Burçlara Göre Bloggerlar

Son dönemlerde çok gerildik,biraz magazinsel yazı yazalım dedim.Serinleyelim…

Burçlar bana çok iyi fikir olarak göründü.Hadi bakalım; burçlarına göre kim nasıl blogger…?

Ver bir sipali söyleyeyim… :)

 

Burçlar

 

Koç: Koç burcuna; öncüdür, ateş gibidir, azıcık da gösteriş meraklısıdır demişler. Her şeyin en yenisi ve iyisi onlarda olmalıdır. Apple ve I-Phone 5 olmazsa olmazlarıdır. Koç burcu bloggerların Pinterest hesaplarında, arkadaşlarıyla parti fotoğraflarını görebilirsiniz. Foursquare’de ‘Ben gördüm,ben buldum,ben buradayım!’ demek için bayrak dikerler. Genellikle spor, yarışma(oyun), fotoğraf, parti, organizasyon ve iş hayatı üzerine yazarlar.

 

Boğa: Evcimen boğa burcu bloggerlar Facebook veya Skype üzerinden arkadaşlarıyla görüşürler. Tek yerden herkesi idare edeceklerini düşünürler. Venüs’ün kızları/oğulları genelikle moda, takı, dekorasyon, eğitim ve finanskonularında yazarlar. Pinterest’te ailesi, dostları ve eviyle ilgili paylaşımlar yapar, Foursquare’de ise gittiği restorantları ve kafeleri işaretlerler.

 

İkizler: Ne yere ne göğe sığmayan ikizler bloggerları mutlaka bir GPS cihazı takmalıdır ki, o da Foursquare’dir. Merkür’ün yaramaz çocukları, oyun oynamayı sevdiklerinden oyun sitelerinden çıkamazlar. Kısa ve öz konuşmayı sevdiklerinden tweetlerler. Seyahat, tasarım, bilişim, oyun, dekorasyon ve de eğitim konularında blog yazmaya yatkınlardır.

 

Yengeç: Aile, yemek, çocuklar, su-denizcilik, içki denilince onlar akla gelir. Pinterest’te aile üyeleri, Facebook’ta bahçeleri ve çocuklarıyla ilgili paylaşımları görürsünüz. Aile, yemek, çocuklar, su-denizcilik, içki konularında blog yazarlar. Yengeç burcu bloggerlar

mütevazidir, teknoloji konusunda seçici olduklarını düşümüyorum.

 

Aslan: Aslan burcu bloggerların elinden Apple, Mac ve tablet düşmez. Kadınlarının pırlantalı I-Pad ve I-Phone’ları hemen göze çarpar. Yemezler içmezler ; bunlardan kendilerine mutlaka alırlar. Aslanlar her yerdedir,tüm mecralarda olmayı severler. Arkadaşlarıyla bir şekilde iletişime geçerler.İş hayatı, eğlence, ticaret ve oyun konularında blog yazarlar.

 

Başak: Titiz mi titiz, akıl-mantık tutkunu olan başaklar sağlık, iş dünyası, finans, ticaret konusunda blog yazarlar. Pinterest’teki paylaşımları da bu konular üzerinedir.

 

Terazi: Düzen, adalet, güzellik duyguları hayatlarının düsturu olan burcun bloggerlar

hukuk, siyaset, dekorasyon, grafik, oyun, alışveriş konularında blog yazarlar. Teraziler görsel yönleri kuvvetli olduğundan Pinterest’i daha çok kullanır. Eline aldığı cihazı biraz kurcalayınca teknik haritasını çıkarabilen teraziler ’Yüksek performans uygun maliyet’ felsefesini edinmiştir.

 

Akrep: Gündemi takip eden akreplerin söyleyeceği ve paylaşacağı çok konu vardır. Lafı dokundurmayı sevmezler, yapıştırırlar. Facebook ve Twitter’da onları hemen bulursunuz.

Hukuk,siyaset ve araştırma alanları onun favorileridir.Blogları da bu konular üzerindedir.

 

Yay: Bir o yanda bir bu yanda dolanan yayları, arkadaşları Foursquare’da takip ederler.

