En İyi Responsive Blogger Temaları

Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte web sitelerine girmek için kullanılan cihazların sayısı da oldukça arttı. Farklı çözünürlüklerde ve teknolojilerde cihazların kullanılması, web tasarımcılarını da harekete geçirdi ve poansiyel ziyaretçinin kaçırılmaması için yeni teknikler geliştirildi.

Responsive Tema Nedir?

Türkçeye duyarlı tema olarak çevirebileceğimiz responsive temalar, web sitelerinin; bilgisayar, tablet, mobil ve benzeri cihazlarda sorunsuz bir şekilde gösterilmesi için kullanılır. Farklı cihazlarda düzgün bir görünüm için özel bir kodlama tekniği kullanılarak geliştirilir.

Blogunuzda kullandığınız temanın veya bir web sitesinin responsive olup olmadığını kontrol etmek çin size 2 ücretsiz araç tanıtmak istiyorum.

1. Am I Rersponsive: Bu siteye gidip sayfanın ortasındaki adres kutusuna blogunuzu adresini yazıp Go tuşuna bastıktan sonra blogunuzun responsive olup olmadığını yazacak ve farklı cihazlardaki görüntüsünü gösterecektir.

2. Responsive Tools: Blogunuzun hangi cihazlarda ve hangi çözünürlüklerde nasıl göründüğünü detaylı olarak incelemek istiyorsanız bu aracı kullanabilirsiniz.


Responsive temalar hakkında kısaca bilgi sahibi olduktan sonra internetten derlediğim responsive Blogger temalarını paylaşmak istiyorum.



Geekiesmn Responsive Blogger Teması

Geekiesmn responsive blogger template 

DEMO  &  DOWNLOAD

 

Yazıların etiketlere göre ayrı bloklarda gösterildiği magazin tarzı ana sayfa görünümüne sahip olan bu temada; hazır reklam alanları, özel 404 hata sayfaları, sayfa numaralandırma ve özel sosyal paylaşım butonları gibi özellikler var.


Metrofy Responsive Blogger Teması

Metrofy responsive blogger teması

 

DEMO  &  DOWNLOAD

 

Metro tarzı bir tasarıma sahip olan bu tema benim favorilerimden. Özellikle header bölümündeki metro tasarım çok orijinal olmuş. Bununla birlikte yatay menu ve sayfa numaralandrma dışında çok fazla özelliğin eklenmediği sade fakat kullanışlı bir tema.

 

 

Fizz Responsive Blogger Teması

Fizz Responsive Blogger Teması

 

DEMO  &  DOWNLOAD

 

Oldukça profesyonel bir görünüme sahip olan bu temada dikkati çeken ilk şey slayt bölümü. Ayrıca modern renk paleti, call to action için ayılmış alan ve 4 sütunlu footer, ana sayfada dikkat çeken özellikler.

 

 

My Extra News Responsive Blogger Teması

 

My Extra News Responsive Blogger Teması

 

DEMO  &  DOWNLOAD

 

İçeriği fazla olan haber blogları düşünülerek tasarlanmış, oldukça özellikli bir tema.  Yatay menünün altındaki rastgele değişen metro tarzı eklenti çok dikkat çekici. “Load more” butonu ile navigasyon ve özel tasarlanmış yorum bölümü temayı öne çıkaran diğer özellikler.

 

 

Balance Responsive Blogger Teması

 

Balance Responsive Blogger Teması

 

DEMO  &  DOWNLOAD

 

Temiz ve net bir tasarıma sahip olan bu temada en sevdiğim özellik blogdaki son yazının öne çıkarılması. Ayrıca fazlasıyla görünür ve büyük tasarlanan e-posta abonelik formunun headerda kullanılması akıllıca.

Not: Artık tema paylaşımlarını çoğunlukla BH Pinterest hesabında paylaşıyorum. Blogda bu tür derlemeler veya anlatılması gereken paylaşımlara yer veriyorum. Bu zamana kadar paylaştığım ve bundan sonra paylaşacağım temaları Pinterest’ten kolaylıkla takip edebilirsiniz.

