Blogger’da Kategori Oluşturma Ve Yazıları Kategorilere Ayırma

Deneyimli Blogger kullanıcıları için çok gereksiz bir konu gibi olsa da Blog Hocam’ın her seviyede blog yazarına hitap ettiğini ve içeriğinin büyük bir kısmının okuycu talepleri ile oluştuğunu unutmayın lütfen.

Blogger’a yeni başlayan kullancıların en çok sorduğu soraların başında geliyor Blogger’da kategori oluşturma mevzusu. Bu sorulara cevap olması ve yeni Blogger kullanacaklara yol göstermesi açısından bu yazıyı yazmak istedim.

Blogger’da Kategori Nasıl Oluşturulur?

Blogger’da kategori oluşturma sistemi Wordpress veya diğer CMS’lerde olduğundan farklıdır. Örneğin müzik kategorisinde yazılar için müzik isimli bir sayfa oluşturulup yazılar o sayfanın içine yazılmaz ya da gönderilmez. Blogger’da yazıları bir farklı kategorilere ayırmak için etiketleme sistemi kullanılır.  Şimdi adım adım kategori oluşturmaya geçelim.

1. Adım: Öncelikle yazıları ayıracağımız kategorileri belirleyelim. Bu örneklte ben 4 adet kategori oluşturacağım. Kategoriler spor, kitap, teknoloji ve dans olsun. Şimdi spor ile ilgili bir yazı yazdığımızı düşünelim ve bunu spor kategorisine nasıl göndereceğimze geçelim.

Blogger kategori
Resimde gördüünüz gibi yazıyı yazdıktan sonra sağ taraftaki yayın ayarlarında etiketler kısmına yazıyı göndermek istediğim kategori olan spor yazıyorum ve tamamlandı butonuna basıyorum. Artık yazıyı yayınladığımda yazının kategorisi spor olacak.

2. Adım: Aynı şekilde diğer yazılarımı da kategorilere ayırdıktan sonra sıra bu kategorileri blogun ana sayfasında menü şeklinde göstermeye geliyor. Kategoriler menüsü genellikle 2 yerde kullanılır. Sidebar dediğimiz blogun kenar çubuğuna dikey menü şeklinde ve kayıt alanın üstüne yatay menü şeklinde. İlk olarak yan tarafa dikey menü şeklinde eklemeyelim.

Blogger kyumanda panelinde sağ taraftaki yerleşim sekmesine tıklayıp blogun yan taraflarındaki boş gadget alanlarında birinde gadget ekle yazısına tıklayın ve listeden etiketler isimli gadgetı seçin.

etiketler
Burada gadget başlığı olarak kategoriler yazdıktan sonra kaydedin. İsteğinize bağlı olarak hangi kategoride kaç yazı olduğunu gösterebilir, kategorileri çoktan aza göre sıralayabilir veya gözükmesini istemediğiniz kategorileri kaldırabilirsiniz. Değişiklikleri kaydedikten sonra blogunuzu ziyaret ettiğinizde kenar çubuğunda şuna benzer bir dikey kateoriler menüsünün olduğunu göreceksiniz.

Kategoriler dikey

Şimdi de kategorileri yatay bir menü şeklinde blog kayıtlarının üst tarafında göstermeye geçelim. bunun için yapmanız gerken tek şey kenar çubuğunda eklediğimniz gadgetı sürükle bırak yöntemiyle blog kayıtlarının üstündeki boş gadget alanına taşımak.

Kategoriler yatay

Düzenlemeyi kaydettiğinizde aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi kategorileriniz yatay menü şeklinde blog kayıtlarının üzerinde gözükecektir.

Kategoriler menüsü

Sonuç olarak spor kategorisinde yazdığım yazı, diğer tüm kategorilerdeki yazılarla birlikte ana sayfada yer alır ama kategoriler menüsünden spor kategorisini tıkladığımda sadece spor kategorisindeki yazılar listelenir.

Umarım yeterince açıklayabilmişimdir.

136 yorum:

  1. Blog Hocam çok teşekkürler detaylı bilgi için. ben bloğumda üst kısımda yatay menüde sayfalar oluşturdum. yazıları ilgili kategoride toplayıp aynı sayfada gösteriyorum. Ama yetmiyor :) Sidebar da da bir kısmını yayınlamak istiyorum. Sizin açıkladığınız şekilde kategori başlığı altında 1 adet görselle birlikte yayınlamak istiyorum bazı yayınlarımı. Ama sanırım ya yatay menüyü ya da dikey menüyü seçmem gerek. doğru mudur? ikisini aynı anda yapmam mümkün müdür?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. İkisini de aynı anda ekleyebilirsiniz, problem olmaz.

