Paypal Nedir? Bloggerlar İçin Neden Önemlidir?

Banner reklamları, tanıtım yazıları, link ve ürün satışları derken bloggerlar kendilerini sanal ticaretin içerisinde buldu. Artık çoğu blog yazarı yukarıda saydığım yöntemlerle blogundan para kazanabiliyor. Ancak hem reklam veren, hem de reklam yayınlayan kişiler ödeme konusunda sıkıntı yaşıyabiliyorlar. Örneğin bloggerların önemli bir kısmı 18 yaşından küçük ve banka hesapları yok. Banka hesapları olanlar da EFT yaparken işlem ücreti ödemek zounda kalıyorlar. Zaten ödemelerin küçük meblağlar olduğunu düşünürsek, bankaların yaptığı bu işlem kesintileri ödeme yapan kişleri düşündürüyor.

 

paypal

 

Tam da bu noktada devreye 100 milyondan fazla aktif üyesi bulunan Paypal giriyor.  Sanal bir banka gibi düşünebileceğiniz Paypal, internet kullanıcıların güvenli alışveriş ve para transferi yapması sağşayan bir yöntem. Her blog  yazarının bir Paypal hesabı olması gerektiğini düşünüyorum. Neden bu düşüncede olduğumu yazının devamını okuduğunuzda anlayacaksınız.

 

 

Paypal Nedir?

 

Paypal, kşisel bilgilerinizi veya krat bilgilerinizi kullanmadan, sadece e-posta adresi üzerinden ödeme yyapmanızı sağlayan bir sistemdir. Paypal’a üye olmak ve kullanmak tamamen ücretsizdir. Kredi kartı veya banka hesabınızın olmasına gerek yoktur.

 

Paypal’da bireysel, ticari ve premier olmak üzere 3 hesap türü vardır. Premier hesap online satış yapan kişiler için , ticari hesap ise  kurum ve kuruluşlar  için idealdir. Blog yazarları için bireyse hesap yeterlidir.

 

E-Posta Adresi Ve Şifre Önemlidir

 

Paypal’a üye olurken standart kayıt formlarına benzer bir form dolduracağınız için detaylara girmiyorum fakat e-posta adresi ve şifre konusunda dikkatli olmalısınız. Zira bu e-posta adresi ve şifreyi sadece Paypal hesabınıza girişlerde değil, alışveriş ve ödemelerde de kullanacaksanız. Örneğin bir reklam veren size ödeme yaparken sizden Paypal adresinizi isteyecektir. İşte Paypal adresiniz, bu e-posta adresinizdir.

 

Onaylı Olmak

 

Paypal’da onaylı hesap ve onaysız hesap şeklinde 2 kavram vardır. Sadece e-posta adresi ile oluşturulan hesaplar onaysızdır. Hesabınızı bir kredş kartına veya banka hesabına bağladığınızda ise Paypal heabınız onaylı olur. Onayları hesapların yurt dışına ödeme yapma ve ücret limiti gibi sorunları yoktur.

 

İşte Paypal böyle güvenli ve pratik bir ödeme yöntemi. Özellikle yurt dışından firmalar size reklam vererlerse çok büyük ihtimalle ödemelerini Paypal ile yaparlar. (Bana hep öyle yaptılar) Ödemeyi Paypal hesabınıza aldıktan sonra ister Paypal ile ödeme kabul eden sitelerden alışveriş yapabilir, isterseniz de o parayı  banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

 

Kayıt olmak için: https://www.paypal.com

54 yorum:

  1. Yurt dışındaki bir firmaya makale yazarken tanıştım Paypal'le.. Çok pratik bir yöntem. Dediğiniz gibi her blog yazarının Paypal hesabı olmalı..

    YanıtlaSil
  2. tesekkurler faydalı bılgıler ıcın pekı vergılendırme durumu nasıl oluyor

