Türkiye’nin En İyi Gezi Blogları

Kendi kategorilerindeki en iyi blogları sizlere tanıtmaya devam ediyorum ve bu olay oldukça keyifli olmaya başladı. Araştırma yaparken onlarca yeni blogla tanışmış oluyorum. Başarı hikayelerinden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.

 

Yemek bloglarıyla başladığım, moda blogları, kişisel bloglar ve teknoloji bloglarıyla devam ettiğim blog turunda sırada gezi bloglarında.

 

İtiraf etmeliyim ki gezi bloggerları benim en kıskandığım blogger türleri. Düşünsenize yeni yerler görüyorlar, yeni insanlarla tanışıyorlar, farklı maceralar yaşıyorlar ve bunları blog yazarak okuyucuyla paylaşıyor. Kıskanmamak elde değil : )

 

En iyi gezi bloglarını listelerken çok zorlandım. Zira bu kadar çok ve kaliteli gezi bloglarının varlığından haberdar değildim. Bu yüzden önceliği bir kaç istisna dışında yazılarına duygu ve heyecan katan, amatör ruhla yazılmış bloglara verdim. İşte benim gözümden Türkiye’nin en iyi gezi blogları…

 

 

Az Gezmiş

 

Az Gezmiş

 

Zehra Arslan ve Hakkı Ceylan’ın Türkiye’ de ve Dünya’ da gezip gördüklerini, fotoğrafladıklarını paylaştıkları, bu arada gezecek olanlar için ipuçları niteliğinde bilgiler verdikleri bir paylaşım ortamı olmuş durumda.

 

 

I Can Travel

 

I can travel

 

Kerimcan Akduman’ın gezdiği şehirlerden, seyahat etmeye dair pratik ip uçlarına kadar bir çok konuyu yazdığı kişisel gezi blogu I Can Travel 2008 yılından beri yayında ve çok sayıda takipçisi var.

 

 

Gezentigiller

 

gezentigiller

 

Gezmeyi çok seven Hasan ve Şahika çiftinin 2009 yılından beri gezdikleri gördükleri yerleri yazdıklları sıcak bir blog. Giitikleri yerlerde yaşadıklarını bloglarında yazarak hem anılarını canlı tutmak, hem de o yerlere gitmek isteyenlere fikir  vermeyi amaçlıyorlar.

 

 

Gezmek Güzel

 

Gezmek Güzel

 

Gezmeyi seven bir ailenin, gezilerini paylaşarak buralara seyahat edeceklere fayda sağlamayı amaçladıkları bir blog. Özellikle yurt dışı seyahtine çıkacaklar için güzel bir klavuz.

 

 

Gezgin Martı

 

Gezgin Martı

 

Listeye son olarak eski bir okuyucumu (hala takip ediyor mu emin değilim) ekleyeceğim. Gezi bloglarına olan merakım ve hayanlığım kendisinin bir sorusu üzerine blogunu ziyaret etmemle başlamıştır. Gezdiği gittiği yerleri eğlenceli fotoğraflarla ve enerjik yazılarla anlatması çok hoşuma gitmişti. 2007 yılından beri aynı enerjiyle blog yazmaya devam ediyor.

 

 

Aslında tanıtılacak, çok kaliteli onlarca gezi blogu daha var ama listeyi çok uzatmak istemiyorum. Ve yazının başında da dediğim gibi daha çok amatör ruhla ve samimi bir dille yazılan blogları tanıtmayı tercih ettim. Keyifli okumalar…

51 yorum:

  1. Gezi blogu oluşturmak çok zevkli gibi görünüyor bana, çünkü insan sürekli başka şeyler görüyor ve yeni yeni bilgiler öğreniyor bununda ötesinde blogunda yeni yeni dolu bir blog oluşturuyor.Bir gün gezici biri olursam bir gezi blogu açmayı çok isterim.
    Teşekkürler yazı için.

    YanıtlaSil
  2. Aslında zor iş bu kategori. Bir gezi blogu açarak onu yaşatmak. hepsini tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  3. Gezi blogu hazırlamak, diğer blog türlerine göre daha zahmetli ve zor bir uğraş. Bu blogculuk türünü başarıyla yapanları tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Zor ama çok keyifli olsa gerek. Gezmeye, yeni yerler görmeye pek vaktim olmadığı için gezi blogu yazan arkadaşları gerçekten kıskanıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Seyahat ağırlıklı yazan bir blogger olarak, önerileriniz arasına giren blogları gerçekten çok keyifli bulduğumu söylemeliyim. Yazınıza gelen yorumlara ek olarak; seyahat yazılarında hatalı bilgi iletmemek için hem tarihi hem de güncel bir çok araştırma yapmak gerekiyor, bu yüzden biraz zahmetli olduğu bir gerçek. Tabii buna rağmen arada kaçan detaylar hepimizde oluyordur. Ama bana kalırsa, bir yeri gezmeden önce araştırmak ve sonrasında blog için elde edilen tüm bilgileri toparlamak da ayrıca bir keyif...

