Blog Sahiplerinin Yapması Ve Yapmaması Gereken Davranışlar

Herkese merhaba.Ben Nurgül Karış. Öncelikle sevgili Blog Hocam'a,beni misafirliğine kabul ettiği için çok teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum.
 
Başlıktan da anlaşılacağı gibi,konumuz blogger davranışları. Aslında az çok herkesin fikri olabilen bir konu ancak daha da detaya inersek..

-Blog sahibi olmanın sorumlulukları
-Blog sahibinin okuyucusuna karşı davranışları olarak iki başlık altında inceleyebiliriz.

blog
Blog sahibi olmanın getirdiği bazır kurallar vardır. Eğer bir siteniz varsa ve siz de bu siteyi en iyi şekilde yaşatmak istiyorsanız,uymanız gereken ve kendinize prensip edinmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bunlar,hem kendinize hem blogunuza hem okuyucunuza karşı yapmanız ve yapmamanız gereken davranışları içeriyor. Öncelikle blog sahibi olmanın sorumluluklarıyla başlayalım. Blog veya bir site sahibi olmak,sanıldığı gibi yazı yazıp göndermekle kısıtlı değildir. Blogunuza saygı,kendinize saygı,okuyucunuza saygı konusunda her zaman dikkatli olmalısınız. Blogunuzu güncel bir şekilde kullanmalı,gereksiz veya eksik ayrıntılarla kullanılamaz hale getirmemelisiniz. Blogunuza uygun bir tema ve başlık,en önemli hususlardır.Blogunuzun sınırlarını belirlemeli o çizgiden uzaklaşmamalısınız.  İçerik olarak özgün ve yaratıcı olmalı,eğer imkanınız varsa görsellerle ve videolarla desteklemelisiniz. Unutmayın okuyucu,her zaman canlı ve özgün içerikleri destekler. Yazınızın blog temasına uygun olması,yazım ve imla kurallarına uygun olması gerekir. Görsellerinizin de özgün ve iyi çekimler olması gerekir.
 
Blogunuza gereken saygıyı gösterirseniz,otomatik olarak okuyucularınız da bundan etkilenir. Bu durumda okuyucularınıza karşı da sorumluluğunuz artar. Okuyucuya saygı ve değer,her zaman olması gereken bir davranıştır. Okuyucunuzun yorumlarını cevapsız bırakmamalı,sorularına yanıt vermeli,düşüncelerini dikkate almalısınız. Gerek çekilişlerde gerek yazılarınızda gerek çektiğiniz videolarda,okuyucunuz her zaman dikkat etmeniz gereken ilk husus olmalı. Yazdığınız yazılarda okuyucunuza faydalı olmayı amaçlamalısınız. Eğer bu davranışları pratik hale getirirseniz,blogunuza ve size gereken saygı ve itibar gösterilecektir,emin olabilirsiniz.
 
Öncelikle kendi kişiliğinizi saygıyla çerçeveleyip,daha sonra yaptığınız işe bu saygıyı yansıtmalısınız. Çizginizden ayrılmamalı ve okuyucularınızla sürekli iletişim halinde olmalısınız. Bu size daha çok mutluluk verecek ve yaptığınız işi sevmenizi sağlayacaktır.

Yazar hakkında: Ben Nurgül Karış.Ağustos 2013 tarihinde aktif olarak yazmaya başladım. Amacım her konuda kaliteli ve özgün bir blog sahibi olmak. Sevdiğim,tavsiye edip etmediğim her ürün hakkında http://yaseminjess.blogspot.com blogumda yazmayı çok seviyorum.

17 yorum:

  1. Selam oncelikle hos geldiniz ve bu guzel yaziniz icin tesekkur ederim. cok faydali olacagina inaniyorum basarilarinizin devamini diliyorum .saygilar

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş bir makale olmuş Nurgül Hanım, Android İşletim Sistemli bir telefonunuz varsa blog'uma göz atmanızı tavsiye ederim Androidkalem.blogspot.com
    saygılar

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir yazı olmuş http://ozgurile.blogspot.com/ incelermisiniz sitemi ?

    YanıtlaSil
  4. Herkese çok teşekkür ederim,mutlaka sitelerinizi ziyaret edeceğim.

    YanıtlaSil
  5. Yasemin hanım burada yazdıklarınızla blogunuza yazdıklarınız birbiriyle örtüşmüyor ama. Blogunuzda 50 post varsa 45i çekiliş postu. Bu mudur özgün içerik, bu mudur güncel olmak? Lütfen yanlış anlamayın amacım size sataşmak falan değil, kafam karıştı sorma gereği duydum.

    YanıtlaSil
  6. Yazınızı sonuna kadar okudum. Fakat kafama takılan bir şey var. (Blog sahiplerinin yapması ve yapmaması gereken davranışlar) Bu yazı üzerine düşündüm. İnsanlar bir blog sahibi olduğu için ya da sanal ortamda saygınlık görmek için belki de hiç olmadıkları gibi yapacaklar. Bu samimiyetsiz, hatta yalan ve palavralarla dolu bir blog ortaya çıkarmaz mı? İmla kuralları, uygun başlık, uygun tema vb.. dışında uyulması gereken bir kural da samimi olmaktır.

    YanıtlaSil
  7. Her blogger uymasi gereken yasalari kendisi belirlemelidir... Her insan farklidir, blogger'larin belli kaliplar içerisinde bir stil sergilemeye çalismalari özgünlük namina ne varsa bitirir... O yüzden bence her blogger yapmasi veya yapmamasi gereken davranislari kendi belirlemelidir... Özgün olmak bunu gerektirir... Saygilar...

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel yazı olmuş....http://toycitolgahan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Faydalı bir yazı olmuş,sizin de bloğunuzu inleceyip takip etmeye başladım. Buyrun bu da benim bugün açtığım bloğum ; http://benimhayallerimbenimdunyam.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Nilsu Alakus blogunuza baktim daha 1 yayin yapmisiniz blogunuz hayirli olsun ilgimi cekmesinin sebebi Gratis alisveris isminde baslik koymusunuz Gratis hollandaca dilinde bedeva anlamina gelen bir kelime turkiyede yasiyorsunuz sanirim basarilarinizin devamini diliyorum ayrica sayfanizda iletisim ve yorum kisimlari yok sanirim isteyerekmi komadiniz okurlariniz sizinle iletisime gecmek isteyebilir
    bloghocam bologundan yararlanarak blogunuzu daha guzel ve kullanici dostu hale getirebilrisiniz hadi basarilar .

    YanıtlaSil
  12. Güzel yazı olmuş sağol

    YanıtlaSil
  13. Hiç kimsenin düşüncesini değiştirme niyetinde değilim.Benim anlatmak istediğim,başkalarının emeklerini çalıp çırpmamak,herkesin kendi emeğini kendi bloguna yansıtması vs.

    Benim bloguma gelince,blog benim blogum,özgün olduğu sürece istediği paylaşabilirim.Çekilişlere katılmak veya çekiliş düzenlemek blogumun kalitesini düşürmez aksine sosyalleşmemi sağlar.Bu da benim blogum. Herkesin düzeni kendine. Kendi düşünceleriniz beni gerçekten ilgilendirmiyor. Ben sadece buraya kendi düşüncelerimi yazdım.

    YanıtlaSil
  14. yazınız çok yararlı teşekkürler,

    YanıtlaSil
  15. merhaba hocam.çok yüksek blog bilgim yok sizin sayenizde öğreniyorum yavaş yavaş.teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Merhaba php siteme blog ekledim fikrinizi ögrenmek isterim

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.