Seyahat,bilim,siyaset,astroloji ve oyun ilgi alanı olduğundan bloglarında bu konuları yazarlar. Eğitim-öğretimin eğlenceli ve oyun tarzında olmasını düşünen bu burcun bloggerları Pinteresti tercih eder, Twitter’dan hiç çıkmazlar. “Bütün dünya kardeş olsa.” diyerekten arkadaşlık ve çöpçatanlık siteleri de kurabilirler.

 

Oğlak: Kuralcı,sorumluluk sahibi oğlaklar devlet kurumları ile kurumsal şirketlerin sitelerini düzenleyip yazı yazar. İş,finans ve eğitim-öğretim konusunda site ve bloglarda başta olmak üzere uzmanlığını yaptığı her konuda bilgi paylaşır. Pinterest’te işiyle ilgili infografikler ve doğal fotoğraflar paylaşırlar.

 

Kova: İnternet onların burcunda doğduğundan “Bilişim dünyası” ondan sorulur.

Kovalara sınır tanımıyoruz. Özgür ruhlu kovalar, Pinterestte ilginç ve sıra dışı fotoğrafları paylaşırlar. Facebook sayfasında arkadaşlarıyla sürekli iletişim halindedirler.

 

Balık: Balıklar denizdeki dalgalar gibidir. İlgilerinin bazen üstüne düşer;bazen de oluruna bırakırlar. Genelde moda, tıp, takı-tasarım, yiyecek-içecek, doğa, seyahat, güzellik ve astroloji konuları üzerinde blog yazmayı severler. Güzel bulduğu her şeyi Pinterestte yayınlarlar.

 

 

Ben Bahceperim yukarıdaki yorumları az biraz astroloji bilgimle harmanlayıp sizinle paylaşıyorum.Kusurumuz varsa affola...

 

Blogumda; doğal bitki+meyve+sebzelerden oluşan tariflerle sağlığımız, güzelliğimiz, huzurumuz için ve yaşama dair konularda sizlerle paylaşımlar yapıyorum.

 

Bir senedir “Bloghocam” ı izliyorum.Takıldığım konuları kendisine sorabilmek-çoğu zaman uygulayamasam da- beni mutlu ediyor. Misafir yazar olmak için epey bir konu aradım; umarım okuyanlar da yazıdan keyif alır.

 

Herkese sevgilerimle.....

31 yorum:

  1. Güzel paylaşım olmuş Bahçeperim tebrikler..

    YanıtlaSil
  2. Bende başağımama hocam bu konularda hiç yazmadım :) titizlik var gibi ama orası doğru gibi..
    Güzel paylaşım,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. @Değmesin Yağlı Boya
    Ben oğlak burcuyum. Oğlak için yazılanlar babna yakın gibi sanki. Başarılı tahmin :)

    YanıtlaSil
  4. bir ikizler blogger olarak kesinlikle süper tespitler diyoruumm :)))
    bloguma ve çekilişime herkesi beklerim ;)
    http://bizimkiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. paylaştım facebookta bir kova blogger olarak :)

    YanıtlaSil
  6. Yengeç burcuyum ama kısmen yakın, kısmen uzak tahminler ama güzel derleme olmuş. :)

    YanıtlaSil
  7. Bir yengeç burcu insanı olarak tahminlere uyamadım maalesef:) Aile, yemek, çocuklar, su, denizcilik, içki konusunda hiç yazı yazmadım bu güne kadar:) Mütevazi olduğum doğrudur, ama teknoloji konusunda da seçiciyimdir. Galiba benim yükselen burcum bloğumda da baskın karakter olmuş, ama nedir siye sorarsanız ben de bilmiyorum:) Eğlenceli bir yazı olmuş Bahçeperim, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Blog Hocam,
    Gerçekten çok eğlenceli bir paylaşım olmuş ellerinize sağlık. Özellikle kendi burcumu okuyunca çok güldüm, eğlendim :) Koç:Koç ( yükselende dahil ) bundan 10 sene önceki hallerim diyebilirim tam beni yansıtmış. Yaş aldıkça ( bu arada sanmayın 40 larda 50 lerde falan değilim henüz ) özellikler değişiyor insan olgunlaştıkça tercihler değişiyor sanırım. 10 sene öncesi için oldukça doğru ama :)
    Teşekkürler, Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. :D çok hoşmuş, doğruluk payı da var yani. :))

