Daha Fazla Retweet Almanın Yolları

Blog Hocam’ın Twitter hesabını takip edenler çok aktif olmadığımı bilirler. Kişisel bir hesabım olmadığı için Twitter’a mobil cihazlardan da bağlanmıyorum. Blog  Hocam’da yayınlanan yeni yazıları, gelişmeleri, beğendiğim içerikleri, bazen de o an aklıma gelen bir ipucunu paylaşıyorum.

 

Attığım tweetlerin hemen hepsi dijital dünyayla ilgilenenlere yönelik olsa da bazıları defalarca retweet ediliyor, bazılarında ise paylaştığım link bile tıklanmıyor.

 

İnternette bulduğum çeşitli Twitter analiz araçlarını (ilerleyen zamanlarda bu araçları paylaşacağım) kullanarak en çok retweet edilen tweetlerimin listesi çıkardım. Bu tweetleri inceledim ve neden diğerlerinden çok retweet edildiklerini anlamaya yönelik bir çalışma yaptım.

 

Benim gibi kişisel değil, blogu için Twitter hesabı olan ve bu yönde tweetler atan kullanıcıların daha fazla retweet almaları için önerilerim…

 

retweet

 

1. Mention Kullanın

 

Tweetlerde mention kullanmak, o tweetin viral etkiyle yayılmasını sağlayabiliyor. Ünlü bir Twitter kullanıcısından veya binlerce takipçisi olan bir kuruluştan bahsederken o hesabı mentionladığınızda retweet edilme ihtimali çok yüksektir.  Retwet sayesinde o hesabı takip eden binlerce kişiden de tweetinizi retweet eden mutlaka olacaktır.

 

2. Kısa Linkler Kullanın

 

Lİnk içeren tweetlerin daha çok retweet edildiği çoğu araştırmada ortaya çıkan bir sonuç. Ancak benim incelemem de şöyle bir durum var: linkleri kısaltarak tweetin sonuna eklediğimde hem tıklanma, hem de retweet edilme oranı artıyor. İnsanlara bilgi, belge, haber veren web sayfalarının linklerini kısaltarak paylaşırsanız daha çok retweet edilecektir.

 

3. Siz De Retweet Edin

 

Tweeterinizin retweet edilmesini istiyorsunu ama siz bunu ne kadar yapıyorsunuz? Özellikle karşılıklı takipleşmenin olduğu hesapların tweetlerini retweet ettiğinizde onlar da iade i retweet yapacaktır. Bunun altında yatan şeyin psikolojik olduğu tahmin ediyorsunuz sanırım.

 

4. Hashtag Kullanın

 

Twitter’ın sembolü olan hashtagler her faaliyette olduğu gibi retweet almakta da çok işe yarıyor. Tweetinizin ilgli kullanıcılar tarafından farkedilip retweet edilmesi için 3 taneyi geçmeyecek şekilde hashtag eklemenizi öneririm.

 

5. İsteyenin Bir Yüzü…

 

Bazı tweetlerimin başına veya sonuna “RT Lütfen!” şeklinde bir call to action eklemişim. Ve yardımsever bazı takipçilerim bu çağrıma kulak verip retweet etmişler. Daha fazla retweet almak için belki en ilkel yöntem işe yarıyor :)

 

6. Tweet Uzunluğunu Optimize Edin

 

Çok kısa ce çok uzun tweetler pek sevilmiyor ya da dikkat çekmiyor sanırım. Hem dijital analiz şirketleriin araştırmalarından, hem de benim gözlemlerimden yola çıkarak ideal tweet uzuynluğunun 71-100 karakter arası olduğunu söyleyebilirim. Bu uzunluktaki tweetlerin retweet edilme şansı daha yüksek.

 

7. Zaman Ayarlı Tweetler Gönderin

 

Ben de olduğu gibi sizde de farklı yaşam tarzındanve meslek grubundan takiçiler mutlaka vardır. Her kesmin farklı onkline gün ve saati olabilir. Dolayısıyla tweetlerinizi farklı gün saat dilimlerine programlayarak gönderirseniz retweet edilme ihimali artar.

 

8. Görsel Kullanın

 

Yapılan araştırmalar görsel kullanılan tweetlerin, kullanılmayanlara göre 2 kat daha fazla retweet edildiğini tespit etmiş. Gerçekten de görsel eklediğim tweetler daha çok kullanıcı tarafından retweet edilmiş.

 

9. TT Listesine Göz Atın

 

TT listesindeki hashtagleri kullanarak attığınız tweetler, o hashtagin gündeme kalmasını isteyen kullanıcılar tarafından bol bol retweet edilir, favorilere eklenir. Gündemdeki hastagleri kullanarak, sizi takip etmeyen kullanıcılar tarafından bile retweet edilirsiniz.

 

10. Twitter Hakkında Tweetleyin

 

Twitter hakkında gönderdiğim tweetler de bol bol retweet alıyor. Bazen bir eleştiri, bazen bir ipucu, bazen bir yenilik. Twitter’da aktif olarak yer alan insanlst Twitter hakkındaki teetleri retweet etmeyi seviyorlar.

13 yorum:

  1. Her zamanki gibi faydalı bir yazı :))

    YanıtlaSil
  2. Güzel paylaşım. Twitter benim de sorunlarımdan bir türlü istediğim şekilde kullanamıyorum. Ama çok etkili olduğunun farkındayım. Önerileri deneyeceğim. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Twitter kullanmıyorum ama yararlı bir yazı olmuş bloghocam. Sizden Google Plus içinde buna benzer bir yazı bekliyorum. İyi günler...

    YanıtlaSil
  4. Retweet siteleri'de var hocam onları'da paylaşsaydınız, daha iyi olurdu.

    YanıtlaSil
  5. @Berat Özkan
    Benim ve Blog Hocam okuyucularının o taraklarda bezimiz yok. Biz her leyin doğalından yanayız.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar serdar hocam yeri değil biliyorum ama çok acil ve önemli bir sorum var yanıtlarsanız çok teşekkür ederim :/ 1 Aydır yazdığım yazıların google'da çıktığını incelerken sürekli Google+ profilimden google'da çıktığını gördüm Blogger üzerinden çıktığına hiç rastlamadım bunun durumu ne olabilir acaba :S

    YanıtlaSil
  7. Hocam sen aktif kullanmadığın halde 4.684 twit atmışsın ben her 10 dakikada atıyorum 2.321 twitim var :D Aktif olduğunuz hali düşünemiyorum bile :) Faydalı bir yazı hocam

    YanıtlaSil
  8. @Furkan ÖZKAN
    Benim hesabım senelik hesap. Bunu göz önünde bulundurursan pek aktif olmadığını görürsün.

    YanıtlaSil
  9. zaman ayarlı tweetleri nasıl yapabiliriz bahsetmemişsiniz. özel bir yöntemi var mı?

    YanıtlaSil
  10. @TestKitabi.TK
    http://twuffer.com/ bu aracı kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  11. Bazen çok güvendiğin bir yazı oluyor. Hemen paylaşıyosun linke bile tıklamıyolar. Ama bazen küçük ve çok da önemli olmayan haberlere çok tıklıyorlar.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.