Hazır Sosyal Paylaşım Eklentileri

Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen sosyal medyayı, bloglarımıza da çeşitli şekillerde entegre etmemiz gerekiyor. Gerek ziyaretçi getirmesi, gerek de Google’a sinyaller göndererek yazıların hızlı indexlenmesini ve SERP performansını arttırması açısından, sosyal paylaşım butonları blogların olmazsa olmaz eklentilerinden.

Blog yazılarını okuyan kişilerin, bu yazıları kolayca sosyal medyada paylaşmasını sağlayan butonlara olan ihtiyaç ve talep artınca, bu butonları kolayca oluşturmanızı ve blogunuza eklememizi sağlayan siteler de artmaya başladı. Bunlardan en popüler 4 tanesini sizlere tanıtmak istiyorum.

1. AddThis

Bu alandaki en eski 2 siteden biri olan AddThis, kendini güncellemeyi başardı ve şuanda kullanıcılara sunduğu 5 farklı sosyal eklentisi var.Bunlar:


- Paylaş butonları: 4 yatay, 3 de dikey versiyonu olan paylaşım butonlarını özelleştirerek hangi butonların gözükmesini istediğinizi belirleyebiliyorsunuz.

Addthis paylaş butonları
- Takip butonları: Sosyal apğlardaki hesaplarınıza link vererek kullanıcıları buralara yönlendrmenizi sağlayacak takip butonlarını AddThis ile kolayca oluşturup blogunuza ekleyebiliyorsunuz. Yatay ve dikey versiyonlarda büyük ve küçük ikon seçenekleri var.

addthis takip et butonları
- Hoşgeldin çubuğu: Blogunuza girildiğini sayfanın üst tarafında açılan ve içerisine istediğiniz sosyal ağın takip ya da paylaş butonları ile istediğiniz sayfaya link ekleyebileceğiniz, bir nevi “call to action” barı diyebiliriz. Renkleri de blogunuzun tasarımına uygun hale getirebiliyorsunuz.

addthis hoşgeldin barı


- Trend içerikler: Günün, haftanın veya ayın en çok paylaşılan içeriklerini listeyen bu eklentiyi kullanabilmeniz için AddThis paylaş butonlarını blogunuz eklemiş olmanız gerekiyor. O butonlar ayyesinde en çok paylaşılan yazılar otomatik hesaplanıyor ve ziyaretçiye “trend” olarak öneriliyor. Kaç yazı gösterileceğini ve görünümünü belirleyebiliyorsunuz.

addthis trend içerikler


- Akıllı katmanlar: Blogunuzu tek tıklamayla ekleyebileceğiniz 4 farklı katmandır. İsterseniz hepsini ekleyebilir, isterseniz işinize yaramayacakları kaldırabilirsiniz. Neler bu katmanlar? Sağ üst köşede açılır kapanır takip butonları, sayfayla hareket eden paylaş butonları, sayfayı aşağı kaydırdığınızda otomatik açılan öneri kutusu ve sayfanın en altında önerilen içeriklerin yer aldığı 4 adet kutu. Demoyu incelemek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

addyhis smart layers

 

 

2. ShareThis

AddThis’le birlikte en eski sitelerden biri olan ShareThis’in sosyal paylaşım butonlarını 3 adımda blogunuza kolayca ekleyebilirsiniz.

1. adımda sitenizin hangi platformda olduğunu seçmeniz istenir.
2. adımda butonların stilini seçmeniz istenir. 3 farklı stilden birini seçebilirsiniz.
3. adımda ise hangi butonların yer almasını istediğinizi belirlersiniz.

sharethis

Son olarak get the code butonuna basarak kodunuzu ve blogunuza nasıl eklemeniz gerektiğini görebilirsiniz.

