Türkiye’nin En Ünlü Moda Blogları Ve Blogger’ları Mercek Altında

Günümüzde moda blogları moda dergilerinden, moda bloggerları da moda yazarlarında çok daha okunur ve takip edilir oldu. Hal böyle olunca internetteki moda bloglarında büyük bir artış ve rekabet başladı. Blogları sayesinde çok modaya yön veren bu bloggerlar geleneksel medyanın da dikkatini çekti ve çoğu hakkında gazetelerde, dergilerde yazılar yazılmaya başlandı. Hatta kendine ait bir köşesi olan bloggerlar bile var. Şimdi gelin internete damga vuran bu ünlü moda bloglarını ve bloggerlarını tanıyalım.

 

Moda Cadısı

 

moda cadısı

 

Türkiye’nin en çok takip edilen moda bloglarından biri olan Moda Cadısı, giydiği kıyafetleri, gittiği mekanları, yediği yemekleri ve moda trendlerini kişisel yorumlarıyla insanlara anlatan bir blog. Zaman zaman gazetelerin hafta sonu eklerinde de görebileceğiniz Blog Cadısı’ının başarısının sırrı modayı yaşadıklarıyla anlatabilmesi olsa gerek.

 

 

IconJane

 

iconjane

 

Iconjane adlı bloguyla üne kavuşan Ferhan Talib Türkiye’nin en popüler moda bloggerlarından biri. Bu popülerliği ona Digiturk Turkmax kanalında bir TV programı, Hürriyet Daily News’te köşe yazarlığı yapma fırsatları da yarattı.

 

 

Off Ne Giysem

 

offnegiysem

 

2009 yılından beri yayında olan blogda Billur Saatçi moda göndemini ve kend stilini anlatan yazılar yazıyor, fotoğraflar çekiyor. Gazete, dergi ve TV programlarında zaman zaman boy gösteren Billur Hanım, bloggerlığı tam zamanlı yaparak yeni projeler üretiyor.

 

 

Nil Ertürk

 

Nil Ertürk

 

2009 yılından ber  yayında olan bu moda blogunun çok orijinal bir tarzı var. Ana sayfadaki görsellere tıkladığınızda o konsepte ait olan ve Nil Erürk’ün seçtiği kıyafetlere ait fotoğrafları görebiliyorsunuz. Oldukça profesyonel bir blogu olan Nil Ertürk’ün kendi beğeni ve tarzına uygun bulduğu ürünlerin satışını yaptığı Story Of My Closet adında bir de online mağazası var.

 

 

Zet Fashion

 

zetfashion

 

2008yılında Zet Fashion ismiyle açtığı blogla üne kavuşan Zuhal Oku, oldukça popüler bir moda bloggerı oldu ve çeşitli mecralarda ödüller aldı. Zet Fashion’ı beğendiklerin, giydiklerin, istediklerin ve hayallerin paylaştığı bir blog olarak tanımlayan Zuhal Okçu, bir çok markayla moda çekimi de yapmış.

 

 

BeTwin Us

 

BeTwin Us

 

İki kız kardeşin moda tutkularını paylaştıkları bir blog olan BeTwin Us, oldukça profesyonel ve özenle çektikleri moda fotoğrafları sayesinde geniş bir takipçi kitlesine sahip oldular. Kendi tarzlarını harika çekimler yaparak okuyucularıyla paylaşıyorlar.

 

 

Burada sadece 6 bloga yer verdim ancak daha onlarca popüler moda blogu olduğunun farkındayım. Gördüğünüz gibi moda blogları özellikle gençler tarafından ve moda sektöründeki markalar tarafından çok ilgi görüyor. Moda ile ilgilenen bayanlara seslenmek istiyorum.  Kendinizi ifade etmek ve moda dünyasında yeni fırsatlar yakalamak itiyorsanız bir moda blogu oluşturmak için zaman kaybetmeyin!

42 yorum:

  1. Teşekkürler bende çok tutacağına inanıyorum ve en yakın zamanda ( teknoloji blogu ) yetmemiş gibi :) Moda Blogu oluşturacagım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://sonkorecan.blogspot.com.tr/ biz göz atar mısın?