    YanıtlaSil
  3. Serdar Bey,
    Deneyimli arkadaşlar için basit olsa da benim gibi yeni başlamış ve hiç bir fikri olmayanlar için harika bir yazı. Çok teşekkürler, iyi ki varsınız :)

    YanıtlaSil
  4. Serdar Bey,
    Paylaşımlarınız çok yardımcı oluyor, çözemediğim bir soru var, bir sürü blogda araştırdım fakat cevap bulamıyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.:
    Örneğin, yukarıda açıkladığınız şekilde yatay menü oluşturdum. Menülerden biri spor
    1.soru: yeni yazı yazıp, etiketler kısmında spor diye yazarsam, spor menüsü altına otomatik atar mı?
    2.soru: Spor menüsü içinde (spor menüsüne bastığımızda görünen sayfada) örneğin koşu, yürüme vs... gibi alt kategoriler sayfa yanında duracak şekilde oluşturabiliyor muyuz?
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Yeni yazıya spor etiketi girdiğinizde, spor menüsü altına kendiliğinden gider. Alt kategorilleri bu şekilde oluşturamazsınız. Ekstra kod gerekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ben dediğiniz şekilde menüyü oluşturdum. ancak yazdığım yeni yazıyı seçtiğim menüye gönderemiyorum. cevap verirseniz sevinirim

      Sil
  6. Serdar Bey cevabınız için teşekkürler.
    Bu 2ci soruma verdiğiniz cevap için: "Alt kategorilleri bu şekilde oluşturamazsınız. Ekstra kod gerekli." bu kodları vermeniz mümkün mü?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Alt kategorili menü için: http://bloghocam.blogspot.com/2013/02/bir-okuyucumdan-css-dropdown-menu.html

    YanıtlaSil
  8. Serdar Bey, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
    http://bloghocam.blogspot.com/2013/02/bir-okuyucumdan-css-dropdown-menu.html
    sayfasındaki örnek menü kodlarını kendi siteme uyguladım. Görüntü olarak bu şekildeki- 3 boyutlu gibi benim yeni açtığım blogda gözükmedi.(http://bakedigitalideas.blogspot.com/) Ve yazı çevrelerinde noktalar çıktı. Neden kaynaklanıyor acaba? Nasıl düzeltebilir ve aynen yukarıdaki adresteki gibi olmasını sağlayabilirim? Olması gereken kodları verebilir misiniz?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Açıklamalarınız için çok teşekkürler. Harika bir site kurmuşsunuz ve gerçekten o kadar net yazmışsınız ki benim gibi bu işe yeni başlayan biri için bile kolaylıkla çözüme ulaşmamı sağladınız.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, şöyle bir sorun var, örneğin x kategorisinde 10 yayın var, x kategorisine tıklandığında sadece 2 yayın görünüyor, sonra devamında 2, 2 diye devam ediyor, yani 10 yayını 5 sayfada gösteriyor.. Sanırım yayınların boyutuyla ilgili bir durum, çünkü resimsiz yayınlarda sorun yok.. Bu sorunu çözmenin bir yolu var mı acaba?

    YanıtlaSil
  11. Hocam teşekkürler emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. hocam eski yayınları nasıl alacağız bu katagorilere

    YanıtlaSil
  13. ziyaterçi saycım gitti geri getiremiyorum öncedende 150 binlik ziyaretçi sayacım gitmişti şimdi gidense 90 binlik hepsini birden geri getirebilirmiyim 2009 dan buyana blogerdayım.

    YanıtlaSil
  14. olmuyor bir türlü yapamıyorum. dediklerinizi harfiyen yerine getirdim ama üst kısımda etiketler çirkin görünüyor kategori gibi durmuyor. ayrıca kategorizasyon da yapmamış. çok yeni bir blogger'ım acaba yardım edebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  15. Çok yararlı bir yazı teşekkürler.
    Yalnız bende bir sorun var ben blogumu açtığımda girdiğim etiketler küçük harflerle girmişim.
    şimdi kategori yaptığımda küçük harflerle duruyor en baştan bütün etiketlerimi değiştircem şimdi :(

    YanıtlaSil
  16. bunu anladım ama kategoriyi güzelleştirmek istiyorum renklendirme felan o nasıl olacak

    YanıtlaSil
  17. Kumanda panelini ve etiketleri yapılandırı bulamıyorum!! Lütfen acil yardım edin.

    YanıtlaSil
  18. Çok teşekkürler yazı için bende yeni başladım ve çok işime yaradı

    YanıtlaSil
  19. Serdar Bey tek kelimeyle harikasınız size teşekkürler... Ne aratırsam aratayım blogla ilgili hep sizin siteniz çıkıyor karşıma bravo size....

    YanıtlaSil
  20. Benim kategorilerim minicik ve bitişik. Onun şekil, biçim, renk ve yazı karakteri, ara boşlukları olayını nasıl halledebiliriz?

