Blogger’a Forum Sayfası Ekleme

Uzun süredir Blogger’a nasıl forum ya da soru-cevap sistemi ekleneceği ile ilgili soru almama rağmen internette konuyla ilgili pek çok anlatım olduğu için Blog Hocam’da paylaşma gereği duymamıştım. Ancak bloga forum eklemeyle ilgili yardım talepleri gelmeye devam edince artık bunu anlatmaya karar verdim.

Blogunuza forum eklemek için tamamen ücretsiz bir Google servisi olan Google Grupları kullanabilirsiniz. Şimdi adım adım forum oluşturmaya ve bunu bloga eklemeye geçelim.

1. Adım: Yeni Grup Oluşturma

Google Grup Oluşturma

Yapmanız gereken ilk şey Grup Oluşturma sayfasına giderek oluşturacağınız grupla ilgili bilgileri içeren formu doldurmak. Formu doldururken dikkat etmeniz gereken en önemli yer grup türüdür. Eğer forum oluşturmak istiyorsanız web forumu, soru-cevap sistemi oluşturmak istiyorsanız soru-cevap forumu seçeneğini seçmelisiniz. Formu doldurduktan sonra üstteki kırmızı renkli “Oluştur” butonuna basabilirsiniz.


2. Adım: Grubun HTML Kodunu Alma

Google Grup Oluşturma
Bilgileri eksiksiz girdiyseniz grubunuzun oluşturulduğunu belirten ve şimdi ne yapmak istediğinizi soran bir sayfayla karşılaşırsınız. Burada “Grubunuzun ayarlarını özelleştirin” linkine tıklayın.


Google Grup Kodları

Ayarlar sayfasının en altında oluşturduğunuz grupa ait HTML embed kodlarını göreceksiniz. Bu kodları bir sonraki forum oluşturma adımında kullanacağınız için bir yere koopyalayın veya bu sayfayı kapatmayın.

3. Adım: Blogger’da Forum Sayfası Oluşturma

Forum sayfası 
Blogger kumanda panelinize girerek Sayfalar > Yeni sayfa > Boş sayfa yolunu takip edin ve bir önceki adımda kopyaladığınız HTML kodlarını sayfanın HTML penceresine yapışırın. Sayfa başlığına “Forum”, “Pano” gibi şeyler yazdıktan sonra seçeneklerden yorum iznini kapatın ve sayfayı önizleme yapın. Eğer forum sorunsuz bir şekilde görüntlendiyse sayfayı kaydedebilirsiniz.

Tebrikler! Artık blogunuzun bir forum sayfası var.

36 yorum:

  1. hocam cok iyi bir calisma benim ilkkez bu yaziyla haberim oldu blogger da Form eklenebiliyrmus inter aktif yazismalarda cok faydali olur sanirim bir blogda gormustum sag altta yada solda msn gibi inter anktif yazisma kutulari var bunlarda googlenin uygulamasimi yoksa ayri bir programmi bilginiz varmi?

    YanıtlaSil
  2. Onların Google'la alakası yoktur. Harici widgetlardır.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba bloghocam,paylaştınız bilgi icin cok teşekkür ederim,aynen tariflerinizi uyguladım ve formu bloguma ekledim,sayenizde bir bilgi daha daha ögrenmiş oldum bilginin zekatı bilgiyi paylasmaktır.kırgızistandan selamlar sevgiler.

    http://seyhatlerim-anilarim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim. Kampanya sitem için oluşturacagım :)

    YanıtlaSil
  5. peki bunu yaparsak forum kurarsak , google ile alakalı bağı nasıl olur , olumlumu olur olumsuz etkileri olabilir mi yanlış kullanılırsa

    YanıtlaSil
  6. @emre demirer
    Google'la bir alakası yok.

    YanıtlaSil
  7. Forum sayfasının nasıl oluşturulacağı ile ilgili ben de ricada bulunmuştum. Evet farklı sayfalarda bu konuda bilgi var, ancak ben BH anlatım dilini çok beğeniyorum ve sizin yöntemlerinizi daha uygulanabilir buluyorum. Ilginize çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. ben uzun zamandan beri bu forumu kullanıyorum sitemde ancak bu forumdan verdiğmiz herhangi linkler sitemizden çıkan link olarak mı yoksa bizle bağlantısı olmayan link çıkışı olarak mı gözüküyor

    YanıtlaSil
  9. @ibrahim fırat
    Forumdan paylaşılan linklerin blogla alakası yoktur. Link çıkışı sayılmaz.