24 yorum:

  1. Değerli blog hocam, içeriğinizle alakalı değil; ama cevabını sizden duymak istediğim birkaç sorum vardı. Henüz bir aylık ve tamamen özgün, blogspot uzantılı blogum var. (Bir aylık bebeğim var gibi oldu ama neyse :-) ) Şimdiden söyleyeyim: Gerçekten zamanınız olursa cevaplayın!
    1. Google'da bir makalemi arattığımda başka bir makalem daha üst sıralarda çıkıyor?
    2 Tüm makalelerim özgün; ama biri ilk sayfada çıkarken başka biri 17 sayfada çıkabiliyor?
    3. Makale başlıklarını önce Türkçe karakteri olmadan yazıp, yayınladıktan sonra düzeltmeyi sizden öğrendim. Bu konu daha güncel mi? Zira bunu uyguladıktan sonra yazılarım arka sayfalara gider oldu? ya da bana öyle geldi?
    4. Blogumda hem eğitim hem de sağlık konusunda yazıyorum. Bu çok mu sakıncalı?
    5. blog adımı yazdığımda neden ilk sayfada çıkmıyorum?
    6 Blogumu açtığımın 4. günü blog adımı (url) değiştirmiştim. Etkileri nelerdir?
    Şimdilik bu kadar. Kusura bakmayın bunları herkes anlatıyor ama herkes anlatamıyor. Siz dediğimi anladınız sanırım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Çok özür dilerim! Kocaman uyarıyı okumamışım. İletişim formunu kullanmam gerekiyormuş. Yorumumu silebilirsiniz hocam.

    YanıtlaSil
  3. bozdun kendini blog hocası daha faydalı konular istiyoruz ilerleyeceğine gerilemeye başladın iyice

    YanıtlaSil
  4. metrofy da renk seçenekleri var mı?

    YanıtlaSil
  5. @bahce perim
    Temayı blogunuza uyguladıktan sonra renkleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  6. temalar güzel ellerinize sağlık güzel paylaşım

    YanıtlaSil
  7. Tech Shadow'uda belirtebiliriz hocam. O da fena değil.

    YanıtlaSil
  8. "Metrofy Responsive" tema çok süper fenaa Serdar Abi ya da hocam blogger kullanıcısının dibisiniz :)

    YanıtlaSil
  9. Emeğine sağlık bu temaları nereden buluyorsunuz.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Geekism temasınnı yükledim fakat yönlendirme yapıyor acil yardım edebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  12. cook güzel eksikler var ama.. inşallah düzelirr

    YanıtlaSil
  13. Elinize sağlık birbirinden güzel hepsi de bundan iyisi şamda kayısı (:

    YanıtlaSil
  14. İlk tema üzerinde biraz oynama yapılırsa harika sonuç verir bence

    YanıtlaSil
  15. Selam blog hocam benim temam techzine tema verdiğiniz adresten kontrol ettim onayladı.
    Ancak Temama sizin benzer yazılar eklentinizi ekleyemedim ve google+ paylaş butonunun yanındaki recomment this the google yazsı Türkçeleşmiyor ve bloggere eklenen pintreset eklentiside bende yok. şablon html vitgetleri varsayılana dönderdim devamını oku eklentisi gitti ve pintreset ve recomment this the google yazısı Türkçeleşti sorun ne olabilir.

    YanıtlaSil
  16. Hocam merhaba uzun zamandır makalelerinizi takip ediyorum çok beyendigim temaları yüklüyorum ancak alttaki tema yapımcısının ismini nasıl kaybedebilirim klasik bir soru belki int de ne denediysem beceremedim mesela yukarıda yayınladığınız

    My Extra News Responsive Blogger Teması

    şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. Doğrudan responsive tema ile ilgili değil sorum, ancak klasik blogger temasından söz eden bir yazı okumuştum. Bu tamanın işlevselliğine dair. Sormak istediğim şey şu, klasik tema hangisidir, bulamadım bir türlü. Veya anlayamadım mı desem, emin değilim. Yardımınız ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  18. drobox bu dosyaları kaldırmış

    YanıtlaSil
  19. SÜREKLİ ERROR VEREN VE İNDİRİLMEYEN TEMALAR NEKADAR GÜZEL

    YanıtlaSil
  20. hocam merhaba
    Ben tamamen Türkçe olan çok yazarlı bir tema arıyorum. Her kesin üye olarak yazılarını ve resimlerini paylaşabileceği bir tema bulmam mümkünmü ?

    syg

    YanıtlaSil
  21. Download linkleri calismiyor.

    YanıtlaSil
  22. hiç biride güzel değil. ne diye paylaştın bunları

    YanıtlaSil
  23. Temalar cok kotu... Cok kalitesiz. Icerisi kodlanmish scriptlerle dolu. Arkadaslar is yapiyorsaniz bence 5-6 $ verip tema satin alin. Boyle temalarla bir yere varmak mumkun deyil

    YanıtlaSil
  24. hocam fizz temasının indirme link çalısmıyor ?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.