    YanıtlaSil
  21. Hocam merhaba ben kullanmış oldugum temadaki yatay menüye yayınlarımı etiketlemek istiyorum epey bi araştırdım pek bişey bulamadım bana yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
  22. hocam saolun, çok yardımcı oldunuz... düzenledim şimdi blogumu http://yorgunlukhissi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  23. Merhaba Serdar Bey, Alt Kategori oluşturmayla ilgili verdiğiniz.Halil Alperen Çeşme adlı arkadaşımızın yolladığı h t m l leri dediğiniz yerlere ekledim. Genişliği de ayarladım. İkinci h t m l de yer alan; Kategori başlıkları ve linkleri de kendime göre uyarladım. Fakat en sonunda "Şablonu gör'e tıklayınca Hata veriyor. En altta kapanışta yer alan kodu kabul etmiyor. Örneğin :
    Orijinal Şablon En altta yazan " " ile sona eriyor.
    Uyarı ise, başladığınız kodla bitirin şeklinde. İncelediğim zaman hatayı göremedim. Sonda yer alan " (kod) " kırmızıya dönüşüyor ve hata veriyor.

    Çözümü nedir acaba? Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

    (Not:Şablonun nihayetinde yer alan etiketleri kabul etmediği için yazamıyorum. Ama sizin anladığınıza eminim.)

    YanıtlaSil
  24. @Yılmaz Karagöz
    Kırmızı hata mesajının nedeni kodları düzenlerken fazladan bir karakter silmeniz. HTML'de her noktalama işaretinin ve karakterin bir anlamı olduğu için çok dikkatli değiştirmelisiniz.

    YanıtlaSil
  25. Blog'ta daha önce yayınlanmış yazılarda etiket oluşturulabilir mi? Yapılabiliyorsa yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  26. Hocam,
    İnşallah aynı mesajı üçüncü defadır yollamıyorum dur. Öyle olursa lütfen diğerlerini silin. Çünkü ne zaman yayınla desem beni Google girişe atıyor ve mesaj yayınlanmadı görünüyor.
    Konu kategori ve alt kategori olayı. Önerinizi dikkate alarak,, HTML leri silip yeniden yükledim.İlk html de sadece genişiliği ayarladım. İkinci de url ve kategori başlıkları ve alt başlıkları oluşturdum. Denedim. Ana Sayfa, ve takibeden iki kategori alt kategorileri ile birlikte oluştu ve çalıştı.Devam ettim. Fakat bu sefer kapanış hatası verdi. en sondaki "/ul" yi gösteriyor ve "li" kaldırılmalıdır diyor. Oysa orijinalinde de öyle. Sorun ilk html olabilir mi? Ayar mı gerekiyor acaba? Benim yüklediğim kategori ve alt kategoriler fazla gelmiş olabilir mi?
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  27. Serdar Bey,
    Sizden bir de ricam var. Değerli görüşlerinizi öğrenmek isterdim.

    www.efesmarine.com (e-ticaret sitemiz)

    efesmarine.blogspot.com (Blog)

    Bu iki görünüşü inceleyip benden değerli görüşlerinizi esirgemezseniz çok memnun olurum.
    Saygılar

    YanıtlaSil


  28. Merhaba Serdar Hocam,
    Önceki sorularıma yanıtınızı alamadım. Kaygılandım. Sanırım çok yoğunsunuz, zamanınız olmadı.
    Gene de son bir cesaretle bir sorum daha olacak. Kusuruma bakmaz, cüretkarlığımı bağışlarsanız. Kategori ve alt kategorileri aşağıdaki gibi girdim. Kabul etmiyor kapanış hatası veriyordu. Kapanışta küçük bir deneme yaptım. Kabul etti. Fakat alt kategorileri açmıyor. Halbuki daha önce aynı şekilde olduğu halde, Ana sayfayı ve sonraki 2 kategoriyi alt kategorileri ile açıyordu ve çalışıyordu.İlavelerden sonra çalışmıyorlar. (HTML nin kopyasını eklemek istedim ama kabul etmiyor. Size nasıl gönderebilirim?)

    YanıtlaSil
  29. Çok Teşekkür ederim Banada bu bilgi yetti Sağolun

    YanıtlaSil
  30. meraba serdar bey ben daha yeni bir blog actim ve bloguma anasayfa vb eklemek istiyorum nasil yapabilirim veya bunun hakkinda bir postunuz varsa ona bakabilmem icin linkini atabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya aslında menü eklemek kolay ancak ben yazıları o menülere ekleyemiyorum sıkıntı orda

      Sil
  31. çok teşekkür ederim çok yardımız oldu. Başarılarınızın devamını dilerim. iyi günler

    YanıtlaSil
  32. Merhaba, benim sorum eğer farklı bir görüntü vermek istiyorsak menü'ye bu tema değiştirmek ile mi oluyor? Yoksa bunun kodu var mı? Teşekkürler

    http://yeserenyaprak.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  33. @Yeşeren Yaprak
    Menünün görünümünü değiştirmek için tema değiştirmenize gerek yok. Şablonun html kodlarına bazı css kodları eklemek gerekir.