    YanıtlaSil
  10. hocam ellerinize emeğinize sağlık.. anlatımınız için çok teşekkürler. ilk okuduğumda yorumlara da göz gezdirdim ve derhal uygulamaya koydum.. teşekürler.. umarım uygun bir şekilde olmuştur.

    http://cerezlerim.blogspot.com/p/forum.html

    YanıtlaSil
  11. Belki ileride blogum biraz okur kazanır ve lazım olursa yapabilirim. Blogunuz çok güzel bu arada. İstediğim bilgiyi bulabilirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Yine güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık Serdar Bey.

    YanıtlaSil
  13. peki, bu forumda paylaşılan içerik google'da indexleniyor mu?

    YanıtlaSil
  14. google forumu daha önce denemiştim çok kalitesiz bence ftp desteği veren bir site açıp içine xenforo yüklemek çok daha iyi olur

    YanıtlaSil
  15. Iyi gunler blog hocam soylediklerinizi aynen yaptim.yaptigim gun forumun altinda kalem ikonu vardi ona basip yorum yazabiliyordu.ancak o kalem artik yok ne yapmam lazim bilemedim

    YanıtlaSil
  16. allah senden razı olsun :D süpersin dostum

    YanıtlaSil
  17. Teşekkğr ederim hocam sayenizde ekledim bloğuma :)

    İşte buda benim bloğum :)
    http://byparakazan.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  18. Çok teşekkürler bloghocam. İnternette Türkçe olarak blogspot konseptli yardım bloglarından ciddi anlamda en kalitelisi sensin. Minimal biçimdeki anlatımın bir harika. Bir kaç başka blogdan beceremediğim, uyduruk forumlar yerine, senin gösterdiğin kaliteli ve giri oluşturabilmek için herhangi bir üyeliğe ihtiyaç duymayan google tartışma grubu nasıl yapılırı gösterdiğin için , çok çok teşekkürler. Yazmaya devam et, lütfen. : )

    YanıtlaSil
  19. hocam grup kurma sitesinde devamlı hata veriyorum. nerede eksiğim var acaba

    YanıtlaSil
  20. Özelleştir'i bulamadım :(((

    YanıtlaSil
  21. Anasayfaya nasıl link vericez

    YanıtlaSil
  22. Hocam elinize ve dilinize sağlık, uğraştım ve oldu, diğerleri gibi hüsran ile sonuçlanmadı.
    Allah sizden razı olsun...

    Bkz: harunistenci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  23. Hocam ne yazık ki bir sıkıntım var, başka web tarayıcılarından giriyorum ve lütfen grupa üye olunuz mesajı karşıma çıkıyor, benim istediğim herkesin foruma yazabilmesi... Bunun bir izini veya ayarı varmı, birde forum bloguma tam sığmadı, bunun bir ölceklendirmesi varmı;
    Bkz:http://harunistenci.blogspot.com.tr/p/forum.html?m=1

    YanıtlaSil
  24. Forum Bloguma sığmıyor!! Ne olur yardım et blog hocam!!

    YanıtlaSil
  25. Merhaba,iletişim kutusuna yazdığımda,hemen cevap yazdığınız için teşekkür ederim.Ben dediğinizi yapmaya çalışıyorum.Deneme blog sayfam üzerinde uğraşıyorum.Bloğuma Forum sayfası eklemek için aynen burada yazılanı uyguladım.Forum ,önizlemede görünüyor ama sayfamda görünmüyor.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  26. Forum Önizlemede görünüyor ama sayfada görünmüyor. Lütfen yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  27. sen adamsın adam allah yolunu açık etsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.guncelkpssnotlari.blogspot.com bizede bekleriz :)

      Sil
  28. Teşekkür ederim hocam, işime yaradı.
    http://inceledur.blogspot.com.tr/p/forum.html

    YanıtlaSil
  29. TSK hocam uyguladım ve oldu gayette güzel oldu ama yanda getget olarak mi yoksa sayfa olarak mi gözükse daha iyi olur
    www.hadisyuvasi.com

    YanıtlaSil
  30. soru cevap sayfası ana sayfada veya herhangi biyerde çıkmıyor. fastest kullanıyorum

    YanıtlaSil
  31. ben yapamadım baya ugrastım https://groups.google.com/my-groups bu adres gelıyor yapamadım bır html kod vermıyor nasıl yapacaz

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.