3. Flare

En yeni ve en ilginç sitelerden biri olan Flare ile sosyal paylaşım butonlarını blogunuza eklemek eğlenceli ve çok kolay. Çok şık ve orijinal bir tasarıma sahip  olan Flare sosyal paylaşım butonlarını yazı başlığının altına mı, yazının sonuna mı, ortaya mı, sağa mı, sola mı ekleyeceğinizi ayarladıktan sonra sürükle bırak tekbiği ile kolayca blogunuza ekleyebiliyorsunuz.

flare
Flare’de ücretsiz hesap açtıktan sonra +New butonuna tıklarak yeni bir flare oluşturmaya bşlayabilirsiniz. Gösterilecek sosyal paylaşım ikonlarını, blogunuzun neresinde gözükmeceğini ve renklerini anlık olarak blogunuzun üzerinde görebilirsiniz. Son haline karar verdikten sonra da blogunuza uygulayabilirsiniz.

4. Markerly

Sadece blog yazılarınızın değil, blogunuzdaki resimlerin ve yazının içerisindeki belli bir yerin sosyal ağlarda paylaşılmasını da sağlayan Markerly, bu özelliği diğerleri arasında ön plana çıkıyor.

markerly

Markerly’nin widget oluşturma sayfasına gittiğinizde sayfa, görsel ve metin paylaşım butonlarından hangilerini istediğinizi ve renklerini seçtikten sonra size verilen kodu blogunuzun </body> taginin üstüne eklemeniz yeterli.

38 yorum:

  1. Güzel paylaşım hocam,herkesin aradığı geniş çaplı bilgi olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Linkler 8 blog olmuş 10 tane değilmiydi :)

    YanıtlaSil
  3. @Ayşe'nin Mutfağı
    Çekilişte çıkan 10 as, 10 da yedek kişiye bilgi maili gönderdim, sadece bunlar geri dönüş yaptı.

    YanıtlaSil
  4. Bilgi için teşekkürler. Düşününce çok mantıklı geldi. Bu açıdan hiç bakmamıştım.

    YanıtlaSil
  5. hocam çok iyi bir paylaşım olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Flare ve markerly' i bilmiyordum. Flare daha hoş görünüyor. AddThis' i kullanıyorum. Onun dışında Shareaholic te kullanıyorum. Daha doğrusu üye olmuştum ama kullanmıyorum. Bir de Wibiya var onu da unutmamak lazım.

    YanıtlaSil
  7. Hocam bir sorum olacaktı, bu facebook beğene tıklayınca altta paylaşma kutucuğu çıkıyor bazı yazılarımda bu kutucukta resim çıkmıyor. Beğenince facebook sayfasında da resmi çıkmıyor o yazıların. neden olur nasıl düzeltilebilir

    YanıtlaSil
  8. Hocam biraz alakasız bir sorum olacak kusura bakmayın . Ben bir moda bloğu açtım 3 hafta kadar oldu . Ben yayınladığım konularin alt alta degilde yan yana 3 konu olmasını sonrada alta geçerek aynı şekilde devam etmesini istiyorum 1 haftadır bunu araştırıyorum ama bulamadım yardımcı olursanız gerçekten çok sevinicem . Bloğumun temasına bakmak isterseniz adresim http:// canselkc.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  9. Ayrıca add this' in akıllı katmanları hoş olsa da eksik yanı görünecek siteleri belirlemenize izin vermiyor. Kaç adet site gösterileceğine sanırım ayarlayabiliyorsunuz ama o sitelerin hangisi olacağını ayarlayamıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  10. Güzel eklentiler var.Sanırım şu Twitter eklentisini kullanmam gerekiyor.Facebook sayfamda takipçim var ama Twitter'da pek yok.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. M.Hüseyin Yıldırım7 Mayıs 2014 09:51

    Gene çok bilgilendirici, özet ve sonuç itibarı ile değer yaratan bir yazı olmuş .
    Emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Blogunuzu beğeniyorum. Güzel bilgiler için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. Serdar Bey çok teşekkürler faideli bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Serdar Hocam. Yukarıdaki AddThis Paylaşım eklentisini kurdum. Ön İzlemede görünüyor. Fakat bir sorun var ve çözemedim. Yardımınızı rica ediyorum. Ya da bu sorunu çözmüş bir arkadaşımızdan yol göstermesini beklerim. Blogger'ın Paylaşım butonları da altta görünmeye devam ediyor. Ön izlemeden Blog görüntelemeye geçince, AddThis'inki kayboluyor. Yalnız Blogger'ınki görünüyor. Yerleşimden Blog Yazılarını düzenleden, Blogger'n paylaşım butonlarını gösterme dediğimde, hepsi kayboluyor. AddThis butonları gene görünmüyor. Göster dediğimde, Ön izlemede hepsi görünüyor ama blog görüntülenince AddThis kayboluyor ve sadece blogger butonları kalıyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Aydınlatırsanız çok sevinirim. Saygılar, iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  15. Emeğinize sağlık Flare'ye bayıldım

    YanıtlaSil
  16. Güzel ve aydınlatıcı bir yazı olmuş. Share This kurulumu hızlı ve kullanımı kolay.