    YanıtlaSil
  6. www.gezijurnal.com yine unutulmuş

    YanıtlaSil
  7. @Murat Girgin
    Haklısınız, listeye ekleyebilirmişim.

    YanıtlaSil
  8. yoldaolmak.com ile gezgintech.com da belki göz atabileceğiniz diğer gezi blogları olabilir.

    YanıtlaSil
  9. başka gezi yoğunluklu blog yok mu ?

    YanıtlaSil
  10. Gezip gördüklerimi yazmak ve okuyanları gezmeye çağırmak adına yazmaya başladığım yeni bloğuma beklerim herkesi :)
    www.tatilcantam.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Benimde İstanbul ile sınırlı kaldığım bir gezi günlüğüm var. http://www.istanbulgezentisi.net

    YanıtlaSil
  12. Umarım birgün benim bloğum da böyle listeler arasında yer alır :)

    www.gezinceguzel.com

    YanıtlaSil
  13. Çok faydalı bir yazı olmuş. Ben de gezi blogu yazmaya yeni başladım. Gerçekten zahmetli ama çok keyifli bir iş :) Bu yazı sayesinde diğer bloglardan ilham alınabilir. Emeğinize sağlık
    http://www.travel-spree.blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. @Beliz Bilaloğlu
    Siin blogunuz da bu listede olabilirmiş. Son 2-3 yazınızı okudum da gittiğiniz yerler hakkında epey bilgi vermişsiniz.

    YanıtlaSil
  15. Teşekkür ederim. Tasarımını biraz geliştirmem gerekiyor.

    YanıtlaSil
  16. Teşekkürler hepsi güzel bloglar .

    YanıtlaSil
  17. Sizin sıkı bir takipçinizim, hatta sizin sayenizde oluşturdum blogumu da diyebilirim sanırım. Böyle bir listede yer alabilmekten mutluluk duyarım. Bakalım belki de birgün diyelim değil mi :))
    http://yenibirsoyadimoldu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  18. Yazı çok faydalı oldu, buradan gezi bloguna sahip arkadaşlar edindim. Tekrardan teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar,
    Ne güzel bir araştırma olmuş. Ben de yıllarca gezgin olarak dolaştıktan sonra bu sene 'neden yazmıyorum ki' deyip kendi bloğumu açtım. Bu arada Gezimanya ve Sırtçantam'da da yazılarım yayınlanıyor. İleride benim de amacım bu güzel sitelerin arasında olabilmek.
    Gezgin Sevgisiyle
    banuyollarda.wordpress.com

    YanıtlaSil
  20. Karavanımızla yaptığımız gezilere ilişkin notları ve fotoğrafları http://avrupaseyahati.blogspot.com/ sitesinde yayınlıyorum. Bir bakın isterseniz. Son olarak karavanla 40 gün süren Avrupa turunu yazdım.

    YanıtlaSil
  21. hepsı cok guzzle ben de sureklı ulke degıstıren bırı oldugum ıcın Cocuk ve Gezı blogu yazıyorum. Gıttıgım bır cok yerı henuz yazamadım ama bır cok yere gıttık http://sudagidan.blogspot.ch/search/label/Gezi

    YanıtlaSil
  22. güzel düşünülmüş güzel tasarlanmış bloglar tanıtmışsınız teşekkürler.Gerçekten dediğiniz gibi insanın kıskanası geliyor :)
    http://seleninevcilikhayati.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  23. Ben de gezi blogu yazmaya çocuklarımın ısrarı ile başladım. Daha 10 günlük blogger'ım dolayısıyla acemiliklerini de yaşıyorum. Yakınlarım sayfa yapımın pek iyi olmadığını söylediler, onu daha iyi bir hale getirmek istiyorum. Blogum; http://tantalos45.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  24. Ben de gezi ve güzel yemek yenilebilecek yerler hakkında yazıyorum. İleride bu tarz listelerde bloğumun yer alması beni de mutlu eder.

    http://birazhayat.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  25. ben de gezdiğim ülkeleri gezilecek yerler ve gezi blogları başlıkları altında yazıyorum. www.gezipartisi.com gezi-seyahat blog sitem bu listeye girebilirmiydi acaba.

    YanıtlaSil
  26. rotamissworld.blogspot.com sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Yukarıdaki bloglar hepsi bu listede olmayı haketmiş. Fakat ben hep aynı yerleri aynı şehirleri gezenlerden ziyade arka sokakları, gizemli hikayeleri, hiç kaleme alınmamış gerçek kültürü yansıtan non turistic yerleri çok merak ediyorum. Ben bloğumu bundan sonra Vlog olarak değiştiriyorum. Merak edenler için: http://dnyaninetrafinda180gn.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  28. Buda benden gelsin Türkiyenin bilinmeyen yada az bilidnğini düşündüğüm mekanları gezip blogumda paylaşıyorum inceleyip yorumlarınızı ve eleştirilerinize acığım tşkler
    http://mahmit453.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  29. Ben de ilginç yemek mekanlarını ve gezdiğim gördüğüm yerlerin ilginç noktalarını aktarmaya çalışıyorum, bloguma beklerim...http://guzelgezim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  30. yol ve yolculuk seyahat ve dahasını yazdığım www.kesfet.tv 'ye ve www.hadigit.com 'a da beklerim.. Kolaylıklar olsun.

