Alışılmışın Dışında Blog Reklamı Yapmak

Merhaba arkadaşlar.Ben Serdar Karagülle.

Blog'unuzun reklamını genelde Facebook,Twitter vb. sosyal medya platformlarında paylaşarak yapıyosunuzdur.Ben ise sizin yaptıklarınızın yanı sıra daha acayip yollara başvurdum. İşte o yollar ;

 

Duvarlar

 

Duvarlara blog'unuzun adresini yazabilirsiniz.İşlek yerlere büyük puntolarla yazabilirsiniz ama dikkat edin yakalamasınlar :).Emin olun bu şekilde iyi ziyaretçi gelir,10 ziyaretçinin en az 3'ü yazılarınızı beğense düzenli ziyaretçiniz olur.



Okul Tahta Veya Sıraları


Bildiğiniz üzere blog'cuların çoğunluğu okul çağı gençlerden çıkıyor.Bu yüzden etkili olduğunu düşündüğüm reklam türlerinden biri de bu.Bende uygulamıştım zamanında iyi hit almıştım.



Arabalar

 

Bu yöntem fazla tutmayabilir ama siz yinede deneyin.Arabaların üstü fazla ilgi çekmiyor :)

 


Online Oyunlar

 

En sevdiğim madde bu.Genelde hepimiz bir veya birden fazla online oyun oynarız veya oynamışızdır.Örneğin Counter Strike,bu oyunda nickinizi blog'unuzun adresini yazıp oynarsanız büyük sükse yaratabilir.



Online oyunları eğlenmek için oynuyosanız böyle bir yöntem en iyisi bence hem reklamınızı yaparsınız hem eğlenirsiniz.Sadece Counter Strike olarak düşünmeyin bir çok online oyun var Knight Online,Cabal Online,Silkroad Online vs.

 

 

İnternet Cafeler

 

İnternet kafeye gidip herhangi bir bilgisayarın başına oturun ve bilgisayarda bulunan tarayacılar hangisi (Chrome,mozilla,explorer) ise onun başlangıç sayfasını blog'unuzun adresine yönlendirin.Sonra paintten bir boş sayfaya blog adresinizi büyük harflerle yazıp kaydedin.Ardından masaüstü arkaplanı olarak değiştirin.Güzel hit sağlar ve merak uyandırır :)

Benim yaptıklarım ve aklıma gelenler bunlar artık gerisi sizin kabiliyetinize ve yaratıcılığınıza kalmış birşey.

Yazar Hakkında: Ben Serdar Karagülle aklıma gelen ve işime yarayan kendi çapımda yaptıklarımı blogumda paylaşırım.Yukarıda yazdıklarım umarım işinize yaramıştır bloguma beklerim.  SerMaka.Blogspot.Com

34 yorum:

  1. Eklemeyi unutmuşum arkadaşlar unutmayın bunların hepsi genellikle hit sağlar maximum %15 'i falan eğer blog işlerine meraklıysa düzenli ziyaretçiniz olur.Ama eğer siz çok hit istiyorsanız yukarıdaki yazdıklarım işinize yarar :)

    YanıtlaSil
  2. Şu son madde olan "İnternet Kafeler" zor. Çünkü hemen hemen tüm internet cafelerde deep freeze var. Bilgisayarı kapatıp yeniden açtığında tüm yazdıkların boşa gidiyo :D ama diğer maddeler çok mantıklı.

    YanıtlaSil
  3. @Umut Çanak

    haklısın fakat.Yoğun internet kafelerde daha pc kapanmadan direk başkası oturduğu için gün içinde hiç kapanmıyor bilgisayarlar :)bu yüzden bütün gün yaptıkların kalabiliyor :) denemekte yarar var ben çok yaptım geri dönüşte aldığımı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Bir Serdar'dan başka bir Serdar'a;
    Aslında bunlar iyi fikir. Ben de arabamın arka camına ve sol ön kapıya kendi reklamımı alacam. Diğer camlar ve kapılar boş. Reklam vermek isteyen yorum yazarak iletişime geçsin.

    YanıtlaSil
  5. serdar bey,

    reklam için iletişime geçelim şimdi mesaj atıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam mail adresim srdrcaglar@gmail.cOm

      Sil
  6. Bir ara facebook sayfası açmıştım okuldaki bütün sıralara adresini yazmıştım :)

    YanıtlaSil
  7. ücretsiz karşılık 125x125 banner reklamı için bana ulaşın iletişim : BNeferin@gmail.com

    YanıtlaSil
  8. güzel fikirlermiş:)teşekkürler..

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel paylaşım serdar bey teşekkürler:) Erkek arkadaşım oyun oynuyor ve blog paylaşma fikri aklıma gelmişti. on kişi online konuşarak oynuyorlar biraz ise yarasinlar:)

    YanıtlaSil
  10. Ayriyeten ;

    1-Tişort, şapka ; bedava arkadaşlarına, çocuklara vb. dağıtabilirsin ,
    2-Post-it ; kitapevinde kitaplar içine,
    3, 4,5...