    YanıtlaSil
  10. Bir akrep bloggerı olarak söyleyecek çok şeyim var evet. Tespitler çok doğru ama lafı söylediğiniz gibi yapıştırdığımızdan, özellikle siyasetle ilgili şeylere hiiiç girmemeye çalışıyorum. Vallahi bravo :)
    Sanıyorum blogumun adından da kendimi ele vermişim: http://herseydenkonusmali.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Oğlak olarak da uymuş bana bakhçe perim, eline sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Hehe hiçbiriside uymuyor bence :D

    YanıtlaSil
  13. bende koç burcuyum yazılanlar bana hiçç ama hiççç uymuyor :)

    YanıtlaSil
  14. :)) blog hocam ve bahçeperim güzel bir ortak paylaşım olmuş teşekkürler.
    Akrep burcuyum ve tahminler süper sadece bloguma taşıma faslı yok orası elemeklerimin yeri:))

    YanıtlaSil
  15. Teşekkür ederim.Demek ki doğru gözlemlemişim.Sevgili evde yazar ;istisnalar her zaman vardır;diyorum.
    Serdar Beye teşekkür ederim.Gerçekten ne zaman soru sorsam ,cevaplamıştır.
    Ne diyeyim:Bloguma beklerim:)))
    www.bahceperim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. Hahaaha bahceperim benim oğlak burcu olduğumu tahmin etmiş oğlak burcunu ve bloğunu tam eşleştimiş.Pinterest <3

    YanıtlaSil
  17. Evet, bu kadar gerilim içinde bu yazıyı sevdim. Ama bende tutmadı. Koç burcuyum.
    Apple ve I-phone'um yok üstelik de kocamın ve oğlumun ciddi baskılarına rağmen yok, henüz sevemedim. Benim travmalı laptopum seni terkedemem.
    Pinteresti yeni keşfediyorum ve sadece bilgisayarım şiştiği için arşiv niyetine kullanıyorum.
    Foursquare ???? Ay her gün yeni bir şey çıkıyor.
    Blogum bol resimlidir ama öncelikle polimer kil arada bir de diğer eğlencelik hobiler. Ve sinirden içim şişip patlama haline geldiğimde ülkemde yanlış bulduklarım.
    Ay ben gıcık mıyım neyim?
    Serdar Bey paylaştığınız için, Bahçeperisi yazdığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  18. Yengeç burcuyum ama henüz daha çok küçük olduğum için bloğumun bu tarz bir içeriği yok. Ama yaparmıydım bu tarz blog tartışılır ama evet belki. Çok yerinde bir tespit olmuş gerçekten :)

    YanıtlaSil
  19. aslanla alakası ilgisi yok bence :)) taşlı pullu hiçbirşeyi marka diye dayattırılan hiçbir teknoloji sempatim yok ayrıca iş ticaret oyun vs gibi bir bloğum yok yerine güzellik bloğum var :)

    YanıtlaSil
  20. Oğlak'ım yok böyle bir tahmin :D tam oturmuş

    YanıtlaSil
  21. Benim burcum başak ve hayatım boyunca hiçbir zaman burcumla alakam olmadı. http://japonluyorum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. özellikle'yüksek performans uygun maliyet' kısmı tamamen aynı...

    YanıtlaSil
  24. bende başak burcuyum ama farklı bir başak burcu :)
    http://farklikareler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  25. Ben teraziyim ve ttamm beni anlatıyor ..:)
    bloğuma beklerim
    biseyicinbisey.blogspot.com...:))

    YanıtlaSil
  26. Gerçekten ben başak burcuyum ve tıpa tıp öyle bir bloggerım. Yani hayatta ne isek, bloğumuzda ve burda o olabiliyorsak, doğru yoldayız demektir.

    YanıtlaSil
  27. Ahaha ben nasıl kaçırmışım bu yazıyı:-)Bahçeperim'e teşekkürler..Güzel bir paylaşım olmuş..Ben Teraziyim ve kendimden çok şey buldum sanki:)

    YanıtlaSil
  28. İkizler burcuyum ve yazılan tanım tamamen tutuyor :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.