    YanıtlaSil
  34. Serdar abi bu kategorilere ayırdığımız bölümün içine yazıları nasıl yazacağız?Ben bulamadımda söylersen sevinirim

    YanıtlaSil
  35. Merhaba, bana da bir konuyla alakalı yardım eder misiniz? Benim sorum var olan bir kodun içine bir link koymam gerek. bazı kodların arasına istediğim linki yazdığımda başlık oluşturmuş oluyorum. Benim problemimse bu kodlar arasına birden fazla kod koyup koyamayacağım. Yani bir başlıkta birden fazla yazım olsun istiyorum. bir den çok yazının linkini nasıl koyabilirim, neyle ayırarak? yardımcı olabilirseniz gerçekten çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  36. Yazıyı kategorilerin içine koyabiliyoruz. Peki dinlenecek şarkıyı nasıl kategori içine koyabiliriz?
    Divshare'den şarkının html kodunu aldım. Her şarkı için şarkıcının adını taşıyan bir kategori oluşturmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

    YanıtlaSil
  37. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim, ek olarak acaba "Dinamik" temasını kullanırken oluşan "Etiket" simgesini değiştirebileceğimiz bir yöntem de var mı? Çünkü "Kategoriler" yazsa da, o "Etiket" simgesi :)

    YanıtlaSil
  38. Hocam öncelikle yazı için teşekkürler çok yardımcı oldu ancak benim bir kaç sorum var.
    Etiketleri açtığımda "Hakkımda etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster" diye bir yazı çıkıyor. Bu nasıl gider?
    Ve ben herhangi bir etiketi açtığımda o etikette sadece bir yayın görüntülenmesini istiyorum. Bu blogdaki gibi :
    http://apollonguncesi.blogspot.com.tr/p/hakkmda.html
    (Yanlış anlaşılmasın, tek bir yayın için o etikete sadece bir gönderi etiketlemem gerektiğini biliyorum ancak benim demek istediğim "devamını oku" yazısı olmadan yazının tamamının çıkması)
    Açılır menü yapmayı da denedim ama menüm blog temama hiç uymadı, kaba durdu.

    YanıtlaSil
  39. Merhaba Serdar bey;

    Yazılarda etiketleme SEO için önemli. Sizin örnekte "spor" adında tek bir etiket var. Böylece yazı ilgili kategoriye gidiyor. Ancak diyelim ki birden çok etiket ismi verdik yazıya. O zaman da otomatik "spor" kategorisine gider mi?

    YanıtlaSil
  40. @Antalya'da Yaşamak
    Merhaba,
    Yazıya verdiğiniz her etiketin altında o yazı gözükür.

    YanıtlaSil
  41. Çokkkk çokkk çokkk teşekkürler günlerdir nasıl yapıldığını bulmaya çalışıyorum yazınız çok faydalı oldu ve detaylarıyla anlattığınız için de ayrıca teşekkürler :)))

    YanıtlaSil
  42. Menü kısmı bende dikey şekilde duruyor, yata şekilde durmuyor. Nasıl düzelteceğim?

    YanıtlaSil
  43. @Hayal Perest
    Üst bilgi gadgetının altında yatay olarak sürükleyin.

    YanıtlaSil
  44. Sorun halloldu, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  45. merhaba ben yazimi yazdim etiketide sizin kosterdiyiniz gibi yazdim.ama yazdigim yazi spor bolumunde gozukmuyor ancak ana sayfada tam sekirde gozukuyor.bana yardim edin
    1.yazdigim yazinin spor bolumune girdigimde de gozukmesi icin napiyim?
    2.yazi tam sekilde deyilde kisa sekilde devam butonu olarak nasil yapa bilirim?
    3.yazdigim yazinin ana sayfada baslik gibi resiminde gozukmesini nasil yapa bilirim?
    simdiden tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  46. serdar bey bloggere yazımı yazıyorum yazılarımın hepsi anasayfada gösterilmiyor,ayrıca kategorilerde de aynı sorun var nasıl halledebilirim...
    benim blogum---> http://cnntv8.blogspot.com.tr/
    şöyle olmasını istiyorum bu blog gibi---> http://video.webbilgi.org/ kategorilerden birine tıkladığımda sadece kategorideki çıkıyor ama bende yazıların hepsi çıkmıyor ayrı yerlerde çıkıyor ben bu blogun temasın kullanıyorum kısacası anasayfada yazılarım hepsi gösterilsin,ayrıca kategorilere ait yazılarda hangi etikete bağlı olanlar yazılar varsa hepsi gösterilsin cevabınızı bekliyorum...

    YanıtlaSil
  47. her yerden baktım ama bir tek sizin blogunuzdan cevap bulup yapabildim :) bende bloguma beklerim, teşekkürler :)
    inceuzunfikirler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  48. çok teşekkürler güzel yazı olmuş...