    YanıtlaSil
  17. bırak tekniği yazacağınız yere bırak tekbiği yazmışsınız düzeltmenizde fayda var

    YanıtlaSil
  18. Hocam AddThis PRO versiyon istiyor olmuyor, üye oluyorum ama PRO versiyon olun diyor... :(

    YanıtlaSil
  19. okadar aradım internette sadece sizin paylaşımınız faydalı oldu teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. Tam konuyla ilgili bilgi ararken yine blog hocam yardıma koştu. Serdar bey flare sitesini aradım ama birçok sayfa çıkıyor flare adında hangisi olduğuna emin olamadım. Siz linkini biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
  21. @D. Soygul
    Adres şu:
    http://filament.io/flare

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkür ederim bu html isi beni çildirtacak ama inat ettim ögrenmeye çalisiyorum. Sevgiler.

      Sil
  22. Merhabalar blog hocam.Yaklaşık 1 seneyi aşkın bir süredir amatörce http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/ blogumda yazıp paylaşıyorum.Tamamen kendi çabalarımla biraz da sizin siteniz destekli blogumu geliştirmeye çalışıyorum.Bloguma ait bir instagram sayfası hazırladım.Ama blog yazılarımın altına instagramda paylaş butonu oluşturamıyorum bir türlü.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  23. Blog hocam bir konuda daha yardımınızı istiyorum.Blog yazılarımı cep telefonu haricinde bilgisayardan nasıl instagrama eklerim?Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  24. Yazı için teşekkürler,instagram paylaşım eklentiside olsa,ben bulamadım bildiğin varsa paylaşabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  25. Merhaba,
    Hangilerinin ücretsiz, veya reklamsız olduğunu da yazarsanız daha iyi olur bence, zira benim aradığım ilk alt bilgi o oluyor. :)

    YanıtlaSil
  26. benim önceden çıkıyordu şimdi çıkmamaya başladı çözemedim.

    YanıtlaSil
  27. akıllı katmanlar çok güzel de nasıl yapacağız???
    thegoodwish.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  28. hocam ben flare'de kodumu oluşturdum ama html'me ekleyemiyorum hata çıkıyor. nasıl ekleyeceğim. yardım eder misiniz?

    YanıtlaSil
  29. gerçekten güzel eklentiler işe yarar :)

    YanıtlaSil
  30. Benim gibi kod bilgisi zayıf olan biri bile başardı eklemeyi.Teşekkürler geniş ve güzel paylaşımınız için.

    YanıtlaSil
  31. Eklenti gerçekten çok kaliteli ve işe yarıyor çok teşekkür ederim. Sayenizde yazılarımız kolayca yayılıyor.

    YanıtlaSil
  32. Teşekkürler Hocam. Faydalandım

    YanıtlaSil

  33. Bursa'da bulunan kombi servisleri, şehirdeki ev sahiplerinin kombi bakımı, onarımı ve arıza durumlarında destek alabilecekleri önemli bir kaynaktır. Profesyonel ekipleriyle donatılmış olan bu servisler, kombi kullanıcılarının konforunu ve güvenliğini sağlamak için hızlı ve etkili çözümler sunarlar. Kombi servisleri genellikle acil durumlara 7/24 müdahale edebilirler ve kombi bakımı gibi düzenli hizmetleri de sunarak cihazların ömrünü uzatırlar. Bursa'daki kombi servisleri genellikle güvenilir, profesyonel ve müşteri odaklı hizmetleriyle bilinirler, böylece şehirdeki kombi kullanıcıları için güvenilir bir destek sağlarlar.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.