    YanıtlaSil
  3. @Müge Ç.
    Paypal üzerinden yapılan alışverişlerde vergi olayı yok. Örneğin birisi paypal hesabınıza para gönderdiğinde, Gittigidiyor gibi Paypal ile ödeme alan sitelerden hiç bir kesinti yapılmadan ve kredi kartı bilgisi bilgisi vermeden alışveriş yapabiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  4. ben henüz o işlere girmedim, blog üzerinden para kazanma gibi ama yurtdışından bir şey alabilmek için de paypal hesabı lazım oluyor sanırım, insan tereddüt ediyor korkuyor, kredi kartı bilgilerini girmek ürkütücü ama milyonlarca da üyesi var sonuçta..bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. @NAZ YLMZ
    İşte paypal bu riski minimuma hatta sıfıra indiriyor. İnternetten her alışveriş yaptığınızda farklı sitelere kredi kartı numranızı vermek yerine 1 kez paypala veriyorsunuz ve sonraki alışverişlerinizi sadece e-mail adresinizle yapıyorsunuz. Üstelik ödeme önce paypala, soradan da alışveriş yaptığınız firmya yapıldığı için herhangi bir sorun olduğunda ödemenizi iptal edebiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  6. Onaylı olmadan da para gönderilebiliyor mu paypal hesabına? O gönderim olayı nasıl oluyor? kredi kartı gibi bir hesap numaramız oluyor?

    YanıtlaSil
  7. @Cagla tasdemir
    Onbaylı olmadan da bir paypal hesabından diğer paypal hesabına para gönderebilir veya yurt içindeki alışveriş sitelerinden alışveriş yapabilrsiniz.

    Ödemeler e-mail adresleri üzerinden yapılıyor. Örneğin bana ödeme yapmak istediğinizde paypal hesabınıza giriş yaparak ödeme tutarını belirtiyor ve benim paypsl adresin olan bloghocam@gmail.com adresine göndeerilmesini istiyorsunuz. Bu kadar.

    Bu yüzden e-mail adresinin ve şifrenin önemine vurgu yaptım.

    YanıtlaSil
  8. Serdar Bey merhaba sizden ve okuyucularınızdan özür dileyerek ben biraz kalın kafalıyım teknolojiden pek anlamıyorum.hatırlarsanız blog kurmak istedim onu bile beceremedim.Bu paypal sistemini e-ticaret sitesinde ödeme şekli olarak kullanabilir miyim?bütün yorumları okudum ama pek anlamadım.Bilgilendirir misiniz acaba?

    YanıtlaSil
  9. @GÜLDEN
    Estağfurullah, kimse annesinin karnında öğrenmiyor bunları.

    Bir e-ticaret siteniz varsa ödeme yöntemlerinize paypal ekleyebilirsiniz elbette ama prosedürü bilmiyorum. Sitesini ziyaret edip iletişime geçerseniz daha detaylı bilgi alabilirsiniz sanırım.

    YanıtlaSil
  10. https://www.paypal.com burayı mı inceleyeceğim

    www.ersag.gen.tr
    www.petradunyasi.com sitelerinde paypal ödeme şeklini nasıl kullanacağım.....
    birkaç kez incelemiştim ama pek anlamadım .siz konu hakkında yazı yazınca birden merak uyandı...

    YanıtlaSil
  11. Siz ticari hesap açacaksınız sanırım. E-ticaret sitem olmadığı için sadece bireysel kullanım hakkında bilgi sahibiyi. Paypal'ın resmi sitesindemail veya telefon yoluyla bilgi almaya çalışın istereniz.

    YanıtlaSil
  12. nerde bir yerde daha görmüştüm.bu nedir ,diye zihnimde soru oluşmuştu.Oldukça detaylı bir şekilde anlatmışsınız.Paypal hesabı açsak iyi olacak,hoş öyle reklam alacak kadar başarılı bir bloga sahip değilim ama belli mi olur belki bir gün lazım olacağı tutar:-)
    paylaşımınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  13. Bu yazı şu an için öyle işime yaradıki sormayın :) ancak benim bir sorum daha olacak, karşı tarafın bize ödeme yapabilmesi için e-posta adresi yeterli mi? bir hesap numarası var mı?

    YanıtlaSil
  14. Ben de ilk tanıtım yazımı aldığımda paypal ile tanışmıştım. Tabi o zamanlar bu kadar ayrıntılı ama basit, anlaşılır bir kaynak yoktu.
    Türkçe internet dünyasını zenginleştirdiğin için teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  15. @Hilal AKINCI
    Karşı taraftan ödeme almak için paypal hesabınıza giriş yaparken kullandığınız e-mail adresini vermeniz yeterli. Hesap numarsı veya kredi kartına gerek yok.

    YanıtlaSil
  16. Aaaaa banka hesabına nasıl aktarıyorum bilgi dönerseniz çok sevinirim..