    YanıtlaSil
  31. Ege kyılarında hayata bir de denizden bakmak için tekne turlarına yönelik bir blog ( http://teknezamani.com/ ) yazarı olarak henüz bu sayfada yer alamamış olmama rağmen makaleniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  32. Blogum bir gezi blogu değil , fakat bende gezdiğim gördüğüm görülmesi gereken yerleri yazıyorum. Gezmeyi sevenlere ne derece etkili olur anlatım dilim bilmiyorum ama bir örnek vermek gerekirse;
    Safranbolu Cam Teras Gezisi Yazısı
    http://mustafacebeci.blogspot.com.tr/2015/11/mutlaka-gorun-safranbolu-kristal-teras.html

    YanıtlaSil
  33. bende sizin gibi gezi bloglarını çok kıskanıyorum. Hem gezip görüyorlar hemde bilgilerini paylaşıyolar. Benim zamanım olmuyor o kadar gezmeye. Paylaştığın gezi bloglarınıda inceleyeceğim teşekkür ederiz bilgilendirme için

    YanıtlaSil
  34. Çok eğlenceli bir iş yapıyorsunuz işlerinizin devamını dilerim. Sizin sayenizde yeni takip edeceğim sayfalar buldum.

    YanıtlaSil
  35. Guney Kore ve interrail hakkinda ki blogum

    http://rotasizseyahat.blogspot.kr/

    YanıtlaSil
  36. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  37. Gezip görüp eğlenmek dünyanın keyif veren aktivitelerinin başında geliyor. Listeleme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  38. Pekiyi çocuklu aileler? Çocuklarla gidilebilecek yakın, uzak rotalar için Gezen Anne...

    www.gezenanne.com

    YanıtlaSil
  39. çok güzel siteler benimde sitemi ziyaret edip nasıl olmuş yarumlarınızı beklerim
    www.marinbuy.com

    YanıtlaSil
  40. Öncelikle tebrikler, fakat http://www.gezelimbilelim.com 'u da burada görmeyi çok isterim.

    YanıtlaSil
  41. Tavsiyeler için teşekkürler. Bende amatörce motosikletle yaptığım gezileri yayımlıyorum. yolraporu.blogspot.com.tr Motosiklet, gezi ve kamp ile ilgilenenleri davet ediyorum.

    YanıtlaSil
  42. https://henginaydin.wordpress.com/ sitesi de fırsat verilmesi gerekenlerden. Kısa ama öz listeleme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  43. Öncelikle liste için teşekkürler.
    Biz de gezilerimizle ilgili notları www.yolculog.com adresinde paylaşıyoruz. Bekleriz :)

    YanıtlaSil
  44. Serdar Merhaba, ben blogumu yeniledim, artık www.gezginmarti.com platformunda. Oraya da beklerim :) Selamlar..

    YanıtlaSil
  45. Merhaba,
    Benim de seyahat üzerine bir blogum var. Yurtiçinde deniz tatili için gidilebilecek bir çok destinasyon hakkında yazılar paylaşıyorum. www.mutludusler.com

    YanıtlaSil
  46. Benim aklıma bir soru takıldı bilenler yardımcı olursa sevinirim tabii yargılamadan sadece bakış açısı adım adım gezmeden de bir gezi bloğu oluşturulabilir mi? Bloglamaya daha dün başlamış birine öneriniz ne olur bu konuda bu işte kimlik gibi karakter oturması gibi insan neye nasıl başlayacağınız şaşırıyor Kimediyom | www.kimediyom.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmediğiniz, görmediğiniz yerler ile ilgili ne yazabilirsiniz ki?

      Sil
  47. Güzel siteler hepsini inceleyeceğim elinize sağlık

    YanıtlaSil
  48. Www.kesfedecekcokyervar.blogspot.com
    Facebook grup: Keşfedecek Çok Yer Var
    Instagram: @kesfedecekcokyervar

    YanıtlaSil
  49. Benim de gezi blogum 2011 senesinden beri 'bebekle ve çocukla seyahat' etmek üzerine; www.gezginanne.com Hatta son yıllarda 2 çocukla seyahat ediyoruz.
    Önerdiğiniz blogları severek takip ediyorum. Kendim de blog yazarı olduğum için çok emek harcanan bloglar yıllar içerisinde kendini ön plana çıkarıyor zaten.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  50. Vaktim oldukça bu siteleri takip etmeye çalışacağım. 2 yıldır bende bu tarz bir site üzerinde çalışıyorum, gerekirse işbirlikleri yapabiliriz. https://geziplani.net

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.