    YanıtlaSil
  49. İyi günler Serdar Bey,

    Bir sorun olacaktı. Eğer yardımcı olabilirseniz, ne mutlu bana :)

    http://johny-kenthirgreen.blogspot.com.tr/

    Yukarıdaki linkteki arkadaş, gadget eklemiş ancak bunlarda sadece belirli kategori ile ilgili yazıların görünmesini sağlamış. Bir şekilde, o menüde sadece o etiket ile ilgili seçtiği kadar yazı görünüyor. Bunu nasıl başarmış?

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  50. Kendi yorumuma cevap olarak yazayım;

    içerik takibi kısmından

    http://blogadı.blogspot.com/feeds/posts/default/-/etiketadı

    şekilde ekliyormuşuz. Öğrendim :) Ama yine de resimli hale nasıl getireceğimi öğrenemedim. Eğer ben öğrenirsem eklerim; siz biliyorsanız cevap verirseniz, sevinirim.

    YanıtlaSil
  51. Çok işime yaradı teşekkürler. Kategorilerin yazı karakterlerini ve yazı stilini nasıl değiştirebileceğimiz konusunda da yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  52. Wordpress temasına sol menüye kategoriler oluşturmak istiyorum ( buraya kadar tama) oluşturacağım kategorilerin alt kategorileri olsun istiyorum. örneğin sahibinden.com daki soldaki menülere tıklandığında otomobil sekmesine tıklandığında araç markaları menüsü geliyor , daha sonra herhangi bir marka seçtiğimizde örn: BMW seçtiğimizde sol menü değişiyor BMW başlığı altında BMW nin 3.16 3.20 vb. gibi kategorileri göseriliyor. bende bunun gibi ana sayfadaki menüde bulunun herhangi bir kategoriye tıklandığında o katogrinin sayfası açılsın ve sol menü bu göre devam etsin değişsin istiyorum İnaşllah anlatabilmişimdir. ve bu konuda fikir verebilirsen çok sevinirim iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  53. Hocam ben menü-makale bağlantısını nasıl yapacağımı anlayamadım... Yardımcı olursanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  54. Hocam yazılarımı etiketledim ancak etiketlenenleri göster dediğimde ana sayfada da tüm yayınları gösteriyor. Ben etiketlenenleri sadece menünün içinde gösterilmesini istiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  55. hocam çok teşekkür ederim sayenizde yaptım

    YanıtlaSil
  56. Merhaba, Kategorileri sayfanın yan tarafında sıraladım. Ancak ben sayfanın üst kısmında yatay şekilde olmasını istiyorum. Açıklayıcı bir şekilde anlatmışsınız fakat sayfanın üstündeki gadget tek bir tane. Bir kategoriyi atabiliyorum ama diğerlerini nereye sürüklemem gerekiyor. Bir de kategori oluşturabilmek için sadece kategori ismini etiketlemek SEO açısından olumsuzluk getirir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  57. Sorularımın cevabını biraz mantık yürüterek biraz deneyerek buldum:) Başka takıldığım biryer olursa tekrar yazarım. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  58. serdar bey saatlerdir uğraşıyorum.araştırmadığım yer kalmadı kesin çok salakça bi hata yapıyorum ama ne?yazımı etiketledim.sağda etiketler kısmında görünüyor fakat yatay menüdeki kategorilerime tıklıyorum orada yazım yok...rica etsem anlatırmısınız üstteki yatay menüye nasıl aktaracağım.ben yazımı tabanca alt menüsüne aktarmaya çalışıyorum.hiç bilmezken bir sürü şey öğrenip buralara kadar geldim.bilen için çocuk oyuncağı olsada bilmeyene baya bir iş :) ama burada tıkandım.yardım lütfen. http://havalisilahh.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  59. http://www.youtube.com/watch?v=TZllSg3_xYA burdaki videodan buldum arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  60. serdar bey yeni kurucuyum yardım lütfen

    YanıtlaSil
  61. Merhaba Serdar Bey
    Yaklaşık 3 gündür bu kategoriler hakkında sorunum var. Saatlerce başında oturup farklı yöntemler denesemde olmadı.Üstte zaten kategorilerim var fakat yayınladığım yazılara etiket yapıştırmama rağmen sekmelere tıklandığında hiç bi yer açılmıyor olduğu gibi sayfa duruyor.
    www.siskocupcake.blogspot.com.tr
    Lütfen beni bu dertten kurtarın kaç gündür ne yaptıysam olmadı :(

    YanıtlaSil
  62. Merhaba

    Benim bir sorum olacaktı Benim şuan kasnak modelleri ile ilgili bir blog sayfam var

    http://elisikasnak.blogspot.com/

    ama başka şeylerde eklemek istiyorum örnek yemek tarifleri ben bunu ekleyince pecetelerle yemek tarifleri karışacak ayrı bir şey acıp ayrı ayrı paylaşımda bulunamıyormuyum bunu nasıl ayarlayabilirim farlı bir blog acıp bunamı yönlendirmem gerekiyor

    YanıtlaSil
  63. Allah razı olsun yaptım nediyim :)