      Sil
  2. sözde bir yıldır ben de blog yazıyorum ama yeterince ilgiye kavuşamadı henüz :)))
    http://bizimkiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Gerçektende moda bayanların vazgeçilmez konularından erkeklerin teknolojiye düşkünlükleri gibi... http://secbirini.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Moda bloglarının bu kadar çok tutulmasının sebebi bence;
    -Görselleri kendi çekmeleri(özgün görsel
    -Metinlerin kopyala yapıştr yapılmaması(içerik olarak zenginlik)
    -Kendi tasarımlarını yayımlamaları yine belirli kişi ve markaların dikkatini çekmeleri
    sayesinde moda bloglarının bu popüleriteye eriştirdiğini düşünüyorum ve bloglar içinde en fazla ciddi değeri olanlar arasında moda blogları yer alıyor.

    YanıtlaSil
  5. yorumhane ne saçmalıyorsun. blogun tutulmasının nedeni içeriğinin okuyuculara hitap etmesidir. yok kopyala yapıştır yok tasarım yok kendi resmi :D senin seo terimlerinin bir sitenin tutmasıyla ne ilgisi var.

    YanıtlaSil
  6. Türkiye'de bloglar arasında en ciddi işleri yapanlar moda blogları,markalar gidip moda bloglarıyla anlaşabilyor.Bazıları bunu iş olarak yapabiliyor,bunun sebebi bana göre hem görsel olarak özgün olmaları hemde işi ciddiye almaları.Seo açısından dememiştim!

    YanıtlaSil
  7. @Yorumhane
    Çok doğru ve yerinde tespitler. Bu yazıyı hazırlarken pek çok moda blogunu inceledim ve bazı moda bloggerlarıyla sohbet etme imkanı buldum. İçlerinde profesyonel fotoğraf sanatçılarıyla çalışanlar bile var. Bir erkek olarak bayanların birbirinin giyimine olan ilgisini ve merakını anlamakta zorlanıyoruz ama moda bloggerları işlerini çok ciddi yapıyorlar. Blogları incelerseniz fotoğraf kalitelerini ve mekanların ne kadar özenle seçildiğini göreceksiniz. Tarzı beğenilen moda bloggerları da anında markaların radarına yakalanıyor ve pazarlama faaliyetlerinde çok önemli rol oynuyorlar.

    YanıtlaSil
  8. moda ve trendlerle çok yakından ilgileniyorum. Bloggerları okuyorum. bir de etiqadd' i kullanıyorum. isterseniz bakın siz de. ben telefonuma indirdim. www.etiqadd.com

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, nette bir şeyler ararken tesadüfen buldum postunuzu, bana da yer verdiğiniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. Harika bir paylaşım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Ben de moda üzerine bir blog açtım, İnşallah herşey yolunda gider...

    YanıtlaSil
  12. Keşke biraz kişisel blog da olsaydı, okunacak kişisel blog arıyorum ne zamandır.

    YanıtlaSil
  13. Amy Robsart
    Şurada küçük bir liste paylaşmıştım.

    YanıtlaSil
  14. Ben de bu işe yeni başladım. Sayfama beklerim modaciperi.com

    YanıtlaSil
  15. Merheba)ben de cok beyendim,aslinda modayi cok yakindan takip ederim,ve sizleri kutlarim blogunuz icin.Sizleri kendi bloguma beklerim,eyer dinlenmek isterseniz buyura bilirsiniz-Askagidenyolculuk.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. Benim bloğum hala popüler olmadı :)

    YanıtlaSil
  17. Size birsey sorabilirmiyim? Youtube bakiyormusunuz bilmiyorum, ama bakiyorsaniz turkiyeden vloggers veya beauty gurus varmi? Varsa bana soyliye bilirmisiniz. Simdiden tessekurler, ve kotu turkcem icin ozur dilerim yurt disinda yasiyorum

    YanıtlaSil
  18. blog.busenebumoda.com listede olmalıydı bence.

    YanıtlaSil
  19. siteme beklerim sihirlimodaci.com

    YanıtlaSil
  20. www.gsy.com tr
    Moda,trend,bay-bayan giyim,aksesuar,handmade,haute couture,kişiye özel tasarım ve kısacası kendini özel hissettiğiniz herşeyi bulabilceğiniz bir platforma buyrun..