    YanıtlaSil
  17. @reyhane
    Paypal hesabınıza girdikten sonra "Para çekin" yazan yerden banka hesabınıza veya kredi kartınıza aktarabiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  18. Çok tşk. ederim, belli bir ücret kesintisi oluyor ama değil mi?

    YanıtlaSil
  19. Hayır, ücret kesintisi olmuyor.

    YanıtlaSil
  20. Başardım çok tşk. ederim,makbule geçti..

    YanıtlaSil
  21. Rics ederim. Minimum 15 TL çekebiliyorsunuz ve paranın banka hesabınıza yatması 4-5 gün sürebiliyor.

    YanıtlaSil
  22. Abi sementit teması yayınınızın altında size sorular sorduk cevap vermiyorsunuz ama burdakilere veriyorsunuz neden hocam.

    YanıtlaSil
  23. Ödemeyi sadece banka hesap numarasıyla mı alıyoruz.

    YanıtlaSil
  24. Yorumlara baktım çok güzel fakat biri de çıkıp demiyor ki, "Papal nedir?" adlı başlıkta "y" harfi eksik.

    YanıtlaSil
  25. Paypal hesabı açmak için 18 yaşından büyük mü olmamız gerekiyor? Banka hesabım yok. Banka hesabını açtıktan sonra paypal hesabı açmamız gerekiyor galiba bir işe yarasın diye, bunun içinde reşit olmayı mı bekleyeceğim yanlış mı biliyorum ? Açıklarsanız memnun olurum. ( http://burakbeeb.blogspot.com/ )

    YanıtlaSil
  26. Paypal hesabında ciddi sıkıntılar yaşıyorum, onlarca mesaj attım ama hala bazı ödemelerimde sıkıntılar yaşıyorum.

    YanıtlaSil
  27. @Burak Savaş
    Paypal hesabı açmsk için reşit olmaya veya banka hesabına gerek yok.

    YanıtlaSil
  28. Paypal hesabı açarken 18 yaşınızı doldurmanız gerekiyor dedi. sorun nedir?

    YanıtlaSil
  29. @Serdar Kara hocam paypal açarken yaşımızı kimlik dışındaki tarihten göstersek sorun olur mu ?

    YanıtlaSil
  30. @Ömer Faruk Çiftçi
    Hayır kimse sizin kimlik bilgilerizle ilgilenmiyor. Gerçekten 18 yaşını doldurmanıza gerek yok.

    YanıtlaSil
  31. yaklaşık 8 yıldır paypal kullanıyorum.

    paypal için 18 yaşını doldurma şartı yok.

    birçok blogger yada webde para kazanan genç bu yol ile ödeme aldıktan sonra bir yakınının banka hesabına parayı aktarıyor.

    kredi kartına ödeme alırsanız ücret alıyorlar. ancak banka hesabına olursa herhangi bir komisyon olmuyor.

    paypal hesabınızdaki para ile türkiyeden sitelerde alışveriş yapabilirsiniz. ama aynı parayı ebay-amazon-godaddy vb yabancı sitelerde kullanamazsınız. paypal türkiye açıldıktan sonra bu özellik devre dışı kaldı.

    sisteme banka kartı yada kredi kartı eklediğinizde onaylı üye oluyorsunuz. onaylı üye değilseniz güvenlik nedeniyle belli bir ücretin üzerinde para gönderemezsiniz.belli bir ücretin üzerinde alışveriş yapamazsınız.eskiden 50 dolardı.şimdi kaç tl bilemiyorum.

    sistem tamamen güvenli. bilgilerinizi girmekten kesinlikle çekinmeyin. bir ara yurtdışından satış için elektronik getirtiyordum. çok yüksek mebleğlarda alışverişlerim oldu. hiç sorun yaşamadım.

    bir ara bir sitede "kahve ısmarlar mısınız?" başlığında paypal ödemesi görmüştüm. bloga eklemeliyim dedim ama unutmuşum. hatırlattığınız için teşekkür ederim serdar bey.

    YanıtlaSil
  32. premium hesap olunca herhangi bir ücret alınıyor mu?

    YanıtlaSil
  33. Merhaba, yeni bir blog kuruyorum. Kendi tasarladığım ve diktiğim spor tesettür kıfayetlerini satışa sunabilmek için paypal eklemek istiyorum.
    Paypal hesabımı bireysel mi yoksa ticari mi açmalayım sizce ?