    YanıtlaSil
  64. merhaba ben tuğçe.blog web gibi konularda hiçbir bilgim olmadan uzun zamandır düşündüğüm blog işine kalkıştım.Hayalimdeki güncel blogu yaratmaya çok az kaldı sayenizde okuyarak izleyerek okadar çok şey öğrendimki fakat bir noktada tıkandım bana yardımcı olun lütfen.Hareketli olan kategori çubuğunu bloguma ekledim html ayarlarını yaptım fakat dinamik şablonda olmadığını yazılarınızdan öğrenince blogumu komple değiştirip düz şablona çevirdim.Geçmişte yazdğım ve bundan sonra yazacağım yayınları ne yaptıysam kategori çubuklarındaki başlıklara entegre edemedim.Kodlardan yapabilirim diye yayın başlıklarını kategori başlıkları ile aynı yapıp aynı etiketi verdim yinede başaramadım.Son bir hafta kadardır bununla uğraşıyorum lütfen altından nasıl kalkarım bir yol gösterin..Simdiden bugüne kadar öğrendiklerim öğreneceklerim için teşekkürler

    YanıtlaSil
  65. Allah sendden razı olsun senin sayende yaptım.Çok teşekkürler seni severek takip ediyorum

    YanıtlaSil
  66. bu bende olmadı nedense gene dikey sıralandı

    YanıtlaSil
  67. merhaba hocam ben blogumda tema kullanıyorum yerleşim kısmında ise düzenleme yapamıyorum yani temanın sabit yerleşimi var ama kategori yok nasıl yapabilirim

    YanıtlaSil
  68. Teşekkür ederim.
    Çok yararlı oldu.

    YanıtlaSil
  69. hocam benım sormak ıstedıgım bısey var bakın hocam ben oyler bır sey ıstyorum ki ve bunu bır turlu yapamadım ,benım olsutrdugum her yazı ana sayfada gorunmelı etıketler gıbı ama self url seo dostu olacak bunu ,etiketlere tıklandıgında site.blogspot.com/search/label/acı%20sözler bu sekıl olmasın . bunu nasıl yapabılırız

    YanıtlaSil
  70. merhaba hocam kolay gelsin bir blog açtım sayfalar vs sorum şu ben bi sayfada paylaşım yaptığımda otomatık anasayfa da devamını oku şeklinde bi paylaşım çıkmasını istiyorum bir türlü beceremedim kafam allak bullak oldu bi bakarsanız memnun olurum http://deltadpro.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  71. Serdar bey merhaba, ben etiketlerimi sidebar olarak değil de yukarıda sayfalardan birinin altında göstermek istiyorum bu mümkün müdür? Mümkünse nasıl olur? Yardımınıza şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  72. Serdar bey merhaba, ben etiketlerimi sidebar olarak değil de yukarıda sayfalardan birinin altında göstermek istiyorum bu mümkün müdür? Mümkünse nasıl olur? Yardımınıza şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  73. Acaba rengini değiştirebilir miyiz? Çok acil!!

    YanıtlaSil
  74. Hocam Merhabalar bir kategoriye alt kategori nasıl yapılır onu acil olarak yazarmısınız

    YanıtlaSil
  75. Gerçekten de iyi ki varsınız diyorum blog hocam:) Benim gibi bir acemi için bile gayet anlaşılır ve sade bir dille anlatıyorsunuz, çok teşekkür ederim emekleriniz için.

    YanıtlaSil
  76. Çok faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  77. Serdar Bey sayenizde silip tamamen kenara bıraktığım bloğuma yeniden hayat verdim. Paylaşımlarınız için teşekkürler. TeknoOda

    YanıtlaSil
  78. Çok işime yarayacak , teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  79. hocam aynen dediğiniz gibi yaptım,üst tarafta başlıklar oluştu.görüntü güzel.
    ANCAK yayınlarım sadece ana menüde çıkıyor.yani spor başlığında tıkladığımda veya diğerlerine yayınlarım çıkmıyor neden.kafayı yicemmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynı probleme takıldım bir türlü cozemiyorum.Bulursaniz banada bilgi verirmisiniz

      Sil
  80. evet yaptım.yayınlarınızın etiket kısmında hangi menüde görünmesini istiyorsan o menünün adını yazınca çıkıyor

    YanıtlaSil
  81. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  82. Hocam Çok Saolun Şimdi Daha İyi Bir Hale Getireceğim Bloğumu http://threegamershouse.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  83. slm Serdar bey verdiyiniz bilgiler ışığında blogger ın kendi deyil de yine sizlerin verdiği kodlarla resimli etiket uygulaması yaptık fakat burada istediğim bu resimli etiket uygulamasına örneğin çorbalar dedim ben bu gadget başlığına tıklandığındada ilgili yazıların yani örn. çorbayla ilgili tüm yazıları görmek istiyorum böyle birşey mümkünmü eyer oluyorsa yardımcı olabilirmisiniz mail adressim esudur@gmail.com teşekkürler