    YanıtlaSil
  21. Güzel bir paylaşım bende bunu arıyordum... Sizleri de kendi bloguma bekliyorum. Sağlık,bilim ve güncel olayları bulabilirsiniz. http://bilimcelll.blogspot.com şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  22. benim de blog maceram ikinci el kıyfetlerle başladı http://cleaninoutcloset.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  23. ınternet ortamında saatlerde arayıp ta bulmadığımız en iyi bloglar payşalımıznız gerçekten çok güzel çok teşekkür ederim
    www.lidyasteel.net
    instagram : Lidya Steel

    YanıtlaSil
  24. ben de geçenlerde bir blog ile karşılaştım ve şimdilerde sıkı takip ediyorum. Facebook ve Twitter üzerinde de yazarıyla iletişime geçtim çok şeker birisi. adres : secretpest.com
    umarım siz de benim gibi beğenirsiniz okurkenç

    YanıtlaSil
  25. Hayallerinin pesinden gitmeye karar veren biri olarak bende blog actım ve desteğinizi bekliyorum :)
    http://tutupatisserie.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  26. internet çöplüğünün içinde başarabilenleri görmek güzel, faydalı bir karşılaştırma imkanı oldu benim için.

    Serdar hocam size de ayrıca teşekkür ederim, uzun zamandır siz ve sizin gibi bloggerları takip ediyorum, blog kariyerime tam demesekte oldukça donanımlı başladım.
    Fakat aklımda bir soru var;
    www.aktiflife.com üzerinden moda ve televizyon hakkında hergün güncel makalelerimi paylaşıyorum. Daha 9 günlük olmasına rağmen gugıl amca sevmiş olacak ki desteklerini esirgemiyor sağolsun. Tam 400 tekil kullanıcı ve 1.2k sayfa görüntülemeye ulaştım bile,

    Merak ettiğim bundan sonra bu artışı devam ettirmek için ne yapmam gerektiği, ayrıca Google Adsense mi yoksa Milliyet Bumerang ile mi ilgilenmeliyim reklam için ?

    Teşekkürler

    Cem
    www.aktiflife.com

    YanıtlaSil
  27. @cem akbulut
    Öncelikle tebrik ederim. Bu başarınızı kazanca dönüştürmek için her iki sisteme de kayıt olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  28. arkadaşlar benimde blogum var ve yeniyim bakmak isterseniz www.aksenatatac.com ayrıca instagramdan da takip edin @aksenatatac ;)

    YanıtlaSil
  29. Böyle bloglara her zaman bakılır işte.

    Instagram'a göz atmak isterseniz beklerim: http://instagram.com/markacim69

    YanıtlaSil
  30. benimde blog sayfam var yeniyim daha bakmak isterseniz buyrun :)
    http://merveuzzun.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  31. Burada paylaşılan bloglara baktım, izleyici kısımları olanlara da üye olacağım. Herkes böyle yapsa bloglar daha çok okunur :)

    Benim bloğum: http://kalemeraki.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  32. Benim de bloguma göz atmak istersiniz belki :)
    Şimdiden teşekkürler...
    http://yagmursevdisevmedi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  33. Gerçekten başarılı bloggerlar imrenmemek elde deği
    http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr//

    YanıtlaSil
  34. Blogları inceledim gayet aktif ve yararlı siteler.Fakat tesettür giyim bloglarınıda daha sık görmek isteriz zira yükselişte olan giyim kollarından birtanesi.

    YanıtlaSil
  35. çok başarılı bloglar elinize sağlık

    YanıtlaSil
  36. tesettür bloglarını incelemeniz gerekir listede yerimiz olabilirdi :)

    YanıtlaSil
  37. Bir kere daha güzel bir liste. Ehh biraz uzun süre geçtiği için sitesiyle ilgilenmeyenler de var ama o zamanki durumu düşünürsek hepsi mükemmel bloglar. Şuan da varlığını ve paylaşımlarını sürdüren sitelere zaten diyecek bir şey yok :)

    YanıtlaSil
  38. Sizden başka takip ettiğiniz blog var mı? Diye sorsanız yok derim ama güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.