Sosyal İmleme Ve Faydaları

İmleme olayını hepiniz biliyorsunuz sanırım. Tarayıcılara göre “sık kullanılanlar, favoriler, yer imlerim” gibi isimler altında beğendiğimiz ya da daha sonra ziyaret etmek istediğimiz siteleri bir arada toplarız. İşte buna imleme diyoruz. Peki bunun sosyali nedir?

Sosyal İmleme Nedir?

İletişim ve etkileşime dayalı bir dünya olan sosyal medyanın temel taşlarından biri olan sosyal imleme, imlenin sosyal halidir. Açıklamak gerekirse beğendiğiniz, önerdiğiniz siteleri imlemekle kalmaz, bunları diğer internet kullanıcılarıyla paylaşırsınız.

Sosyal imlemenin temel amacı favori sitelerinizi beli bir düzen dahilinde saklamaktır. Bunu tarayıcınızın favoriler klasörü yerine bir internet sitesinde yapmanın da belli avantajları vardır. Örneğin her bilgisayardan ve her tarayıcıdan yer imlerinizi görebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey internet bağlantısıdır.

Sosyal İmlemenin Faydaları Nelerdir?

SEO yani blogunuzun arama motoru görünürlüğünün artması açısından sosyal imleme sitelreinin önemi büyüktür. Sosyal imlemenin blogunuza faydalarından kısaca bahsetmek gerekirse;

- Index Hızı: Arama motorlarından organik trafik kazanmak istiyorsanız blogunuzun tam ve hızlı bir şekilde inekslenmesi çok önemlidir. Sosyal imleme siteleri blogunuzun hızlı indekxlenmesine yardımcı olur.

- Backlink: Blogunuzun arama sonuçlarında sıralamasına etki eden en önemli faktörlerden biri backlinklerdir. Sosyal imleme sitelerine blogunuzu ekleyerek ücresiz olarak backlink kazanabilirsinz.

- Trafik: Yeni siteler keşfetmek isteyen kullanıcıların sosyal imleme sitelerini ziyaret ettiklerini düşünürsek blogunuza trafik sağlamanıza da yardmcı olacaktır.

Türkiye’de Sosyal İmleme

Daha önce az zamanda çok ziyaretçi getiren siteleri yazdığım yazımda sosyal imleme sitelerinin çok işe yarayacağından fakat Türkçe sosyal imleme sitelerinin yetersizliğinden bahsetmiştim. Yeni kurlan bir sosyal imleme sitesi olan Reklamsiniz dikkatimi çekti ve hazır sosyal imleme konusuna değinmişken bu siteden bahsetmeden geçmek istemedim.

reklamsiniz
Reklamsiniz.com aslında bir sosyal imleme sitesinden çok daha fazlası. Blogunuzu tanıtabileceğiniz, diğer blogları oylayabileceğiniz, yorum yazabileceğiniz bir sosyal platform.

Reklamsiniz’e Kayıt Olma Ve Site Ekleme

Reklamsiniz kayıt sayfasına giderek ücretsiz kayıt olabilirsiniz. Kayıt formunu doldurduktan sonra sizden sitenizi başlığını yazmanız istenecek. Buraya site başlığını yazdıktan sonra en önemli kısımlardan biri olan site detayları sayfası açılıyor. Blogunuza daha çok trafik çekmek için kategoriyi, açıklamayı ve etiketleri dikkatli yazmalısınız.

Kullanıcı Puanları Ve Sosyalleşme

Reklamsiniz’in sıradan bir sosyal imleme sitesinde çok daha fazlası olduğunu söylemiştim. Siteye kayıt olduğunuzda sağ üst köşede 100 puanınız olduğunu göreceksiniz. Blogunuzu eklediğinizde ise +20 puanınız daha oluyor. Bunu da reklamsiniz kullanıcıları arasında bir nevi oyun gibi düşünebiliriz. 

Reklamsiniz.com sayesinde sosyal imlemenin avantajlarının dşında yeni siteler keşfedebilecek, trafiğinizi arttırablecek, yorumlar ve oylar sayesinde keyifli vakit geçirebileceksiniz.

27 yorum:

  1. ilgincmiş.. hemen kayıt oldum ;)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir projeye benziyor :) denemekten zarar gelmez :)

    YanıtlaSil
  3. Hemen ekliyorum sitemi gene güzel bir yazı sağolun hocam

    http://razorgamingtr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Hocam, sizi farklı kılan da bu özelliğiniz. Hiç bir blog sizden daha önce bir yeniliği duyuramayacak mı? Emeğinize sağlık. Tüm blogcu arkadaşlar adına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.

    YanıtlaSil
  5. cidden güzel bir proje güzel düşünce...

    YanıtlaSil
  6. Sizin sayenizde yeniliklerden haberimiz oluyor. Teşekkürler blog hocam

    YanıtlaSil
  7. Herkese hayırlı olsun... Size de çok teşekkür ederim Serdar Bey...

    YanıtlaSil
  8. Serdar bey size sormak istediğm kişisel bi durum var, yardım edebilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  9. @tayfun kara
    İletişim formundan sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  10. Güzel bir proje hemen kayıt oluyorum.

    YanıtlaSil
  11. Kendi bloğumu ekledim faydasını görebilecek miyiz bakalım

    http://apk-paylas.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  12. Çok faydalı bir paylaşım yapmışsınız. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Hemen kaydımı yaptım:)

    YanıtlaSil
  13. Çok faydalı bir yazı olmuş,bilgi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Güzel bir yazı olmuş, kendi blogumu ekledim teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. teşekkürler çok faydalı bir yazı

    YanıtlaSil
  16. Teşekkürler, güzel siteymiş.

    YanıtlaSil
  17. Kesinlikle deneyeceğim çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  18. Hocam bana üyelik onayı gelmedi?

    YanıtlaSil
  19. Bende sitemi ekledim teşekkürler ..

    YanıtlaSil
  20. Değerli paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  21. Gerçekten çok beğendim bu reklamsiniz.com'u. Hem kullanışlı hemde diğer siteleri değerlendirebilmek oldukça farklı bir özellik olmuş diğer tanıtım sitelerine nazaran. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  22. pagerank 0 hocam işe yaramaz diye düşünüyorum belki ileride :)

    YanıtlaSil
  23. Siteme ekledim teşekkür ederim hocam

    YanıtlaSil
  24. Bu siteye sitelerimi eklediğimde sitelerim aramalarda gayet güzel çıkıyor güzel bir imleme sitesi

    YanıtlaSil
  25. ücretsizi yokmu https://definebilimi.com/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.