    YanıtlaSil
  84. http://realfantazi.blogspot.com.tr/
    Hocam sitemde Business Fashion Sports Games Kategorileri var paylaştığım konuları bu kategorilerde görünmesini nasıl sağlayabilirim.Kısacası teknolijo ile ilgili bir şey paylaştım misafir technolojiye tıklayınca o cins haberler çıksın

    teşekkürler

    YanıtlaSil
  85. Yapıyorum Anasayfaya da ekleniyor bakın isterseniz http://teknolojiyam.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  86. Merhabalar, öncelikle konuyla çok alakalı olamasa da en yakın bunu bulabildim. Ben başlığın altında yatay sabit sayfa oluşturdum fakat bunlar sayfanın soluna bitişik şekilde duruyor. Ben bunları nasıl sağa alabilirim acaba? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  87. merhaba, ben iki ayrı arşiv kolonu oluşturmak istiyorum. iki ayrı başlık altında. bunların metinlerini ayrı ayrı nasıl girmek gerek acaba?
    teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  88. Serdar Bey Ben mesela blog yaziyorum paylasiyorum bu yazi nasil istedigim kategoriye gidecek. etiket seklindee olmuyor

    YanıtlaSil
  89. Çok güzel ve Açıklayıcı bilgi olmuş, Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  90. teşekkür ederim açıklamalarınız için kolay gelsin

    YanıtlaSil
  91. biraz inceleyip uygulicam teşekkürler...

    YanıtlaSil
  92. Hayır permalink yapısı değişmez. BLogger panelindeki özel yönlendirmeler kısmından http://bloghocam.blogspot.com/yazı şeklinde yönlendirme yapılır sadece

    YanıtlaSil
  93. Yaptım ancak başka bloglarda bu kategorileri düzenlemişler. Onlarda daha farklı ve güzel görünüyor. Onu nasıl yapabilirim?

    YanıtlaSil
  94. http://winxclubturk.blogspot.com.tr/ Bloğumuzu aynı bunun gibi yapmak istyoruz yardımcı olun lütfen!!! http://winxturkey.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  95. hakkında sayfası oluşturmak ve menüye bağlamayı sesli olarak anlatmaya çalıştım
    https://www.youtube.com/watch?v=daS5upMyd_U

    YanıtlaSil
  96. Hocam sayfalardan yeni sayfa açtım ikinci kayıtı nasıl ekleyebilirim?

    YanıtlaSil
  97. Cok tesekkurler hocam, bloğa devam :)

    YanıtlaSil
  98. Hocam ellerinize sağlık. Öyle açıklayıcı bir anlatım olmuş ki, bir anda hallediverdim. Ancak kategori görünsede yalın bir şekilde görünüyor. Onu da sizin kategoriler gibi göz alıcı yapabilmek için, neler yapmalıyız bilgi verir misiniz?

    YanıtlaSil
  99. Hocam merhaba ben bloğuma üst menü ekledim ancak paylaşımlarım etiket yapmama rağmen bir türlü ilgili sekmelerde gözükmüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim uğraşmaktan bi hal oldum çünkü. :)

    YanıtlaSil
  100. Yaptım ama sadece ilgili kategoride gözükmesi gerekirken ana sayfadada gözüküyor sorun ne ?

    YanıtlaSil
  101. Çok çok teşekkür ederim.. Sayenizde sayfamı düzenleyebildim.

    YanıtlaSil
  102. Hocam bende bir sürü etiket var onlar çıkıyor ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  103. Merhaba Serdar bey, benim de sorunum bazı arkadaşlarla aynı ama çözümü paylaşılmadığı için soruyu tekrar edeceğim. örneğin katagori ismi 1 yaş aktivitesi buna ait yazıları etiketliyorum ama aynı katagori başlığı altında listelenmiyor ana sayfada gösteriliyor.daha önce başka katagoride yaptıklarım listelenirken yeni katagorilerim listelenmiyor nerde hata yapmış olabilirim.

    YanıtlaSil
  104. serdar hocam rica etsem yardımcı olurmusunuz. etiket yaptım sorun yok onlarda ama menülerde sıkıntı var . menülere tek tek tıklayınca sıkıntı yok ama sayfayı kapatıp yeniden giriş yapınca her seferinde her paylaşım anasayfada gözüküyor . napabilirim acaba uğraşıyorum ama yok yani boşuna. katogarilerde farklı etiketler aynıda değil.s

    YanıtlaSil
  105. merhaba, kullandığım şablonda zaten menüler vardı bunları kendime göre düzenledim ama maalesef yönlendirmeyi yapamıyorum. Daha önce etiketler gadgeti ekleme yöntemi sunduğunuz yazıyı okudum, yaptım da fakat ben şablondaki asıl menüyü kullanmak istiyorum. Bloguma bakabilirseniz anlatamadığım şeyi siz anlarsınız zaten :(

    http://plutonbigezegendir.blogspot.com.tr/

    yardımcı olursanız memnun olurum, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Blogunuza baktım ama yönlendirme ile ilgili bir sorun göremedim.

