teşekkürler daha dikkatli olmak lazım yinede

    YanıtlaSil
  18. 5 saniyelik rekamlara tıklayarak kazanma
    arkadaşlar sistemi size bahsetmeyeceğim çünkü sizin kendi gözlerinizle görmek istiyorum site o kadar çok para kazanma vaadi vermiyor az ama garanti kazanırsın bazı siteler para kaznmak için önceden bir bedel istiyor bu sitede böle bir şey yok hiç bir ücret ödemiyorsun yani risk sıfır beğenmessen çıkarsın zarar etmessin sadece en azından denemenizi istiyorum pişman olmayacaksınız.
    http://www.ptcbank.net/?r=mertalp123

    YanıtlaSil
  19. Wordpress de açtğımız blog için sadece domain yeterli olurmu yoksa illa bir host lazımmı ?

    YanıtlaSil
  20. @HaYTo KoRaZ
    Hosta ihtiyacınız yok. BLogunuz Wordpress sunucularında barındırılıyor. Tercih ederseniz domainalabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  21. Çok tesekkür ederim. Sayenizde artik benimde bir sitem oldu. Bende yazmaya basladim..

    YanıtlaSil
  22. selamlar bende birkaç blog açma girişiminde bulundum en anlaşılırı blogcu oldu benim için

    http://blogcunazlicanim.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  23. Hocam şimdi konusu bu yazıya uygunmu bilmiyorumda, sizin blog adresini görünce sormayı istedim. Biliyosunuz bloggerlar bir kaç ay önce blogspot.com uzantısından o ülkenin uzantısına yönlendirilmeye başladı. Sizinkine baktım o yok. Bunu nasıl yaptınız?

    YanıtlaSil
  24. @isa koç
    Şurada anlattım nasıl olduğunu: http://bloghocam.blogspot.com/2014/01/blogspotcomtr-ile-gelen-problemler.html

    YanıtlaSil
  25. Blogcu yerlidir diye eskiden bir blog açmıştım ancak dediğiniz reklamlar yüzünden hatta içeriğindeki pek çok hata yüzünden uzun süre önce terk ettim.Bir daha da bulaşmam.

    YanıtlaSil
  26. Bilgilendirici bu yazı için teşekkürler. wordpress.com blog açacaksanız, sitenizin ziyaretçilerini görmeniz eziyet haline geliyor. Site ziyaretçilerinizi merak eden biriyseniz wordpress com uzantılı blogtan uzak durun.

    YanıtlaSil
  27. Çok güzel bir paylaşım olmuş . Ellerinize sağlık kardeşim .

    YanıtlaSil
  28. Ellerinize sağlık bu blog sayesinde blog a başlama kararı aldım

    YanıtlaSil
  29. ben de wordpress de blog açtım. para kazanma gibi bir fikrim yok sadece paylaşım yapmak istiyorum ama iyi mi yapmışım bilemedim dasha iyi nasıl blog kullanabilirim konusunda yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  30. hepsi iyidir senkronizasyon yapıp birkaç blog birden kullanabilirsiniz hem de

    YanıtlaSil
  31. Wordpress ve blogger fazlasıyla ön planda.

    YanıtlaSil
  32. http://Wappress.org Uda unutmamak lazım

    YanıtlaSil
  33. merhaba Serdar bey blogger dan gmail hesabımla bir blog sitesi açtım birde kendime ait bir web sitem var bolgumda yayınladığım yazılarımı aynı zamanda web sitem üzerinden eş zamanlı olarak yayınlama şansım varmı? Yada bir ylou var mı?

    YanıtlaSil
  34. Blogu olan arkadaşlar bu dizine http://dizin.webinya.com/ bloglarını ekleyebilirler

    YanıtlaSil
  35. Sitelere seo için paravan blog açmak cidden işe yarıyor mu? Yani içeriksiz boş bir blog sitesini açıp kendi siteme nasıl faydalı olmasını bekleyebilirim ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendine seo için belirlediğin anahtar kelimeleri paravan bloglarda özgün makaleler içinde paylaşırsan sitene ciddi anlamda faydan olur.

      Sil
  36. Bence faydalı emeğinize yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  37. Abdulkadir Coşkun8 Aralık 2017 01:01

    merhaba

    yazı için teşekkür ederim. Size birşey sormak istiyorum bu blog sitelerinde açılacak siteler için kullanılacak mail adreslerini çalışma yapılacak web sitesinden açılsa bu seo için bir eksi oluştururmu bunun olmaması durumunda alternatif olarak ne önerirsiniz iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  38. Blog açmayı düşünenler için çok faydalı bir içerik.

    YanıtlaSil
  39. Kendimize ait firmamıza blogger açsak faydası olur mu? Yani paravan olarak kullanabilr miyiz?

    Sitemiz:
    https://ozoknametemizlik.com/

    YanıtlaSil
  40. Hocam güzel yazı olmuş fakat Wix gibi bir hizmetten bahsetmemişsiniz. Bence oda güzel, hem bedava hem de daha kurumsal gözükmek isterseniz çok ekonomik şekilde domain ve hosting hizmeti alabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.