    YanıtlaSil
  34. @Spor Tesettür Giyim
    Blog üzerinden satış yapacaksanız bireysel yeterli.

    YanıtlaSil
  35. Evet blog üzerinden şuan için, teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  36. ben internet üzerinden paypal ile alışveriş yapmak istiyorum ne derece güvenebilirm

    YanıtlaSil
  37. @çiğdem şahin
    En güvenilir yöntem Paypal diyebilirim. Ben bugüne kadar onlarca alışveriş yaptım, herhangi bir sorun yaşamadım.

    YanıtlaSil
  38. Ben Paypal Nakit kartımla Paypal hesabımı doğruladım. Şimdi alışveriş yapabiliyorum ama ilerde 18 yaşından küçük olduğum için bir sorun olmaz değil mi? Bir de ilk defa kullandığım için tam bilemiyorum, Nakit Kart veya Paypal'ın hesap özeti adrese geliyor mu?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  39. Bende paypal kart almak istyrm ama kararsızım yardım edermsnz ?

    YanıtlaSil
  40. Yurtdışından ödeme alabilmek için onaylı olması şart demi

    YanıtlaSil
  41. Yurt dışından ödeme almak için onaylı olmanıza gerek yok.

    YanıtlaSil
  42. bu konularda hiçbir fikrim yok. bi çok siteden araştırmama rağmen hala algılamadım :( lütfen en temelden ve basit şekliyle açıklayabilir misiniz? Yani şöyle ki anlamadığım nokta, ben bir e-posta adresi ile siteye kayıt oluyorum. Tamam. Sonrasında diyelim ki TR içinde herhangi bir mağazadan online alışveriş yapmak istedim. Ben bu kartı kredi kartı seçeneği yerine mi kullanmış oluyorum ve herhangi bir kredi kartı yada banka kartı gerekmiyorsa nasıl ödeme yapıyorum alışverişimde? yani benim nerdeki param nereye gidiyo? önce paypay hesap açıp sonrasında hesabıma girip o hesaba nerden para yüklüyorum? o hesaptaki para ile mi alışveriş yapıyorum? Birde paypal ile ödeme kabul eden sitelerden alışveriş yapıyorum sadece öyle mi? yani kredi kartı ile alışveriş kabul eden yerlerde paypal kullanamıyor muyum? Şimdiden çok teşekkürler :$ :(

    YanıtlaSil
  43. Paypal geçen bir siteden alışveriş yaptığınızda ödeme seçeneği olarak paypalı seçiyorsunuz. Daha sonra paypal email adresinizi yazıp ücretin oradan çekilmesini istiyorsunuz. Sizin paypal hesabnızdaki para firmanın paypal hesabına geçiyor. Bu kadar basit.

    YanıtlaSil
  44. Paypal için kredi kartı gereklilmidir ?

    YanıtlaSil
  45. Paypal için kredi kartı gerekli değil.

    YanıtlaSil
  46. Yazınız İçin Çok Teşekkür Ederim. Son Zamanlarda Galiba Paypal Nakit Kart'da Çıkmış Onu Edinmek İstiyorum. Paypal kullanmıyordum Ama Sanırım Her Wm İçin Gerekli

    YanıtlaSil
  47. Paypaldan para çekmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekli mi?

    YanıtlaSil
  48. @oguzhan argul
    Hayır, yaş sınırı yok.

    YanıtlaSil
  49. hesap numarami nasil ogrenebilirim?

    YanıtlaSil
  50. @Merve Akkaya
    Paypalda hesap numarası yok. Mail adresi kullanıyoruz hesap numarası yerine.

    YanıtlaSil
  51. İnternette anket yaparak para kazandıran şirketler paypal üye olmanızı istiyor. Paypal üyeliği sırasında da kredi kartı bilgileri isteniyor. Bu bilgiler anket şirketlerince suistimal edilebilir mi, kredi kartı bilgilerim kullanılarak hesabımdan para çekebilirler mi?

    YanıtlaSil
  52. @Nur
    Paypal'a üye olurken kredi kartı bilgisi vermek zorunda değilsiniz. Yabancı firmalar ödeme yaparken ekstra masraf ödememek için genellikle paypal ile yaparlar ödemeyi. Fakat dediğim gibi paypala üye olurken kredi kartı bilgilerinizi vermek zorunda değilsiniz.

    YanıtlaSil
  53. paypal hakkında bilginiz varmı hocam son durum ne acaba

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.