      Sil
  106. Şablona ait kategorileri kaldırdım sizin öğrettiğiniz gibi yaptım. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  107. ben 1 günlük çalışmam sonucu yapamadım . ikinci kodu bir türlü ctrl+f den bulamadım. atıyorum meyveler kategorsinin altına elma(ilk sekme) portakaal(ikinci olarak) gibi sekmeler eklemek istedim olmadı:(

    YanıtlaSil
  108. ÜST KATEGORİLER BÖLÜMÜMÜN HER BİRİNE YAYINLARI ATMAK İSTİYORUM FAKAT OLMUYOR VİDEOLAR İZLEDİM HTML KODLARI İLE YAPIYORLAR KATEGORİ ARATIYORLAR BULUYORLAR SONRA KOPYALA YAPIŞTIR İLE YAPIYORLAR AYNI ŞEYİ DENEDİM OLMADI YAYINLARIMI KATEGORİ MENÜLERİNE GÖNDERMEK İSTİYORUM YARDIMCI OLURMUSUNUZ ?

    YanıtlaSil
  109. Blog hocam çok teşekkür ederim, siz gerçekten harika bir rehbersiniz

    YanıtlaSil
  110. Çok yararlı oldu benim için.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  111. Kardeşim Solasın Kaç Gündür Şunu Arıyordum Senin Sayende Bulabildim @EnİyiBlogBlogHocam

    YanıtlaSil
  112. Merhaba, etiketleme yaparak kategori oluşturum fakat ana sayfada ekstra resim oluştu. neden kaynaklanabilir? kullandığım temadan mı olmuyor bakabilir misiniz?
    https://morrrpapatya.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet temanızın bir özelliği o. Yazı adediniz arttıkça o resmin yanına yenileri eklenecek.

      Sil
  113. slm blok yazımda tum yazılar buyuk harfe dondu bunu nasıl duzeltırım.

    YanıtlaSil
  114. elinize sağlık hocam çok yararlı yazı olmuş. birde bloggerda sayfalar sekmesi ne işe yarıyor bununla ilgili bir paylaşım yaparsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  115. Hocam o zaman etiket koyamayacakmıyız ?

    YanıtlaSil
  116. Hocam benim bir kaç sorum olacaktı? Yazılarımıza etiket verdik bu etiketleri ayrı ayrı sınıflandırmak Örneğin;
    xxxxxxx etiketinin altında xxxxxx yayınları olmazsı zzzzzz yayınlarının altın zzzzzz yayınlarının olması.
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx etiketi zzzzzzzzzzzzzzz etiketi
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx yayınları zzzzzzzzzzzzzzz yayınları
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx yayınları zzzzzzzzzzzzzzz yayınları
    bunun altından bir türlü kalkamadım. önceki temamda vardı çokta zengin içerikler yayınlıyordum. Bunda da olmasını istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.Hangi kodları ekleyeceğim nasıl yapacağım bilmiyorum.
    İkinci sorum ise şu;
    Benim temamdaki yayınları direkt olarak açılmıyor illaki yazının başlığına tıklamak gerekiyor. Resimlere tıklayınca yayınların direkt olarak açılmasını nasıl yapabilirim, Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. http://tekno-talk.com site adresim

    YanıtlaSil
  117. Merhaba, Ellerinize sağlık. Yeni bir Blogger kullanıcısı olarak yazınızdan oldukça istifade ettim. Etmeye de devam edeceğim. Selamlar.

    YanıtlaSil
  118. Hocam hazır temalardaki "önemli" temasını kullanıyorum. Bu dediklerinizi uyguladım ama "kategoriler" bölmesi sizin resimdeki gibi sıralı bir şekilde görünmüyor, kategoriler sekmesine basınca aşağı doğru sekmeler halinde açılıyor. Böyle olmasını istemiyorum, ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  119. Klavyenize sağlık haftalardır bu konuyu bilen birini arıyordum. Blogumun kategoriler kısmına sahip olması tamamen sizin eseriniz. Saygılar güzel akşamlar!

    YanıtlaSil
  120. Hocam öncelikle yazı için teşekkürler.ben hazırladığım listede hakkımda kısmının solda durmasını istiyorum fakat alfabetik sıralandığı için ortada duruyor.Bunu nasıl çözebilirim?yardımcı olursanız çok sevinirim,kolay gelsin:))
    https://hercee.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  121. Serdar Bey merhaba
    Sitemle ilgili bir sorunum var. Bir türlü çözemiyorum. Etiketler gadgeti eklemeye çalışıyorum. Ama ister dik ister yatay koyayım. Olduğu halde Blogumda görünmüyor. Ne yapabilirim.? Yardımcı olursanız sevinirim :)
    https://www.kisnisotu.com/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.