Google Algoritma Güncellemelerinin Etkilerini Ölçün

Blog dünyasında en çok tartışılan konulardan biri Google’ın algoritma güncellemeleri ve bunların etkileridir. Bu konuya fazla kafa yoran blog yazarları etrafta dolaşan yanlış bilgilerin etkisinde kalarak her trafik düşüşünü Google’ın algoritma güncellemesine bağlayarak gereksiz evhamlara kapılmaktalar.

 

Trafikteki düşüşün sebebinin algoritma güncellemeleri olup olmadığını Google Analytics ve bazı yardımcı araçları kullanarak ile anlamak mümkün fakat bu işlemi bizim yerimize kolayca yapabilecek ücretsiz bir araç var.

 

Bararcuda Panguin Tool isimli bu araç Google Analytics hesabınıza bağlanarak organik trafik verilerinizi çıkarıyor ve databaseindeki algoritma güncelleme bilgileri ile birleştirerek size bir grafik çıkarıyor. Bu sayede hangi tarihte, hangi güncellemeden, nasıl etkilendiğinizi kolayca görebiliyorsunuz.

 

1. Adım: http://www.barracuda-digital.co.uk/panguin-tool/ adresine giderek ana sayfada bulunan Log-in to Analytics butonuna tıklayarak Analytics hesabınıza bağlanma işlemine bağlayın.

 

Log-in to Analytics

 

2. Adım: Devamında yeni bir pencere açılacak ve aracın Analytics hesabınıza bağlanması için izniniz istenecek. Burada Kabul Et butonuna basarak devam edin.

 

Analiytics izin

 

3. Adım: Devamında Analiytics hesabınıza bağlı olan sitelerin listesi gelecek. Burada incelemek istediğiniz sitenin ismine tıklayarak profile bağanın.

 

Analytics profil seçimi

 

4. Adım: Ve algoritma güncellemelerinden nasıl etkilendiğinizi gösteren grafik hazır. Kırmızı renkli çizgiler Panda güncellemesini, mavi renkli çizgiler Penguen güncellemesini, turuncu renkli çizgiler ise diğer Google güncellemelerini simgeliyor.

 

Algoritma etkileri

 

Algoritma güncellemelerinden nasıl etkilendiğinizi anlamak için güncellemeyi simgeleyen çizgiden sonra gidişatın yukarı mı aşağı mı olduğuna bakın.

 

Son olarak Türkçe bloglarda bu verilerin %100 isabetli olduğunun garantisi olmadığını hatırlatmak isterim. Ancak organik trafik ile alogritma güncelleme tarihleri ilişkilendirildiği için doğruluk payı oldukça yüksek diye düşünüyorum.

6 yorum:

  1. harika bir paylaşım olmuş teşekkürler hocam :)
    ama algoritmalar baya düşürdü benim sitenin hitini anca yavaş yavaş toparlanma var gibi

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, sayenizde yeni bir şey daha öğrenmeiş olduk:)

    YanıtlaSil
  3. paylaşım için teşekkürler artık google nasıl güncellemeler yapıyor anlamıyorum her defasında farklı guncellemeler göruyoruz

    YanıtlaSil
  4. Algotool da gayet güzeldir. Teşekkürler admin

    YanıtlaSil
  5. bu uygulama güvenlimi peki çünkü Analytics için izin vermiş oluyorsunuz!

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.