    Sıradışı reklam konusu eğlenceli, düşündükçe çok şeyler çıkar ,
    ama önemli olan, buna değecek içerikte bir siten var mı ?
    Siten senin imzan, rezil de eder vezir de ;
    Bir de bu tür reklamlar da dikkatli olmak lazım, şikayet konusu
    olabilir.

    YanıtlaSil
  11. Bir öneri de benden. A4 kağıdını bloğunuzun adresini ve 3-4 kelime ile tanıtımını yapacak kadar küçük parçalara bölün. Wordda yapabilirsiniz. Mesela "www.uzmanrehber.blogspot.com / Hayata Dair Herşey" İşte bu kadarcık yazıyı A-4 kağıdında kaç kare yada kaç dikdörtgen içine yazabiliyorsanız kopyalama yöntemi ile yazın. Sonra bu A4 kağıdından 20 sayfa çıktı yada fotokopi alın. Sonra bloğunuzun reklamı olan kare yada dikdörtgenleri makasla kesin. Günde 20-30-50 kişiye (kaç kişi olacağı size kalmış) dağıtın. Dağıttığınız kare yada dikdörtgen şeklindeki tanıtım etiketleri bitince yine fotokopi yada çıktı yoluyla çoğaltın.

    YanıtlaSil
  12. İnternet kafelerde deepfreeze var ;)

    YanıtlaSil
  13. bence 80 yıllara geri dönüp site ismlerini duvarlara yazmak daha mantıklı :)

    YanıtlaSil
  14. Evet beyler bunlarda iyi yöntem ama size reklam yönetemi verim ahanda böyle http://guncelblogsitem.blogspot.com ' başka bloglara adresini yazmak....

    YanıtlaSil
  15. Bu Blog reklamları Türkiye de kimsenin dikkatini çekmez :)

    YanıtlaSil
  16. @Çağrı Atabay

    Görüşüne saygı duyarım.Ama senin gibi düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  17. ilginç... :) orjinal yöntemler gerçekten teşekkürler...

    YanıtlaSil
  18. Hepsi süper güzel ve uygulanabilir öneriler, ammaa... sitemizi ya da bloğumuzu, birazcık da içerik, birazcık da, özgünlük, birazcık da çalışma, birazcıkta yaratıcılıkla süslersek, aha o zaman deymeyin keyfimize. Bakın ben ne yapmışım, tıklayın görün. Herkese başarılar.
    http://teknolojidedikodulari.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. stickerlarla duvarlara yapıştırmak veya kartvizit gibi ortalık yerlere dağıtmak gibi fikirler gelmişti aklıma. Ya da bar&cafelerde yazabileceğin alanlar oluyor. Oralara da yazarsın mesela

    Fakat yakalanırsam benim için 5 kat daha kötü bir durum olur :(

    YanıtlaSil
  20. duvarlara yazmak konusunda daha özele inersek liselilerin topluca sigara içtikleri ücra köşeler var. Eğer oraların duvarlarına yazarsanız daha faydalı olur

    YanıtlaSil
  21. Kardeş ve oturmuş bloglarda (tabiki ücretsiz) reklam vermek nasıl olur ?

    bodurmu.blogspot.com

    Frenolingua

    YanıtlaSil
  22. serdar hocam aynen duvarlara ve okul sırasına blogumu yazıp duruyorum saplantı oldu ilk okul 4 ten beridir :) ayrıca online oyunlardada yazıyorum ara sıra word of tanks ta yazıyorum bu aralar sadece 3 4 günde 1 kez yazıyorum oyunda ama en az 50 ziyaretci artıyor demekki bahsediyorlar böyle seylerden ayrıca şu internet kafe yöntemini deneyeceğim en yakın zamanda arkadaşlarla kafeye gidersek :)

    YanıtlaSil
  23. http://siirem.blogspot.com.tr/ =) bu da benden olsun o zaman

    YanıtlaSil
  24. güzel öneriler http://bonusum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  25. bence çok güzel öneriler hele internet kafe çok iyi brkaslmc.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  26. benim blogum nedne böyle diğeil neden ziyaret etimiyolar neden yorum yok neden

    YanıtlaSil
  27. Basarili bir yazi emeginize saglik sayfami kontrol edip fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim tesekkurler http://benvebebegimoyku.blogspot.com.tr/?m=0

    YanıtlaSil
  28. Voidu Fm 2018 ÇEKİLİŞİ!!!

    YanıtlaSil
  29. Merhaba Serdar karşılıklı reklam yapabilir miyiz?

    https://herkesimegore.blogspot.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.